Gość: aurelia IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.04, 11:35 Jak radzić sobie z falujacymi końcówkami włosów???? prostownica, krem wygładzający SUNSILK...... co jeszcze???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: 80.51.244.* 13.07.04, 18:57 mam taki sam problem, moje wlozy sa krecone i robi sie z nich szopa!! polecam najpierw wyprostowac wlosy na okragla szczotke i suszarka, a nastepnie prostownica!!!mozna zastosowac szampon i balsam firmy matrix, podobno dobre, poradzila mi moja fryzjerka;)))cena ok 35 zl za szampon i tyle samo za odzywke;))dostepne w sklepach fryzjerskich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joana Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.04, 12:01 garnier NUTRI GŁADKI daje rade!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiM Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: *.azory.net.pl 01.12.04, 12:32 Ze wszystkich dotychczas stosowanych preparatów do prostowania włosów najlepiej sprawdził mi sie balsam prostujący i wygładzający Revlona. Nawet prostownica staje sie zbędna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: *.chello.pl 01.12.04, 13:31 a ile mniej wiecej kosztuje i gzdie mozna kupic, ten balsam revlona???? bede wdzieczna za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiM Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: *.azory.net.pl 01.12.04, 13:53 Kosztuje niestety sporo,bo 59zł, ale IMO jest wart swojej ceny. Poszukaj w specjalistycznych sklepach z art.fryzjerskimi. Ja w Krakowie kupuję go w takiej niewielkiej perfumerii przy ul.Długiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: sposoby na PROSTE WŁOSY 01.12.04, 14:14 Kupiłam niedawno maskę wygładzającą Matrix i jestem z niej bardzo zadowolona. Oczywiście cudów nie ma ale włoski mięciutkie i gładkie. Po spłukaniu maski nakładam mleczko prostujące Loreala - nazywa się chyba Liss Extreme (totalnie zjechane na Wizażu, dla mnie jest jednak ok) dostępne np. w supermarketach w cenie ok. 13 zł. Potem włosy susze wyciągając je okrągłą szczotką i jest całkiem, całkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmi Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:33 Hmm, L'oreal liss extreme za 13 zl? To tanio! Bo ja za mleczko wygladzajace/do prostowania wlosow z serii Studio Line czy jakos tak, w niebieskiej butelce, daje ok 20 zl. Co do gladkich i prostych wlosow...to ja myje szamponem ultra gladki z garniera, tez loreala, w pomaranczowej przezroczystej butelce tez nie jest zly. Jak wlosy sa mokre, ale z nich woda juz nie kapie, rozczesuje, dziele na 2 zeby lepiej nalozyc mleczko. Biore wielkosci orzecha wloskiego, rozetrze w dloniach, a potem przeczesyje nimi wlosy. Na koniec te pasma wlosow wkladam miedzy dlonie i przeciagam jakbym miala 2 zelazka, tak ze wychodza proste jak druty. Ale prosze sie nie martwic, one z czasem robia sie miekkie (jak wysychaja). I nadal sa proste. Ja ich potem nie czesze. Tylko trzepe glowa ze tak powiem ;-) Wtedy sa takie proste i sypiace sie. Ja przewaznie myje wlosy na wieczor. Wiec po spaniu powinnam miec powywijane je na wszystkie strony. Ale tak nie jest. Sa nadal proste, dzieki temu mleczku. I tak sie do niego przyzwyczailam, ze juz bedzie z 4 lata jak go stosuje. Nie obciaza wlosow. Fioletowy sunsilk tez byl dobry...ale jak dla mnie za slaby efekt. Chyba sie juz przyzwyczailam do loreala. Zawsze kupuje w Rossmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: sposoby na PROSTE WŁOSY 01.12.04, 14:40 Gość portalu: karmi napisał(a): > Hmm, L'oreal liss extreme za 13 zl? To tanio! Bo ja za mleczko wygladzajace/do > prostowania wlosow z serii Studio Line czy jakos tak, w niebieskiej butelce, > daje ok 20 zl. Ojjjj przepraszam, to chodzi o to mleczko o którym Ty piszesz: z serii Studio Line, (Lisse extreme miałam odżywkę i dlatego mi sie pomyliło), kupowałam je w Carrefour w Arkadii (Warszawa :-). W Rossmanie widziałam za ok. 18-19 zł. Tu link o któr mleczko chodzi żeby nie było niedomówień: www.pedet.pl/x_C_I__P_7013538-7010001.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: *.chello.pl 01.12.04, 15:36 to ja jeszcze was dopytam: -ruda_80: gdzie mozna kupic i za ile ta maske matrix?? i rozumiem ze ty jej uzywasz a potem jeszcze tego mleczka l'oreala studio line?tak? -karmi: ten szampon ktorym myjesz wlosy to l'oreala czy garniera bo nie rozumiem, i ile moze wiesz kosztuje? bede wdzieczna jak juz mi na te pytania odpowiecie. szykuje sie na prostowanie bo juz mam dosc tych poskrecanych wlosow:) pa Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: sposoby na PROSTE WŁOSY 01.12.04, 16:15 Tak, po umyciu włosów na kilka minut maska Matrixa, a po zmyciu jej i wytarciu włosów ręcznikiem mleczko loreala. Maskę - jest to seria w pomarańczowym opakowaniu i nazywa się Sleek Look kupiłam na allegro 500ml kosztowało 35zł+5zł kosztów przesyłki. Salon fryzjerski sprzedający kosmetyki Matrixa jest w CH Reduta (Warszawa) na parterze, widziałam tam odżywkę z tej serii więc maskę pewnie też będą mieli, niestety nie wiem jakie tam mają ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: *.chello.pl 01.12.04, 16:22 dzieki ruda. to jeszcze czekam na odp karmi co to za szampon?? ale ty tez mozesz napisac jakiego uzywasz szamponu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmi Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 10:52 Sorry dziewczyny za moje milczenie ;-) Mialam troche pracy. Wczesniej mylam wlosy szamponem z L'oreala Nutrileum czy cos takiego, taki w przezroczystej pomaranczowej butelce. Do tego odzywka z tej samej serii. Ale jesli uzywalam tego przez dluzszy okres czasu, powiedzmy zuzylam 2 butelki to zauwazylam, ze szybciej mi sie przetluszczaly wlosy...moze przez te silikony. Wiec zmienilam szampon i odzywke na Garniera Ultragladki. Szampon ultragladki, a odzywke-krem do wlosow farbowanych, bo farbuje moja czuprynke i nie chce aby mi sie szybko kolor wyplukal. Odzywka swietnie pachnie, jakos tak migdalami czy wanilia. No i chcialam miec szampon i odzywke z jednej lini, zeby wzmocnic dzialanie. Po zastosowaniu szamponu z garniera i odzywki moje wlosy podczas splukiwania sa tak sliskie ze uciekaja mi z rak podczas mycia :-) Lubie taki efekt, bo wtedy nie mam zadnych koltunow. L'oreal i ten garnier sa to 2 rodzaje kosmetykow, ktorych uzywam i po ktorych wlosy sa tak sliskie. Poza tym Garnier zawiera kwasy owocowe, po ktorych wloski sie blyszcza :-) Przynajmniej na moje to dziala. Pozdrawiam cieplo :-) P.S. Ceny tych szamponow wahaja sie w zaleznosci czy jest promocja w Rossmanie ;-) Czasami za garniera place 6 zl, a czasami 8. Loreal jest od 9-12 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meridion Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: 213.77.26.* 03.12.04, 16:46 Suszyć włosy przy pomocy męskiego grzebienia, nawiew z góry. Potem trochę wygladzić przy pomocy okrągłej szczotki. U mnie sprawdza się najlepiej nieważne jaki szampon, nawet familijny jest wtedy Ok, tylko trzeba trochę wprwy w wygładzaniu jeżeli włosy się "pierzą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofija Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.12.04, 18:25 szampon GARNIER nutri gładki, od czasu do czasu prostownica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: sposoby na PROSTE WŁOSY IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.04, 12:58 up Odpowiedz Link Zgłoś