Dodaj do ulubionych

Clinique anti gravity do twarzy

IP: *.acn.waw.pl 26.07.04, 13:38
czy to dobry krem? bo znalazlam go na allegro w dobrej cenie:
www.allegro.pl/show_item.php?item=28731145
myslicie, ze warto go kupic u tego sprzedawcy? to bylby moj pierwszy zakup na
allegro, wiec prosze Was o rady
Obserwuj wątek
    • Gość: chalsia Re: Clinique anti gravity do twarzy IP: *.acn.waw.pl 27.07.04, 09:15
      naprawde nikt nic nie wie o tym kremie?
      czy po prostu nie chcecie mi pomoc?
      :(
      • Gość: monias1 Re: Clinique anti gravity do twarzy IP: 217.97.133.* 27.07.04, 10:07
        Po sprawdzeniu na allegro (czasami kupuje) uwazam ze jest to pewny sprzedawca i
        warto zalicytowac. Z tej serii uzywam kremu pod oczy i jest super wiec na pewno
        do twarzy tez jest b. dobry. Jesli jestes z Warszawy to najlepiej umowic sie na
        odbior osobiscie bo jest tu taka mozliwosc.
        Pozdrawiam
        Monika
        • Gość: Chalsia Re: Clinique anti gravity do twarzy IP: *.acn.waw.pl 27.07.04, 18:41
          dziekuje za odpowiedz :)
    • balbina_alexandra Re: Clinique anti gravity do twarzy 28.07.04, 09:25
      To jeden z najczęściej polecanych sprzedawców na allegro, możesz kupować
      śmiało, ma oryginały :))) A seria Anti Gravity jest moją ulubioną serią z
      Clinique (no może obok repairwear).
      • krizia Re: Clinique anti gravity do twarzy 28.07.04, 19:33
        Czy ten kremik nadaje się również do cery tłustej?

Pozdrawiam
        • balbina_alexandra Re: Clinique anti gravity do twarzy 29.07.04, 09:44
          Clinique ma wszystkie kremy w dwóch wariantach - bogatszego kremu dla skóry
          suchej, oraz lekkiej emulsji dla tłustej/mieszanej. Emulsja jest beztłuszczowa
          i błyskawicznie się wchłania, nawet osoby z przetłuszczającą się cerą mogą ją
          stosować.
          • Gość: b. Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:48
            ja tez robie zakusy na ten krem i mam dylemat - skore mam mieszana ale
            wrazliwa, i wlasnie nie wiem- boje sie , ze po clinique'owych wersjach do
            suchej i normalnej bede swiecaca i tlusta, a z kolei po tych lzejszych -
            zbyt "sciagnieta" bo tlustej cery nie mam!
            • amj77 Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 10:49
              Gość portalu: b. napisał(a):

> ja tez robie zakusy na ten krem i mam dylemat - skore mam mieszana ale
              > wrazliwa, i wlasnie nie wiem- boje sie , ze po clinique'owych wersjach do
              > suchej i normalnej bede swiecaca i tlusta, a z kolei po tych lzejszych -
              > zbyt "sciagnieta" bo tlustej cery nie mam!

Szczerze powiedziawszy dwa razy bym się zastanawiała nad kupnem tam czegoś.
              Dlaczego ten krem jest taki tani? Przecież nawet pracownicy Clinique'a nie mają
              takich zniżek, aby im się opłacało to potem po tak niskiej cenie odsprzedawać.
              Nie zastanawiałyście się nad tym?

Krem kosztuje koło 180zł, a oni go za 30 chcą sprzedać? To ten sprzedawca musi
              go za jakieś 20zł kupować aby coś zarobić!!!
              A co można kupić za 20zł? Chyba tylko kiepską podróbę...

Polecam aukcja.republika.pl tam doskonale jest pokazane jaka to podróba.

A wracając do samego kremu. Mnie nie zachwycił. Może to wynika z tego, że nie
              jestem fanką Clinique'a. Miałam już trochę ich produktów i na każdym się
              zawiodłam. W Stanach to średnia półka, tylko w Polsce tak się jakoś wszyscy tą
              firmą zachłysnęli.
              Ich produkty są kompletnie bezzapachowe, przez to mam wrażenie że są zjełczałe,
              chociaż data produkcji (wczesniej już pisałam jak się ją odczytuje) wskazuje że
              są świeżutkie.
              Trzy kroki to jakies kompletne nieporozumienie (wyskoczyły mi jakieś syfy na
              czole, a policzki stały się suche), a tusz High Impact nic nie zrobił moim
              rzęsom!

Produkty dostaję od kogoś kto pracuje dla tej firmy, gdyż sama w życiu bym nic
              a ich oferty nie kupiła!
              • balbina_alexandra Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 11:20
                NIe jestem fanką Clinique, kolorówka mi nie odpowada za wyjątkiem jednego
                podkładu, no i moze błyszczyków. Też miałam tusz High Impact i nie byłam z
                niego zadowolona. System 3 kroków oczywiście jest moim zdaniem pomyłką, ale
                jesli komuś odpowiada tonik z acetonem, to czemu nie... Z pielęgnacyjnych serii
                Clinique uznaję tylko dwie linie, które moim zdaniem są bardzo dobre -
                Repairwear i właśnie Anti Gravity.
                Co do autentycznosci tego kremu u Babssss... Pamiętam tę stronę, ktoś ją
                podawał na pl.rec.uroda. Jestem dość sceptyczna, wszystko mogło być zgrabną
                manipulacją. Ja sama pielęgnacyjne kosmetyki kupuję w perfumeriach, u Babsss
                kupiłam blyszczyk oraz kremowe cienie Revlona, co do swiezości/oryginalności
                których nie mam najmiejszych watpliwosci. Nasze forumowe koleżanki, które
                naprawde nieźle znają się na kosmetykach/podróbkach regularnie zaopatrują się u
                Babsss i nigdy nie miały zastrzeżeń, wprost przeciwnie. Krem na pewno osiągnie
                wyższą cenę - wierz mi, że cena ostateczna z całą pewnością będzie wyższa.
                Babsss wystawia wszystko od złotówki, zapewne aby zapłacić niższą prowizję
                Allegro. Nie sądzę że ten sprzedawca ma podróbki, bo większość jego kosmetyków
                to tzw GWP, a tych sie w zasadzie nie podrabia.

A że Clinique w Stanach jest raczej średniopółkowa firmą, to żadna nowość. Ale
                firma ma swoich zwolenników i skoro chcą kupować, niech kupują! Ja np. już
                nigdy nie kupię żadnego kosmetyku pielęgnacyjnego od Chanel...
                • Gość: monias1 do AMJ77 IP: 217.97.133.* 29.07.04, 12:19
                  hej,
                  czy moglabys jeszcze raz napisac jak sie odczytuje date produkcji??
                  Z gory dzieki
                  • amj77 Re: do AMJ77 29.07.04, 14:03
                    Gość portalu: monias1 napisał(a):

> hej,
                    > czy moglabys jeszcze raz napisac jak sie odczytuje date produkcji??
                    > Z gory dzieki

Proszę bardzo:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=14166219&v=2&s=0
                • serek.topiony Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 14:40
                  balbina_alexandra napisała:

> Co do autentycznosci tego kremu u Babssss... Pamiętam tę stronę, ktoś ją
                  > podawał na pl.rec.uroda. Jestem dość sceptyczna, wszystko mogło być zgrabną
                  > manipulacją. Ja sama pielęgnacyjne kosmetyki kupuję w perfumeriach, u Babsss
                  > kupiłam blyszczyk oraz kremowe cienie Revlona, co do swiezości/oryginalności
                  > których nie mam najmiejszych watpliwosci. Nasze forumowe koleżanki, które
                  > naprawde nieźle znają się na kosmetykach/podróbkach regularnie zaopatrują się
                  u
                  >
                  > Babsss i nigdy nie miały zastrzeżeń, wprost przeciwnie.

O jakich forumowych koleżankach konkretnie piszesz? IMO ta strona wygląda
                  autentycznie, a opisane zachowanie sprzedawcy tylko to potwierdza. Co do
                  Allegro to nigdy nie uwierzę, ze ktoś ma stały dostęp (jak ów Babsss) do
                  markowych kosmetyków kilkakrotnie poniżej wartości rynkowej. Co innego sprzedać
                  pojedynczy GWP czy zakupowy niewypał,a co innego zrobic sobie z tego źródło
                  stałego dochodu:/ Są osoby, które będą do upadłego twierdziły, że kupiły
                  autentyk, nawet jeśli jest to torebka Gucciego za 400 zł albo perfumy Chanel za
                  50 zł, bo nawet przed sobą nie przyznają, że się dały wpuścić w maliny.
                  • amj77 Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 15:06
                    serek.topiony napisała:

> balbina_alexandra napisała:
                    >
                    >
                    > > Co do autentycznosci tego kremu u Babssss... Pamiętam tę stronę, ktoś ją
                    > > podawał na pl.rec.uroda. Jestem dość sceptyczna, wszystko mogło być zgrab
                    > ną
                    > > manipulacją. Ja sama pielęgnacyjne kosmetyki kupuję w perfumeriach, u Bab
                    > sss
                    > > kupiłam blyszczyk oraz kremowe cienie Revlona, co do swiezości/oryginalno
                    > ści
                    > > których nie mam najmiejszych watpliwosci. Nasze forumowe koleżanki, które
                    >
                    > > naprawde nieźle znają się na kosmetykach/podróbkach regularnie zaopatrują
                    > się
                    > u
                    > >
                    > > Babsss i nigdy nie miały zastrzeżeń, wprost przeciwnie.
                    >
                    > O jakich forumowych koleżankach konkretnie piszesz? IMO ta strona wygląda
                    > autentycznie, a opisane zachowanie sprzedawcy tylko to potwierdza. Co do
                    > Allegro to nigdy nie uwierzę, ze ktoś ma stały dostęp (jak ów Babsss) do
                    > markowych kosmetyków kilkakrotnie poniżej wartości rynkowej. Co innego
                    sprzedać
                    >
                    > pojedynczy GWP czy zakupowy niewypał,a co innego zrobic sobie z tego źródło
                    > stałego dochodu:/ Są osoby, które będą do upadłego twierdziły, że kupiły
                    > autentyk, nawet jeśli jest to torebka Gucciego za 400 zł albo perfumy Chanel
                    za
                    >
                    > 50 zł, bo nawet przed sobą nie przyznają, że się dały wpuścić w maliny.

Zgadzam się z serkiem topionym (kto by pomyślał, że kiedykolwiek coś takiego
                    napiszę :-))
                    Clinique nie zaopatruje pojedynczych sprzedawców tylko perfumerie i sklepy
                    kosmetyczne. Nie sposób dostać oryginalnych kosmetyków z innego źródła.
                    Clinique jest ich wyłącznym dystrybutorem.

A co do osób kupujących, to skąd mają wiedzieć czy to podróba czy nie? Pewnie
                    wiekszośc na oczy nie widziała oryginałów, a z drugiej strony, często podróby
                    są tak doskonale podrobione, że trudno zauważyć po słoiczku że to rzeczywiście
                    nic nie wart bubel.
                    • masia27 Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 15:35
                      temat tego konkretnego kremu Clinique byl juz omawiany na tym forum w styczniu,
                      wklejam link do archwialnego watku, w ktorym babsss odpowiada na zarzuty:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=10202986&a=10364426

• balbina_alexandra Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 15:44
                      amj77 napisała:

"A co do osób kupujących, to skąd mają wiedzieć czy to podróba czy nie? Pewnie
                      wiekszośc na oczy nie widziała oryginałów".

Ach, uwielbiam takie teksty, naprawdę. Ciekawe jakie kompleksy ktoś może sobie
                      w ten sposób kompensować...

Żeby rozwiać różne wątpliwości, powtórzę że kosmetyki kupuję w perfumeriach a
                      już pielęgnacyjne zawsze tam. Oryginały mogę sobie obejrzeć, stoją u mnie na
                      półce. Opinię o kosmetykach pielęgnacyjnych od Babsss i oryginalności tychże
                      czerpię od Anexxy, Tib. Dla mnie brzmią kompetentnie, kosmetyki kupują również
                      w perfumeriach i mam porównanie.
                      Na allegro kupuję głównie książki, czasem perfumy (z całą pewnością oryginały,
                      bo na tych akurat się znam, poza tym nie kupuję od kogoś kto likwiduje
                      hurtownię za 80 zł Chanel), czasem kosmetyki kolorowe
                      Nie wiem skąd Babsss bierze swoje kosmetyki. Sama trochę podróżując byłam
                      swiadkiem niezwykłych okazji w najzwyklejszych na swiecie perfumeriach.
                      Ostatnio poprosiłam znajomą, mieszkającą za granicą aby poszukała mi pewnego
                      zapachu, u nas już niedostępnego. Kupiła 50 ml EDP za 30 euro, a drugą
                      identyczną flaszkę pani jej dorzuciła za 15 euro (cena u nas za 50 ml ok. 300
                      zł), bo perfumeria wyprzedawała ten zapach (wycofuje się z rynku). To przykład
                      jeden z wielu.

Skoro tak was to nurtuje, to proponuję napisać do Babsss i zapytać o źródło
                      pochodzenia kosmetyków i już...
                      • amj77 Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 15:55

> > Ach, uwielbiam takie teksty, naprawdę. Ciekawe jakie kompleksy ktoś może
                        sobie
                        > w ten sposób kompensować...

Ach..."kompleksy" jakie popularne ostatnio słowo, szczególnie na różnego
                        rodzaju forach...

Sama trochę podróżując byłam
                        > swiadkiem niezwykłych okazji w najzwyklejszych na swiecie perfumeriach.
                        > Ostatnio poprosiłam znajomą, mieszkającą za granicą aby poszukała mi pewnego
                        > zapachu, u nas już niedostępnego. Kupiła 50 ml EDP za 30 euro, a drugą
                        > identyczną flaszkę pani jej dorzuciła za 15 euro (cena u nas za 50 ml ok. 300
                        > zł), bo perfumeria wyprzedawała ten zapach (wycofuje się z rynku). To
                        przykład
                        > jeden z wielu.

No i kupiłas jeden perfum, czy może dwa, nie sądzę że więcej. Jak już serek
                        topiony zauważył(a) wcześniej, Babsss owe kosmetyki sprzedaje w ilościach
                        hurtowych!!! na dodatek po strasznie niskich cenach (niższych od 15 euro). Tak
                        więc nie są to z pewnością "gratisy" czy inne "okazje", na które załapał się
                        przy okazji kupna innego produktu.

EOT
                        • masia27 Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 15:59
                          amj77 napisała:

> No i kupiłas jeden perfum, czy może dwa, nie sądzę że więcej.

poprawna forma w jęzku polskim to PERFUMY a nie perfum...

> Jak już serek
                          > topiony zauważył(a) wcześniej, Babsss owe kosmetyki sprzedaje w ilościach
                          > hurtowych!!! na dodatek po strasznie niskich cenach (niższych od 15 euro).
                          Tak
                          > więc nie są to z pewnością "gratisy" czy inne "okazje", na które załapał się
                          > przy okazji kupna innego produktu.
                          >

ciekawe skad czerpiesz te niezachwiana pewnosc?! moze skorzystaj z porady
                          Balbiny i zapytaj Babss o zrodlo pochodzenia kosmetykow, zamiast sie wymadrzac?
                          • amj77 Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 16:07
                            masia27 napisała:

> amj77 napisała:
                            >
                            > > No i kupiłas jeden perfum, czy może dwa, nie sądzę że więcej.
                            >
                            > poprawna forma w jęzku polskim to PERFUMY a nie perfum...
                            >

Jeden PERFUMY??? No ładnie...okej, skoro tak uważasz, od dziś będę tak mówić...
                            • masia27 Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 16:11
                              amj77 napisała:

> Jeden PERFUMY??? No ładnie...okej, skoro tak uważasz, od dziś będę tak
                              mówić...

No teraz to rece mi opadly naprawde!
                              • Gość: justa Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.04, 09:53
                                hehe, to może przez analogię tłumaczyć? ;) nożyczki, drzwi... itd. nie ma
                                przecież: jeden nożyczek, jeden drzew, tak samo nie ma jeden perfum :D
                      • serek.topiony Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 30.07.04, 12:21

Opinię o kosmetykach pielęgnacyjnych od Babsss i oryginalności tychże
                        > czerpię od Anexxy, Tib. Dla mnie brzmią kompetentnie, kosmetyki kupują
                        również
                        > w perfumeriach i mam porównanie.
                        > Skoro tak was to nurtuje, to proponuję napisać do Babsss i zapytać o źródło
                        > pochodzenia kosmetyków i już...

Nie ma na tym forum nikogo takiego jak Tib czy Anexxa. Wyszukiwarka wyrzuca
                        jedynie Anexxę, włascicielkę prywatnego forum. Nic, co tam wyczytałam, nie
                        przekonuje mnie, że jest autorytetem w dziedzinie kosmetyków, a tym bardziej
                        specjalistką od odrózniania via zdjęcie oryginałów od podróbek na Allegro. Być
                        może faktycznie napiszę maila do Babss, mimo, że na Allegro z zasady sprzętu
                        komputerowego, kosmetyków i ubrań nie kupuję, bo ciekawi mnie, co napisze.
                        Obstawiam, że tony taniutkich jak barszcz kosmetyków a) spadły z ciężarówki, b)
                        zostały zajęte właścicielowi hurtowni za długi, c) polonijna rodzina Babss
                        pracuje w fabrykach Clinique, Diora i tak dalej i wynosi owe kosmetyki w
                        odbycie z hali produkcyjnej:)
                  • masia27 Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 29.07.04, 15:37
                    serek.topiony napisała:

> O jakich forumowych koleżankach konkretnie piszesz? IMO ta strona wygląda
                    > autentycznie, a opisane zachowanie sprzedawcy tylko to potwierdza. Co do
                    > Allegro to nigdy nie uwierzę, ze ktoś ma stały dostęp (jak ów Babsss) do
                    > markowych kosmetyków kilkakrotnie poniżej wartości rynkowej. Co innego
                    sprzedać
                    >
                    > pojedynczy GWP czy zakupowy niewypał,a co innego zrobic sobie z tego źródło
                    > stałego dochodu:/ Są osoby, które będą do upadłego twierdziły, że kupiły
                    > autentyk, nawet jeśli jest to torebka Gucciego za 400 zł albo perfumy Chanel
                    za
                    >
                    > 50 zł, bo nawet przed sobą nie przyznają, że się dały wpuścić w maliny.

Ja naleze do stalych klientek Babsss i z cala odpowiedzialnoscia potwierdzam,
                    ze wszystkie produkty, ktore u niego kupilam sa w 100% oryginalne i swieze.
                    • Gość: monias1 do AMJ77 IP: 217.97.133.* 30.07.04, 09:30
                      Kurcze, wkurzylam sie. Bylam wczoraj w GC (mam blisko z pracy) i patrzylam czy
                      sa takie kody na tuszach MaxFactor i L'oreal i za nic nie moglam znalezc. Na MF
                      w ogole nic nie bylo, natomiast na L'oreal byl kod kreskowy i pod nim pelno
                      cyferek i ani jednej literki. I teraz badz madry i wiedz ktore cyfry oznaczaja
                      date produkcji??
                    • serek.topiony Re: Clinique anti gravity do twarzy-dylematy 30.07.04, 12:23
                      masia27 napisała:

Są osoby, które będą do upadłego twierdziły, że kupiły
                      > > autentyk, nawet jeśli jest to torebka Gucciego za 400 zł albo perfumy Cha
                      > nel
                      > za
                      > >
                      > > 50 zł, bo nawet przed sobą nie przyznają, że się dały wpuścić w maliny.
                      >
                      >
                      > Ja naleze do stalych klientek Babsss i z cala odpowiedzialnoscia potwierdzam,
                      > ze wszystkie produkty, ktore u niego kupilam sa w 100% oryginalne i swieze.

Zostawiłam fragment cytatu z samej siebie, bo jesteś świetnym przykładem takiej
                      postawy. Skąd masz pewność, że kupiłaś produkty "w 100% oryginalne" i na
                      dodatek "świeże"? Czy jesteś wyszkoloną specjalistką od odrózniania podróbek
                      wyposażoną w laboratorium? Jeśli tak, to zwracam honor. Jesli nie, to sie nie
                      zaklinaj, bo gwarancji nie masz żadnej. Wręcz przeciwnie.
            • Gość: triss która wersja ?? IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 30.07.04, 12:40
              mam podobne dylematy jak "b." - która wersje wybierac??
    • ula_s Re: Clinique anti gravity do twarzy 30.07.04, 12:18
      Nawet jesli to nie sa podroby - tylko autentyczne kosmetyki w dodatku w
      ilosciach hurtowych - to te ceny swiadcza tylko o tym ze kosmetyki sa kradzione.
      Nie wierze ze mozna byc tak naiwnym i wierzyc ze ktos dostaje GWP w ilosciach
      hurtowych.
      Zestawy promocyjne Clinique nie sa sprzedawane za 10-20% ceny. Tez duzo
      podrozuje i takich cudow nie widzialam.

Jesli ktos chce wspierac zlodziei, albo kupowac podrobki - niech kupuje.

• Gość: Komoda Re: Clinique anti gravity do twarzy IP: *.acn.waw.pl 30.07.04, 13:22
        ula_s napisała:

> Nawet jesli to nie sa podroby - tylko autentyczne kosmetyki w dodatku w
        > ilosciach hurtowych - to te ceny swiadcza tylko o tym ze kosmetyki sa
        kradzione
        > .
        > Nie wierze ze mozna byc tak naiwnym i wierzyc ze ktos dostaje GWP w ilosciach
        > hurtowych.
        > Zestawy promocyjne Clinique nie sa sprzedawane za 10-20% ceny. Tez duzo
        > podrozuje i takich cudow nie widzialam.
        >
        > Jesli ktos chce wspierac zlodziei, albo kupowac podrobki - niech kupuje.

Uwazaj co piszesz, bo oskarzajac kogos, zwlaszcza na forum publicznym, o
        zlodziejstwo lub pasterstwo mozesz sie wpakowac w klopoty. Nie masz zadnych
        dowodow, to nie rzucaj oskarzen.
        W internecie nie jestes tak anonimowa, jak Ci sie wydaje...
        • serek.topiony Re: Clinique anti gravity do twarzy 30.07.04, 14:42
          Skoro nic się nie dzieje ludziom sprzedającym masowo podróbki na Allegro, a
          bardzo rzadko coś się dzieje sprzedającym tamże paserom, to tym bardziej nic
          się nie stanie komuś, kto o tym śmiało pisze. Poza tym kiepsko u Ciebie ze
          znajomością prawa, Komodo. Na internetowe nicki możesz sobie rzucać, co Ci się
          żywnie podoba, w przeciwieństwie do pisania o kimś z imienia i nazwiska:)
          • Gość: Komoda Re: Clinique anti gravity do twarzy IP: *.acn.waw.pl 30.07.04, 14:57
            serek.topiony napisała:

> Poza tym kiepsko u Ciebie ze
            > znajomością prawa, Komodo. Na internetowe nicki możesz sobie rzucać, co Ci
            się
            > żywnie podoba, w przeciwieństwie do pisania o kimś z imienia i nazwiska:)

niestety nie masz racji
            • serek.topiony Re: Clinique anti gravity do twarzy 30.07.04, 15:07
              Gość portalu: Komoda napisał(a):

> niestety nie masz racji

Hm, a jakaś podstawa prawna do takiego kategorycznego stwierdzenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka