lula11 27.08.04, 08:50 Witam, mam włosy długie, ciemny blond, nigdy nie farbowane i teraz chciałabym sama w domu zrobić kilka jasnych pasemek, tak na zakończenie lata:)) I tu mam pytanie, jak to zrobić? Jakiej farby użyć? Prosze o rady, Agata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: Pasemka, jak samemu?? 27.08.04, 09:29 są specjalne farby do pasemek. metody są najczęściej 2 - albo czepek foliowy, przez który wyciągasz pojedyncze pasma szydełkiem i je farbujesz. albo wybierasz pasmo, pokrywasz farbą i zawijasz w pasek folii aluminiowej. ale jeśli nigdy nie farbowałaś, to nie wiem, czy nie bezpieczniej będzie przejść się do fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Pasemka, jak samemu?? 17.09.04, 08:51 Witam Agato, Radzę nie robić tego zabiegu samej, tym bardziej, jeżeli nie masz w tym żadnego doświadczenia. Najlepiej skorzystać z pomocy fryzjera lub chociażby z pomocy innej, doświadczonej w farbowaniu włosów osoby. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś