merella 22.08.04, 19:56 mam 20 lat mały biust twarz w sumie normalna no i mówią że jestem ładna tylko że ja w lustrze widze straszydło kurcze juz nie wiem jak z tym walczyć NO WŁAŚNIE JAK PORADZIĆ SOBIE Z KOMPLEKSAMI??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Klara Re: kompleksy IP: *.devs.futuro.pl 22.08.04, 20:00 Weż sobie przeczytaj jakąś książkę...Dobrze ci to zrobi. Może Wittgensteina? Albo chociaż Bataille`a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 21:04 nie widzę powodu, dla którego to właśnie Witgenstein czy Bataille mieliby mieć zbawienny wpływ na psyche gnębioną kompleksami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: kompleksy IP: *.devs.futuro.pl 22.08.04, 21:27 A ja widzę. Obaj pozwalają zająć się rzeczami ciekawszymi niźli problemy urojone (nie mylić z liczbami urojonymi:P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 22:10 hmmm.... ale czemu akurat oni? bo jeżeli chodzi o podbudowanie autorki wątku, to ten wybór nie wydaje mi się najszczęśliwszy. poza tym polecanie trudnych tekstów z zakresu filozofii współczesnej osobie, o której nie wiadomo czy miała już kontakt z tego typu problematyką, wydaje się być złośliwością. przytoczenie "ni z gruszki ni z pietruszki" tych autorów jest wg mnie albo niepotrzebnym popisem elokwencji albo (równie niepotrzebną)czystą złośliwością :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: kompleksy IP: *.devs.futuro.pl 23.08.04, 09:59 EEEEEEEE tam..:))))))))))Każdy myśli przez swój pryzmat.. Akurat mnie Bataille pomaga na najgorsze chandry:)))) Zresztą, zawsze zostaje jeszcze "Historia oka..." i to już nieco inny Bataille niż ten znany z "Doświadczenia wewnętrznego", prawda? A z drugiej strony - masz rację, miało być nieco uszczypliwie...Po prostu denerwuje mnie to nieustanne sprowadzanie się do ciała - ładna/nieładna; chuda/gruba. To zwłaszcza po tym, znajdującym się niedaleko wątku o kobietach, które porzucają swoje marzenia, katują się niejedzeniam,rzucają studia, rodzą dziecko,nie mają pracy, bo cały świat zamknął się dla nich w tym jednym, który "zechciał takie paskudztwo jak ja", a "pan i władca" zaczyna sie nad nimi znęcać fizycznie i psychicznie...A miało być tak pięknie- perzecież miały 90-60- 90, więc dlaczego on złamał im rękę? Naprawdę, warto poinwestować w swoje życie, zamiast zadręczać się urojonym problemem "czy powinnam powikęszyć sobie piersi"...Po prostu, mimo, że to forum "URODA", trudno mi wyobrazić sobie te wmawiane w siebie kompleksy w wykonaniu jakiegoś chłopaka i to jest smutne:))) Dziewczyny, życie nie kończy się na kolorze błyszczyka ... Odpowiedz Link Zgłoś
szafa.bojowa Re: kompleksy 22.08.04, 20:12 ciesz sie, ze ktos ci mowi, ze jestes ladna. Ja nie zawsze mam tyle "szczescia" (bardziej pasowaloby: urody) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: kompleksy IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 22.08.04, 22:14 nie mam, bo o nich nie mysle :)) glowka w gore ;) Odpowiedz Link Zgłoś
santri Re: kompleksy 22.08.04, 23:33 wiesz, prowadzac warsztaty psych. czasem proszę ludzi aby napisali 20 zdań zaczynających sie od "Jestem" i dokończyli je myśląc o tym kim są, co czują do siebie...., można powiedzieć, że napisałas takich zdań 5, pomyśl o pozostałych 15, zastanów się co tworzy ciebie.. to pomaga, kiedy kompleksy na punkcie jednej rzeczy przysłaniają nam 'całokształt" wiec zacznij raz jeszcze: "Jestem 20-latką...", a jak to zrobisz pomyś, które z tych zdań cie zaskoczyło, które ma dla ciebie najważniejsze znaczenie, a które pojawia sie w twoich myślach najczęściej, może to pomoże.. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiruska Re: kompleksy IP: *.futuro.pl 23.08.04, 09:47 Merella, pożyjesz trochę to i kompleksów Ci ubędzie. Wiem co mówię, bo sama przez to przechodziłam. Z wiekiem ludzie mają większy dytans do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdura24 Re: kompleksy 23.08.04, 10:03 skoro masz kompleksy to lepiej pojsc do psychologa. przeciez nie pojawily sie one ot tak sobie, sa skutkiem, a nie przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś