lee_na 28.12.12, 00:50 słuchajcie a ktoś się orientuje jaki to może być kolor rudewlosy.blox.pl/resource/florence_welch_rude_wlosy.jpg obecnie uzywal l'oreal 743 , jednak ciekawa jestem jaka może być farba na zalinkowanym zdjeciu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ach_dama_byc_z_kanady Re: rude włosy 28.12.12, 10:39 o, to nie takie proste - to zalezy jakie sa twoje naturalne. znalazlam opis po ang produkty tutejsze sa trzy 'stepy' dla ciemnych blondynek i brunetek i wlosow farbowanych najpierw dekolorantem zmyc swoj kolor 2.bp.blogspot.com/-y7jE_Li1wvE/UAUdZwaAaEI/AAAAAAAABNc/M-SxohesVCE/s1600/DECOLOUR+STRIPPER.jpg potem nalozyc Garnier Nutrisse Ultra Colour Fiery Red - 6.60 potem - jesli uzylo sie dekolorantu - nalozyc restorator koloru -Gleboka Czerwien -pewnie tez Garniera 3.bp.blogspot.com/-9Iv51CPQFaY/T_rJQJzmYHI/AAAAAAAAAFc/o4VlJzR9PsA/s1600/RedHairKit.jpg srednia blondynka do rudych, moga nalozyc farbe od razu. scottcornwall.blogspot.ca/2012/09/how-to-create-vibrant-red-florence.html obejrzyjcie filmik, i powodzenia! Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
lee_na Re: rude włosy 28.12.12, 16:25 dzięki, jednak na podanym przykładzie włosy są czerwone a ja chcę rude jak ze zdjęcia :) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a29f9a59ff8d7b70.html aktualnie Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra7 Re: rude włosy 28.12.12, 19:27 Taki kolor mozna osiagnac czysta naturalna henna. Nie ma ryzyka alergii ani akumulacji tych wszystkich szkodliywch substancji jakie sa w farbach. Poza tym rude farby szybko sie wyplukuja. Henne mozna polozyc na farby, bo otacza wlos. Cena tez niska. Ja kupuje 100 g za okolo 10 zl. Mozna powtarzac do woli i trzymac nawet cala noc do osiagniecia odpowiedniego odcienia. Mozna tez dodawac rozne skladniki w celu modyfikacji koloru, np. czerwone wino etc. Ja raz dodalam nawet cynamonu i zapach byl boski. Byly wtedy bardziej rude. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_na Re: rude włosy 28.12.12, 23:54 henna na farbowane włosy? hm... muszę poczytać, myslałam, że nie można Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra7 Re: rude włosy 30.12.12, 16:37 Mozna mozna. Nie mozna podobno klasc farb na farbowane henna, bo farby chemiczne wyciagaja pigment z wlosa a henna stoi im na przeszkodzie. Ale u mnie w kazdym razie dramatu w postaci zielonego koloru nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
pies-li-kot Re: rude włosy 28.12.12, 23:14 Podobny efekt osiągniesz używając farby z serii Feeria 74 mango. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: rude włosy 29.12.12, 03:17 To jest zdaje sie ten sam kolor, tylko w innym oswietleniu, i zalezy jak dlugo trzymala, jaki miala przedtem i jak szybko sie zmywa itd... The Florence Welch shade is a really popular example of the ‘vibrant redhead’. Florence’s colour is prone to changing in intensity from being a more muted auburn to a fiery pure red. This demonstrates that Florence (herself) has issues with both getting the vibrancy right in her colour and finding a shade which doesn’t slip out too aggressively during washing. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś