Dodaj do ulubionych

matowe włosy

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.04, 17:46
help!!!nie trafiłam jeszcze na dobrą odżywkę.Suszarka odstawiona,nic nie
pomaga:-((
Jakieś domowe sposoby??Kosmetyki działające cuda??
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: matowe włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.04, 18:07
      Ja tez mam ten problem! Dziewczyny pisza tu na forum o wosku kupowanym w
      aptekach, ale czy on pomaga na matowe wlosy? Smarujecie nim calosc, czy tylko
      koncowki?
      • Gość: julita30 Re: matowe włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 18:12
        Ten wosk to Henna Wax Treatment.Jest to maseczka regenerujaca, stosuje się ja
        na całość.Regeneruje, wiec pewnie sprawia tez że włosy maja połysk.Ja ja goraco
        polecam.Wiem, ze niekiedy włosy maja taka urode ze po prostu sa matowe i juz;-))
        Nic na to nie pomoże..jedynie tylko nabłyszczacze doraźnie.
        • Gość: jolka Re: matowe włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.04, 11:00
          A droga taka woskowa przyjemność?
          • oossaa Re: matowe włosy 27.07.04, 12:00
            Gość portalu: jolka napisał(a):

> A droga taka woskowa przyjemność?

Henna Wax w mojej aptece kosztuje 21 złotych za 240 gramów
            • Gość: jolka Re: matowe włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.04, 12:39
              oossaa jesteś ze stolicy i możesz podać adres apteki?Myję głowę w letniej
              wodzie-wszędzie o tym trąbią.Na dodatek żeby włosy się nie przetłuszczały nie
              należy mocno masować skóry głowy szamponem.Tak radzi mój dermatolog.
              • Gość: zuzia Re: matowe włosy IP: *.acn.waw.pl 27.07.04, 16:53
                w galerii mokotow w superfarmie, tam gdzie sa szampony i odzywki na najnizszej
                polce
    • Gość: virtuallady Re: matowe włosy IP: *.rev.vline.pl 27.07.04, 11:06
      a płuczesz włosy chłodną wodą? każdy fryzjer ci to powie, ze po myciu szamponem
      ostatnie płukanie powinno być w zimnej wodzie. zimna woda domyka łuskę włosa i
      dzięki temu włos jest błyszczący..
      oczywiście cudów się nie spodziewaj po jednym umyciu :)
      • Gość: Szo Re: matowe włosy IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 27.07.04, 13:47
        a jezeli metoda nie musi byc domowa to polecam zabieg u fryzjera - Colorans.
        jest to rodzaj maski tonujacej kolor, ktora jednoczenie pielegnuje wlosy i
        bardzo, naprawde bardzo nablyszcza. ja to robie po baleyagu i bardzo sobie
        chwale. a na specjalne okazje super efekt daje sprej nablyszczajacy glodwella -
        tylko nie wolno przesadzic bo bedzie efekt jak na lisciach nawoskowanych
        Pokonem :-)
        Z odzywek niezle sie spisuje balsam Plynny Jedwab Gliss Kur.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka