Gość: anita IP: *.alaska.ds.polsl.gliwice.pl 25.03.02, 10:11 mam prosbe do wszystkich osób z cera trądzikową.Proszę o polecenie mi jakiegoś "dobrego" tonika i kremu do tego rodzaju cery.z góry dziękuję z rady:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni_citroni Re: problem z cerą 29.03.02, 22:01 Jest na forum post "ten przeklety TRADZIK" (strona 2). Nie wiem jednak czy w czyms Ci pomoze bo sa tam glownie informacje o masciach i zabiegach... Nie mam skory tradzikowej, ale na tluste partie twarzy (czolo i broda) stosuje krem Biodermine. Mozna go kupic w aptekach, ma w skladzie witaminki, wyciag z drozdzy i chyba jakies kwaski...Ladnie matuje skore, wygladza i nawilza...Niedawno kupilam tonik Synegrie Pure i przemywam nim tluste partie przed nalozeniem kremu.. Od tej pory (odpukac) nic mi nie wyskoczylo :-) Niestety ten tonik zawiera alkohol... Zelu do mycia Synergie Pure nie polecam, zawiera mentol... Mozna tez stosowac kremy z kwasami, ktore powoli oczyszczaja skore. Uzywalam Effaklar La roche posay -bylam zadowolona z efektow, ale, niestety, ten krem dzialal tylko do pewnego momentu i ani kroku dalej ;-) Wiele osob polecalo preparat salicylowy Pharmaceris Erisu oraz kremik z Avene. Mam kolezanke, ktora wyleczyla tradzik u dermatologa. Jesli chcesz to moge zapytac, jakie preparaty przepisal jej lekarz... pozdrawiam moni_cit Odpowiedz Link Zgłoś