Dodaj do ulubionych

pytanie do trzydziestolatek z cerą mieszaną

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 18:53
Dziewczyny, napiszcie prosze jakiego kremu (nazwa,firma) używacie na dzień i
jakiego na noc.

dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: duśka Re: pytanie do trzydziestolatek z cerą mieszaną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:03
      żadnego, myję twarz żelem, albo płynem do demakijażu z tonikiem i tyle. Jesli
      czuję, że pysio potrzebuje wilgoci to wtedy smyram go jakimś nawilżającym
      kremem, moze być z Avonu moisture 24. A w zimie kiedy skóra na policzkach
      jest podrażniona czy wysuszona używałam keremu z otopiroxem z Erisa. I tyle,
      pozdrawiam:)
      • elf Re: pytanie do trzydziestolatek z cerą mieszaną 18.08.04, 19:26
        Do mycia twarzy żel AA Oceanic, na przemian taki różowy z serii Oligovital z
        białą herbatą, albo taki beżowy nie pamiętam z jakiej serii też z AA, był z
        sokiem z aloe vera. Oba są do cery mieszanej.
        Do kremowania pani kosmetyczka poleciła mi mocno nawilżać, zwłaszcza na noc, bo
        tego tłusta cera też potrzebuje, i nie przesadzać z matowieniem. Miałam na zimę
        rewelacyjne kremy Avonu mocno nawilżające, nie pamietam nazwy niestety. Teraz
        używam Sorayi kremu na dzień matująco-nawilżającego z serii Witaminowa terapia
        Matująca, a na noc też Sorayi z serii Kuracja dotleniająca krem na noc odżywczo-
        dotleniający (kurcze ale skomplikowane te nazwy, aż sobie musiałam słoiczki z
        łazienki przenieść:) Oba są lekkie i bardzo fajne, skóra jest fajna, nie
        łuszczy się (co się zdarzało czasem), nie świeci też za bardzo. Poza tym
        peeling gdzieś raz w tygodniu i maseczka jak mi się chce - oczyszczająca
        Malatise Kolastyny, albo typu peel-off z Avonu, albo jakaś jednorazówka
        nawilżająca.
        • kurczak1976 Re: pytanie do trzydziestolatek z cerą mieszaną 18.08.04, 19:41
          Ja 28 ale to prawie juz podchodzi pod pytanie:o)

Na dzien Shiseido Purness emulsja matujaca (nawilzajaca) na noc Clarins Multi
          Active Nuit (swietny!!). Teraz na noc zakupilam sobie Hydra zen Nuit Lancome
          ale jeszcze ne uzywalam wiec nie potrafie go chwilowo ocenic:o)

Skora tlusta i mieszana bardzo potrzebuje nawilzania. Mimo iz wydziela nadmiar
          sebum czesto jest bardzo odwodniona. Ja kiedys robilam sobie badanie na
          wilgotnosc skory i wyszlo ze jest przesuszona! Mimo iz mam cere mieszana z
          tendencja do tlustej.
          • Gość: curly Re: pytanie do trzydziestolatek z cerą mieszaną IP: 213.173.205.* 19.08.04, 10:32
            Ja mam 29, ale napiszę.
            (też cera mieszana)
            Na dzień pod podkład krem matujący Bio Balance Ziaja(jestem mu wierna od wielu
            słoiczków). Czasem pod ten krem takze Nawilżacz pod krem Inter Fragrance.
            Na noc jakis krem odżywczy, bardzo różnie, ale nigdy matujący, ale raczej o
            półtłustej konsystencji, pielęgnujący z przeznaczeniem "na noc".
            Do tego na noc i dzień zawsze krem pod oczy np. Aretnina z Ziaji, albo jakiś
            Farmony.
            • Gość: Szo Re: pytanie do trzydziestolatek z cerą mieszaną IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 19.08.04, 10:47
              27 lat skonczone i cera tez mieszana, z naczynkami
              rano: mycie zelem Avon z kapsulkami tlenu a jak mam 'wysyp' to zelem Effeclar
              potem krem Diroseal Avene a naczynkowe policzki, Iwostin nawilzajacy na suche
              czolo i Garnier Czysta Cera na tlusta brode i nos, krem pod oczy
              w ciagu dnia: mgla odswiezajaco-nawilzajaca z biala herbata Avon i kilka razy
              zel ze swietlikiem pod oczy
              wieczorem: demakijaz mleczkiem, mycie zelem Avon z woda i znowu krem pod oczy a
              na cala twarz krem odzywczy Iwostin
              2 razy w tygodniu piling typu gommage, 3 razy maseczka - nawilzajaca z zielona
              glinka AA, lub przeciezmarczkowa AA (zielona seria), lub ujedrniajaca, przy
              ostry wysypie ie z broda wymalowana zielona glina i zielonymi punkcikami na
              twarzy
              raz na 2 miesiace ide na algi do gabinetu kosmetycznego, raz na 4 miesiace
              oczyszczam, zimna poddaje sie kwasom, na wiosne robie gleboki piling
    • Gość: 30 i 1/2 Re: pytanie do trzydziestolatek z cerą mieszaną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:49
      Lat: 30 i 1/2.
      Skóra: mieszana.

Demakijaż: Pianka do demakijażu Clarins + płyn do demakijażu oczy też Clarins-
      kupiłam taki fajny dwupak 2 w cenie jednego :-)

Krem na dzień: Orlane B21 program dynamicznego dotleniania skóry. Miła
      konsystencja, buźka wypoczęta, gładziutka i odświeżona.

Krem na noc: Emulsja z preretinolem Peau Neuve Clarins- wygładza, odmładza i
      zwęrza pory (buźka mniej się śiweci i jest gładziutka).

Krem po oczy na dzień: Clarins żel zapobiegający opuchnięciom i cieniom,
      nawilża i odświeźa, nakładam go czasami w ciągu dnia (już na makijaż)

Krem pod oczy na noc: Clarins Balsam delikatnie odżywiający.

Peeling: Dior Deep Radiance Exfoliating Creme- bardzo delikatnie peelinguje i
      odświeźa.

Maseczki: Płatki pod oczy Juvena lub maseczka odżywiająca i wygładzająca
      Clarins + na twarz zależnie od chwili, moje ulubione to: Dior oczyszczająco-
      rozjaśniająca, Clarins oczyszczająca i nawilżająca, Dior ujędrniająco-
      energizująca, Estee Lauder nawilżająca.

Czasami używam też naszych kosmetyków i tu zazwyczaj są to: AA i Dax Cosmetics.

AA- płyny do higieny intymnej.
      Dax Cosmetics- maseczka z minerałami.
      • Gość: kiwi Re: pytanie do trzydziestolatek z cerą mieszaną IP: *.neutron-it.com 19.08.04, 11:07
        Dermika PREVENTI - rewelacja. To kremy dla trzydziestolatek, kremy o
        właściwościach LEKKO MATUJĄCYCH, o czym nie wszyscy wiedzą. Są wspaniałe, nie
        powodują zatykania porów, co czasem mi się zdarza. Najsłabszy jest krem pod
        oczy, więc ja używam rewelacyjnej Farmony z fitohormonami - i muszę się
        pochwalić - NIE MAM JUZ ZMARSZCZEK POD OCZAMI, PIĘKNIE SIĘ WYPROSTOWAŁY i mam
        nadzieję, że trwale, bo to kremik bez pseudobotoksowych i
        liftingujacych "oszukiwaczy".
        Oczywicie wiem, że zaraz ktos napisze, że ten krem wcale nie jest rewelacyjny,
        pewnie tak, bo każda z nas jest po prostu inna.
    • balbina_alexandra Re: pytanie do trzydziestolatek z cerą mieszaną 19.08.04, 11:21
      27 lat, cera wrażliwa, alergiczna, naczynkowa.

Na dzień używam zawsze dwóch kremów - jeden to filtr - SVR lub Fluide Extreme
      LA Roche Posay. Pod filtr nakładam jeszcze jakiś mocno nawilżający krem -
      Happylogy Guerlain, jak mam krostki to Vichy Normaderm. Jak bardzo gorąco,
      nakładam pod filtr Idealista Estee Lauder.

Na noc - olejek oczyszczający ylang ylang Decleora, i do wyboru dwa kremy SOS
      Guerlaina albo Physiogel. Aktualnie przełamałam ten schemat - teraz testuje
      Lancome Primordiale Nuit.

Zawsze mam po 2 rzeczy do mycia i po dwa toniki - łagodny, nawilżający oraz
      matujący (Dermika Rosarium oraz matującey Estee Lauder). Makijaż zmywam
      pierwszym lepszym mleczkiem a potem albo przecieram płynem Effaclar, albo myję
      żelem - Dermedic teraz.

Opórcz tego standardowo, peelingi (u mnie enzymatyczne), maseczki teraz głównie
      oczyszczjące, jak rano sobie przypomnę to i nawilzające.

Przy mieszanej cerze niestety filtr oznacza błyszczenie, mneijszą trwałość
      makijażu, niestety. Ale trudno, bez filtra się nie ruszam.
      • Gość: kawa Re:kremy na zime IP: *.238.77.235.adsl.inetia.pl 24.11.04, 10:22
        jakich używacie kremów w zimie no bo przeciez półtłustego czy tłustego to nie
        można używać bo za bardzo obciąży skórę na twarzy , a sam nawilżający to też
        chyba za mało , no to co więc można używać .
        pozdrawiam "mieszane"
        kawa
        • Gość: Emilk@ Re:kremy na zime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:00
          29 wiosen;-) Obecnie uzywam:

1. demakijaz oczu - od wielu miesiecy- płyn Garniera
          2. rano demakija buzi - mleczko garniera ( odswieza ale czasami mam wrazenie ze
          nie za dobrze oczyszcza)
          3. demakijaz wieczoram - zel z pompka avonu z serii planet spa - z algami (
          bardzo dobrze myje buzie, ale jak sie przypadkiem dostanie do oczu to szczypie)
          4. krem na dzien - dermika preventi 9latem iwostin ze wzgledu na wieksze filtry)
          5. krem na noc - Activ C la roche-posay
          6. krem po oczy - Flos lek z witamina C ( taki sobie, przymierzam sie do
          dokupienia Activ c pod oczy)
          7. tonik - teraz rozany Garniera ale moje ulubione to Nivea visage (do cery
          suchej) albo AA (nie pamietam dokladnie lae taki przeciwzmarszczoky)
          8. peelin - z serii planet spa z biala herbata avonu - rerwelacja
          9. maseczka - z serii planet spa avonu z blotem z morza martwego ( wygladam w
          niej jak zombie;-))))

to tyle, generalnie szukam jakis dobrych maseczek - czytalam na wizazu o
          sciagajacej pory z serii lirene erisu oraz heanu - odzywcza i nawilzajaca chyba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka