sandriks 09.03.15, 18:50 farbowała któraś z Was włosy henną? zastanawiam się czy nie spróbowac :P mam naturalne blond włosy, a chciałabym taki lekki brązik sobie strzelić :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila_21 Re: farbowanie włosów henną 09.03.15, 22:42 Uzywalam henny przez rok. Zeby kolor wyszedl Ci brazowy musisz pomieszac henne z indygo, inaczej bedziesz rudo-kasztanowa. Pamietaj, ze po zastosowaniu naturalnej henny normalna farba moze nie zafarbowac Ci wlosow przez okolo 6 miesiecy. No i nakladanie henny, dlugosc trzymania na wlosach ( ja trzymalam 4 godz) nie jest tak latwe jak stosowanie zwyklej farby chemicznej. Wlosy oczywiscie sa pieknie odzywione, blyszczace i zdrowsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sandriks Re: farbowanie włosów henną 10.03.15, 10:03 ale to indygo kupuje sie też normalnie jak hennę? normalnych farb nie używam wcale więc spoko :) ciekawe czy są fryzjerki które robią hennę....? Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 Re: farbowanie włosów henną 10.03.15, 13:38 Stosowalam henne i indygo przywozone prosto z Indii ale mozesz pewnie kupic na allegro lub sklepach z hinduskimi produktami. Henne miesza sie z sokiem z cytryny 24 godz przed uzyciem, indygo miesza sie z woda tuz przed zabiegiem i dolewa do przygotowanej wczesniej henny. Takie mazidlo nakladasz na wlosy. Najlepiej poogladaj filmiki na youtube- pokazuha krok po kroku jak sie do tego zabrac. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliajez Re: farbowanie włosów henną 01.04.15, 16:23 Ja używam henny od paru lat. Tylko, że ja mam kolor włosów ciemny blond i zadaniem henny w moim przypadku nie jest diametralna zmiana koloru tylko chodzi bardziej o nadanie włosom ładnej brązowej barwy. używam jej też dla tego , że delikatnie się zmywa - włosy cały czas mają ładny kolor i nikt nie dostrzega odrostów nawet po 3-4 miesiącach. Chociaż zazwyczaj używam jej częściej, bo naprawdę fajne są po niej włosy- bardzo miękkie i błyszczące Odpowiedz Link Zgłoś
sandriks Re: farbowanie włosów henną 01.04.15, 20:38 a jak ja mam jasnny blond z natury to już chyba będzie widzieć odrost troche, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
nataliajez Re: farbowanie włosów henną 10.04.15, 18:32 Raczej tak, ale myślę, że mniej niż po farbie. Ale generalnie każde włosy są inne i zarówno henna jak i farba u każdego trzymają się inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus farbowałam henną w ogólniaku 18.04.15, 17:17 i z dośw. dodam - na włosy zafarbowane henną nie wchodzi farba chemiczna. Robią się straszne rzeczy, ja miałam takie pasmo rudawo-blond włosów jak u mojego śp. pieska. Farbowałam na noc i na początku byłam zachwycona, bo włosy były odżywione i błyszczące. Ale z czasem włosy nie reagują na farbę, tak było u mnie. I zrobiłam też trwałą na hennę i efekt był humorystyczny raczej. No ale teraz trwałych się nie robi na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
karol-pita Re: farbowanie włosów henną 10.02.16, 11:24 Żona kładzie sobie hennę na brwi bo ma strasznie blade. Przynajmniej widzę jej oczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
ta_karola Re: farbowanie włosów henną 12.02.16, 11:08 Dziewczyny a ja mam ciemny blond, chciałabym mieć jaśniejszy? Czy jest jakaś henna rozjaśniająca? Odpowiedz Link Zgłoś