Dodaj do ulubionych

pekajace piety

IP: 217.8.167.* 08.07.04, 08:26
pomozcie, blagam, chodzic z bolu nie moge, od paru dni smaruje je dermesa ale
jak na razie nic nie pomaga
co doprowadzi moje stopy do porzadku i przy tym zlagodzi bol?
Obserwuj wątek
    • Gość: gfi Re: pekajace piety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 09:04
      Kosmetyki do stóp Neutrogena, chyba krem-nie wiem dokładnie. W każdym razie
      znam dziewczynę, której bardzo pomogło na ten problem. Kiedyś używałam b.
      dobrego kremu do stóp, chyba Pedipur, zapytaj w aptece, nie jestem pewna czy
      działa konkretnie na twój problem, ale fajnie wygladza i nawilża.
    • Gość: kragmel Re: pekajace piety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 09:47
      Dernilan (krem albo maść), z apteki, poniżej 10pln o ile mnie pamięć nie myli.
      przeznaczony do leczenia "bolesnych i głębokich pęknięć naskórka" - to z
      opakowania.
    • Gość: Kiki Re: pekajace piety IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 11:52
      Jeżeli dermesa ma pomóc, a masz aż takie pęknięcia, że nie mozesz chodzić- to
      nawilżaj nawet 3 razy pod rząd (nawilż, poczekaj, nawilż itd) i tak 3 razy
      dziennie -skóra musi się "opić" - wtedy dopiero zacznie się regenerować. Musisz
      mieć naprawdę mocno potrzaskane jeżeli już chodzić z bólu nie możesz. Powodzenia
      • Gość: true Re: pekajace piety IP: *.gdynia.mm.pl 15.07.04, 17:34
        Dernilan polecam- b. skuteczny
    • Gość: gokia Re: pekajace piety IP: *.tele2.pl 15.07.04, 13:14
      Scholl ma bardzo dobry krem do pękających pięt - taki w małej tubeczce, nazywa
      się chyba "cracked hills". Jest bardzo tłusty i naprawdę leczy.
    • Gość: Solco Re: pekajace piety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:36
      Masc SolcoKerasal, smarowac wytrwale, scierac skore po wymoczeniu nog tarka do piet i znowu
      smarowac. Skora zmieknie i bedzie latwiej sobie z nia radzic. Nosic skarpetki dopoki sie nie uspokoi,
      zeby oslonic skore przed wysuszaniem.
      • Gość: Anja Re: pekajace piety IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.07.04, 16:32
        NEUTROGENA do stop jest rewelacyjna, kosztuje niewiele, pomaga juz po kilku
        smarowaniach. Mialam ten sam problem, nawet jesli wyleczylam nogi smarujac je
        jakims kremem, schollem czy innym cudem, doledliwosc i tak wracala. Teraz ,
        majac neutrogene, moge sobie pozwolic na nieregularne smarowanie, i nic zlego
        sie nie dzieje. W zyciu nie mialam tak ladnych stopek. Pozdrawiam.
    • violla36 Re: pekajace piety 15.07.04, 16:42
      Ja od dawna używam Dermesy i jestem zachwycona. Oczywiście przy takim stanie
      jaki posiadasz trzeba częściej nawilżać i obficie- chcoiaż ja bym poszukała
      odpowiedniej diety a nie szukała w kosmetykach- gdyż jeżeli nie uzupełnisz
      odpowiednich mikroelementów i organizm sam nie zacznie się "regenrować" no to
      żadne kosmetyki czy zewnętrzne kosmoceutyki nic nie pomogą na dłuższą metę.
      Najlepiej połączyć odpowiednią dietę i wspomóc się tego typu kosmetykami- wtedy
      efekty sa murowane i długotrwałe.
    • Gość: Ania Re: pekajace piety IP: *.tele2.pl 15.07.04, 17:49
      Gehwol Schrunden Salbe i pedicure w dobrze wyposażonym gabinecie(frezarka)
      dodatkowo badania analityczne zestaw podstawowy żeby sprawdzić przyczynę
      problemu i do lekarza po (prawdopodobnie ) suplementację witaminową
    • Gość: gfi Re: pekajace piety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 17:03
      Jakiś czas temu zasugerowałam Ci krem Pedipur. Sorry pomyłka, on jest przeciw
      poceniu, wysusza, trochę ajk zasypka, gdybyś użyła, podejrzewam, że
      zwariowałabyś? Sorry pomyliłam. Pozdrawiam i powodzenia w leczeniu stópek
    • Gość: len Re: pekajace piety IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.04, 15:02
      Wydaje mi się, że tego rodzaju zabiegi nie mają sensu, zwłaszcza, że okazują
      się nieskuteczne. Moim zdaniem powinnaś pokazać stopy dermatologowi. To nie
      jest normalne, kiedy tak pęka skóra na stopach i nie chce się goić. Mojej mamie
      pękała bardzo boleśnie i głęboko skóra na kciuku u dłoni, pękała tak od wielu
      lat i żadne powierzchniowe nawilżanie i natłuszczanie nie pomagało, aż po kilku
      latach zaszła konieczność, aby leczyła grzybicę stóp - smarowała je jakimś
      maściami i już po pierwszych dniach tej kuracji pęknięte miejsce na dłoni
      zagoiło się, co przyniosło wielką ulgę. Prawdopodobnie powodem pęknięcia była
      grzybica, ale nie dawała żadnych typowych objawów, poza tym pęknięciem, dlatego
      była nieleczona. Nie twierdzę, że przyczyna Twojego pękniecia jest taka sama,
      ale jestem pewna, że warto poradzić się lekarza.

Pozdrawiam!
    • bagarmosen Re: pekajace piety 18.07.04, 07:56
      olej rycynowy ! na noc posmarować , skarpetki i do łóżka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka