voluptas Re: --> TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !! :) 11.08.04, 20:39 Moja lista będzie spora - bo moje "działające" kosmetyki to takie, bez których nie mogę się obejść i które kupuję ZAWSZE, a są wśród nich: - Vichy, seria pielęgnacyjna, Purte Thermal, tonik i pianka, cera mieszana - płyn do demakijażu oczu, również Vichy, używam od 6 lat, najlepszy do wrażliwych oczu i przy soczewkach kontaktowych. - Krem Hydraphase Texture Riche albo Tolariane z La Roche Posay - świetnie nawilżają, a Toleriane wręcz leczy podrażnioną skórę. - Lumienuse Vichy - krem tonujący, na lato lepszy, niż podkład, obłędnie ślicznie pachnący. - woda termalna Avene - podkład Teint Idole Lancome, używany od października do marca - nie znam innego, po którym moja kapryśna, mieszana cera wyglądałaby tak efektownie. - wymieniane już Juicy Tubes - pooootwornie wydajne, ślicznie pachnące i wspaniale pielęgnujące - mam klika - po jednym do każdej torebki. bo jestem od nich uzależniona ;)) - Vinefit Lip Lancome, także błyszczyk do ust, niezastąpiony w "sytuacjach kryzysowych" - cienie Le Quatre Ombres CHANEL - wielu producentów obiecuje, że ich cienie da się nakładać na sucho i na mokro, a potem figa. Te na sucho dają efekt b. delikatny, na mokro zachwycają połyskiem, intensywnością kolorów i... trwałością. Same zalety ;) - cienie Guerlain - zarówno pojedyncze, jak i poczwórne, śliczne i trwałe - również wspominany korektor Touche Eclat YSL, pięknie i skutecznie kryje, zawsze w kosmetyczce ;) - spray do biustu BIKINI TOP Diora - potrafi zdziałać cuda - uratował mój biust przy intensywnej diecie, baaardzo wydajny. - nawilżający olejek pod prysznic do skóry suchej NIVEA. - nawilżający krem do stóp Oriflame (jedyna rzecz z tej firmy, którą kupuję ;) chyba znalazłoby się tego jeszcze trochę, ale to jest basic, dla mnie nie do zastąpienia. ;) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: --> TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !! :) 11.08.04, 22:15 Ostatnio przestaly mnie pociagac nowosci. Staram sie kupowac to co mi jest naprawde potrzebne i wracac do sprawdzonych rzeczy. Mam kilka takich, ktore cenie i ktore spelnily obietnice producenta. Sa to: - Seria kosmetykow Balneum (mam atopowe zapalenie skory) - uzywalam 3 produktow oraz jednego mialam probke. Preparaty do mycia myja ale nie wysuszaja. Balsam oraz krem nawilzaja na dluzej niz 5 minut. Przy regularnym stosowaniu zdecydowanie widze efekty. Nie sa perfumowane wiec nie kazdemu moga odpowiadac. - Etiaxil - chyba nie trzeba tlumaczyc ;))) chociaz nastepnym razem mam zamiar sprobowac tanszego Antidralu. - Na dzien gdy nie uzywam Etiaxilu antyperspiranty w kremie (w tubce). Uzywalam YR, Oriflamu, teraz mam SVR i zaden mnie nie zawiodl. Sa o wiele lepsze dla moich pach niz dezodoranty w spraju, kulce, sztyfcie itd. - Iwostin z filtrami. Mam kolejne opakowanie. Wczesniej mialam SPF15 teraz 20. Nie uczula, nawilza, nawet fakt, ze teraz jest perfumowany mi nie przeszkadza. - Balsam do ust Tisane. - Odzywka miodowa Ziaja. Stosuje po umyciu wlosow bez splukiwania. Koncowki mniej sie rozdwajaja. - Odzywka Wax - swietnie regeneruje wlosy. - St. Ives peeling - skora jest o wiele milsza w dotyku po jego zastosowaniu. Aha, ja mam wersje antybakteryjna, ta do cery wrazliwej mi sie pasowala. Odpowiedz Link Zgłoś
a.kopiko1 Re: --> TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !! :) 12.08.04, 12:09 1.) Antiral - już po pierwszej aplikacji nie czułam przykrego zapachu i było suchutko :) (14zł) 2.) Maseczka drożdzowa Eris seria Dwudziestka (15zł) 3.) Szapmon Head&Schoulders fructis fresh - ślicznie pachnie i co najważniejsze widać efekty :) (Economy pack, 12zł) 4.) Zel-krem do cery mieszanej firmy FABERLIC (14zł) 5.) Żel pod oczy ze świetlika z rumiankiem - rewelacyjnie odżywia skóre pod oczami i sprawia, że są świeże i wypoczęte. 6.) Żel AA do biustu - ujędrniająco-napinający (19zł) 7.) Serum wyszpuplająco-modelujące sylwetkę firmy TOŁPA (49zł) 8.) Cienie do powiek Inglota, są trwałe i co niedrogie :) (ok.9zł) To chyba wszystko, jak coś mi się jeszcze przypomni, to dam znać :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamcia Re: --> TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:45 Peeling borowinowy wyszczuplający firmy TOŁPA, doskonały na cellulitis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: --> TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !! :) IP: *.acn.waw.pl 12.08.04, 13:22 nie wiesz moze gdzie mozna go kupic w warszawie i ile kosztuje??? bede wdzieczna za info buziaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.kopiko1 Re: --> TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !! :) 12.08.04, 14:37 Stoiska Tłpy znajdują się w prawie wszystkich centrach handlowych. Ja kupowałam w Wola Park (jest na parterze przy kasach Auchan). wejdź sobie na stronę www.torf.pl i tam będziesz miała spis wszystkich stoisk. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tama Re: --> TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:27 Ja kupuję kosmetyki TOŁPY na Allegro, są tańsze o kilka złotych - za peeling na stoisku w Geanie w Gdańsku płaciłam 35zł, a na Allegro 29zł. Polecam jeszcze z TOŁPY serum antycellulitowe i maskę borowinową - antycellulitową. Cały zestaw kosztuje ok. 110zł i nie płacisz wtedy za koszty przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś