Dodaj do ulubionych

tłusta i problemowa cera

IP: 62.29.137.* 20.09.04, 11:06
Chciałabym prosić dziewczyny o podobnej cerze o poradę, co jest warte
polecenia to takiej cery z kosmetyków. Wiem że niektóre kremy gryzą się z
niektórymi podkładami. Ja używam obecnie blokera dermiki jako bazę, podkładu
ID Lancoma i korektora shiseido. Niestety podkład choć drogi wcale nie
spełnia moich oczekiwań, zdążę przyjechać do pracy i zaraz muszę użyć bibułki
matującej, bo się niemiłosiernie swiecę. No i wcale dobrze nie kryje, mam 29
lat, mnóstwo krost i rozszeżone pory. Jeśli macie wypróbowane kosmetyki, i
raczej z tej średniej półki, to proszę o opinie. Szczególnie interesuje mnie,
czy można jednocześnie użyć matującego kremu i matującego podkładu i czy
znacie jakieś niezłe.
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: tłusta i problemowa cera IP: *.u.mcnet.pl 20.09.04, 12:09
      ja wyprobowalam juz ze 3/4 oferty rynku polskiego i NIC mnie nie matowalo.
      najlepiej sprawdza sie u mnie superfit clinique (80 zl)
      • Gość: anka Re: tłusta i problemowa cera IP: 62.29.137.* 20.09.04, 12:21
        dzięki, acz nie pocieszyłaś mnie zbytnio. Niestety mam również problem ze skórą
        głowy, też się przetłuszcza momentalnie, a mam długie włosy i nie chce mi się
        codziennie ich myć. Ale na taki problem lekarstwem są jedynie hormony (tak
        mówili mi dermatolodzy)- którymi zresztą nie chce się szprycować.
        • Gość: monia Re: tłusta i problemowa cera IP: *.u.mcnet.pl 20.09.04, 12:23
          tu cie moze pociesze - mnie na przetluszczajaca sie glowe pomogly szampony rene
          furterer i... balejaz. ale i tak myje codziennie ;-)
          • Gość: anka Re: tłusta i problemowa cera IP: 62.29.137.* 20.09.04, 13:35
            no to spróbuję. Ale widzisz, mi dermatolog polecił delikatny szampon Friderm do
            codziennej pielęgnacji, bo powiedział, że szamponem nic nie zdziałam a tylko
            mogę podrażnić sobie skórę.
            • monia76 Re: tłusta i problemowa cera 20.09.04, 13:55
              Gość portalu: anka napisał(a):

> no to spróbuję. Ale widzisz, mi dermatolog polecił delikatny szampon Friderm
              do
              >
              > codziennej pielęgnacji, bo powiedział, że szamponem nic nie zdziałam a tylko
              > mogę podrażnić sobie skórę.

mnie tam nic sie nie podraznilo, ale moze ty masz wrazliwsza. szampony rene
              furtherer w kazdym razie zbieraja bardzo dobre opinie. jesli nie szkoda ci ok.
              50 zl warto sprobowac
              • Gość: Gosia Re: tłusta i problemowa cera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 14:35
                na przetłuczające sie włosy rewelacyjnie działa odżywka Radical. Po 2 tyg jej
                używania przestałam myć włosy codziennie.
    • Gość: ella Re: tłusta i problemowa cera IP: 157.25.152.* 20.09.04, 14:06
      A może zdecyduj się na kwasy? Pogadaj z jakąś dobra kosmetyczką, bo z opisu
      który podałaś, kwasy powinny Ci dobrze zrobić.
      • Gość: anka Re: tłusta i problemowa cera IP: 62.29.137.* 20.09.04, 15:36
        robiłam kwasy na wiosnę. Cera ładnie mi się wygładziła, pory jedynie odrobinę
        się zmniejszyły i ogólnie większych zmian nie zaobserwowałam a przeszłam aż 8
        zabiegów!:( Chyba do końca życia będę się męczyła z tłustą skórą. Dzięki za
        porady odnośnie szamponów i odżywek do włosów- wypróbuję.
        • Gość: Ness Re: tłusta i problemowa cera IP: *.acn.waw.pl 20.09.04, 15:44
          > Chyba do końca życia będę się męczyła z tłustą skórą.

Pociesz się tym, że nie grożą ci za to zmarszczki! Tłusta skóra dużo ładniej (i
          dużo później) się starzeje. :o)

• Gość: anka Re: tłusta i problemowa cera IP: 62.29.137.* 20.09.04, 15:46
            Ness gadasz jak dermatolog ;-) Zgadzam się, ale strasznie dużo z tym zachodu.
            No i częste mycie głowy nie wpływa zbyt dobrze na moje farbowane długie włosy,
            które w 3/4 sa przesuszone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka