Dodaj do ulubionych

Tradzik rowaty

08.02.16, 15:46
Zmagam sie z tradzikiem rozowatym i niewiem jak mam sie z tym uporac. Znow dostalam antybiotyk, tabletki alergiczne i krem. Wydalam 160 zl w aptece i efektow nie widac :( Moze ktos zna skuteczny sposob na pozbycie sie rumienia
Obserwuj wątek
    • ekspert_coco-time Re: Tradzik rowaty 16.02.16, 13:30
      Witam,
      W salonie kosmetycznym kosmetolog może się uporać z problemem w dwojaki sposób.
      Po pierwsze można zamknąć pojedyncze, nieestetyczne wyglądające niteczki
      rozszerzonych naczyń za pomocą lasera bądź fali radiowej. Po drugie należy
      wykonać serię zabiegów IPL- terapia naczyniowa. Sam zabieg powoduje koagulacje
      oksyhemoglobiny, która odkłada się w naczyniach, uszczelniając je, a tym samym
      rozjasnia skórę. Działanie IPL jest profilaktyczne. Dodatkowo swiatło powoduje
      zwężenie porów, mniejsze wydzielanie sebum oraz wygładzenie i pogrubienie skóry.
      Pamiętamy jednak, że antybiotyki są swiatłouczulające. Dlatego terapie
      naczyniową można zacząć miesiąc po skończonej terapii antybiotykowej. Rodzaje
      zabiegów i ich ilosć w serii najlepiej oceni kosmetolog, przy wczesniejszej
      konsultacji i ocenie stanu skóry.

Pozdrawiam,
      Kosmetolog Agnieszka Wasilewska
    • piesbezlap Re: Tradzik rowaty 01.03.16, 17:04
      lolitka39, a od dawna stosujesz te tabletki i krem? Dziwne, ze efektów nie widać jeszcze, może trzeba trochę poczekać, ale tak czy inaczej powinno się już coś dziać. Popatrz sobie może za kosmetykami na bazie naturalnych składników, to zawsze lepiej dla skóry. Tylko, żeby było coś w większym stężeniu. Na trądzik wiem, że dobrze się sprawdza maseczka z miodem manuka w stęzeniu az 600mgo wiec bardzo duzo. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, ale też nawilża, myślę, ze spróbuj sobie, na pewno nie zaszkodzi.
      • rokicki1 Re: Tradzik rowaty 07.07.16, 16:11
        Spróbuje tej maski. Może z nią uda się coś poprawić. :)
        • marna_klucha Re: Tradzik rowaty 11.07.16, 12:57
          Ja również mam problem z trądzikiem różowatym. Ostatnio stosowałam krem Azelac sesdermy, ale jakoś nie jestem zachwycona..Może trochę łagodził zmiany na twarzy. Byłam też u dermatologa i wypisał mi krem Soolantra. Na początki widziałam wręcz spektakularne efekty, a pozniej mam wrażenie,że niestety moja skóra przestała tak świetnie reagować. Zaznaczam,że jestem na etapie grudkowatym. Z tego co zauważyłam bardzo trzeba uważać z jedzeniem. Ostatnio biorę trzy razy dziennie ostropest i mam nadzieję,że może to coś pomoże.
          • kalarepa1502 Re: Tradzik rowaty 19.07.16, 16:39
            Trądzik różowaty to ciężka sprawa. Myślę,że skoro tyle się zmagasz, to warto pójść do lekarza specjalisty-dermatologa czy kosmetologa na jakąś terapię. Można próbować brać różne leki, ale lepiej od razu zacząć działać. Na różnych blogach sugerują różne metody, ale myślę, że w Twoim przypadku najlepsza będzie profesjonalna terapia.
            pomocdlacery.pl
    • isaaaa Re: Tradzik rowaty 26.12.16, 23:27
      Hej wszyscy :)
      Jestem studentką Kosmetologii i piszę w tym roku pracę licencjacką pt. "Ocena jakości życia osób z przewlekłym rumieniem skóry twarzy".
      Chciałabym Was prosić o wypełnienie ankiety na ten temat, jeśli znajdziecie chwilkę czasu (byłaby to dla mnie wielka wielka pomoc!)
      W razie takiej chęci, proszę napisać do mnie maila na adres: isaaaa@o2.pl a ja wyslę taką ankietę, ponieważ tu nie da się jej niestety wstawić.
      Bardzo proszę o pomoc!! :*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka