Dodaj do ulubionych

kosmetyki SVR

IP: *.rivnet / 10.1.44.* 05.04.02, 19:17
Czy ktos ma moze doswiadczenie z kosmetykami tej firmy?
Konkretnie chodzi mi o krem i zel z serii Lysanel.
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: kosmetyki SVR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 02:45
      Używałam kremu Lysanel Active. Działa złuszczająco (AHA+BHA) i
      przeciwbakteryjnie, nie matuje. Po nałożeniu pojawiało się uczucie lekkiego
      pieczenia i zaczerwienienie, o którym zresztą uprzedzał producent, które szybko
      mijało. Jak dla mnie, zbyt agresywny, szczególnie w porównaniu z Effaclarem K,
      którego teraz używam. Będzie dobry dla osób, które lubią czuć, że kosmetyk
      działa i które nie mają cery wrażliwej.
      • Gość: katrina Re: kosmetyki SVR IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 01:25
        a czy ktos uzywał żelu PROVEGOL do mycia twarzy, ciała i włosów? Przyznam że
        wizja tylko jednej butli rano pod prysznicem jest dla mnie bardzo kusząca (5
        minut więcej snu) tylko jak to myje włosy? Próbek oczywiście nie ma :(
        • Gość: katrina Re: kosmetyki SVR IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 17:16
          smętnie podciągam wątek...
          • Gość: katrina Re: kosmetyki SVR IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 22:56
            i znowu podciągam... Provegol, Provegol...
            • Gość: justy Re: kosmetyki SVR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 20:33
              Mam próbkę Provegol gel surgas (czy to o ten chodziło?) i zamierzam go wkrótce
              wypróbować. No i oczywiście podzielę się wrażeniemi. Cierpliwości :)
              • Gość: katrina Re: kosmetyki SVR IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 20:58
                Ha, Justy, zawsze w Ciebie wierzyłam! :-))))
                To właśnie to1 BŁAGAM, uzyj go tak jak piszą, tzn. umyj nim ciało i TWARZ i
                WŁOSY. I powiedz jak w użyciu (zapach? pieni się?) i jak efekty na twarzy i
                przede wszystkim włosach! A swoja droga skąd wytrzasnełaś próbkę?
                • Gość: justy Re: kosmetyki SVR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 21:11
                  No nie wiem, czy 10ml wystarczy na całe ciało i włosy...
                  Próbkę dostałam od przedstawiciela firmy SVR, który przyszedł opowiedziec o
                  nowym Spirialu w kulce i żelu pod prysznic Spirial, oraz o kremie Auriderm ( na
                  naczynka z 2% witK). Pojawił się pierwszy raz od co najmniej roku (dlatego
                  zazwyczaj nie ma próbek SVR w aptekach; kosmetyki zamawia się w zwykłych
                  hurtowniach farmaceutycnych, a próbki i ulotki dostarczają jedynie
                  przedstawiciele, niestety rzadko). Jedynie z Vichy nie ma takiego problemu.
                  • Gość: katrina Re: kosmetyki SVR IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 21:18
                    To przekaz ode mnie temu przedstawicielowi że Spirial w kremie beznadziejny...
                    i niech dadzą więcej próbek!
                    Błagam Cię, błagam, umyj nim włosy! Taki żel na pewno jest ok do ciała, ale nie
                    wiem jak do włosów? a jak będziesz myć włosy, to już umyj też twarz, to
                    blisko :-) Proszę!
                • Gość: justy Provegol- wrażenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 13:12
                  No więc przetestowałam Provegol. Może najpierw o efektach:
                  TWARZ:
                  -szybko usuwa makijaż (łatwiej niż pianka Vichy, IF, czy żel Erisu poniżej 20)
                  -nie miałam uczucia nieprzyjemnie napiętej skóry na twarzy (co zdatrzało mi się
                  po piance IF oraz po żelu pon.20)
                  -nie szczypał w oczy
                  WŁOSY:
                  -są miękkie i lekkie (ale to nie dla każdego jest zaletą)
                  -rozczesłam je łatwo, mimo że nie użyłam odżywki
                  -nie mają połysku (ale to u mnie normalne, jeśli nie używam odżywki)
                  Wrażenia z użytkowania:
                  -NIE PIENI się (to znaczy pieni się bardzo słabo)- dla mnie to duża wada; brak
                  piany nie przeszkadza mi zbytnio, jeśli myję twarz, ale nie wyobrażam sobie
                  prysznica czy mycia włosów bez piany (fatalnie mi się myło włosy, bez piany
                  miałam wrażenie, że myję je samą wodą)
                  -ma całkiem przyjemny zapach, taki świeży, ale nie umiem go do niczego porównać
                  -jest przezroczysty, bez barwników
                  -chyba nie jest zbyt wydajny, 10 ml ledwie mi starczyło na twarz i włosy, ale
                  może to właśnie przez ten brak piany, ciągle nakładałam kolejne porcje żelu,
                  bo , jak już pisałam, miałam wrażenie, że myję się jedynie wodą
                  Podsumowanko:
                  jestem zadowolona z efektów, ale na pewno go nie kupię, bo jak dla mnie, jeset
                  niekomfortowy w użyciu.
                  Dodam jeszcze, że mam skórę mieszaną z tendencją do tłustej, nie jestem
                  alergiczką i nie mam wrażliwej cery ani oczu.
                  • Gość: katrina Re: Provegol- wrażenia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 14:48
                    Bardzo Ci dziękuję Justy! Hmm, też wolę myć włosy czyms pieniącym, ale i tak
                    czuję się zachęcona :-) Kupię go pewnie jak wykonczę to co mam. Co do
                    wydajności, to on przecież jest w jakiejś potwornej butli, chyba 500ml.
                    Uwielbiam kosmetyki apteczne, wszystkie mnie kuszą :-)
                    Jeszcze raz dzięki!
                    • Gość: fanny Re: Balsam SVR, wrazenia IP: *.chello.pl 16.06.02, 18:20
                      Nie wiem czy Cie to zainteresuje, ale kupilam wczoraj balsam SVR - Xerialine
                      500, tez w takiej duzej butli i jak na razie jestem b. zadowolona. Moj
                      mezczyzna rowniez.
                      Tak samo jak Ty mam wielkie zaufanie do kosmetykow aptecznych i do tego balsamu
                      od dawna sie przymierzalam.
                      Ma wygodna pompke, delikatny zapach, latwo sie rozsmarowuje, blyskawicznie sie
                      wchlania. Posmarowalam sie wczoraj wieczorem i dzisiaj kilka godzin temu.
                      Skora jest bardzo miekka, nawilzona, a przy tym nie ma na niej zadnego tlustego
                      filmu, ktorego nie lubie. Acha, nogi smarowalam nim tuz po depilacji
                      depilatorem. Byly i sa tym zachwycone ;-)
                      • Gość: katrina Re: Balsam SVR, wrazenia IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 18:35
                        A, wiesz że o tym też myślałam? :-) Świetnie że Ci pasuje, ja też nie lubię
                        tłustego filmu, ale na razie muszę wykończyć to co mam.
                        Dalsze opinie mile widziane! :-)
                        Pozdrawiam wszystkich.
                  • Gość: justy Re: Provegol- wrażenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 20:07
                    I jeszcze jedno: włosy są tak miękkie, że jest je dość trudno ułozyć, a fryzura
                    nie trzyma się zbyt długo (wytrzymała do 18). Ale to może wina moich włosów a
                    nie Provegolu, bo ja prawie zawsze mam "bad hair day".
                    • Gość: katrina Re: Provegol- wrażenia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 22:19
                      Mnie to nie szkodzi, ja i tak moich prawie nigdy nie układam. robią co chcą :-)
                      Jeśli będą miększe niz są to tez cool.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka