Dodaj do ulubionych

prostownica do wlosow

IP: 193.151.48.* 11.09.04, 16:58
hej! czy uzywacie "zelazka" do wlosow? jesli tak to jak chronic wlosy (mnie
zaczely wypadac odkad je prostuje). jaka prostownice wybrac? ceramiczna czy
taka zwykla? jaka jest roznica? piszcie dziewczyny!
Obserwuj wątek
    • Gość: Chiara Re: prostownica do wlosow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 17:43
      No wlaśnie, ja tez bym chciała wiedzieć. Może polecacie jakis konkretny model.
      Lepiej zainwestować w dobrą firmę, czy takie tańsze też mogą być? Aha i
      slyszałam, że najważniejsze, żeby była masywna. To prawda?
      • Gość: aaneeeczka Re: prostownica do wlosow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 17:08
        dziewczyny!
        z reka na sercu moge wam polecic prostownice polskiej firmy eldom.Kosztuje
        grosze(co wcale zle nie znaczy o jej jakosci) jakies 30 zl a jestem z niej
        naprawde zadowolona.ma trzy wymienne nakladki ,nie pali wlosów jest lekka i
        poreczna.A co do masywnosci-nie jest to prawda-najwazniejsze jest to aby nie
        byla ona bron boze na pare bo wtedy "sianko" na glowie zapewnione.
        pozdrawiam
        a.
        • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: prostownica do wlosow 13.09.04, 18:03
          Aneczko, mam pytanie : jak długo uzywasz tej prostownicy i jak często ?
          • Gość: aaneeeczka Re: prostownica do wlosow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 18:56
            Uzywam jej juz 3 mc i (wstyd sie przyznac-wybaczcie wlosy:))nawet dwa razy
            dziennie.I jak narazie nie wygladam jak z puchem na glowie.Polecam goracao!
            Dodam iz ma ona rok gwarancji
        • Gość: Jenny Re: prostownica do wlosow IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:48
          Dolanczam sie do wypowiedzi kolezanki powyzej:) Tez mam prostownice wlasnie
          polskiej firmy Eldom, zaplacilam cos ponad 30 zl. Prostuje wloski gdzies co dwa
          dni, i nie mam popalonych ani zniszczonych. Prostownica jest bardzo poreczna, z
          trzema rodzajami wkladek i musze powiedziec ze szybciutko i fajnie prostuje
          wlosy.Mam porownanie, poniewaz kiedys pozyczalam od siostry prostownice na
          pare, i nie dosc ze meczylam sie z pol godziny to wlosy i tak nie byly dobrze
          wyprostowane i wygladzone. A zauwazam ze niby ta "lepsza" od siostry kosztuje
          ok 160 zl.. Nawet siostra ja odlozyla na bok heh heh. Nie zawsze cena jest
          rowna jakosci;)
        • redaa Re: prostownica do wlosow 15.09.04, 18:21
          a ja mam prostownice z emisją pary wodnej i mam sliczne gladkie wloski.para
          wodna nawilza wlosy a gorace plytki prostownicy zamykaj luski wlosa z woda w
          srodku:)
    • marylu1 Re: prostownica do wlosow 13.09.04, 21:15
      ja mam prostownicę firmy Remington-ok200 zl. Jest swietna : z nawilżaczem,
      wymiennymi teflonowymi nakładkami ( żelazne trzeba omijac z daleka), mam ja juz
      prawie rok. Ale nie uzywam za często- wolę uważac. Mam preparat-spray- choniący
      wlosy. Kupiłam go w Londynie. Ale u nas w sklepie fryzjerskim tez mozna takie
      dostac (taki jest np w Katowicach), albo w internetowym.
    • Gość: eve Re: prostownica do wlosow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 21:29
      Ja mam prostownice teflonowa Remingtona ale nie na pare poniewaz moje wlosy
      doznajac wilgoci by sie jeszcze bardziej skrecily. Kosztowala 189 PLN. Jestem z
      niej bardzo zadowolona. Nie niszczy wlosow.
      Pozdrawiam
      • Gość: ola Re: prostownica do wlosow IP: 193.151.48.* 13.09.04, 22:38
        o cholewka! bo ja mam ta metalowa. a dlaczego ta metalowa niszczy wlosy, a
        teflonowa nie? w koncu tu i tu wlosy sa poddawane dzialaniu wysokiej
        temperatury. powinnam wymienic moja prostownice?
        aha! a co to za preparaty do ochrony wlosow? to jest jakis kosmetyk do
        ukladania fryzu i "ochraniacz" w jednym czy tylko "ochraniacz"? na jaka firme
        mam zwrocic uwage?
        • Gość: eve Re: prostownica do wlosow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 00:04
          Ja prostuje uzywajac plynu dwufazowego w spray'u do prostowania wlosow Welli.
          Chroni on przed cieplym powietrzem i wilgocia. W salonach kosztuje ok 40 PLN.
          Jest to plyn specjalnie do prostowania prostowalnica. Jest dobry ale jak mi sie
          skonczy to wyprobuje Goldwel'a.
          Pozdrawiam
    • Gość: kaja Re: prostownica do wlosow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:36
      ja mam babyliss 139 zł, przeceniona ze 159
      ceramiczna, leciutka
      jest super, włosy super
      miałam okropne szorstkie siano matowe
      teraz odżywka kerastase z cementem na minutę, spłukuję, suszę suszarką i
      prostownica
      przed zakupem sauna na włosy u fryzjera
    • Gość: PATI CERAMIKA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:51
      HEJ DZIEWCZYNY PROSTUJĄCE ;)
      Zajmuję się profesjonalną kosmetyką do włosów, mam na codzień kontakt z
      fryzjerstwem i wszystkimi nowościami, jestem często na szkoleniach i targach
      fryzjerskich... jednym słowem ta branża jest mi naprawdę dobrze znana

Prostownice ceramiczne stanowią naprawdę ogromny przełom w technikach urządzeń
      prostujących, pod mikro kamerą włosy wprostowane zwykłą prostownicą i (te same
      włosy) wyprostowane prostownicą o wkładkach ceramicznych wyglądają naprawdę
      inaczej... Te z ceramiki są idealnie gładziutki, łuska włosa zamknięta, w
      dotyku włos sprężysty i śliski, a te prostowane przy pomocy metalu...uuu nie
      chciały byście tego zobaczyć!
      Dlaczego? Są co najmniej dwa proste powody: ceramika rozgrzewa się w ciągu 1-2
      minut do ok. 200stopni prostuje dzięki temu bardzo bardzo szybko co jest
      najistotniejsze dla zachowania dobrej kondycji włosów - temperatura może być
      bardzo wysoka ale kontakt z płytką powinien być jak najkrótszy. Druga sprawa to
      idealna gładkość płytki ceramicznej (różnicę między płytkami z różnych
      materiałów dobrze widać pod mikroskopem), dlaczego to takie ważne, ponieważ ta
      gładkość gwarantuje także pełne wygładzenie łuski włosowej i jej dobre
      przymknięcie, dzięki temu włosy są sypkie i "lejące", a nie proste ale
      napuszone..

Ceramiczne prostownice profesjonalne znajdziecie między innymi na Allegro ale
      też w hurtowniach fryzjerskich w wielu miastach Polski.
      pozdrawiam
      • Gość: ola Re: CERAMIKA... IP: 193.151.48.* 14.09.04, 08:29
        dziekuje bardzo za wypowiedzi, a w szczegolnosci za te ostatnia. chcialabym
        jeszcze wiedziec ile kosztuje taka profesjonalna prostownica? czy to jest
        zawsze taki duzy wydatek (ok 200)? ja mam ograniczone fundusze, ale w
        niektorych sklepach jest mozliwosc zakupow ratalnych, wiec jak trzeba to
        trzeba...
    • Gość: kika Re: prostownica do wlosow IP: *.arcor-ip.net 14.09.04, 09:56
      Prosze podajcie mi firmy prostownic ceramicznych,doradzcie jaka kupic????
      • Gość: martaross Re: prostownica do wlosow IP: *.tebo.net / *.chelm.tebo.net 14.09.04, 12:16
        mam ceramiczną Wigo Europe - jest super, kosztowała chyba 170zł i rok gwarancji
        ma. Polecam.
    • Gość: pati Firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 00:22
      Najpopularniejsze są WIGO - ich cena jest w stosunku do jakości bardzo
      atrakcyjna, występują w 2 rozmairach 57mm i 25mm. ok 180 i 195zł
      Ja posiadam WHAL CUTEK 24mm jest doskonała, płytki są z jasnej ceramiki, w 2
      minuty osiąga temp 200 stopni i jest bardzo lekka i poręczna, łatwo zabrać ja
      np. w podróż.
      Są jeszcze Babylis PRO - czyli linia profesjonalna ok 300zł - Babylis zawsze
      był droższą firmą, ale moim zdaniem WIGO nie odstaje jakością od Babylisa, a
      cena o 100zł wyższa...
      Dobre prostownice robi włoska firma GAMMA ale są drogie ok 250-300zł.
      Także firma FAROUK - ta która produkuje jedwab do włosów ma świetne prostownice
      ceramiczna ale cena ok 600zł...
      Wypowiadam się tylko o profesjonalnych, bo na tym się znam. Wiele dziewczyn,
      które na Allegro kupiły u mnie prostownice ceramiczne pisało do mnie, że ich
      jakość w porównaniu ze sprzetem, który miały wcześniej (z marketu) jest
      naprawdę super.
      pozdrawiam
      • Gość: jazz Re: Firmy IP: *.240.81.adsl.skynet.be 15.09.04, 13:48
        A slyszalyscie o marce CARVEN ?
        A Babybliss na pewno jest ceramiczna? Widzialam zestaw za 36 euro a Carven tez
        tyle kosztuje ale "gola" bez zestawu.Dodam,ze Carven jest ceramiczna!
        • Gość: pati Re: Firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:04
          BaBylis ma 2 linie tą ogólno dostępną i BaBylis PRO tą dla fryzjerów, w prosą 4
          modele ceramiczne: parowo-ceramiczna, wąska, szeroka, i zaokrąglonymi płytkami
          dla osób, które lubią proste włosy wywinąć.
          o marce CARVEN nie słyszałam, a Babylis za 36euro... no cóż nie jest to napewno
          linia profesjonalna
          pozdr
    • Gość: biedronka Re: prostownica do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:17
      A ja polecam Remingtona Power Ceramic - ceramiczna, kupiona w MediaMarkt za 159
      złotych. Lekka, łatwa w obsłudze, prostuje szybko i skutecznie, włosy wciąż mam
      i ładnie się błyszczą. Przed prostowaniem myję i balsamuję fioletowym
      Sunsilkiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka