mag.hda Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 27.09.16, 18:09 Najlepiej jak najszybciej skorzystać z pomocy specjalisty, który zrobi badania, oceni co się dzieje z włosami i zaleci odpowiednią kurację. Kompleksową diagnostykę można wykonać w nowej klinice w Gdańsku założonej przez doktora Michajłowskiego (której lekarze, specjaliści od dermatologii - trychologii, zajmują się typowo leczeniem chorób włosów). Z tego co pamiętam to nazywa się dr Trycholog. Odpowiedz Link Zgłoś
iamdominika Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 27.09.16, 20:20 Osobom, które borykaja sie z jakimikolwiek problemami z wlosami- czy to wypadanie, lupiez czy luszczyca- naprawde goraco polecam wywalenie do kosza odżywek z drogerii... Wystarczy kilka (1-2) porzadnych produktow, by wlosy powrocily do ładu. Sama zaopatruje sie juz regularnie w Hair Pharma widze jak dobrze wplywa to na moje wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
jezowkaalina Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 26.10.16, 09:26 mi na problemy z włosami dopiero pomógł trycholog, dermatolog i specjalna kuracja. Miałam problemy z włosami od dłuższego czasu. W skórcie: wypadały na potęgę, były matowe, łamały się... Znalazłam badania trychologiczne za darmo w hair medica w Warszawie więc stwierdziłam że najwyższa pora się wybrać. Tam Pani Trycholog zbadała mi skórę głowy, zrobiła wywiad i zaleciła wizytę u dermatologa bo nie był to problem typowo "estetyczny". Po badaniach okazało się, że po porstu jestem chora :( Odpowiedz Link Zgłoś
ada_1990 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 31.10.16, 21:49 Przeczytaj sobie artykuł na stronie kliniki bodycareclinic.pl/. Ja się nie zdecydowałam jeszcze ale mezoterapia igłowa wygląda na najsensowniejszy zabieg polepszający kondycję włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka2016 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 13.11.16, 21:53 Ja bym się na twoim miejscu skonsultowała ze specjalistą do włosów. Mój mąż też miał problem z włosami, który przerodził się w łysienie.Trafiliśmy do dr Sandelewskiego specjalisty od przeszczepu włosów w klinice Promedion. bardzo rzeczowy i kompetentny lekarz. u męża sprawa zakończyła się przeszczepem. czekamy na efekty, ale po pierwszych kontrolach już jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_reiss Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 28.11.16, 11:08 z różnych powodów włosy są slabsze. najważniejsze to poznać powód i wzmacniać włosy regularnie. ja co jakiś czas robię 3-miesięczna kurację Pilfood i dużo to daje. Włosy tak nei lecą, dużo nowych wyrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
amanda1989 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 16.02.17, 10:05 Borykałam się z takimi samymi problemami z włosami, więc rozumiem Cię jak nikt inny. Myślałam nawet o tym, żeby obciąć je na krótko :( Na szczęście w porę koleżanka poleciła mi kurację kolagenową Zdrowe Włosy Souvre, w skład której wchodzi kolagen naturalny Graphite, szampon i odżywka kolagenowa Souvre. Włosy są mocne, gładkie (nie wymagają już prostowania) i o niebo lepiej się układają. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
franka9m Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 30.05.17, 23:22 Słyszałam że karboksyterapia i mezoterapia dają fajne efekty Odpowiedz Link Zgłoś
9agatka Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 28.08.17, 09:54 Te dopinki osłabiły cebulki. Ja bym chyba poszła do trychologa. Może to grzybica lub inna tego typu choroba? Odpowiedz Link Zgłoś
olivia.w Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 02.09.17, 13:17 Z tego typu problemami należy udać się nie do dermatologa, tylko do trychologa. Ja szczerze polecam polskie kosmetyki trychologiczne Bionigree. Są na prawdę skuteczne. Warto poczytać o nich trochę. Są zdecydowanie warte swojej ceny, bo są skuteczne, no i wydajne. Najlepsza kuracja to szampon, odżywka plus serum. W tym wypadku serum pobudzające włosy do wzrostu. rubinova.pl/pl/c/BIONIGREE/70 Odpowiedz Link Zgłoś
emma90 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 07.09.17, 12:57 Wizyta u trychologa na pewno nie zaszkodzi. Może się okazać, że nadmiernie wypadające włosy związane są z nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy, chorobą autoimmunologiczną lub zaburzeniami gospodarki hormonalnej organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
fankamaroonka Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 18.09.17, 18:15 Według mnie idź jeszcze raz do dobrego lekarza, ja jakiś czas temu trafiłam na panią doktor Agnieszkę Giderewicz Baran poczytaj opinie na znanymlekarzu lekarz z powołania wyprowadziła mnie z kilku niemiłych problemów ze skórą osoba niesamowita daje nawet czasami próbki jakiś szamponów itd bez dodatkowych opłat niby każdy by mógł to robić ale inni nigdy nie robią a ona nie dość że poświęca pełno czasu na wizycie to jeszcze potrafi obdarować różnymi bezpłatnymi próbkami ale przede wszystkim jest skuteczna Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikarzumcs Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 18.09.17, 21:29 Polecam dermatologa w Warszawie - TOMMED www.tommed.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś