Dodaj do ulubionych

Duże sutki

IP: *.acn.waw.pl 10.08.04, 20:44
Mam duże (jak dla mnie za duże) sutki - średnica "talerzyka" to ok 4,5 cm +
pokaźne zakończenie.... Czy słyszałyście o operacji zmniejszenia sutków,
jeśli tak to gdzie w Warszawie można coś takiego wykonać i czy jest
bezpieczne gdy się jeszcze nie rodziło i nie karmiło?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Duże sutki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 10.08.04, 20:48
      oczywiście, ze można zmniejszyć sutki (=piersi) i jest to bardziej
      skomplikowana operacji niż ich powiększenie. sutki to inaczej piersi. (a nie
      pomyliła Ci się przypadkiem brodawka z sutkiem?)
      • Gość: ewcia Re: Duże sutki IP: *.acn.waw.pl 10.08.04, 21:25
        oczywiście ze mam na mysli brodawki. wydaje mi sie jednak ze termin sutki w
        potocznym rozumieniu oznacza właśnie brodawki... stąd też takie a nie inne
        nazewnictwo z mojej strony.
        • Gość: Anka Re: Duże sutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:49
          He he a ja mam 2,5 cm moze nawet niecale malutkie i wcale sie nie przejmuje
          wrecz przeciwnie ty tez nie masz czym bo masz jeszcze w normie ten rozmiar po
          co ingerowac jakas glupia operacja lepiej zaakceptowac je bo napewno nie sa
          takie straszne :) kurcze spr centymetrem ten twoj rozmiar nie przesadzasz ?
          • Gość: ewcia Re: Duże sutki IP: *.acn.waw.pl 10.08.04, 21:56
            jak widać jednemu przeszkadza to a innemu tamto.. a tak swoja droga to ciekawe
            jaka jest "norma" :)Wole nie myslec co sie bedzie dzialo jak bede w ciazy
            (brodawki sie wowczas powiekszaja), dlatego tez wolałabym tego uniknąć.
            Pozdrawiam:)
          • Gość: Anka Re: Duże sutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:57
            Sprawdziłam i na bank nie sa to talerzyki co najwyzej to podstawka pod maly
            kieliszek :P
            • Gość: ewcia Re: Duże sutki IP: *.acn.waw.pl 10.08.04, 22:05
              LOL:) Ale jednak dalej podtrzymuję swoje pierwotne pytanie/problem jak
              najbardziej na poważnie!
        • gocha221 Re: Duże sutki 11.08.04, 10:24
          sutki to piersi.
          sporo osób chyba myli je z brodawkami, bo juz to gdzies to słowo w tym użyciu
          widziałam.
          rak sutka to wlasnie rak piersi a nie brodawki.

a swoimi brodawkami sie nie przejmuj, na operacje chyba szkoda zdrowia, a mnie
          takie duze brodawki zawsze wydawały sie sexy:-)) i troche zaluje ze moje sa
          raczej małe:-)
          pozdr.
      • Gość: tekla Re: Duże sutki IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 10.08.04, 22:11
        sutki to nie jest inna nazwa na piersi...sutki to sutki, element piersi!
        • Gość: justy Re: Duże sutki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 10.08.04, 23:05
          co jest bliższe prawdy: sutek=pierś czy sutek=brodawka?

i jeszcze może: "Sutek (mamma) to parzysty narząd, o kształcie półkolistym lub
          stożkowatym. Sutki położone są symetrycznie na przedniej ścianie klatki
          piersiowej. Trochę poniżej środka sutka, wznosi się na powierzchni cylindryczna
          lub stożkowata,ciemniej zabarwiona brodawka sutkowa. Brodawka leży na środku
          okrągłego silniej zabarwionego pola, zwanego otoczką brodawki. Na wierzchołku
          brodawki znajduje się 12-15 drobnych otworków - są to ujścia przewodów
          mlecznych."
    • Gość: justy Re: Duże sutki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 10.08.04, 22:11
      na www.wizaz.pl odpowiada chirurg plastyczny- zadaj mu pytanie
      • Gość: tekla Re: Duże sutki IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 10.08.04, 22:51
        hmm, swoja wiedze biologiczna wynosze z ksiazek oraz zajec, a nie z forum
        www.wisaz.pl
    • Gość: mufina Re: Duże sutki IP: *.icpnet.pl 10.08.04, 23:05
      Ja mam o 1 cm wiecej i jeszcze w zyciu mi do glowy nie przyszlo zeby zmniejszac
      Moze tylko kilka razy pomyslalam ze sa dosyc duze ale to wszystko. Bez
      przesady. Fakt, zalezy to tez od ogolnej wielkosci piersi. Przy moim rozmiarze
      to moze sie tak w oczy bardzo nie rzuca (75D).
    • emilia.kosecka TYLKO DUZE SUTKI, CZY WIEKSZY PROBLEM?? 10.08.04, 23:05
      Az zmierzyłam swoje!!! Bo wiem ze mam dosc duze.
      4 cm w poziomie i 5 cm w pionie i jestem z nich bardzo dumna, bo to jest
      baaardzo sexy. Faceci wrecz uwielbiaja kobiety o duzych brodawkach (tak samo jak
      o duzych piersiach) - oczywiscie nie wszyscy i nie chce tego tutaj
      generalizowac, dlatego o wiele wiecej je powieksz. Zreszta, każda ingerencja w
      tym obrszarze niesie ze sobą pewne ryzyko, zreszta jak kazda ingerencja w
      organizm, której celem nie jest ratowanie ludzkiego życia.
      pozdrawiam i błagam was kobiety przestancie sie tak bardzo przejmowac soba,
      owszem nalezy dbac o siebie i pielegnosc swoje ciało, lae nie popadajcie w
      skrajnosci, nie ma ideałów, a mezczyzni kocha nas takie jakie jestesmy z wadami
      i zaletami, bo to nas od siebie odróznia. jakby wygladał swiat gdyby chodziły po
      nim same "Żony ze Stepford"?? idealne w kazdym calu?? beznadziejnie i nudnie,
      tylko to unikalne połaczenie wad i zalet kazdej z nas powoduje to ze jestesmy
      takie a inne i kazda z nas jest najbardziej wyjątkową osobą na ziemi, WŁAŚNIE
      DLATEGO.
      ZAAKCEPTUJMY TO CO DALA NAM MATKA NATURA I DBAJMY O JEJ DAR, A KAZDA Z NAS
      BEDZIE BOGINIA, JEDYNA W SWOIM RODZAJU.
      POZDRAWIAM SŁONECZNIE
      • Gość: Anka Re: TYLKO DUZE SUTKI, CZY WIEKSZY PROBLEM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 01:35
        Eee o wiele wiecej niech ich nie powieksza sa odpowiednie uwazam ze nie masz
        sie zupelnie czym przejmowac i ja takze nie mam czym mimo ze moje maja 2,5 cm
        he he he ale ja mam piersi 70A takie duze A w czasie okresu wpadajace w B :D
    • Gość: martek Re: Duże sutki IP: 217.153.198.* 11.08.04, 10:20
      oj az swoje zmierzylam :) moje w pionie i w poziomie maja po 5 cm,czyli kolo
      idealne ;) w kazdym razie-wcale nie wygladaja na duze,zwlaszcza przy miseczce D
      ;) sa zupelnie normalne i ladne,co oprocz mnie potwierdzal kazdy mezczyzna,ktory
      widzial :)

nie przejmuj sie naprawde,nie ma czym,wszystko ok z Toba :)
      a co do Twojego pytania-jestem pewna,ze nikt nie wykona takije operacji u
      kobiety,ktora nie karmila dzieci,a zamierza...
      • Gość: ewcia Re: Duże sutki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.04, 22:22
        dzieki za slowa wsparcia:) Ja też mam 75D, chyba postaram sie je po prostu
        polubic:)
        • Gość: Anka Re: Duże sutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 23:32
          Kurde nikt nie ma malych sutkow czyzbym miala najmniejsze :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka