Dodaj do ulubionych

analiza kolorystyczna

19.08.04, 17:32
Witam,

czy któraś z Was poddała się takiemu "zbiegowi"
jeśli tak to czy warto, czy pomogło Wam to w praktyce ?

Gdzie (W-wa, Kraków) i ile taka przyjemność ?

Chciałabym spróbować, bo czasami przy zakupach czy makijażu
kompletnie nie mam pomysłu, albo cały czas upieram się
przy 4 kolorach, a być może po takiej analizie
oczy mi się otworzą i docenię kolory które do tej pory
omijałam szerokim łukiem.

co na ten temat drogie Panie myślą ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ppoc Re: analiza kolorystyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 18:28
      tez bym sie chetnia poddala takiej analizie, ale nie wiem , gdzie szukac kogos,
      kto zrobi to naprawde dobrze.

ppoc
    • Gość: Ania Re: analiza kolorystyczna IP: *.tele2.pl 19.08.04, 19:23
      bardzo przydatna rzecz. niestety bardzo trudno znaleźć kogos kto robi to
      naprawdę dobrze. nie dajcie się nabrać na analizę komputerową - to już jest po
      prostu oszustwem mającym się nijak do rzeczywistości ale swojego czasu było
      dość popularne bo tanie. usługa analizy kolorystycznej powinna kosztować 300-
      500pln i trwać jakieś 2-3 godzin . powinnaś zjawić się w soim własnym kolorze
      włosów i w miarę naturalnym kolorze skóry - nie prosto z Majorki. usługa musi
      być przeprowadzona w świetle dziennym (w jasnym i przestronnym pomieszczeniu)
      lub na specjalnie przygotowanym do tego stanowisku wyposażonym w tzw. lampy
      światła dziennego. i nie wystarczy do tego dwudniowy kursik - trzeba mieć dużą
      praktykę i wyczucie przed nauką i dużo ćwiczyć już po szkoleniu. poza tym
      trzeba mieć wrodzone zdolności do takich "zabaw" -tak jak do wizażu, jak i do
      makijażu, malarstwa, fotografii itd.itp.często może się zdarzyć że osoba nawet
      rzetelnie przykładająca się do wykonania takiej usługi z powodów indywidualnych
      ograniczeń nie będzie potrafiła właściwie dobrać zestawu kolorów. najlepiej
      jest wziąć koniec języka za przewodnika i szukać ale dobrze sprawdzać uzyskane
      informacje. i nie jest najważniejsze jakie kursy ktos skończył tylko jak sobie
      radzi w tym temacie
    • olesiam Re: analiza kolorystyczna 20.08.04, 09:10
      Na ul.Elektoralnej w Warszawie widzialam studio ktore swiadczy takie uslugi,
      jest to mniej wiecej vis a vis kosciola i lodziarni Calypso(pycha lody).
      Kiedys widzialam dziewczyny tam pracujace, wygladaly na bardzo zadbane
      i "trendy"
      Pozdrawiam
      Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka