minasz 01.06.07, 23:40 nizaleznie co sie zrobi czy myslicie ze to stan ok czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahadeva Re: brak poczucia winy 01.06.07, 23:42 nie ma czegos takiego jak poczucie winy :) skad Ty to wziales? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tusia.jot Re: brak poczucia winy 02.06.07, 09:20 Mylisz sie. Poczucie winy determinuje wiele emocji i zachowan. Zwlaszcza tych negatywnych. Wewnetrznie kochamy siebie, to zle, jesli tak nie jest. Zatem jesli zrobimy cos nie tak i nie umiemy popatrzec na to krytycznie, dac sobie prawo do bledu, mamy poczucie winy. I szukamy usprawiedliwienia w niedoskonalosciach innych ludzi. Proste jak budowa cepa. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: brak poczucia winy 02.06.07, 09:22 tusia.jot napisała: > mamy poczucie winy. Nie MAMY - Ty masz. Maha nie ma i ja też nie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tusia.jot Re: brak poczucia winy 02.06.07, 09:27 Tez je masz. Tylko nie zdajesz sobie z niego sprawy. Pozostaje w podswiadomosci i dziala jak podstepny doradca. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: brak poczucia winy 02.06.07, 09:29 To słodkie jest :) Ty wiesz co ja mam :) a ja sie upieram że nie wierze w przesądy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
tusia.jot Re: brak poczucia winy 02.06.07, 09:46 Zastanawialam sie przez chwile, jak maja sie przesady do poczucia winy. Troszke moze i sie maja. Nie ma ludzi wolnych od tego. Psychopaci uciekaja w stan patologii wlasnie w wyniku nieusiwadomionego zmagania sie z poczuciem winy. Odpowiedz Link Zgłoś
obca1 Re: brak poczucia winy 01.06.07, 23:50 a ja mam wciąż jakieś poczucie winy :( chwile bez tego uczucia są rzadkością Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: brak poczucia winy 02.06.07, 12:07 Nigdy nie mam poczucia winy. Robię to w ten sposób, że nie robię rzeczy, które mogłyby to poczucie wywołać Odpowiedz Link Zgłoś
zawszelogin Re: brak poczucia winy 02.06.07, 14:11 Ale poczucie winy w stosunku do siebie czy kogoś? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś