Gość: maja IP: *.devs.futuro.pl 29.07.04, 20:09 gdzie kupujecie bielizne przez internet, w ktorych sklepach, ktore sa solidne i szybko realizuja zamowienia, prosze o pomoc, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ki Re: bielizna przez net? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 23:35 odradzam: www.bielizna24.pl a w kazdym razie nie wplacaj zadnych pieniedzy z gory!! - ja od pol roku walcze o zwrot kasy.. nie wiem jak byloby w przypadku zwrotu towaru - ja bym juz nie zaryzykowala.. juz nigdy nic tam nie zamowie.. polecam natomiast: www.intymna.pl www.biust.pl www.lupoline.com.pl wszystko terminowo i bez zadnych problemow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: bielizna przez net? IP: 213.17.171.* 30.07.04, 07:57 polecam biust.pl terminowo, solidnie - godny polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab12 ODRADZAM :www.konrad.coś tam, coś tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 15:34 przynajmniej zakupy w necie:zamówiłam komplet biało-czerwony :stanik+figi. W przesyłce dostałam komplet biało-beżowy, i zamiast fig-stringi, wszytsko bezuprzedniego powiadomienia i uzgadniania. Na mój mail z wyrazami niezadowolenia nie dostałam nawet zwrotki z chociazby przeprosinami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: bielizna przez net? IP: *.ofi.pl 30.07.04, 08:11 sekretybielizny.pl 1bielizna.pl avocado.com.pl - nieco dluzej trzeba czekac na towar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: bielizna przez net? IP: *.echostar.pl 30.07.04, 08:42 W lupoline jest ladna bieklizna ale skladajac zamowienie ustawilam wszystko co chce, potem wrocilam do sklepu , dolozylam jedna rzecz a ustawienia sie zmienily na co nie zwrocilam uwagi. Zaplacilam wiec z gory bo tak chcialam a okazalo sie ze wpisalam za pobraniem - paczka dotarla. Pani z Lupoline zorientowala sie ze wplacono podwojnie wiec prosila aby odebrac paczke a kase zwroca. Walczylam o te pieniadze kilka miesiecy. Rachunek telefoniczny byl straszny a w sklepie ciagle powtarzali "jutro wyslemy pieniadze". To straszne jak trzeba prosic sie o wlasna kase. Firma nie jest zbyt solidna. A jedne stringi cale z koronki dostalam z 3 dziurkami jakby mole wygryzly albo jakis pies sie wbil zebami :-> Lepiej uwazac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivian Re: bielizna przez net? Na pewno nie Lupoline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 18:03 Jestem wielbicielką ładnej bielizny i mam duzo modeli polskich producentów. Nie zgadzam się jednak, że bielizna Lupoline jest super. Rzeczywiście, na zdjęciach wygląda cudownie, jak się pierwszy raz zaloży to też. Ale materiały z jakich jest wykonana pozostawiają duzo do zyczenia. Pólgorset po pierwszym praniu (ręcznym!) nie nadawał sie do użytku, miseczki w ogóle nic nie trzymały. Biustonosz model 308 (z silikonowym tyłem) miał odkształcone miseczki od razu po wyjęciu z oryginalnego opakowania. Nie wspomnę już o tym, jak urwalo mi sie ramiączko w najmniej odpowiednim momencie ;-) Koszmar. Mój faworyt to bielizna firmy Konrad www.konrad-bielizna.pl/ Warto kupić, po prostu CUDO;-) I jeszcze Triumph www.biust.pl/ Szybko i profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hesiunia Re: bielizna przez net? Na pewno nie Lupoline 30.09.04, 18:23 a czy sklep na www firmy www.konrad-bielizna.pl/ dziala? ja jakos nie moge sie tam "dostac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivian Re: bielizna przez net? Na pewno nie Lupoline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 18:37 Moze chwilowo nie mozna się dostac do sklepu Konrada, na pewno działał, sama korzystałam. Moze zmieniaja coś, niebawem chyba pojawia się nowe kolekcje, bo to juz jesień. Oczywiście zgadzam się z tym,że każdemu odpowiada coś innego, ja lubię Konrad, a Ty Lupo ;-) Jesli chodzi o trwałość, to kupuje Triupha, bo jest bardziej "żywotny", ale nie moge oprzeć się szczególnie tym uroczym stringom z Konrada ;-) a jesli mowa o majteczkach, to polecam tez Różę, szczególnie nową kolekcję. Niestety nie ma jej na stronie firmowej, ale widziałam na Allegro, naprawde słodkie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum1000 Re: bielizna przez net? Na pewno nie Lupoline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 18:24 a widzisz ja znów mam niemile odczucia co do konrad. zdjęcia kompletów wyglądają cudnie. A w rzeczywistosci są zwykle i szybko się stają nieładne.. ale to tylkomoje odczucie. znów z lupo mam dwa komplety. i jestem znich bardziej zadowolona niz z konrada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty że tak zapytam... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 18:32 Co skłania Was do kupowania bielizny przez internet, a nie real? I takie może dość głupie pytanie: moja rpzyjaciółka kupuje wszystkie staniki na targach za 10-15 zł, ja do tej pory rzadko staniki nosiłam, a te które mam były kupowane w sklepach, więc ciężko mi stwierdzić: czym się różni taka bielizna z placu od takiej "firmowej"? No bo wiadomo, że wolałabym wydać na stanik 10, a nie 50 zł (właśnie złapałam fazę na noszenie staników). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivian Re: że tak zapytam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 18:43 Powiem tak: ide do sklepu, widzę piekny staniczek, pytam o swój rozmiar, a tu nie ma :-( bo przeciez nigdy nie ma wszystkich dostepnych rozmiarów. a jesli chodzi o Internet, to zamawiam, czekam i dostaję :-) I to jaki duży wybór. Jesli chodzi o te "bazarowe", to różnia sie niestety chyba trwałością no i rozmiarówka jest nieco dziwna ;-) Na jeden biust bedzie dobry a na inny nie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: że tak zapytam... 01.10.04, 10:41 asiek, stanik za 50 zł zamiast za 10 to po prostu inwestycja w jakość. ja dawniej też kupowałam na rynku staniki po 10 zł, ale odkąd dostałam w prezencie porządny stanik, wiem, że tańszych już nie kupię. te tanie są o wiele mniej trwalsze, bardzo szybko tracą kształt i fason, wyglądają nieciekawie. a taki porządny to masz i masz. no i o wiele ładniej wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: że tak zapytam... 01.10.04, 11:52 W to nie wątpię. Tylko 50 zł to jest minimum za sklepowy stanik. Moja psióła nosi i nosi te z bazaru i nie widać, żeby były o wiele gorsze. Jeśli różnica w jakości byłaby tak duża, jak w cenach, to ok - proporcje są zachowane. Ale mam wątpliwości, czy aby tej jakości się nie przecenia. Stanik, nawet nalepszy, z czasem i tak "zbrzydnie" - nawet jesli sie nie odkształci, to biały całkiem zżółknie, ramiączka się rozciągną, koronka omechaci... 4 lata temu, keidy jeszcze chodziłam stale w stanikach, kupiłam w USA Ralpha Laurena za 30 $. Bardzo mi sie podobał: taki cieniutki, rpzezroczysty, na fiszbinach, niebieski. I co? I szybko zminił sie nie do poznania: miseczki były z innego materiału niż reszta: miseczki zostały niebieskie, reszta zżółkła, ten plastik do regulacji ramiączek trachnął i musiałam ramiączko zszyć na odpowiadającej mi długości. Także jestem baaaaardzo sceptycznie nastawiona do drogiej jakości. Co do rozmiarów itp. Ja mam najbardzioje chyba popularny 75B. Faktycznie, bazarowe czasem to tragedia, jesli chodzi o kształt. No ale właśnie - bielizna to jest cos, co trzeba mierzyć. Bałabym się kupywać coś z netu. 1. rozmair może być nie ten, 2. wygląd też może znacznie odbiegać od zdjęcia... Swoją drogą jakie firmy produkują dobrej jakości, ładną, niedrogą bieliznę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derika Re: że tak zapytam... IP: *.petrus.com.pl 01.10.04, 13:03 Biustonoszei bardzo delikatną bieliznę radze prać ręcznie, NIC sie nie zmienia. Mam kilkuletnie komplety bielizny, które mi się już znudziły a ciągle wyglądają jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: że tak zapytam... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 16:30 Prałam ręcznie, zawsze bieliznę piorę ręcznie - wszystko: i staniki, i stringi, nawet bawełniane "bezpieczne" rzeczy nie wrzucam do pralki. Także uważam, że albo miałam pecha, albo wydanie 30$ (kiedy jeszcze dolar kosztował 4,5 zł) na "bieliznę dobrej jakości" to po prostu był wielki błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty up + ulubieni producenci bielizny 01.10.04, 23:53 Więcej pewnych sklepów proszę. :) I podajcie jeszcze ulubionych producentów bielizny, czyli takich, ktrych produkty są wyjątkowo ładne, wygodne, niedrogie, trwałe... Ja dziś poprzeglądałam mnóstwo i jak na razie najbardziej podobaja mi się Konrad, Róża i Lupoline - oryginalne, zmysłowe, kobiece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivian Re: up + ulubieni producenci bielizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 11:55 Bardzo proszę: www.angel.pl (świetne wzory, niestety nie ma na stronie najnowszej kolekcji, a szkoda - jest super) www.krisline.com.pl (Krisline chyba nie należy do najtańszych, ale za to wykonanie jest super. Można poszperać w necie i kupić gdzies taniej) www.yard.pl/ (świetne topy i koszulki) www.trendstation.com/ (niezłe, wygodne na co dzień i tanie) A sklepy? - w lecie kupowałam dwa kostiumy kąpielowe firmy Elle w sklepie www. venus1000.com i byłam bardzo zadowolona. Ceny nie sa zawyżone ( a nawet taniej niz u innych), szybka realizacja (czekałam tylko 3 dni) i potwierdzaja wysyłkę telefonicznie. Szybko i pewnie. Nie polecam natomiast sklepu www.garderoba.pl Ceny polskiej bielizny sa tam 100% wyższe niż w innych sklepach a na przesyłke trzeba czekać ok. 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalijka Re: bielizna przez net? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 14:42 37 zł za majtki??? 60 za stanik??? ceny porażające!!! mówie o tych sklepach internetowych.ja od lat kupuję komplety czy pojedyńcze części bielizny na targu i jestem zadowolona.Rzadko zdarzy mi się kupić coś co zakładam tylko raz bo sie pruje na przykład. zreszta ceny na targu sa też zróznicowane.Mozna kupić figi za 2,5 ale można też za 15.ale zawsze sa to przystepniejsze ceny od tych, które widzę na tych stronach internetowych.Może was stać na takie zakupy, bo mnie nie i nie żałuję, bo na to konto dokupię jakąś śliczną bluzeczkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum1000 Re: bielizna przez net? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 14:59 przypomnialało sięmi ,że raz porównywałam ceny Konrada na intymna.pl i w sklepie internetowym -firmowym Konrada. Średnio na komplecie 20zł taniej było na intymnej.Co jest bez sensu bo toproducent a to hurtownia .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_mi Re: bielizna przez net? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:13 Jesli mamy szukac gdzie jest taniej, to sprawdźmy na Allegro.pl. Tam sa sprzedawcy, którzy zamiast w sklepie sprzedaja ten sam towar, prosto z hurtowni, ale w duuużo atrakcyjniejszych cenach. W sklepie, np. intymna.pl kupisz sam biustonosz, a na Allegro masz cały komplet z przesylką. Dodam, że mówie tu o sprawdzonych sprzedawcach, niektórzy maja np. 2000 sprzedanych rzeczy, więc sa pewni. Ostatnio kupiłam tam komplet Witoria z Konrada za 73zł i dostałam do na drugi dzień (!) Ja na pewno jeszcze skorzystam. Aha, i te tańsze za 15zł też są i to w dużym wyborze :-) Zresztą Allegro to taki duży bazar i to mi sie podoba, że wszystko jest: i tanie i drogie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: bielizna przez net? 02.10.04, 15:06 Właśnie... Jak jeszcze mogłabym wydać trochę więcej na stanik, to 30 zł za majtki przyprawia mnie o mdłości. Za 30 zł mogę kupić sobie choćby bluzeczkę. Stringi kupuję do 10 zł, znalazłam u siebie hurtownię, gdzie stringi, które na targach kosztują 6-12 zł, są od 3 zł. :) Biustonosz to wydatek na dłuższą metę, ale w stringi zmienia się codziennie i pierze się codziennie, tak czy siak się niszczą, więc trzeba je kupować częściej (choć szczerze mówiąc ja mam swoje rok a nawet 2 lata). Chociaż nie powiem, żeby mi się ta internetowa bielizna nie podobała, bo jest śliczna i jak sądzę wygodna (większość biustonoszy z targów to jedanak twarde pancerne nacycniki). Póki co nie stac mnie na zakup bielizny za 100 zł, ale jak tylko będę zarabiac, to na pewno sobie na to pozwolę (w rozsądnych granicach, gatki za 339 zł, na jakie ostatnio trafiłam w sklepie internetowym, to po prostu żenada). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: bielizna przez net? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 15:14 Odradzam bieliznę Lupoline. Na zdjęciach wygląda dobrze, w rzeczywistości jest bardzo złej jakości. Brzydkie tkaniny, nieładne wykonanie, ordynarne szycia. Z dostawą nie miałam problemu - szybko, ładnie zapakowane. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sitc Re: bielizna przez net? 02.10.04, 16:50 Moim zdaniem jakość Lupo jest lepsza od Triumpha- z niego momentalnie robi się coś przypominającego ścierkę, przynajmniej w moich rękach. Konrada mam jeden komplet i też jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWKA Re: bielizna przez net? IP: *.pekao-fs.com.pl 13.10.04, 12:19 A jeśli chodzi o biustonosze Konrada z usztywnianymi miseczkami. Trzymają rozmiar, czy lepiej kupić mniejsze? Ja noszę 75 b ale małe i z wielu firm taki "twarde" biustonosze muszę kupować 75 a. A jak to jest z Konradem? Odpowiedz Link Zgłoś