Dodaj do ulubionych

Róż Lancome'a Blush Focus-opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:57
Czy ktoś używa tego różu? Na wizażu nie ma ani jednej jego recenzji:( W ogóle
są zdaje się 2 róże w ofercie Lancome - ten (kosztuje ok. 90 zł) i taki
drugi, w podłużnym puzderku, cena ok.145 zł. CZy ktoś wie coś więcej o tych
różach? są warte swojej ceny? Prrroszę o opinie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiddo Re: Róż Lancome'a Blush Focus-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:16
      up
    • voluptas Re: Róż Lancome'a Blush Focus-opinie 16.08.04, 14:09
      W ofercie Lancome'a zasadniczo są dwie linie różu - Blush Subtil i Blush Focus.
      Różnią się przede wszystkim tym, że Blush Subtil jest klasycznym różem -
      pudrowym, w puzdrrku z pędzelkiem. Kiedyś miałam go w obłędnym kolorze Rose
      Fresque - pięknej, przytłumionej róży. Niestety, mimo niewątpliwej urody -
      znalazł kolejną właścicielkę, bo mnie nie jest chyba pisane nauczyć się używać
      pudrowego różu. Nie umiem go nanosić robią mi się plamy, poza tym przy mojej b.
      jasnej cerze nie mogę sobie pozwolić na mocne rumieńce - a z różem w pudrze
      zawsze przesadzałam i... musiałam malować się od nowa. Nie jest to oczywiście
      wina różu, tylko moja. Jemu nie miałam nic do zarzucenia, a poza tym obłędnie
      pachniał... z tym większym żalem się z nim rozstałam. Blush Focus natomiast to
      zupełnie inny kosmatyk. Przede wszystkim różni się fakturą - producent
      klasyfikuje go jako róż w kremie. Tak naprawdę to taki krem-nie krem, bo kiedy
      go dotkniesz, jest jak najbardziej pudrowy, dopiero pod wpływem ciepła palca
      delikatnie się roztapia, przez co można go bardzo łatwo aplikować. Moim zdaniem
      dzięki tej nieco dziwnej konsystencji jest o wiele łatwiejszy i praktyczniejszy
      w aplikacji niz n.p. So Cheek Diora. Blush Focus ma dużo fajnych kolorków, ja
      mam w tej chwili Strawberry (chyba 01, ale nie chce mi się sprawdzać ;) taki
      zupełnie czerwony i baardzo go sobie chwalę. Jakoś nie udało mi się jeszcze
      przesadzić z jego ilością, a myslę, że nawet gdyby, to i tak łatwo jest go
      zetzreć lub rozprowadzić cieńszą warstwą. I - co ważne - róż jest dosyć trwały,
      jak rano zrobię makijaż, do popołudnia mam spokój.
      Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam.
      Pozdr ;)
      • Gość: Kiddo do voluptas:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 17:13
        Strrrasznie Ci dziękuję za obszerną wypowiedź:)) Oj, chyba się skuszę na ten
        różyk (Blush Focus), bo tak go zachwalasz. Dziękuję jeszcze raz!!:)
    • balbina_alexandra Re: Róż Lancome'a Blush Focus-opinie 17.08.04, 08:30
      JA bardzo lubię kremowe róże, bo na codzień często rezygnuję z pudru, nakładam
      tylko podkład, ale nie mogę zreygnować z różu bo wyglądam chorobliwie. Chyba
      prawdą jest że kremowy róż jest łatwiejszy w aplikacji dla niewprawnych - jakoś
      trudniej z nim przedawkować. Ale absolutnie nie polecam Blush Focus, mimo iż
      kolorystyka całkiem niezła. Jest moim zdaniem gorszy nawet od So Cheek Diora,
      który oceniam jako średni. W Blush Focus drażni mnie jego cholerna nietrwałość,
      to że znika szybko i to jeszcze w sposób nierównomierny. Załuję tylko koloru,
      miałam chyba z zeszłorocznej letniej kolekcji, taki fajny z rozświetlającymi
      drobinami. So Cheek też nie grzeszy trwałością, choć ciut lepszy niż Blush
      Focus, za to kolory gorsze niż Lancome. Moim ukochanym różem tego typu jest
      Aquablush CHanel, trwałością bije inne na głowę, ale są tylko 3 kolory, więc
      kto sobie coś dobierze - jest wygrany!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka