Gość: martini Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 62.233.192.* / 62.233.192.* 27.09.04, 16:19 to ja tez mam pytanko zapachowe...jedyny zapach który w 100 % akceptuje na sobie to Hugo Boss Woman... ale mam ochote na jakąs odmiane która by mnie nie draznila i nie męczyła tak jak wszystkie inne dotychczas ...licze ze cos wymyslisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal do martini IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 27.09.04, 16:26 sprobuj Nina Ricci, premier jour, bardzo delikatne kobiece perfumy,eleganckie :) i koniecznie edp, edt jest bardzo ulotne, malo trwałe. Poza tym moze Angel Schlesser Femme,swieze,ale nie ogorkowo-ozonowo, ciepłe miękka swiezosc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 08:58 Mylse ze powinnas wyprobowac np. nowy zapach YSl Cinema(nuta bardzo zblizona do Bossa) albo nowa Lacoste Pink.Ciekawa jest tez cala kolekcja zapachow Van Cleafa "4 Season" pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 62.233.192.* / 62.233.192.* 28.09.04, 12:08 dzięki dziewczyny...bede próbować:-)...buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooper Re: poradze...kosmetyki Dior , EL IP: *.chello.pl 28.09.04, 18:08 Ewelo , mam dwa pytanka : możesz mi udzielić informacji jak długo Dior zamierza wypuszczać na rynek kofrety ( przyznam , że to fajna sprawa ) tzn. kosmetyczka , produkt pełnowymiarowy i miniprodukty ? Tak będzie cały czas czy to tylko okres przejściowy ? Co sądzisz o nowym kremie Future perfect Estee Lauder ? Czy będzie to taki mniej więcej odpowiednik Capture First Action Diora ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...kosmetyki Dior , EL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 18:20 hej co do kofretow to trudno powiedziec-kofrety dostajemy srednio co 2-3 miesiace.Wszystko zalezy od dystrybutora. Nowy krem lauder to bedzie hit!Krem na pierwsze zmarszki i na te ktore juz mamy na buzi-odzywia,nawila,regeneruje,a jak rozswietla...Juz moge go polecic(jesli jestes fanka Lauder to zdradze Ci ze lada moment na rynek wchodzi Beyond paradise for men:)) sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla BUBLE IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 28.09.04, 22:15 Ewela,a ktore kosmtyki Twoim zdaniem to pzrereklamowane buble? Ktore uwazasz za calkowite niewypały ( nie mowie tu oczywiscie o perfumach, bo to kwestia gustu, ale o kremach, kolorowce itd). Pozdrrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:04 Witam, Mam trzy pytania: 1. Jaki korektor dobrze sie sprzedaje? Wiem, ze dziewczyny chwala YSL, ale moze jest inny...lepszy? :-) 2. Jaki tusz do rzes polecisz? Chodzi o pogrubienie i wydluzenie. I zeby sie nie osypywal. 3. Jak to jest z trwaloscia kosmetykow? Kiedys kupilam tusz Lancoma i po miesiacu zaczal mi zasychac. W innej perfumerii kupilam ten sam tusz i on wytrzymal dluzej. Czy temperatura i cieplo nie wplywa zle na kosmetyki? Pozdrawiam! Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:13 1.Dobrze sprzedaje sie ostatnio Diorflash Diora i Airbrush corrector Cliniqua (oba wygladaja i dzialaja jak YSL).Powodzeniem cieszy sie tez paleta korektowow Chanela-ale to juz dla zawodniczek:) 2.Lash queen Heleny Rubinstein-moj faworyt.Swietny jest takze Diorshow Diora 3.Tusze lancome maja to do siebie ze szybko niestety wysychaja.Tusz ma trwalosc (po otwrciu) do 3-4 miesiecy a potem musiz sie z nim roztac.Nie powinnas go trzymac w zbyt wysokiej temperaturze(do 25c max!).Przy malowaniu rzes nie wykonuj ruchu "po,pki" czyli wyciagaj i wkladaj szcoteczki szybkimi ruchami do poakowania bo wtedy nie potrzebnie wpompowujesz do srodka zbyt duza ilosc powietrza a tym samym bakterii.Regularnie myj spiralke w wodzie z mydlem i oszusz ja recznikiem papierowym-mysle ze tak "pielegnowany" tusz dluzej Ci posluzy:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:01 Ewelo, jaki polecilabyś fluid dla ponad trzydziestoletniej cery mieszanej? Absolutnie nie może tworzyć maski- mimo wieku nie mam praktycznie nic do ukrycia. Uwielbiam fluidy półprzejrzyste. Toleruję najwyżej średnie krycie- ale półprzejrzystość to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 10:05 Mysle ze dobry bedzie dla Ciebie PureLight Diora-efekt jak marzenie na buzi ktora nie ma nic do ukrycia.Dobrze sprawdzi sie tez podklad Soufle de teint Clarinsa-zbiera dobre opinie.Zdecydowanie omijaj przy swoich upodobaniach YSL i Shiseido. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: poradze...pracuje w "tym":) 27.09.04, 19:34 hej:-) ale sie watek rozszalał:-) ja mam prosbe o polecenie podkladu dobrze kryjacego, ale nie do cery tłustej, raczej do normalnej. Moze byc z wyższej półki, ale chetnie dowiem sie tez o tanszych produktach:-) revlon, l'oreal, max factor...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:16 :) z nizszej polki polecic Ci moge:Hypersmooth Max factor-mysle ze dobrze sprawdzi sie na Twojej buzi.Alternatywa moze byc np.Fresh&mat Maybelline. Z wyzszej polki wyprobuj koniecznie-Diorskin Diora lub Equalizer Laude.No i zawsze popors o probke jak chcesz cos sprawdzic na buzi:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: poradze...pracuje w "tym":) 28.09.04, 09:19 dziekuje bardzo:-) na pierwszy ogien pojdzie ten max factor, cena zacheca:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Clinique Gentle Light IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:30 Witam!;) Mam baaaardzo ważne dla mnie pytanie-byłam wczoraj w Sephorze w celu zakupienia poleconego w/w pudru i szanowna ekspedientka powiedziała mi,że ten puder jest już wycofany ze sprzedaży w EUROPIE,bo mimo że w Polsce b.dobrze się sprzedawał,to w skali Europy kiepsko i go zdjęli...;( Czy to praewda??? Bardzo mi na nim zależy i gdzie ewentualnie w Warszawie mogę go kupić? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź;) ps.Tak na marginesie-Chciałam przy okazji kupić wyprzedawaną obecnie Hyperfull MF za 14,90 i jak wybrałam kolor,to okazało sie,że nowa(nie tester) szminka jest używana,więc poprosiłam o nową sztukę i panna mi powiedziała,że niestety nie ma ale może mi sprzedać ta napoczętą z rabatem...5% !!!Hehe,no myślałam,że padnę!!!;) Stwierdziłam,że wolę nową za te 0,75gr więcej to podniosła rabat do: 10%!!!Ha,niezłe,nie?;) Nie wzięłam -jakby ktoś pytał- z wielce zachęcającą zniżką 1,49zł na używaną przez niewiadomo kogo szminkę...;) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Clinique Gentle Light IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:37 Hmmm....puder Gentel Light jak najbardziej jest w sprzedazy(gdzie Ty bylas?:) podkladu Gentel Light nie ma w sprzedzy to fakt ale PODKLADU....Nigdy nie kupujcie nic uzywanego-skandal!Bylas w Sephorze:)? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: Clinique Gentle Light IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:44 Dzięki-tak też myślałam,bo na wizażu jest opinia dziewczyny sprzed dosłownie kilkunastu dzi i pisze nawet,że używa od niedawna!!!No szlag mnie trafił! Byłam w Sephorze na Nowym Świecie-co najśmieszniejsze panienka miała broszkę kierownik sali sprzedaży i dlatego jej o to zapytałam,z wyraźnym zaznaczeniem,że chodzi o PUDER. Tak więc ścięła mnie definitywnie... Gdzie mogę go wobec tego kupić? ps.Też uważam,że to skandal a jeszcze to podnoszenie rabatu..!5 no może 10 %!!! Hehe.;) Mam jeszcze jedno bardzo ważne pytanko-jaki puder w kamieniu nadawałby się do skóry z zaskórnikami,świecącej się ale taki lekko odświeżająco- rozświetlający,nie jakiś dla hipertłustej buźki?Dzięki wielkie za pomoc!;* pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Clinique Gentle Light IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:50 Chyba nawt wiem ktora Pani Cie obslugiwala:). Puder kupisz wszedzie:) A jesli chodzi o puder w kamieniu to mysle ze smialo mozesz wyprobowac np;Translucide L'oreala(tak,tak jest super).Z gornej polki to chyba dobry bedzie Lucidity lauder albo Opalescence H.R(ale mozesz miec problem z jego zakupem nie wszedzie jest:). Widze ze musimy koniecznie sie spotkac:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: Clinique Gentle Light IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:56 Bardzo chętnie Cię poznam!;) Dziękuje serdecznie dziękuje za pomoc, w tym tygodniu wyruszam na poszukiwania zachwalonego przez Ciebię pudru jednego i drugiego-tak,tak-ot po prostu sobie zachorowałam na niego za Twoja radą...;) Już nawet myślałam,żeby go sprowadzić sobie za Stanów przez mamę mojego chłopaka..;) Dzięki jeszcze raz i jeśli masz ochotę,to w ten weekend jest spotkanie warszawskich forumowiczek,będziesz baaardzo mile widziana!;) Miejsce jest w trakcie ustalania,ale na pewno coś uzgodnimy! Do zobaczenia(mam nadzieję..);* pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewla Re: Clinique Gentle Light IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 10:00 He,he bardzo bedzie mi milo i chyba dam rade jakos sie zjawic.Mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z pudrow:) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: Clinique Gentle Light IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:10 O suuuper,świetnie! Ja myślę,że pudry mi przypasuja,zwłaszcza za radą doświadczonej i mądrej osóbki!;) Będziemy w kontakcie!;* pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Clinique Gentle Light IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 10:30 Tez sie ciesze :).Milego dzionka Ci zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serena Re: Clinique Gentle Light IP: *.4web.pl 01.10.04, 13:13 Piszę z Łodzi i tu we wszystkich Sephorach jak i w Doulasie poinformowano mnie że Gentle Light Powder został wycofany. No to gdzie można go jeszcze kupić? w perfumeriach M Styl też go nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Clinique Gentle Light IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 13:18 Nie jest to mozliwe aby byl wycofany....uwierz mi.Moze poprostu spytaj sie o "sypki puder gentle light" bo paniom czesto sie Tp myli:).Popors wiec(jesli nie bedzie jednak).Niech Pani z Sephory Ci sciagnie to z innego sklepu a jak nie to popors o tel. do przedstawiciela marki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detoxy Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.09.04, 19:36 Witam!To naprawdę baaardzo miło z Twojej strony! Mam dwa pytania: 1)Czy dostane gdzieś jeszcze Polo Sport damskie Ralpha Laurena(pewnie z błędami) 2)Poszukuję matującego i nawilżającego kremu(pod makijaż)mam 29 lat i dobrze kryjącego, matującego podkładu- takich które sie nie wałkują i nie tworzą maski dziękuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:21 1.Polo Sport nie dostaniesz juz nigdzie-wszystko co bylow Polskich perfumeriach oddalismy w zeszlym roku do zwrotu:( 2.Jesli chodzi o krem matujacy polecilabym Ci Pure Focus Anti-age-Lancome- swietnie matuje,minimalizuje pory i...zapobiega starzeniu sie skory-istnieje w dwoch wersjacj-fluidu i kremu.Alternatywnie mozesz spobowac Clear Diffrence Lauder-slyszalam o nim dobre opinie. 3.Z podkladow moim faworytem w dziedzinie "krycia bez maski" jest Teint Idole lancome,ale uwazaj z kolorami-czasami potrafia sie smiesznie utlenic na skorze:)),albo So Inginouse Lauder(ladnie kryje ale dostosowuwuje sie do natezania swiatla i "mimiki" twarzy przez co nie zostaje w zaglebieiach skory a twarz wyglada naturalnie i promiennie:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detoxy Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.chello.pl 28.09.04, 19:19 Wielkie , przeogromne dzięki :))) Czy mogłabyś jeszcze dopisać ceny? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igielka82 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.skawina.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 19:47 ale różnice w cenach są naprawdę spore jak byłam w Angli spodobały mi się perfumu Kenzo dla kobiet ale niestety ich nie kupilam kosztowały ok 20funtów a tutaj 400zł :( w Anglii bym dała 20 nawet 30 funtów ale tutaj mi szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igielka82 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.skawina.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 19:54 Aha jeszcze jakiś dobry podkład,puder wkremie, nie zaykający porów, matujący i rozświetlający! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 27.09.04, 20:23 Czy mogłabyś zerknąć na Allegro? Mateusz124 oferuje wodę Mont Blanc "Presence d'une femme" 50 ml za 139 PLN. Niestety ja nie poznam czy to oryginał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: poradze...pracuje w "tym":) 27.09.04, 20:26 Gość portalu: mmm napisał(a): > Czy mogłabyś zerknąć na Allegro? Mateusz124 oferuje wodę Mont Blanc "Presence > d'une femme" 50 ml za 139 PLN. Niestety ja nie poznam czy to oryginał. > Pozdrawiam. ta woda nie jest podrabiana, trudno by bylo podrobic butelke:), a dwa-nie jest zbyt popularna , mimo wszystko. Trzy-to jest zlote mont blanc, ktore na rynek weszlo stosunkowo niedawno, wczesniej bylo srebrne (chodzi mi o kolor płynu, nie samej butelki:))-czyli konkluzja, Kupuj,poza tym nie slyszałam , zeby kiedykolwiek mateusz mial jakakolwiek podrobke:) pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKA Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.09.04, 20:30 Witam i mam straszny problem.... co polecicie do bardzo suchej łuszczącej sie skóry(chodzi mi o krem i fluid)gdy posmaruje sie fluidem Max faktora-hyper smooth, to sie wszystko kulkuje i wyglądam jak brudna:) robie pilingi , i nic to nie pomaga skóra sie łuszczy ,najgorzej na czole i policzkach.., prosze o cos poradzić cenowo z tej tańszej półkijeśli mozna aha mam 30 lat pozdrawiam i PLISSS!!! POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:27 Po pierwsze nie peelenguj sie tak namietnei:)raz w tygodniu lub dwa przy suchej skorze-wystarczy.Jesli chodzi okrem to sprobuj na dzien np.Nutrissime L'oreala (super nawilza i natluszcza) a na noc AquaZen AA(ukoi podrazniona skore i sprawi ze bedzie miekka i delikatna). Jesli chodzi podklad to zdecydowanie cos dla suchej ,odwodnionej skory:moze Translucide L'oreala albo Teint lleger Bourjosie. Pamietaj o maseczkach odzywczych(wyproboj koniecznie maske z soja Lancome) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ryjek1 Re: poradze...pracuje w "tym":) 13.10.04, 18:48 Mam pytanie o perfumy Shiseido, ktore bys polecila? Nosze sie ostatnio z zamiarem kupna Shiseido ZEN. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 18:55 Zdecydowanie polecam Zen-sliczny jest tez Vocalise(sama uzywalam) i Relaxing Fragrance.O zapachach shiseido moge napisac same pozytywy-sa trwale,pieknie pachna...sa unikalne.Poelcam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:23 Mysle ze powinnas wyprobowac photogenic ultra naturell lancome,lub Energie teint ysl(wszystko zalezy od tego jaka konsystencje lubisz) Z tanszych odpowiednikow Tenit Parafit Bourjoise albo Color Adapt Max Factor. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esk16 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:36 mam pytanko, czy w polsce da sie kupic DEEP NIGHT GHOST'A fioletowy flakon w ksztalcie ksiezyca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla do Eweli:) IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 27.09.04, 22:11 Fajnie ze jestes, teraz Cie molestujemy pytaniami:) Mam 19 lat, swiecaca cere, czasami cos wyskoczy, ale glowny porblem to to ze po nalozeniu pudru juz po godzinie sie blyszce wrrrr ( aktualnie uzywam Lavertu brazujacego). Czy moglabys by poradzic jakiego kremu/ zelu powinnam uzywac, jaki ewentulanie podklad i puder? Dzieki z gory, bylabym rowniez wdzieczna za ceny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: do Eweli:) IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 22:17 Agnieszko wypróbuj Octopirox z serii Pharmaceris chyba T(Eris). Na takie łuszczenie dziął bardzo dobrze. Nic juz potem nie odstaje i da sie ladnie zrobic makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: do Eweli:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:32 Jelsi chodzi o krem to wyprobuj linie L'oreala Pure Zone(od 25-39zl) lub jego drozsza alternatywe Blemish solution Clinique(80-115zl).Skoro tak potwornie swieci ci sie buzia powinnas zaopatrzec sie albo w bibulki matujace (np.Dermika,Shiseido-polecam:))(ok.60zl) lub tzw. matizery do strefy T(w sticku ma Bourjoise-ok.60zl) lub jego fajniejsza wersje wodny puder Diora ktory moesz nakladac tez na makijaz a on po kontakcie ze skora zmienia sie w delikatna pudrowa wlake(ok.90zl-cudenko) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:28 Nigdy o tym nie slyszalam wiec trudno mi powiedzeiec-ale z tego co wiem nie ma przedstawiciel atej firmy w Polsce wiec raczej nie pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 01:11 Hej, bardzo lubie perfumy Aqua di Gio oraz Sensi Armaniego. Czy moglabys mi polecic cos w podobnych nutach zapachowych?? Lubie zapachy kwiatowe, raczej slodkie jednak nie landrynki. Z gory dziekuje i pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cafe cafe Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.zax.pl 28.09.04, 02:37 ja mam pytanie czy któraś z Was orientuje się może gdzie w krk można kupić perfumy cafe cafe? mają butelkę w ksztalcie ziarnka od kawy, są w metalowym opakowaniu i chyba są dostępne w 3 wersjach, złote, srebrne i zielone opakowanie, nie wiem jaka firma, jaka cena....ktoś zna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKA Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.09.04, 08:27 AGAbardzi ci dziekuje:)) polece kupić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: poradze...pracuje w "tym":) 07.10.04, 11:48 Widzialam je kiedys w Firlicie na Szewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 09:34 :) wyproboj: Still J.Lopez ArdenBeauty-Arden MurMur-Van Cleaff'a Britt-Burberry pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:12 Ewelo, jaki poleciłabyś fluid dla ponad trzydziestoletniej cery mieszanej? Absolutnie nie może tworzyć maski-mimo wieku nie mam praktycznie nic do ukrycia oprócz zmarszczek typowo mimicznych. Uwielbiam fluidy jasne i półprzejrzyste bez pudrowej mgiełki i złotych drobinek a jak jeszcze będzie się dobrze rozsmarowywał...A jaki w moim przypadku byłby dobry kremik ( nietłusty, pochłaniający sebum ) pod makijaż. Jestem teraz też na etapie poszukiwań odpwiedniego ( czyli niezwykle delikatnego ) pudru kompaktowego. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 10:26 tak jak mowilam wyprobuj Purelight Diora lub ewentualne ColorClone H.R a jesli chodzi o krem to mysle ze powinnas wyprobowac Pure Focus anti-age lancome albo Matiday Guerlaina.Z pudrow w kompakcie trudno mi cos wymyslic dla Ciebie ale ...powinien spodobac Ci sie Photogenic Lancome. pzdr/ Odpowiedz Link Zgłoś
maja101 Re: poradze...pracuje w "tym":) 28.09.04, 10:30 A ja chcicałabym dowiedziec się, które perfumy, zdaniem profesjonalistki, najbardziej pachną fiołkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 10:35 Trudno do konca powiedzec "jak pachna fiolki".skladnik ten znajdziesz napewno w Eclat d'arpage Lanvin i Burberry Brit.Dla mnie jednak najbardziej fiolkowo pachnie...Escada magnetism i Gucci Envy Me. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.gtllot.com.pl 28.09.04, 10:19 Ewela jak tylko sie gdziesz zadomowisz (o prace mi chodzi) to daj znac. Najlepiej otworz swoja perfumerie bo ja zamierzam juz tylko u Ciebie kupowac. Teraz jestem na delegacji ale jak tylko wroce do Warszawki wybieram sie do Ciebie na profesjonalna porade i ogromne zakupy od pielegnacji po upiekszanie. Moze wynegocjuj sobie prowizje od klienta bo po postach wnioskuje ze odwiedzi Cie wiele kobiet. Takze nie prosze Cie w tej chwili o zadna rade bo pytan mam wiele. Gratuluje wiedzy, Twoj profesjonalizm budzi nadzieje ze z "urodowymi" problemami nie zostajemy tylko z informacjami na pudełkach:). Czekam na info gdzie Cie znalezc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 10:29 Madziu:) mam nadzieje ze sie gdzies zadomowie i mysle ze szybciutko sie spotkamy.napewno dam Wam znac gdzie bede a jak nie uda mi sie zaczepic w branzy to napewno wybiore sie zWami na zakupki. Buziaki dla wszystkich:*** Odpowiedz Link Zgłoś
anowi_ka Porada dla mnie :) 28.09.04, 12:11 Przede wszystkim chcę napisać, że jestem pełna podziwu dla Ciebie, ze Ci się chce tak wyczerpujaco odpowiadac na wszystkie posty i dla Twojej kompetencji. A moja prośba jest taka: poszukuję podkładu dla cery mieszanej (36 lat), który ładnie kryje (np niewielkie przebarwienia), nie wchodzi w zmarszczki mimiczne i przetrwa ok. 8 godzin na buzi. Nie mam jakoś szczególnie wrażliwej cery, poza wspomnianymi juz przebarwieniami nic mi nie dolega (no, moze tylko wiek;)). Jest taki?? Lubię E.Lauder i Clarins. A co polecisz z pielęgnacji do mojej buzi (głównie pytam o Clarins, bo chyba najbardziej mi odpowiada) Pozdrawiam Cię serdecznie, mając nadzieję, spotkać Cię kiedyś podczas zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Porada dla mnie :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 12:39 ciesze sie ze moge pomoc:).bardzo jestem zdiwiona tym ze tak kobiety narzekaja na jakosc obslugi w perfumeriach-a szkoda bo czasami mozna nawet sie z kims "zaprzyjaznic".bardzo chetnie spotkam sie z wami wszystkimi...chyba w douglasie w wawie:).Ale jeszcze dam znac.:))) Apropos Twoich pytan to mysle ze podklad dla Ciebie to zdecydowanie Teint renergie lift lancome-widzialam go na buzi i naprawde wyglada cudownie(gdybym nie byla taka mloda i nie miala cery tlustej jak nie wiem co pewnie bym go tez uzywala:).Albo ewentualnie So Inginous lauder-ale tu musisz ostroznie uwazac z kolorem i zawsze sprawdzaj go w swietle dziennym aby uniknac niespodzianek. jesli chodzi o kosmetyki pielgnacyjne to Clarins'a jak najbardziej polecam.Mysle ze jako kremik na dzien i na noc mozesz smialo uzywac Multi-active (no chyba ze chcesz dac skorze "kopa" podczas snu to wtedy pod krem serum regenerujace) a pod oczy najlepszy bedzie balsam bo zel moze byc dla Ciebie troszke za "suchy" .godny polecenia jest tez preparat do szyi i dekoltu jesli owy problem Cie neka.Jesli natomist masz problem z okresowo przesuszona skora- wyproboj-(wez probke) serum deselerante multi-hydratant. milego kremowania:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Porada dla mnie :) IP: *.skawina.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 12:55 mam cerę mieszaną skłonną do wyprysków, czy mogłabyś polecić mi jakiś dobry fluid który nie zatyka porów, jest długotrwały, i dobrze by było jakby jeszcze matował noi żeby się nie rolował, Mam 22latka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Porada dla mnie :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 12:58 Mysle ze kwesia "rolowania" podkladu to nie wina samego kosmetyku ale...tego na co go nakladasz.Jesli uzywasz matujacych podkladow to krem nie powienien miec czysto zelowej konsystencji ani nie "zostawac" na buzi bo wtedy wszystko ci sie zwalkuje.Jesli chodzi o podklad to chyba anjlepszy bylby Lasting Performance maxa factora,Everfresh Maybelline a jesli chcesz wyprobowac cos z wyzszej polki to polecam Double Agent H.Rubinstein Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgataP Re: Porada dla mnie :) IP: *.skawina.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 13:00 Aha w miarę możliwości proszę o podanie cen, wolałbym coś ze średniej pułki tzn nie zbyt drogie Mam jeszcze jedno pytanie: zapomniałam nazwy perfum które mi się bardzo podobają pamiętam tylko jak wyglądają opakowanie jest białe a na nim taki delikatny kwiatek z zieloną łodygą a płatki ma chyba 4 kolory czerwonego! To są perfumy Kenzo chyba! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Porada dla mnie :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 13:04 tak perfumy o ktore pytasz to faktycznie Kenzo "Flower by"(potocznie "maczek":)) ceny podkladow juz mowie:) lasting Performace-ok55zl everfresh-ok30zl double agent-ok160zl(niestety) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 22:38 Dziekuje za podpowiedzi napewno sprawdze :-) A chcialabym cie zapytac o perfumy o ktorych juz tu na forum pisalam. Nazywaja sie "So...?". Kupilam je kiedys w Anglii a tu nie moge ich dostac. Nie orientujesz sie moze czy mozna je gdzies w Polsce dostac?? Pozdrawiam eve Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewla Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:26 Chodzi Ci moze o "So pretty"(Cartier)?Jesli tak to sa one napewno dostepne w Sephorach. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 00:07 nie, nie. Te perfumy nazywaly sie tylko "So...?" i byly w taskim kwadratowym niebieskim pudeleczku. i sama buteleczka tez byla kwadratowa z kulkowata zakretka. Sa rozne kolory/rodzaje tych perfim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dwoja Re: poradze...pracuje w "tym":) 28.09.04, 12:57 od jakiegos czasu poszukuję perfum Chapaigne. Czy możesz mi poradzić gdzie ich szukać? Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 13:00 powiem Ci szczezre ze nie mam pojecia czy gdziekolwiek je dostaniesz...pamietam ze jeszcze rok temu byly ale chyba nie maja juz przedstawicielstwa w Polsce i stad trudno je dostac o ile....(!!!!) sie nie myle to chyba powinni cos miec w Sephorze w warszawie w promenadzie ale nie ejstem pewn ana 100%.Zadzwon i sie dokladnie zapytaj. :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl 28.09.04, 13:10 Chciałabym się dowiedzieć co sądzisz o podkładzie Colorstay Stay Natural Revlona. Czy do cery tlustej z wypryskami nadawałby się lepiej stary Colorstay? Dodam, że oprócz podkładu używam dodatkowo korektora i pudru. Drugie pytanie - którą z wymienionych maskar mogłabyś mi polecić: Pupa - Flex up, Pupa - Intensifier, Clinique - Long Pretty Lashes czy High Impact? Za wszystkie rady i sugestie serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)do moniki:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 13:35 trudno mi cos powiedziec o podkladach Revlonu bo nie znam dobrze tej firmy...: (.A jelsi chodzi o maskare to zdecydowanie polecam albo high Impact albo Pupa - Intensifier,albo alternatywnie More Lashes Max factor-naprawde super. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anowi_ka Re: poradze...pracuje w "tym":) 28.09.04, 13:02 Doprawdy nie mam słow:))dziękuję. Multi-activ uzywam na noc, więc trafiłaś idealnie. Co do koloru So Ingenious - który dla normalnej, polskiej kolorystycznie cery? Używam naturalnych, jasnych beżyków, bez odcienia różowego. Nie najjasniejszych, ale raczej jasnych. Pozdr.I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 13:07 z tym kolorem to trudno okreslic ale zobacz np.03 Outdoor Beige albo 02.W kazdym badz razie najlepiej bedzie jak zrobisz tak-wszystkie testery(jest ich chyba 6) postaw sobie w rzadku i na pierwszy rzut oka "odrzuc" za ciemne i za jasne-a te ktore zostana po selekcji:) wyprobuj na szyji i odczekaj jakies 3- 5min az sie utlenia ..potem juz pojdzie gladko:). pozdrawiam serdezcnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dwoja Re: poradze...pracuje w "tym":) 28.09.04, 13:13 Czy możesz mi poradzić jakich kosmetyków używać, by po nocy nie mieć opuchniętych dolnych powiek? mam 39 lat Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 13:19 :) Jesli noc byla naprawde "niepszespana" to pomoze tak naprawde tylko korektor.Jesli natomist chcesz juz cos stosowac "profilaktycznie" to zdecydowanie najlepszy bedzie hydra-detox Biothermu albo Contour del'olei YSL.Z tanszych odpoiednikow bardzo dobrze sprawdza sie Visible results L'oreala i Zel pod oczy i na powieki z serii Eye expert AA Oceanic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWELO PORADZ MI Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.09.04, 13:20 EWELO poradziłas mi do b. suchej cery krem Nutrissime - loreala, a podklad Transluside -też loreala czy te kosmetyki będą tez dobre na zime?, w zime robią mi sie suche liszaje czerwone (skóra chyba wrażliwa )bo jak umyje twarz i nakladam jakis krem to szczypie djabelsko:( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 13:26 tak ten krem loreala jest jak najbardziej na zime-pomimo tego ze nie ma kosystencji "masci"-napewno ukoi ta podraziona skore.Mysle ze i na te Twoje liszaje cos da sie poradzic.popors o probke serum SOS Reperatur Clarinsa-to taki olejek ktory natychmiast "koi" podrazniona skore,zmiejsza pieczenie i podraznienia.Podklad na zime tez jak najbardziej ma filtr,nie jest transparentny wiec mysle ze bedzie ok-dobrze gdybys dodala troszke jakiegos pudru jesli uzywasz.Zasatanawiam sie nad tym twoim problemem...chyba nie myjesz buzi mydlem(?!).Sprobuj zel lub pianke do mycia twarzy(np.zel z serii Y&U eris- bardzo dobry). pozdrowinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl 28.09.04, 13:31 a ja? :( mój post jest kilka linijek wyżej i chyba się zagubił.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do eweli Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.09.04, 13:32 hihi mydłem nie, ale dwa razy pilingiem z AA z wodą oligoceńską, i po takim zabiegu jak posmaruje kremem to piecze.. szczerze powiedziawszy ten piling z AA nie pomaga mi, a w zime mam cere okropną!suche swędzące łuszczące sie plamki koło nosa i na policzkach ,już nie wiem czy mam skóre żle natłuszczona czy żle nawodnioną i co jej jest w lato cera jest lepsza gorzej jak są wiatry w zime brrrr pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 13:37 Odradzam peeling...odtaw go na jakis czas i naprawde sprobuj myc buzie zelem+dodoatkowo zafunduj jej jakas maseczke naprawde odzywcza(np.lancome).Z tego co mowisz masz skore odwodniona jak nie wiem co wiec nawilzaj,nawilzaj i narazie podziekuj peelengowi AA:) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do eweli Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.09.04, 13:42 ewelo dziękuje ci za rade:)))powinnas zostac kobietą roku w doradztwiei w chandlu, i mam jeszcze jedno małe pytanko ten fluid i krem z loreala mniej więcej ile kosztują? pozdrawiam i dziekuje z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 13:56 Nie ma problemu:) Krem kosztuje ok.40zl(istnieje wersja na noc i na dzien0 jesli uda Ci sie gdzies znalesc zestaw promocyjny(dwa kremy w cenie 60zl-to kupuj):) podklad kosztuje ok.52zl. Serdecznie pozdrawiam i dziekuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_jm Do Gościa : do eweli 28.09.04, 14:10 wtrącę się ,ale....kiedyś miałam taki problem z plamkami na twarzy :)) przesuszone placki, zaczerwienione, luszczace się i pieczenie jak nakladalam krem, robilam peelingi i szlalam jak Ty, ale... niestety nic nie pomagalo , bo to uczulenie bylo po prostu na niektroe składniki kosmetyków :)) i do dzisiaj tak mam :)) nie mam generalnie problemow z cerą (sucha i tyle że nawilzac porzadnie musze, bo sie siciaga) ale jak uzyje jakiegos nowego wynalazku :) to czsami plamki wracaja :) jak chcialam przetestowac u kolezanki Lorala wlasnie Translucide to zaczerwienienia na twarzyczce wrocily ! teraz uzywam podkladow Clinique to buzke mam gladka, a inne rzeczy testuje bo czesto sie zdaza że pieniadze wyrzucone na drogi kosmetyk pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek11 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.uz.zgora.pl 28.09.04, 14:06 Skoro każdy pyta więc i ja poprosze o radę. mam 31 lat i jestem kobietą. Moj nick zawsze myli. Ale do rzeczy. Planuję sobie poraz pierwszy w życiu kupic dobre perfumy. Zawsze były to z avonu. Ale tym razem chcę coś z górnej półki, ale bez przesady. proszę zaproponuj mi cos takiego delikatnego ale zarazem chrakterystycznego, żeby można się było a mną obejrzeć, nie słodkiego i nie duszącego. Kiedyś siostra miała miracle, ładny zapach ale może coś jeszcze mi zaproponujesz podobnego.Mogłabyś mi od razu powiedzieć co kupić czy perfumy czy wode toaltową czy perfumowaną no i przybliżone choć ceny. Żebym nie przepłaciła.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 14:14 hmmm...mysle ze powinnas sprobowac np. Lanvin eclat d'Arpage(ceny edp od 160 do 310zl w zaleznosci od pojemnosci) Givenchy eau torride(ceny edp od 190do 410zl) Pleasures intense E.Lauder(od 140 do 390) Burbbery touche(od 180 o 360zl) albo G.sabatini Private edition(ladna naprawde) ceny od 40 do 99 A jesli chodzi o wybor "stezenia" to ja zwsze radze kupowac wody perfumowane (edp) sa trwalsze niz toaletowe(edt) a cenowo jest miedzy nimi niewielka roznica .W sumie nie masz zbyt wielkiego wyboru bo nie ejst tak ze kazda marka robi dany zapach jako perfumy i wody perfumowane lub tolaetowe.Dlatego zawsze pytaj co poza produktami na polce jest jeszce w ofercie:) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO kobietki jm Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.09.04, 14:22 kobietko moze mamy taki sam problem ... jakich kosmetyków urzywasz? tz. kremy , fluidy itp. prosze o szybka odpowiedz, wybieram sie do miasta na zakupy własnie, i zachacze o kosmetyczny:)pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_jm Re: poradze...pracuje w "tym":) 28.09.04, 16:33 Gość portalu: DO kobietki jm napisał(a): > kobietko moze mamy taki sam problem ... jakich kosmetyków urzywasz? tz. > kremy , fluidy itp. prosze o szybka odpowiedz, wybieram sie do miasta na zakupy > > własnie, i zachacze o kosmetyczny:)pozdrawiam i dziekuje niestety wcześniej nie zauważyłam tego posta i byłam zajęta używa Clinique kolorówki i pielęgnacji, czasami Biothetm wystrzegam sie Loreala (podkłady,maskary)i bourjose (pudry,róże) bo niestety mnie uczula a z pielęgnacji to polskich wynazaków typu AA i Eris tez nbie uzywam , bo one takie dla alergikow :)) maja rumianek , ktory powoduje u mnie podraznienia i wiele naturalnych wyciagow od ktorych czerwonych przesuzonych plamek uzywam ostatnio cos Vipery chcialam sprobowac i efekt ten sam...o Vichy nawet nie wspomne , omijam olbrzymim lukiem tak wiec nie wychodzi najtaniej, ale za to buzka preawie jak u niemowlaka i wszyscy mowia ze mam swietna cere :)) pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)i juz wiem gdzie:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 15:50 Drogie kolezanki. Potwierdzona jest juz informacja ze bede pracowac w Douglasie:)(wawa) pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
polskadunka Re: poradze...pracuje w "tym":)i juz wiem gdzie:) 28.09.04, 15:59 To gratuluje Ewelko!!! Ja mam z Douglasa (Gdansk-Alfa) tylko dobre wspomnienia, zawsze moglam sie poradzic i zawsze dostawalam mase probek (czesto za dodatkowa prosba ;)) ale zawsze z usmiechem). Jak bede w Warszawie, to tak jak "sie umawialysmy" :)) wpadne do Ciebie z radoscia! Sciskam z Danii :* Kasia - zalogowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)i juz wiem gdzie:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 16:05 Bardzo bardzo dzieki:).Mam nadzieje ze bedzie to szybciej niz szybko:))). Pozdrawiam Cie serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek6 Re: poradze...pracuje w "tym":)i juz wiem gdzie:) 28.09.04, 16:29 A w którym Douglasie a Warszawie będziesz pracować ? Może tym w Galerii Mokotów? Ale chciałam Cię o coś zapytać. Mam 32 lata, cerę mieszaną bezproblemową. Do tej pory używałam polskich kremów, ale kusi mnie,żeby sobie sprawić coś z wyższej półki. Chciałabym,żeby miał działanie przeciwzmarszczkowe. Waham się między następującymi seriami: Optimum Primordiale Lancome Multi Activ Clarinsa Repairwear Clinique Którą byś mi doradziła ? Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)i juz wiem gdzie:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 16:35 a chcialabys zebym pracowala w GM?:)jesli chodzi o twoje pyatnko mysle ze mozesz narazie zostawic i primordiale i Multiactive.Zdecydowanie polecam Cliniqua-swietnie sie sprawdza,wyrownuje powierzchnie skory,nawilza,delikatnie napia,apobiega i niweluje juz powstale zmarszki.naprawde godny polecenia a cena Cie nie zwali z nog(podpowiem ze repeirwea day mozesz smialo uzywac na noc-poza tym ze ma filtr niczym nie rozni sie od nocnego. Multi Activ bedzie chyba za tlusty dla Ciebie(ale maja tez fluid). natomist Primordiale Optimum...no coz.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Douglas GM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:52 Ja bym chciała żebyś pracowała w Galerii Mokotów,bo miałabym do Ciebie blisko i często bym wstępowała i BAAARDZO GŁOśNO chwaliła fachową obsługę...;) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Douglas GM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 17:11 kaloo no to...zapraszam:)mam nadzieje ze konfrontacja z rzeczywistoscia nie bedzie taka straszna:). pozdrowionka :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 28.09.04, 16:20 Droga Ewelo, mam pytanko dotyczące Idealist micro d Estee Lauder. Czy naprawdę jest taki rewelacyjny, że może zastąpić mikrodermabrazję? Chodzi mi głównie o to w jakim stopniu niweluje rozszerzone pory i jak się ma do przetłuszczającej się, 26-letniej buźki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 16:28 Hmmm...tak naprawde to staram sie go raczej nie polecac tak mlodym osobom bo mozna sobie naprawde zrobic krzywde(jedna pani pomimo tego ze ja ostrzegalam ze to nie dla niej-przyszla z -doslownie-popalona twarza!)jesli uzyjesz go raz albo dwa to nic sie nie stanie a efekty napewno beda-tylko prosze zastosuj sie do zalecen producenta i nie rob tego czesciej niz raz na 3 tygodnie.a pory faktycznie sie zmniejsza,twarz przestanie sie przetluszczac ale tylko chwilowo- pozniej musisz ja tak pielegnowac zeby pory znowu sie nie zatkaly:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 28.09.04, 17:27 a jak ją pielęgnować, żeby pory znów się nie zatkały?;) Gratuluję nowej posadki! Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Krem pod oczy 28.09.04, 17:37 Mam 28 lat i przesuszona skore pod oczami, zaczynaja mi sie robic zmarszczki mimiczne :-( Czy poradzilabys mi jakis skuteczny krem ? Cena nie gra roli. Dziekuje z gory Dobremu Duszkowi z Urody :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Krem pod oczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 17:41 jesli naprawde jest tak zle jak mowisz to zaraz cos mymyslimy. Napewno na noc mozesz uzywac Advanced Night Repair lauder(zregeneruje wszystko co sie da:)-nie zawiera jakis silnych skladnikow ale juz zaczyna pracowac nad struktura naskora.na dzien mysle ze najlepszy bedzie dla ciebie balsam Clarinsa,albo Age fittnes Biothermu(ten polecam z sentymentu bo uzywalam) No i zapomnij o nakladaniu pokladu po oczy-najlepiej 9aby zakryc co nieco) zmieszaj kropelke podkladu z plynnym korektorem lub..kremem po oczy i taka papke mozesz nakladac w okolice oczu-napewno nic nie wejdzie wtedy w zmarszki a spojrzenie nie bedzie juz takie "ciezkie" pozdrawiam i daj znac jak tam twoje oczka:) Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Krem pod oczy 28.09.04, 17:50 Ewelinko ( mam nadzieje, ze nie przekrecilam twojego imienia)... Nie napisalam, i bije sie w piersi ze skrucha, ze jestem alergiczka na wszelakie planktony i roslinne wyciagi... Te firmy, ktore polecilas - wyprobowalam i niestety robia mi "same zle rzeczy" :-( Moze jest cos u HR, Sisley'a, Chanel, Shiseido albo Lancôme ewentualnie jakiejs innej marki ( wlasnie oprocz Biotherm'a, Laudeer, ktora nie wiem dlaczego mnie uczula, i Clarins'a) ? Dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Krem pod oczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 18:13 Gratuluje jestes pierwsza osoba ktora "zmusila"mnie do wyjawienia imienia:) Bynajmnie nie mam na imie ewelina:).Hmmmm...straszny problem. Heleny Rubinstein to najlepszy bedzie collagenist(ale lada chwila ma sie pojawic expressionist pod oczy:) Chanel ma jeden fajny kremik pod oczy ultracorrection9 i ten bedzie chyba najlepszy) natomiast z Shiseido moglabys sprobowac Eye Soother'a(nowosc-opinie ma jak narazie dobre). Sisleya odradzam...bo nie wiele wiem na temat dzialania tego specyfiku. A z lancome?Chyba najlepszy bedzie nowy resolution po oczy albo Hydra zen-zeby jakos zlagodzic te wszystkie "zle rzeczy" buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Krem pod oczy 29.09.04, 08:17 dziekuje :-)))), dzisiaj pojade zrobic wywiad :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 17:37 dziekuje:) Aby pory znowu sie nie zatykalu musisz(niestety) czesto czyszczac twarz z brudu i loju jaki zalega na niej w ciagu dnia.Uzywaj matujacych chusteczek,stosuj preparatu zwezajace pory(a jesli sie nie malujesz to nos ze soba chusteczki oczyszcajace np.shiseido).Jesli uzywasz pudru to nakladaj go zawsze czysty pedzlem lub gabeczka(poporstu wieczorem go umyj woda z mydlem lub zelem do mycia buzi).najwaznijesze oczyszczac,oczyszczac,oczyszczac- maseczki,peelingi... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 28.09.04, 18:05 Hello! niestety u mnie z tym oczyszczaniem w ciągu dnia to poważna sprawa. Pracuję ok. 10 h w klimatyzowanym pomieszczeniu przy sztucznym świetle, gdzie większość pali! Czasami mam po prostu ochotę umyć twarz(!), bo pod koniec dnia wszystko spływa i niedoskonałości wychodzą na wierzch. Teraz uzywam na dzień kremu Cleanance K, emulsja zapobiegająca błyszczeniu. Efekt średni. Może coś lepszego? A co powiesz na podkład E.Lauder "Double wear"? Słyszałam też wiele dobrtego o olejku Clarinsa do skóry tłustej na noc. ale jakoś nie może mnie przekonać zestawienie olejek-skóra tłusta. Uff, to chyba wsio. Obiecuję cię wiecej nie męczyć, bo ja to mogłabym tak godzinami....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooper Re: poradze..pracuje w "tym" Dior , EL pielęgnacja IP: *.chello.pl 28.09.04, 18:12 Ewelo , mam dwa pytanka : możesz mi udzielić informacji jak długo Dior zamierza wypuszczać na rynek kofrety ( przyznam , że to fajna sprawa ) tzn. kosmetyczka , produkt pełnowymiarowy i miniprodukty ? Tak będzie cały czas czy to tylko okres przejściowy ? Co sądzisz o nowym kremie Future perfect Estee Lauder ? Czy będzie to taki mniej więcej odpowiednik Capture First Action Diora ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze..pracuje w "tym" Dior , EL pielęgnacj IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 18:26 juz to pisze drugi raz?Gdzie post:) A wiec: z kofretami to jest tak ze marka pzrysyla je wtedy kiedy dostaje je od producenta(ale jest to dosyc czesto) Nowy krem lauder to istna perelka-regeneruje,"chowa zmarszki",nawilza,odzywia a jak rozswietla!(polecam,polecam....).Jesli jestes fanka E.Lauder to powiem Ci w sekrecie ze lada dzien na rynku bedzie nowy zapach Beyond Paradise for...men:) sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
cooper Re: poradze..pracuje w "tym" Dior , EL pielęgnacj 28.09.04, 18:51 No własnie - dostają kofrety od producenta , sęk w tym , że słyszałam już o nowej strategii Diora - nie ma co ukrywać koncern ma dużo do nadgonienia jeżeli chodzi o kosmetyki pielęgnacyjne ( taka była mowa ponoć na szkoleniu ) . Kobiety mają dość przestarzałego ,, Nutri Stara '' ;)))) i w moim mieście są te kofrety już praktycznie na wyczerpaniu , stąd moja ciekawość , Panie w Sephorze i perfumerii Douglas ostatnio poinformowały mnie , iż kofrety teraz zachęcają ale mają niebawem zniknąć - no , ale pocieszyłaś mnie - też mam nadzieję , że będą tak dostępne jak zestawy promocyjne chociażby EL w chwili obecnej :) Future Perfect - masz rację :)) wybiorę jednak ten krem ( kuszą mnie nowoczesne nośniki w postaci wektorów ) niż Capture First Action ( no własnie skóra po Diorze nie jest tak rozświetlona jak po Future Perfect ) . Upewniłaś mnie :))) i przekonałaś rozświetleniem skóry ( wit C ) . No i konsystencje mają dość podobne - gęste i beztłuszczowe . Tylko dlaczego Future perfect tak dziwnie pachnie w kontakcie ze skórą / to chyba przez ten dodatek wit c / Dzieki za odpowiedź Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze..pracuje w "tym" Dior , EL pielęgnacj IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 19:11 No widzisz...nie jest prawda to "ze maja duzo do nadgonienia" oni sprzedaj ato co dostaja z Francji i sami nic nie moga zrobic. A z tym kremem...ze tak pachnie...no coz-cos za cos:).A wahalas jak pachnie na skorze Eclat Orginel hanel:P buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 18:17 jesli masz taki a nie inny tryb pracy -tylko wspolczuc.aby odswiezyc ta buzke w ciagu dnia moze wyprobuj mgielke-nawilajaco-matujaca la Roche-posay? Z kremow matujacych najlepszy jak narzie dla mnie jest Pure focus lancome i Clear Diffrence lauder:).A olejek do twarzy POLECAM-nie martw sie nie zatka Ci porow,ani dodatkowow nie przetlusci skory-nawilzy ja porzadnie i "odtruje"-ale radze stosowac ja jako kuracje-sloiczek i koniec.A no i pamietaj o tych bibulkach albo "matujacym-wodnym "pudrze Diora(IOD).nakladasz go niewielka ilosc na miejsca przetluszczone a on zmienia sie na skorze w polprzezroczysty plyn ktory idealnie matuje nie psujac makijazu:) pozdrowionka i...czekam na wiecej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kss Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 28.09.04, 19:34 Witam Cię. Mam nadzieję że jako specjalistka odpowiesz mi na kilka pytań 1.Czy perfumy Lanvin Eclat d'arpege są trwałe(uzywam L'eau par Kenzo które wg. mnie nie są trwałe a bardzo podobają mi się Lanvin) 2. Jaki samoopalacz do twarzy polecasz ( używałam żelu Clarins i samoopalacza Guerlain i szukam cos pomiędzy) 3. Jeżeli chodzi o puder Gentle Light to w Krakowie nie było np w Galerii Centrum a Pani powiedziała że w ogóle takiego nie ma :-)Używam koloru 03 glow (już kończę :-( )a w Sephorze Plaza jest tylko 02 i waham się czy kupić, czy będzie pasował do podkładu Adaptive 03 beige diaphane 4. Jaki puder brązujący polecasz Przepraszam że tak chaotycznie . Pozdrawiam (R)EWELKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 20:28 hej:) 1.Lanvin uzywam sama i moge smialo poweidziec ze jest bardzo trawly(ma w sobie to co:) 2.Jak juz wczesniej pisalam pudry nie sa wycofywane-popros pania w Sephorze niech sciagnie Ci skas gdzie jest(tak sie robi:) 3.Samoopalacz-zdecydowanie najlepszy do twarzy jest Shiseido z tej nowej serii slonecznej. 4.Najlepszym pudrem brazujacym jest Irrele soleil Chanel(sahara albo tundra w zaleznosci jaki odcien opalenizny chcesz uzyskac).Godne uwagi sa tez pudry brazujace YSL(ale tylko odcienie 1 i 2).Z nizszej polki sprawdza sie dobrze Terra Mediteranea Max'a Factora(odcien golden). pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kss Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 28.09.04, 21:51 Dziękuję za odpowiedz!!!!!!!!. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 22:05 nie ma za co:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla BUBLE IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 28.09.04, 22:17 Ewela,a ktore kosmtyki Twoim zdaniem to pzrereklamowane buble? Ktore uwazasz za calkowite niewypały ( nie mowie tu oczywiscie o perfumach, bo to kwestia gustu, ale o kremach, kolorowce itd). Pozdrrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
charade Flower le Parfum 28.09.04, 22:22 Cześć Ewelo :) Mam pytanko dotyczące Kenzo Flower. Otóż ostrzę sobie zęby na tę czerwona wersję Le Parfum i kiedyś ją wąchałam, ale przelotnie i chyba tylko na papierku. Teraz oczywiście nie mogę znaleźć nigdzie testera. Jaka jest ta czerwona eresja w porównaniu do tej klasycznej, w przeźroczystej butelce ? Dzięki z góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Flower le Parfum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 22:35 A wiec to jest tak.Wersja czerwona to czyste perfumy zapachu "Flower by"(tak tak!).Sa to trzy rodzaje perfum w roznych konsystencjach i roznym stezeniu. mala buteleczka(ok.15ml) to czyste perfumy w postaci olejku-z aplikatorem),srednia buteleczka to standartowa wersja perfum w "spray'u",najwieksza buteleczka ma postac "plynnego mleczko do ciala"-ale to tez pefumy. W kazdym rodzaju jest rozne stezenie-w malych ok 30%,w srednich ok20% w najwiekszym ok8%.Tak wiec w zaleznosci od tego jak lubisz sie perfumowac("za uszkiem","na ubranie","cale cialo" wybierasz sobie wersje odpowiadajaca twoim oczekiwaniom i preferencjom).Chyba juz wystarczajaco namieszalam:).Ufffff....A i jeszcze cena kazdego z nich jest taka sama 360zl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andżela Re: Flower le Parfum IP: *.zsbcupice.cz 29.09.04, 11:42 Cześć Ewela. Mam pytanie do Ciebie jako do eksperta w dziedzinie perfum. Sprawdzałam zapach kenzo flower le parfum na wyszukiwarkach internetowych i pokazało mi się kilka stron, gdzie ten zapach jest zdecydowanie tańszy niż w sklepach, a już w ogóle ma się nijak do ceny którą Ty podałaś. Podam Tobie link sorea.pl/product_info.php?cPath=21_77&products_id=946 abyś sprawdziła czy warto kupować coś takiego. Ty pisałaś o pojemności 15 ml, ale tutaj znalazłam 50ml perfum. Jestem ciekawa czy to właśnie o ten model Tobie chodziło. Pomóż proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorytaka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 01.10.04, 16:00 Ewalko,bardzo prosze abys napisala swoja opinie dotyczaca fluidu Guerlaina Divinora-ultra fluid foundation oil-free.Juz od tygodnia ,,kiwam sie nad nim''od tygodnia.Dostalam do wyprobowania mala probke.Zagladam,ogladam,wacham,.Bardzo mnie kusi....ale odstrasza cena,szczegolnie przy moim uzaleznieniu od markowych kosmetykow.Czy faktycznie jest taki fantastyczny,czy podejsc do niego z dystansem. Pozdrawiam cieplutko i z gory dziekuje za odpowiedz. Ps.Jestem pelna podziwu dla Twojej kosmetycznej wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimu Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dclient.hispeed.ch 28.09.04, 22:24 jaki puder w kompakcie polecilabys dla 28-latki z mieszana cera? Moze byc z tych drozszych i koniecznie o zimnym odcieniu sredniego bezu. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_24 Re: poradze...pracuje w "tym":) 29.09.04, 07:43 Proszę odpowiedz mi na pytanko: jaka jest różnica między srebrnym , a złotym Mont Blanc-iem, bo cenowo wypadają raczej tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do eweli Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 29.09.04, 07:56 ewelo a moze sie orjentujesz...kiedys kupowałam perfumy(tylko w baltonie)u nas ich nie bylo, lub siostra przywoziła je ze stanów, były one w takiej samej butelce jak KOBAKO, tylko miały czarną nakrętke, nie jestem pewna nazywały sie chyba "de paris"lub miały jakis związek z francją, a moze znasz jakies takie podobne?prosze odpisz końiecznie czy gdzieś są ,a jak nie to jakie w zastępstwie..były cudowne i niemoge ich zapomnieć pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewla Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:28 Roznica jest przede wszystkim..w zapachu:).Zloty jest woda perfumowana (Presence) podbnie jak bialy(Dune'Femme).Ale osobiscie mi bardziej odpowiada zloty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_24 Re: poradze...pracuje w "tym":) 01.10.04, 12:47 "Roznica jest przede wszystkim..w zapachu:).Zloty jest woda perfumowana (Presence) podbnie jak bialy(Dune'Femme).Ale osobiscie mi bardziej odpowiada zloty." Dziękuje za odpowiedź, ale czegos nie rozumiem. Mam próbkę, tylko nie wiem czy to złoty czy biały, ale na niej jest napis : PRESENCE D'UNE FEMME. PROSZĘ ROZWIEJ MOJE WĄTPLIWOŚCI :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:53 jelsi probka jest biala z czarnymi napisami to Presence a jesli zlota z bialymi to D'une(takie zamieszanie:)... pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_24 Re: poradze...pracuje w "tym":) 01.10.04, 13:07 idg.allegro.pl/show_item.php?item=31893188 idg.allegro.pl/show_item.php?item=32221264 PROSZĘ, JEŚLI BĘDZIESZ MIAŁA CHWILKĘ CZASU ZOBACZ CZY ONE SA ORYGINALNE. JEŚLI TAK TO KTÓRY LEPIEJ KUPIĆ. DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 13:13 Takie same dostajemy do perfumerii.Kupuj:). pozdrowionka i gratuluje dobrego gustu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_24 Re: poradze...pracuje w "tym":) 01.10.04, 13:16 Dziękuje za pomoc i pozdrawiam jeszcze raz. P.S. Szkoda, że nie pracujesz w Poznaniu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia :) a ja zapytam o krem IP: *.elpos.net 29.09.04, 08:00 mam cere mieszana blyszczy sie najbardziej w okolicy T to jaki krem bedzie najlepszy dodam ze mam 19 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna ks Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 213.77.20.* 29.09.04, 10:54 ... a co z 38 latką, czyli mną która w końcu powinna wziąść się za siebie i zacząć "używać"... do tej pory zero pudrów i fluidów (taka zaniedbana czy co?? ;-)), tylko róż ... cera ni to normalna, ni to mieszana typowa biurowa i blado ziemista.... hehe ale się widzę.... jakiś rady proszę.... co by jeszcze trochę zmarszczek przykryło i maski nie tworzyło zarazem... A kremy... ostatnio uzywam Soray`i liftingującej na dizeń i toniku tylko Nivei.... aha i ceny... średnia póła... Trochę to chaotyczne byc może już były podobne porady, przeglądałam ale w tej ilości postów.... ojej, podziwiam Twoją chęć pomocy .... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 29.09.04, 11:01 czy krem nivea visaż-koloryzujący nawilżający do mojej b. suchej cery dobry bedzie?, i czy wogle on do czegoś sie nadaje?prosze o opinie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martina Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.04, 11:33 Witaj ewelo! To baardzo miło, że masz ochotę nam wszystkim doradzać, tak bezinteresowanie :) Mam do Ciebie parę pytań. Mam cerę mieszaną (błyszczy mi się przede wszystkim nos), ale moim największym problem są grudki i zaskórniki. Moja buzia jest zanieczyszczona, jakbym w ogóle o nią nie dbała :( Nie wiem co z tym zrobić. I następne pytania. Nigdy nie używałam pudru sypkiego, a teraz chciałabym sobie go sprawić. Poczytałam trochę opinii na wizażu i dziewczyny zachwalają Gentle Light Powder Clinique'a. Czy Ty również go polecasz? I czy nie zatyka on porów? Czym wg Ciebie najlepiej nakładać sypki puder-puszkiem czy pędzelkiem? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pipi11 Dobra konturówka do oczu 29.09.04, 12:18 Droga Ewelo, a czy mogłabyś doradzić mi jakąś dobą konturówkę do oczu-trwałą a równocześnie miękką, taka która się szybko nie rozmazuje. Na wizażu dziewczyny chwalą kredkę Lancoma, co o niej myslisz? Będę wdięczna za Twoje sugestie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.09.04, 16:00 skoro jesteś "z branży", to pewnie bedziesz umiała pomóc dziewczynom w odszyfrowaniu dat ważności na kosmetykach. bo wątki takie jak ten: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=16231332 nie należą tu do rzadkości i zwykle pozostają bez sensownej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Twa Ulubiona Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 29.09.04, 16:22 Czesc Ewelko! To znow ja, z rozpadanej Danii... Zastanawiam sie czy jest jakis godny polecenia (a nie tylko dobrze reklamowany) preparat kontutujacy do twarzy, wspomagajacy wsparte dieta gubienie drugiego podbrodka :)) I jeszcze jedno - obecnie na noc uzywam matujacego zelu Clarinsa ale po jego zuzyciu zastanawialam sie nad zakupem Age Fitness na noc - podobno uzywalas - wart polecenia? Co zas sie tyczy kremu pod oczy to dziewczyny odradzily mi Age Fitness, jednoczesnie zachwalajac All About Eyes Clinique'a - co Ty na to? Ja nie mam problemow z workami albo cieniami pod oczyma, chcialabym tylko zaczac aktywna ochrone ;)) Sciskam! Kasia - polskadunka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)-juz jestem znowu:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:31 Jesli chodzi o wyszczuplacz do twarzy najlepszy bedzie Lift Minceur Visage Clarinsa,ewentualnie renergie lift serum lancome. Age Fitness jak najbardziej polecam(cala seria jest super):).Tak jak juz mowilam All about eyes to taki krem "nic nie robiacy"-wiec jesli nie chcesz nic poprawiac ani kamuflowac a tylko chronic skore przed zmarszczkami to jak najbardziej polecam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arunia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.ols.vectranet.pl 29.09.04, 19:38 Hej Jaki polecasz puder sypki do cery mieszanej?Ostatnio zakupiłam Blended Face Clinique ,ale nie jestem szczególnie zadowolona.Może Chanel,lubie ciepłe odcienie,czy możesz mi coś doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:35 wyprobuj So Ingenious Lauder-idealny dla skory mieszanej,godny polecenia jest tez sypki puder Translucide Loreala 9odcien 2 medium). pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiutka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.ols.vectranet.pl 29.09.04, 19:41 Cześć Ewelinko Jaki polecasz podkład do cery mieszanej lekko naczynkowej,który dobrze kryje a jednocześnie nie tworzy maski,miałam Estee Lauder Double Wear,ale u mnie się nie sprawdził ,kryje owszem dobrze,ale jest za ciężkii ciężko się rozprowadza.Co polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Puder poszukiwany IP: *.chello.pl 29.09.04, 21:57 Cześć:) Ja tak jak koleżanka wyżej zwracam się do Ciebie z prośbą w doborze pudru sypkiego.Mam dosyć tłustą cerę, kończę blended face....Clinique`a ale nie jestem z niego zadowolona, miałam Lucidity(jakoś tak)E.L, diorlight Diora, Clarins`a i Lancom`a, testowałam(co prawda przez 1 dzień)sypki Chanela-ale też nie za bardzo mi odpowiada i sama nie wiem co mam wybrać. W perfumerii polecają teraz pryzmę Givenchy(ale nie wiem czy dlatego, że taka dobra czy poprostu to nowość i chcą sprzedać jak najwięcej?;)zależy mi na tym aby puder był matujący i bez drobinek rozświetlających:) I jeszcze jedno pytanie czytałam jakiś czas temu, że w PL ma pojawić się firma MAC, wiesz może kiedy? Ja z tej firmy miałam tylko szminkę(wspaniała), i czekam kiedy będzie w końcu w Polsce bo podobno podkłady mają rewelacyjne:) Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Puder poszukiwany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:39 Firma MAC jesli wejdzie juz do Polski to w okolicach grudnia.Natomiast jesli chodzi o sypki puder bez drobinek....mysle ze powinnas sprobowac Clarinsa.Pryzma tez nie bylaby takim zlym pomyslem (ale tylko nr.2!!!).Wszystko zalezy od tego czy wolisz puder w kamieniu czy sypki.Nowe kosmetyki Givenchy sa o niebo lepsze od starych-jesli sie wahasz to popieram pryzme:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:36 Moim faworytem w tej dziedzinie "ukrywaczy" byl i chyba na zawsze bedzie Teint idole lancome(polecam odcinei 03 i 02).Nie tworzy na buzi maski,jest leciutki jak puszek a wszystko pieknie kryje-i rozswietla na dodatek :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 212.244.180.* 30.09.04, 09:44 szacuneczek, ewela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:39 rowniez,rozniez:) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaba Re: poradze...pracuje w "tym":) 30.09.04, 15:18 Cześć, Evela, Mam pytanie: jaki wybrać puder: Blended Face Powder & Brush czy Gentle Light Powder Clinique. Mam cerę mieszaną, świecącą się w sferze T, chciałabym ją zmatowić, aby sprawiała wrażenie aksamitnej, gładkiej, matowej, ale nie płaskiej. Jestem bledziutka. Co doradzisz? I czym te pudry się różnią? Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 30.09.04, 15:22 Cos mi sie wydaje, ze Ewelka w pracy, bo milczy jak zakleta ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_jm Kasiu! 30.09.04, 15:33 nie każdy w pracy ma komp.:)) ewelka zarabia na kosmetyki i nie tylko :) pisała że ma już pracę, a poza tym wiele przyjemnych rzeczy można robić poza netem ...:)) niech korzysta dziewczyna, żeby siły miała na dalszy wątek pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kasiu! IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 30.09.04, 20:13 Alez ja nie mam Jej za zle, Boze Bron ;))) Sciskam! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:41 Zdecydowanie polecam Gentel Light(nawet przy cerze mieszanej).Rozni sie on od Blended tym ze zawiera malutkie drobinki rozswietlajace skorze(ale nie jest to efekt brokatu:)),dodatkowo ladnie nawilza skore(tak,tak:) i tak szybko nie splywa.Blended to zwykly puder sypki nadajacy aksamitne wykonczenie...tradycyjny. Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Pyt. o Maybelline Smooth Result 30.09.04, 17:39 Niedawno ktos polecil mi na tym forum podklad Maybelline Smooth Result. Poprosilam w sklepie o probke i dostalam odcien 21. Mam wrazenie, ze jest on dla mnie za ciemny i zbyt zolty. Nie znalazlam dla siebie jeszcze idealnego podkladu, jestem wlasnie w trakcie poszukiwan bo konczy mi sie poprzedni. Do tej pory uzywalam: - IsaDora Hydralight 60 blonde beige - podobnie, ciut za zolty i ciemny - Loreal Air Wear 15 - odrobine za rozowy - Vichy 23 - za ciemny (mialam probke 12 -za zolty) Ktory z odcieni bys mi polecila Smooth Resulta? 15 czy 20? Oba wygladaja dosyc jasno, jak sie maja do wymienionych wyzej przeze mnie podkladow? Mam zamiar poprosic jeszcze o jedna probke, ale nie wiem ktorego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Pyt. o Maybelline Smooth Result IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:43 Wyprobuj 20(niestety maja one to do siebie ze wolno sie utleniaja na skorze i kolorek pierwotny moze zaskoczyc).Popors rozwniez o probke Wonder-finish albo everfresh-ten ostatni bardzo sobie wszyscy chwala(odcien chyba 21...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.arcor-ip.net 30.09.04, 18:33 Ile kosztuje woda toaletowa 30 ml lub 50 ml TOM TAYLOR? -meska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:44 Niestety nie wiem bo mozna je kupic tylko w salonach firmowych(tymi z ubraniami).W perfumierach kupisz perfumy Tomm'ego ale Hilfinghera:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanillka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.smrw.lodz.pl 30.09.04, 19:05 Ewela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:45 Jak najbardziej polecam(tak nadal kosztuja ok.150zl).Podpowiem Ci ze aby lepiej nakladac kolorek na buzie.Wstrzasnij lekko puderniczka i otworz ja "do gory nogami" a to co zostanie na pokrywce zbierz pedzlem i naloz na twarz.W ten sposob wszystkie kolory idealnie sie "lacza" i nie ma przebicia na skorze zadnego z nich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanillka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.smrw.lodz.pl 01.10.04, 13:54 Dzieki, a w której perfumerii tyle kosztuja Meteoryty? Czy cena dotyczy Douglasa i Sephory? Bo kolejny raz słyszałam o cenie ponad 200 zł... Daj znać, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 13:55 Z tego co wiem 150 zl kosztuja perelki w jednym odcieniu(np.same zielone,same rozowe0 A fatycznie "mix" kosztuje ok .220zl.Przynajmniej w Sephorze:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanillka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.smrw.lodz.pl 01.10.04, 15:06 A które bardziej polecasz? Mam cerę mieszaną, naczynkową i niestety z lekkimi przebarwieniami. Czy dla rozświetlenia buźki lepiej wybrac jeden kolor czy mix? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 15:10 mysle ze lepszy bedzie mix(wyglada najbardziej naturalnie na twarzy-wnioskuje ze nie malujesz sie bardzo mocno).Z dostepnych kolorow pojedynczych sa : bialy(twarz"plaska" bez polysku i blasku) zieolny(na naczynka i zaczerwienienia) rozwy(dla szarej i ziemistej cery) fioletowy(j.w) Wybor nlezy jednak do Ciebie. Dodam iz "mix" wyglada tez bardzo korzystnie bez podkladu a dodatkowo mozesz nim rozswietlic dekolt lub ramiona. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanillka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.smrw.lodz.pl 01.10.04, 15:16 Jesteś 'Debeściak'! Bardzo Ci dziekuję! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś