IP: 62.111.144.* 31.07.04, 00:18
Polećcie jakiś dobry krem do suchych dłoni oraz inne metody pielęgnacji.
Sereczne dzięki:))
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: DŁONIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 00:51
      parafina na dłonie. krem Depileve
      • Gość: ewa Re: DŁONIE IP: 62.111.144.* 31.07.04, 00:55
        Aniu coś więcej o parafinie: gdzie można kupić, jak stosować ect.
        • Gość: Ania Re: DŁONIE IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 31.07.04, 14:19
          Parafine wykonuje się w zakladach kosmetycznych u mankiurzystki.Stosuje się ją
          do przesuszonej skóry dloni, tak 4-5 zabiegów raz w tygodniu jeden.Bo żaden
          krem z drogerii Ci nie pomoże.
          • Gość: kaloo Re: DŁONIE IP: *.chello.pl 31.07.04, 15:50
            parafine można też wykonać w domu,to żadna filozofia:kupujesz w aaptece kostkę
            parafiny (ok.9zl,rozgrzewasz do płynnej konsystencji w garku ,który ci już
            nigdy nie będzie potrzebny,robisz peeling dłoni,nakładasz grubą warstwę kremy i
            zanurzasz w parafinie,tworzy ci się rękawiczka,potem jeszcze raz zanurzasz i
            tak nawet 3 razy,czekasz aż zastygnie,nakładasz foliowe rękawiczki,potem jakieś
            frotowe lub kuchenne i w ten sposób po 20 min masz rączki gładkie jak pupcia
            niemowlaka...;)
            Robiłam parafinę w gabinecie mnóstwo razy,każdy zabieg to
            40zl,+manicure...Przelicz sobie i wypróbuj.Tylko nie rozgrzewaj parafiny za
            bardzo,żeby nie była za gorąca!
            Pzdr!!!
    • Gość: Ania Re: DŁONIE IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 31.07.04, 14:21
      Możesz też smarować na noc ręce grubą warstwą kremu do rąk i nalożyć bawelniane
      rękawiczki.
      • Gość: ania Re: DŁONIE IP: *.one.pl / *.one.pl 31.07.04, 16:34
        najlepszy krem jaki mialam to avon glicerynowy krem do rak z silikonem super
    • Gość: Gonia Re: DŁONIE IP: *.177.22.93.adsl.snet.net 31.07.04, 20:57
      Mavala - nie ma lepszych kosmetykow do rak i paznokci , chyba sa dostepne w
      Polsce wydaje mi sie ze kiedys widzialam w jakiejs lepszej drogeri. To
      Szwajcarska firma bardzo popularna w USA
      • Gość: Jola Re: DŁONIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 11:39
        Dermesa- nie jest tłusta, bez konserwantów, szybko się wchłania i dobrze
        nawilża. Nie będziesz musiała chodzić w rękawiczkach itp. Stosuje od 2 tygodni
        i jestem bardzo zadowolona.
        • Gość: ewa Re: DŁONIE IP: 62.111.144.* 01.08.04, 13:40
          Do nabycia w aptece czy drogrii?
    • Gość: Ness Re: DŁONIE IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 13:43
      Z takich mniej hardcorowych kosmetyków to polecam Kolastyna-Seria na Zimę (krem
      do rąk w jasnobłękitnej tubce). Idealny do codziennej pielęgnacji przesuszonych
      dłoni. Na opakowaniu jest sugestia, żeby nasmarować ręce grubo na noc, założyć
      gumowe (nie bawełniane!)rękawiczki i iść spać :)
    • terranuova Re: DŁONIE 05.04.17, 08:54
      Neutrogena bardzo dobra, zwłaszcza ta wersja skoncentrowana www.neutrogena.com.pl/site/product/19, mnie zdecydowanie pomogła przy mocno zniszczonych dłoniach. Poleciłam też swojemu bratu i też był zadowolony.
    • korektorzy24 Re: DŁONIE 05.04.17, 16:30
      Mam suchą skórę i z innych poza kremami metod pielegnacji kiedyś robiłam w salonie kosmetycznym maskę z podgrzanej parafiny, nawet było widac efekt, a w domu sprawdza się też oliwa z oliwek na przykład. Nie myję tez rak watpliwymi mydłami w płynie odkąd zaczęly mi przesuszać skórę. Kremów używam różnych, najlepiej zmieniać, ale ostatnio z olejem arganowym, mydłem shea i chyba migdalami (www.le-petit-marseillais.pl), wchłania się dobrze, skóra jest po nim wyraźnie nawilżona i ładnie pachnie.
      Dobry sposobem na suche dłonie będzie też maska z kremu, którego używasz, po prostu grubsza warstwa i rękawiczki bawełniane, najlepiej na noc:)
    • 9agatka Re: DŁONIE 06.04.17, 14:31
      Wizaż teraz nagrodził jakiś krem do rąk Ziaja. Może ten warto wypróbować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka