09.11.12, 11:28
Witam.Mam włosy ciemny brąz prawie czarny, mimo że farbuję na poziomie 5.Fryzjerka zaproponowała mi balejaż, refleksy - nie wiem czy to to samo i czym to się różni od pasemek.Chciałabym aby ten kolor był taki jaśniejszy ładny brązik.
Czy to bardzo niszczy wlosy? Jeszcze jest problem bo mam siwe włosy i zastanawiam się co zrobię po 3 tyg.( bo co tyle muszę robić odrosty).Jak nakładać żeby zostały te refleksy.Poradżcie co zrobić - generalnie chcę zejść do jasnego brązu ( jakoś tak etapowo - anie dekoloryzacją)
i nie mieć prawie czarnych włosów.Doradżcie mi coś kochani.
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: balejaż 09.11.12, 12:18
      balejaż to pasemka w kilku kolorach na całej głowie,refleksy to kilka jasniejszych pasemek-mnie wiecej powinny wyglądac tak jakby słońce Ci rozjaśniło włosy.czy niszczą włosy-jak każde rozjaśnianie,ale przy refleksach jest to kilka pasemek wiec jakiejś większej krzywdy nie wyrządzają.poza tym możesz poprosic o zrobienie pasemek farbą a nie rozjaśniaczem i wtedy uszkodzenia są mniejsze choc przy tak ciemnych włosach nie wie czy obejdzie sie bez rozjaśniacza.jeśli chodzi o farbowanie po 3 tygodniach to wydaje mi się,ze wtedy refleksy musiała byś poprawic czyli też je farbowac od nowa.
    • 42andzia Re: balejaż 09.11.12, 13:36
      Ja bym posłuchała rady fryzjera na pewno będzie to fajnie wyglądać. Chyba że nie lubisz mocnych zmian, chodź to nawet nie bedzie mocna zmiana.
      • joanna9629 Re: balejaż 09.11.12, 13:55
        Myślę, ze najbardziej by mi pasowały refleksy w ładnym jasnym brązowym kolorze, tylko najbardziej obawiam się tych siwych odrostów za 3 tygodnie.Nie stać mnie też na takie częste wizyty u fryzjera na farbowanie odrostów.
        • kasha77 Re: balejaż 09.11.12, 14:25
          też mam bardzo dużo siwych włosów które szybko rosną ale po 3 tygodniach odrost przy farbowaniu po całosci mam może 2mm.naprawdę aż tak często musisz farbowac? a może uzywasz farby lub szampony który za szybko wypłukuje kolor?
          • joanna9629 Re: balejaż 09.11.12, 19:24
            Wydaje mi się że ja po 3 tyg. mam juz większy, szczególnie tu przy uszach, jak rozpuszczone ( włosy mam tak do ramion) to jeszcze, ale jak zwiąże albo zepnę to bardzo widać.Przy ciemnych włosach prawie czarnych.
            Farbowałam już róznymi ostatnio wróciłam do fryzjerskich - goldwell.
            Myślałam, ze jak zrobię te refleksy jaśniejsze to będą mniej widoczne, ale właśnie czy za 3 tyg. nie zepsuje tego co mi zrobi fryzjerka i znowu nie przyciemnię.
            • kasha77 Re: balejaż 09.11.12, 19:46
              no od biedy możesz te parę kosmyków rozjaśnionych zabezpieczyc np.folią aluminiową a na reszte nałożyc farbę.jeśli nałozysz swoją ,ciemną farbę na refleksy to znikną.
              • joanna9629 Re: balejaż 09.11.12, 21:13
                Tak właśnie myślę, że znikną, dlatego myślę ze sam odrost moze jakoś by sie dało zrobić a póżniej za 2-3 miesiące iść do fryzjera.
                Zastanawiam się też na d tym czy te refleksy robi się od samego czubka głowy, czy trochę niżej i czy takim refleksami z czasem da się się zejść do jasnego brązu na całości.Boję się od razu dekoloryzacji na całość , mam nadzieję ze refleksy tak nie poniszczą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka