Dodaj do ulubionych

cellulitis jest wszedzie!

IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 21.07.04, 11:56
Po wczorajszym pobycie na basenie zauwazylam, ze z tym cellulitisem to sie
robi problem globalny. Specjalnie przyjrzalam sie dziewczynom w roznym wieku
i o roznej figurze. Kurcze - maja go i te lekko okragle i te bardzo szczuple
rowniez! Zadbane i wypielegnowane tez. Kiedy wreszcie pojawi sie
cudowne 'cos' co rozwiaze ten klopot raz na zawsze?
A dzis rano na rowerze minela mnie moja instruktorka od aerobiku - prowadzi
zajecia od ponad 8 lat i ostro daje sobie i nam czadu. W swietle slonecznym
zauwazylam, ze nawet ona ma te cholerne punkciki na udach...
Zaczynam wierzyc, ze to choroba cywilizacyjna. Ja jakos zwalczam to guamem,
ktory na mnie dobrze dziala - musialam wlaczyc 300 zl do mojego budzetu raz
na 2 miesiace. Ale boje sie go odstawic ....
Obserwuj wątek
    • Gość: Szo Re: cellulitis jest wszedzie! IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 21.07.04, 12:02
      Ostatnio uslyszalam opinie, ze warto zrobic oczyszczenie calego organizmu i
      moze wtedy zadzialaja te kremy i balsamy. Tylko jak sie do tego zabrac?
      Nie pale, alkohol okazjonalnie, codziennie pije swiezy sok z warzyw, jem
      warzywa i owoce, ruszam sie - jakie sa inne sposoby na oczyszczanie?
      Prosze, tylko nie plukanie jelit...boje sie! Moze jakies ziola do picia?
    • nikasob Re: cellulitis jest wszedzie! 21.07.04, 12:46
      Po pierwsze celulitis to ostre zapalenie tkanki tłuszczowej pod skórą, a to
      oczym myślisz to cellulit. Rzeczywiście, bardzo dużo osób to ma, ale bynajmniej
      zjawisko to nie pojawiło się w ciągu paru ostanich lat (patrz obrazy
      Rubensa :) ). Dopiero od niedawna firmy kosmetyczne chcąc zarobić majątki na
      kremach, żelach, pigułkach zaczęły nagłaśniać, że jest to coś strasznego i
      musisz się tego pozbyć. Radzę nabrać trochę dystansu :)
      • Gość: Szo Re: cellulitis jest wszedzie! IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 21.07.04, 12:58
        Mysle, ze mam dystans do tego bo nie zabraniam nikomu (ani sobie) chodzenia w
        szortach, kostiumach czy mini. Guamem sie okladam bo po prostu dziala na mnie i
        to znika po nim. Napisalam bouUderzylo mnie tylko jak wiele (wiekszosc) kobiet
        to ma!
      • Gość: Szo Re: cellulitis jest wszedzie! IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 21.07.04, 13:03
        Mysle, ze mam dystans do tego bo nie zabraniam nikomu (ani sobie) chodzenia w
        szortach, kostiumach czy mini. Guamem sie okladam bo po prostu dziala na mnie i
        to znika po nim. Napisalam bo uderzylo mnie tylko jak wiele (wiekszosc) kobiet
        to ma!
    • Gość: basiunia Re: cellulitis jest wszedzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 14:31
      bo to jest wynik wysokowęglowodanowej diety(moze mieć mało kalorii)
      dziewczyny boją się zjeść kawałka mięsa z surówką (bo przecież tyle tłuszczu!)
      ale na okrągło wpieprzają princessy i inne takie a zapijają to "sokami" typu
      kubuś i coca-colą.
      • Gość: neli Re: cellulitis jest wszedzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 14:58
        A czy "kubusie" i inne soczki warzywne sprzyjają powstawaniu cellulitu???Ja
        piję tylko wodę mineralną i te kubusie i sie cieszyłam, że tak jest zdrowo i
        dobrze dla sylwetki,trochę mnie teraz zbiłas z tropu..Napiszcie, jeśli któraś
        wie,jak to jest z tymi soczkami i cellulitem. Pozdrawiam
        • ola_er Re: cellulitis jest wszedzie! 21.07.04, 15:04
          Soczki zawierają mnóstwo cukru a to są właśnie węglowodany. Już lepiej samemu
          zainwestować w sokowirówkę i robić sobie soczki samemu.
          A z tym cellulitem to chyba jest tak, że istniał od zawsze. Ale w interesie firm
          kosmetycznych jest to, żeby z nim walczyć kupując coraz to droższe kosmetyki.
          I tak w nas wmawiają, jakie to ohydne itd. Za radą jednej z forumowiczek: więcej
          dystansu.
          Nie znam dziewczyny która by nie miała cellulitu. Nawet te najchudsze.
          Polecam rowerek, duuużo wody mineralnej i masaże i więcej uśmiechu :)
          • Gość: plum1000 Re: cellulitis jest wszedzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 15:09
            Szo a gdzie kupujesz to błoto do okladania się?
            jak sie nazywa i co ile dni rob isz sobie taki zab ieg>?
            • Gość: orgovana Re: ja nie mam cellulitu IP: *.zdem.compaq.com 22.07.04, 13:14
              i zgadzam sie ze cukier jest winny, ja nie pije zadnych soczkow, nie opycham
              sie owocami i innymi wysokoweglowodanowymi produktami , a cellulitu nie mam
              • Gość: Szo Re: ja nie mam cellulitu IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 22.07.04, 13:29
                a ja jem wszystko na co mam ochote - czyli i mieso i weglowodany i slodycze i
                nawet chleb ze smalcem z tym, ze staram sie rownowazyc to iloscia ruchu. nie
                zawsze sie to uda i cellulitis pojawia sie u mnie jak przekrocze pewien poziom
                wagi i wyraznie odklada mi sie tluszcz na udach. wtedy wlasnie robie sobie
                kuracje guamowa i rownolegle zaciskam pasa z jedzeniem. klade blotko przez 10
                dni pod rzad i jem mniej - skora wraca do gladkosci - stosuje ten zabieg od
                okolo 2 lat- wg potrzeby i udaje mi sie zachowac dobre samopoczucie i
                bezstresowo nosic kostium czy krotkie spodenki.
                • Gość: Anka Ciekawy artykul na ten temat IP: *.adremsoft.com 22.07.04, 13:41
                  Mysle ze to badanie wiele wyjasnia:
                  kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53661,1733090.htmlAnka
                  • xirtam76 Re: Ciekawy artykul na ten temat 22.07.04, 13:47
                    Gość portalu: Anka napisał(a):

> Mysle ze to badanie wiele wyjasnia:
                    > kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53661,1733090.htmlAnka
                    niestety strona wygasła...a ja nie mam wykupionego archiwum gazety...moze tak
                    małe kompendium...
                    • Gość: Anka Ciekawy artykul na ten temat - jeszcze raz link IP: *.adremsoft.com 23.07.04, 09:38
                      kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53661,1733090.html
                      • Gość: Szo Re: a ja zostanę przy swoim IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 23.07.04, 09:50
                        Przeczytalam - dzieki za link.
                        Coz, moze wiec te kremy faktycznie nie dzialaja ale wg mnie stanowia jakis
                        spojny i wazny element politki antyskorkowopomaranczowej - polityki ktora sie
                        dzieje w naszych glowach.
                        Ja rozumuje tak: skoro wydalam 70 lub 300 zl na krem antycellu to mam tez
                        motywacje do jednoczesnego uprawiania sportu i do zachowania diety - wiem, ze
                        ja bede sie mazala kremem nawet za 1000 zl i jadla bez umiaru to nic z tego nie
                        wyjdzie! I tak wydatek na krem (trzeba oddac sprawiedliwosc, ze ladnie napina i
                        nawilza) motywuje mnie do kompleksowego dbania o skore. Osobiscie wiec nie
                        zmianiam swojej wiary (ja akurat wierze w guam i L'Oreal Perfectslim)
    • xirtam76 Re: cellulitis jest wszedzie! 22.07.04, 13:45
      pamiętam reklamy z guam w czasopismach...niestety nie mam dobrego
      namiaru...Szo..proszę mały namiarek?? w salonie kosmetycznym jeden zabieg z
      guam -150 zł...paranoja...
      • Gość: Szo Re: cellulitis jest wszedzie! IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 22.07.04, 14:01
        ja robie sobie guam w domciu. zestaw zlozony z puchy guamu 1 kg + 250 mln zelu
        kupuje u dystrybutora - cosmomed na ul. ogrodowej w warszawie. place 299 zl
        (przy 5 puszczce dostalam spory rabat i rozne probki innych kosmetykow z
        guamem).
        prysznic, piling, osuszenie i nalozenie blotka, zawijam sie normalna folia -
        np. jan niezbedny :-) i nakladam spodenki neoprenowe (kupilam w carrefourze w
        dziale sportowym), dres i pod kocyk na godzinke. Potem zmywam woda (bez mydla)
        i wcieram zel. Stosuje przez 10 wieczorow pod rzad. Potem za 3 miesiace (lub
        jak przytyje).
        Juz pisalam wiele razy na forum wiec jak w wyszukiwarke wrzucicie cosmomed to
        wyszuka dokladny adres i tel do sklepu.
    • Gość: Monia Re: cellulitis jest wszedzie! IP: 5.3.1R* / 62.6.139.* 23.07.04, 10:41
      Szo, jaki jest ten guam, ktory bo jak otworzylam strone to bylo tylke roznych
      zestawow i jakies nowosci wiec prosze powiedz ktory ty kupujesz. Pozdrawiam
      Monia
      • Gość: Szo Re: cellulitis jest wszedzie! IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 23.07.04, 10:51
        Juz spiesze z odpowiedzia!
        Ja kupuje zestaw za 299.00 PLN, w ktorym jest 1 kg blotka + żel w tubie 250 ml.
        To jest zestaw do cery normalnej - czyli rozgrzewam bo jest tez guam do cery
        naczynkowej - na zimno. Ten kilogram blotka starcza mi nawet na 12 razy a zel
        na ponad miesiac (niezbyt cudnie pachnie ;-)
        Pilingu nie kupuje bo uwazam, ze kazdy inny sie nadaje, mydla czy
        sproszkowanego guamu tez nie bo nie mam wanny aby sie namaczac.

www.cosmomed.pl/index.php?sklep=1&id=1
    • Gość: Monia stona guam IP: 5.3.1R* / 62.6.139.* 23.07.04, 10:50
      www.guam.istore.pl/sklep,385,7307699,8687744762666,01,,pl,3022,0.html
      Szo prosze popatrz i powiedz ktore uzywasz
      • Gość: Szo Re: stona guam IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 23.07.04, 10:55
        www.guam.istore.pl/cgi-bin/shop.pl?id=385&sid=7307699&pin=8687744762666&mod=03&towar=95118&pt=&lang=pl
        tutaj jest w zestawie 1 kg blota i 250 ml zelu do cery naczynkowej - przyjemna
        opcja na lato bo chlodzi

www.guam.istore.pl/cgi-bin/shop.pl?id=385&sid=7307699&pin=8687744762666&mod=03&towar=39087&pt=&lang=pl
        a to jest zestaw klasyczny czyli 1 kg blota i 250 ml zelu dla cery normalnej -
        nie chlodzi lecz rozgrzewa - ja kupuje ten.
        • Gość: Monia Re: stona guam IP: 5.3.1R* / 62.6.139.* 23.07.04, 11:09
          Bardzo ci dziekuje za rady bo wiesz otworzylam ta stone i tak patrze i patrze a
          tam tyle roznych zestawow i na poczatku myslalam o zestawie Guam complex bo
          maPełny zestaw do kompleksowej kuracji odtoksyczniającej, antycellulite i
          wyszczuplającej. Zestaw ten wystarcza na 12 - 14 zabiegów błotnych oraz
          zapewnie pełnej 30 dniowej terapii.
          W skład zestawu wchodzi:
          - błoto Guam na 10 zabiegów 1000 gr.
          - dodatkowe 2 saszetki błota na 2 dodatkowe zabiegi
          - żel antycellulite 250 ml.
          - peeling wyszczuplający Les Foliantes 200 ml.
          - spray utrwalający zabi... więcej >>
          i cena jest nie tak astronomiczna 328zl czyli za ten pilling i spray
          utrwalajacy wychodzi 28zl
          No a pozniej zauwazylam zestaw klasyczny w cenie 111zl i zawiera
          Zestaw 1 kg błotka wyszczuplającego + 250 ml. żelu antycellulite wiec sobie
          pomyslalam to ten a ty mowisz ze placisz 299zl wiec juz nie wiedzialam ktory
          jest prawda.
          Ten kalsyczny to taki pomaranczowo kremowy kolor tubki i pomaranczowo bialy
          puszki, czy myslisz ze ten za 111zl to to samo co ty masz bo to naprawde super
          promocja
    • Gość: Monia Gapa ze mnie IP: 5.3.1R* / 62.6.139.* 23.07.04, 11:24
      Nie umiem nawet dokladnie przeczytac ceny, zle spojrzalam i dlatego to wszsytko
      guam wydawalo mi sie takie tanie
      • Gość: Szo Re: Gapa ze mnie IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 23.07.04, 11:55
        Nie przejmuj sie! Oni tak umiescili ceny, ze nie wiadomo czy patrzec na dol czy
        na gore ramki. Niestety to spory wydatek - 299 zl - ale jezeli stac Cie na to
        bez jakis specjalnych wyrzeczen to kup i sprobuj - ja nie zaluje tego wydatku
        bo widze efekty.
        • Gość: Monia Kupie napewno IP: 5.3.1R* / 62.6.139.* 23.07.04, 12:49
          Napewno kupie, wlasnie szukalam tego GUAM do kupienia w Londynie, albo gdzies
          wysylkowo ale nie w Polsce, bo moj biedny tata niedlugo zawalu dostanie, ciagle
          cos zamawia a on muis placic i to wedlug niego horendalne sumy za jakies
          glupoty a potem ja to wszsytko odbieram jak juz przyjade, teraz pozamawialam
          tyle ze nie wiem jak sie z tym zabiore:) ale ten GUAM bardzo mnie korci, juz
          powiedzialam o tym siostrze i chce tez, wiec obie to kupimy, a w domu i tak
          czeka na nas Tolpa blotko ktore kupilismy 3 tygodnie temu:) No ale tak tu
          zachwlalas to ze nam ochota przyszla. Bede jeszcze szukac moze jest cos gdzies
          po angielsku. Dzieki jeszcze raz za info, pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka