Gość: ewcik jak pielęgnować???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:39 Cześć ewela!! czytałam większośc twoich postów, dzięki za wszystkie porady w nich zawarte. Pisze po raz pierwszy i mam takie pytanko: mam 23 lata, cerę mieszaną na której widoczne są krostki, czasami skóra na policzkach jest bardzo sucha i zaczerwieniona, próbowałąm już kilka kremów ale nie znalazłam odpowiedniego, czy mogłabyś mi poradzić jakich kremów w ogóle szukać i czym myś twarz, cenowo ok.60 zł, pozdrawiam thx Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: jak pielęgnować???? 22.01.05, 12:36 Czy perfumy BRUNO BANANI dla kobiet są trwałe? Nie wiem jeszcze jak pachną ale przeczytałam o nich w jakieś gazecie, czy faktycznie są ładne? Odpowiedz Link Zgłoś
transgresja4 Re: jak pielęgnować???? 22.01.05, 19:56 Bruno Banani jest wspaniały!!! Zwłaszcza rózowy, pierwszy zapach.. polecam-sprawdziłam.. trwały.. Prawda Evelo????;) Dzięki za google.. Znalazłam Hurtownie... ale nic poza tym, nie sprzedaja w detalu. Particia Milton nadal poszukiwana:). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bombella Re: poradze...pracuje w "tym":) 22.01.05, 23:13 Ile kosztuje G. Armani she/elle (zlote) pojemnosc 50ml edp?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 22:59 ok 229zl.ale to zalezy od perfumerii,promocji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
julka.i.maksio EWELA PISZ PRAWDĘ A NIE ZCIEMNIASZ!!!! 26.01.05, 00:09 EWELA jeśli piszesz,że niczym się nie różni woda perfumowana a toaletowa...to ja nie wiem kto ci dał pracę w perfumerii !!!!!!!!!!!!! ciesz się,że tam gdzie pracujesz nie znają twoich poglądów.czy ty wogóle chodzisz na szkolenia....pewnie nie ,bo byś o takich rzeczach wiedziała. Nie wierzcie jej tak do końca bo ona nie wie co mówi (a napewno nie o wszystkim)!!!!! Ja równierz pracuję w dobrej warszawskiej perfumerii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: EWELA PISZ PRAWDĘ A NIE ZCIEMNIASZ!!!! IP: *.lec.dk 26.01.05, 11:06 I chyba jestes zazdrosna, ze porady Eweli ciesza sie taka popularnoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
julka.i.maksio Re: EWELA PISZ PRAWDĘ A NIE ZCIEMNIASZ!!!! 27.01.05, 00:26 Gość portalu: Kasia napisał(a): > I chyba jestes zazdrosna, ze porady Eweli ciesza sie taka popularnoscia... nie,nie jestem zazdrosna bo pisze ona nie całą prawdę.nie czytałam wszystkiego co ona pisze ale wkurzyło mnie to co napisała o zapachach tzn.,że woda toaletowa nie rózni się od perfumowanej....to bzdura.To tak jakbyś powiedziała,że nie ma różnicy między wodą a perfumami,totalna bzdura.każda wyszkolona konsultantka w perfumerii to powie.Być może o innych rzeczach wie lepiej niż o zapachach. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: EWELA PISZ PRAWDĘ A NIE ZCIEMNIASZ!!!! 28.01.05, 21:03 > Ja równierz pracuję w dobrej warszawskiej perfumerii.... To dajesz właśnie obraz typowej <konsultanki z warszawskiej perfumerii>:wszystko wie lepiej i jak juz łaskawie raczy obsłuzyc klienta,to powie tyle co na opakowaniu przeczyta.Wybacz,ale sama sobie zaprzeczasz- przeczytaj wszystko a potem sie wypowiadaj.Bo akurat w tej kwestii jednak wolę ewelki słuchac.i tonie bym nie dała pracy w perfumerii prędzej. A co do rad to jest na tym forum wiele <specjalistek>,które oferuja swoje porady nie wiedząc nawet jaką krem ma konsystencje czy nie pamiętając nawet nazwy,nie wspominając o stosowaniu go czy chociażby przetestowaniu lub obejrzeniu...A ewela akurat się do nich nie zalicza,więc bądź tak uprzejma choc raz i odczep sie od niej.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo I pisz poprawnie nie Ściemniając... 28.01.05, 21:05 Bo skoro jesteś mądrzejsza,to wypadałoby to okazać. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: I pisz poprawnie nie Ściemniając... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.05, 23:53 buzi kaloo i witam po urlopiku:D. Odpowiedz Link Zgłoś
julka.i.maksio Re: I pisz poprawnie nie Ściemniając... 16.02.05, 00:17 kalooo napisała: > Bo skoro jesteś mądrzejsza,to wypadałoby to okazać. > Nara pomyliłaś się co do mnie ,nigdy nie byłam i nie jestem z tych co uważają ,że wszystko wiem najlepiej,ale skoro Ty pracujesz w perfumerii ....czy możesz powiedzieć,że woda toaletowa jest tak samo trwała jak woda perfumowana? a moje "zciemnianie"odnosi się do jej wiadomości na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.chello.pl 28.01.05, 19:59 Bardzo, bardzo prosze o porade. Mam 22 lata i niesamowicie sucha cere, czasem pojawiaja sie tez wypryski. Chcialabym dobrac sobie odpowiedni podklad (kryjący, ale nie wysuszający, teraz uzywam Photogenic Lancoma - jestem srednio zadowolona, jest co prawda lekki ale slabo kryje niedoskonalosci), puder, krem na dzien, na noc i pod oczy (moja skora pod oczami i na powiekach jest rowniez przesuszona). Ceny nie maja znaczenia. Bede niezwykle wdzieczna, bo jak do tej pory w zadnej warszawskiej perfumerii nie zostalam potraktowana nalezycie. Bede niezwykle wdzieczna za porade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.acn.waw.pl 28.01.05, 21:37 doradz mi jakis dobry podklad do cery wrazliwej,ze zmianami tradzikowymi.chcialabym by matowal a jednoczesnie byl prawie niewidoczny,a moze nawet lekko rozswietlal,dostosowywal sie do odcienia skory.probowalam juz EL- IDEAL MATTE, SUPERFIT MAKEUP-CLINIQUE ORAZ DOUBLE PERFECTION-CHANEL ale nie jestem zadowolona w 100%-najlepiej sprawdzil sie clinicque,ale po paru godzinach skora sie swiecila...polec rowniez jak mozesz jakis dobry puder np w kamieniu oraz tusz wszechstronny-clinique odpadaja bo mnie uczulaja...a i jeszcze jakis dobry peeling do ciala do skory takze mieszanej.nastepnym razem poprosze o kolejne porady;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Co do biustu??? IP: *.chello.pl 28.01.05, 22:24 Poradz mi prosze najlepszy preparat do pielegnacji biustu, szyi i dekoltu. Bardzo dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Co do biustu??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.05, 23:56 Numerem jeden odkad pamietam byl preparat w sprayu YSL-wybacz ale nie pamietam juz nazwy..chyba Haute Fermete ale nie chce wprowadzic Cie w blad.Spryskujesz nim skore od biustu w gore(tzn."naturalny biustonosz"..nie musisz go wsmarowywac ani masowac sam pieknie sie wchlania.)Nadaje efekt "naturalnego" staniku-unosi piersi i mocno napina skore na dekolcie-nawilza,wygladza i uelastycznia skore.Pomimo ceny(ok.250zl) jest naprawde godny polecenia... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olinka Peeling do suchej skory IP: *.chello.pl 29.01.05, 15:22 Jaki peeling polecilabys do suchej skory (twarz i cialo)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Peeling do suchej skory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.05, 23:58 :) Do buzi zdecydowanie peelin Biosouce Biothermu(nik sie nigdy nie skrzyl ze podraznia;)) lub tanszy odpowiednik AA peeling z rozowej serii (do kupienia w Sephorze byly kiedys mini saszetki za 2,50,-).Natomist do ciala polecilabym Ci albo peeling z serii Carrese Lancome albo Body art Eris. Odpowiedz Link Zgłoś
nina1603 Re: poradze...pracuje w "tym":) 30.01.05, 14:56 Witaj. Też pozawracam Ci głowę, mam problem z perfumami. Czy Wenezia Laury Biagotti nie jest już produkowana? Chcę wybrać nowy zapach dla siebie, szczególnie lubię bardzo intensywne nawet ciężkie (Eden Cacharela, Angel, Inetnse Bossa, Jungle Kenzo) Zastanawiam się nad Rush Gucci lub Ultraviolet Paco Rabanne. Proszę napisz co o nich sądzisz czy są trwałe i intensywne? Czy może poleciłabyś mi cos jeszscze? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.05, 00:02 Venezia nie jest wycofywana..sa,byly i zapewne beda brakiw magazynach wiec "szukaj a znajdziesz";).Odnosnie "mocnych perfum" to jak najbardziej polecam oba wybrane przez Ciebie zapachy.Ultraviolet byl moim pierwszym ukochanym "pracowym " zapachem.Teraz nie jest juz tak modny jak na poczatku wiec napewno bedziesz oryginalna.Natomist Ruch (nie wiem jak u Ciebie) ale u mnie powodowal..mdlosci;).Wyprobuj wiec go kilka razy aby nie miec potem przykrej niespodzianki...w postaci bolu glowy.Z "ostrych " zapachow polecam rowniez Manie Armaniego(ale ta starsza,klasyczna czarna) lub poprostu Kenzo Flower.. a no i klasyka Dolce vita lub Hypnotic Poison Diora. pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
anielkac Re: poradze...pracuje w "tym":) 30.01.05, 17:51 witaj, chciałam zapytać który zapach jest Twoim zdaniem delikatniejszy: Miracle czy Miracle so magic? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.05, 00:02 Kwestia gustu Mi najbardziej podoba sie Mircle..nie sposob go pomylic.Ponadczasowa klasyka! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nlatka Ja tez chcialabym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 12:15 Dziendobry , przeczytalam prawie wszystkie watki i nie znalazlam odpowiedzi, porady jak pielegnowac urode 60-cio latki. Czy moglabys Ewelo pomoc dobrac kosmetyki ze sredniej polki dla osoby o dobrej cerze ale "jak na swoj wiek".Bardzo prosze o krem podklad i puder zeby to razem tworzylo calosc. A moze cos jeszcze wspanialego o czym nie wiem. Pozdrawiam 60latka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Ja tez chcialabym IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.05, 00:08 Witam:)Postaram sie pomoc:) Otoz z kolorowki ze sredniej polki dla Ciebie zdecydowanie najlepsze beda linie albo: Max Factor(podklad Hypersmooth,nawilzajacy,udoskon alajacy skore-ale bez efektu maski..bardzo dobry i neidrogi-ok50zl+puder satynowy powder compact w tzw."zlotej puderniczce"-elegancki i bardzo luksusowy-odcienie od natural do golden-reszta jest za ciemna) L'oreal-cala seria Visible Lift(korektor+podklad+puder) Ze wspanialosci;) polecilabym Ci baze "upiekszajaca" Sephory-swietnie tuszuje drobne zmarszczki i sprawia ze buzi wyglada satynowo i swiezo-mozesz stosowac ja pod ,nad albo zamiast podkladu i wykonczyc makijaz pudrem w kamieniu. Jesli chodzi o pielgnacje to juz kwestia gustu. Bardzo dobra opinia cieszyla sie seria Revitalift L'oreala(pelna gama kremy całodniowe+pod oczy).Oraz jako kuracje serum z wit C z tej samej linii...Dodaj do tego jakies klasyczne,kobiece perfumy(np.Champs Elysee Guerlain) i ruszaj na podboj swiata!:) pozdrowionka ewela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nlatka Re: Ja tez chcialabym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:57 Wielkie dzieki milo, ze sie mna zajelas, masz racje ruszam na podboj swiata. czy sa jakies perfumy z nuta paczuli, takie stare sentymenty.60siatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Ja tez chcialabym IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 15:12 :) Pzcula nadaje cieplo zapach..tak wiec trzeba szukac w cieplych i delikatnych kobiecych zapachach.Osobiscie najbardziej polecalabym Ci wszelkiego rodzaje zapachy orientalne:YSL,VANCLEFF,BULGARII.Pros smialo o probki jesli nie jests pewna co do zapachu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 03.02.05, 15:12 hej!!!jaki podklad i puder doradzilabys (w cenie do 120 zl)24letnije dziewczynie z jasna karnacja o tluste,wrazliwej i naczynkowej cerze???to najgorszy z mozliwych kombinacji..interesuja mnie rowniez cienie do powiek (piwne oczy) no i ostatnia prosba:perfumy.podobaja mi sie Noa,Miracle,nowy Yohi Yamamoto, Escada Magnetism,Mont Blanc Individuelle...jakie inne bys mi polecila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 06.02.05, 18:53 gdzie sie podzial Gio-Armaniego, ten w kolorze pomaranczowym, podobno wycofali, to prawda? dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 06.02.05, 19:14 polec mi prosze jakis bardzo podobny zapach do Gio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 15:09 Tak to prawda w Polsce go nioe kupisz...a dlaczego?Bo pewna pani albo pan od planowania w Polsce stwierdzil ze sie nie sprzedaje i trzeba zrobic miejsce na polce dla czegos nowego....ale spokojnie go dostaniesz w innych krajach.A zapach podobny do gio...osobiscie nie znam:(.Najlepiej zerkaj na nowosci-edycje limitowne szczegolnie givenchy i lancome...oni bardzo lubia "zgrywac" cos ze starych klasykow.. pzdr.e. Odpowiedz Link Zgłoś
alla22 Korektor, puder? 11.02.05, 15:31 Ewela, jakiej firmy polecasz korektor i jaki puder w kamieniu? Mam cerę mieszaną. Ostatnio czytałam, że dobry jest Heleny Rubinstein Color Clone Perfect Complexion Creator Pressed Powder. Co o nim sądzisz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: Korektor, puder? 11.02.05, 16:32 Ja jeszcze apropos Gio Armaniego. Jesteś pewna, że jest dostępny zagranicą ? Bo ostatnio w jego poszukiwaniu weszłam na stronę Armaniego i tam też nie ma go już w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
martkaok zapach owocowy 11.02.05, 17:49 hej, pytam trochę z lenistwa, bo może już o tym było......... poleć mi jakieś owocowe zapachy..... dotychczas uzywałam raczej świeżych, morskich i bardzo potrzebuję odmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: zapach owocowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 18:05 Armani Mania Lancome Calypso baby Doll YSL Givenchy Verry irresistible i cala kolekcja Escady(goraco polecam Ibizza Hippie i magnetizm) pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Korektor, puder? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 18:04 Jop jestem pewna.Zauwaz iz strony netowe sa ogolnoswiatowe...a widzialas na stronie np.Lancome Lolou??nie a spokojnie go mozna kupic w Paryzu:). Takie to sprytne bestie sa;) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Korektor, puder? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 18:03 Generalniejesli chodzi o korektory to kwestia gusty.Ja najbardziej lubie i zawsze polecalam korektory w kredkach(oczywiscie do zamaskowania jakis blizn,wypryskow a nie pod oczy!!!)Shiseido,Max Factor..bardzo praktyczne i wydajne.Jesli chodzi o puder matujacy dla skory mieszanej zdecydowanie wygrywa Clinique stay-matt...godny polecenia jest tezLaude oraz Chanel.Najwazniejsze zeby dobrac kolor;). pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleczka Podklad IP: *.chello.pl 13.02.05, 12:35 Moja skora sie jest czesto sciagnieta i luszczy sie, no i oprocz tego pojawiaja sie czasem wypryski. Jaki podklad polecilabys do takiej skory, bo mialam juz wiele i nie moge trafic na ten jedyny! Dziekuje za porade!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Podklad IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 18:09 Powinien byc przedewszystkim lekki i dawac srednie/pelne krycie.Na samym poczatku zdefinjuj skad t luszczenie...byc moze potzrebujesz jakiejs specjalnej pielegnac...Podklad z gornej polki:Enlighten Lauder(niby mialbyc wycofywany ale moze uda Ci sie gdzies dostac-poelcam!)lub Photogenic ultra naturel Lancome.Ladnie nawilza,matuje i pieknie rozswietla.Z tanszych odpowiednikow-Max Factor lub Ideal Balanced Loreala.Odradzam wszystkie podklady z tzw.kaszmirowym wykonczeniem..bedziesz wygladala jak waz ktory zrzuca skora..sa to jedyne podklady ktore wygladaja poprostu fatalnie na skorze z tendencja do łuszczenia sie... pzdr!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia (z Danii) Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.lec.dk 16.02.05, 11:27 Ewelcia, dawno mnie nie bylo, nie wiem czy mnie pamietasz, ale juz nie raz sobie "plotkowalysmy" nt. kosmetykow. Mam do Ciebie kolejne pytanie - co sadzisz o kremie Hydra Genius HR? Mam cere mieszana i chce sobie sprawic taki krem-fluid, nie wiem jednak czy warto? A moze polecisz cos innego? Zalezy mi na delikatnym zluszczaniu, nawilzaniu i matowaniu mojej buziulki Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 18:13 Hej Kasienko Jasne ze pamietam:). Hydra Genious-mysle ze bedziesz zadowolona-zrobi to czego oczekujesz.Delikatnie zluszczy(nie bedzie to efekt odpadania skory z twarzy;) ale kwasy-te dobre- dzien po dniu beda usuwaly martwy naskorek).Nawilza super.Sama jego aplikacja to czysta przyjemnosc.Dla mnie wymagajacych zmyslow Total tournaround Clinique- ale tutaj stosujemy tylko na noc.A no i nie wolno Tobie;) urzywac zadnych kremow z kwasami,serum,czy innych wynalazakow z kwasami AHA)opartych tylko na nich)typu boost.Takich rzeczy nie urzywamy gdy na dworze jest albo -30 albo +30.Idealne sa na wczesna wiosne.. pozdrawiam i odzywaj sie czasami:) ewela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.lec.dk 22.02.05, 07:00 Dziekuje!!!! Bede sie odzywac, obiecuje. Mialam tymczasowe problemy zyciowe (i komputerowe tez ;) ) ale teraz znow jestem gotowa na kosmetyczne plotki. I nie tylko :))) Milego dzionka Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 12:09 Kasiu kochana..czy Twoje gg nadal aktualne???:) jesli nie daj znac.. buziaki e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.lec.dk 22.02.05, 12:33 gg bardzo NIEAKTUALNE, niestety. Teraz kompurter mam tylko w pracy, ale jak cos sie zmieni to zaraz dam znac! I jeszcze jedno - wkrotce znow lece do stolicy buszowac po sklepach - czy zwrocic uwage na cos szczegolnego? Obiecalam sobie w prawdzie, ze zanim kupie kolejna palete cieni zuzyje wszystkie, ktore mam, ale to jest przeciez niemozliwe!!! :)))) Slyszalam, ze Chanel zapowiada sie swietnie na wiosne... No i co z zapachami? Sciskam z zasniezonej wysepki :* Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiia_t Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:38 Czy rowniez mi moglabys cos poradzic?Mam pare pytan: 1.Czy rzeczywiscie kosmetyki z gornej polki sa duzo lepsze od tych ze sredniej (chodzi mi o kolorowke),ja duzej roznicy nie widze.I dlaczego sa one u nas takie drogie w porownaniu do zarobkow przecietnego czlowieka? 2.Czy moglabys doradzic mi jakich kosmetyków pielęgnacyjnych z wyzszej polki powinnam uzywac.Mam 19 lat,cerę lekko zanieczyszczona w obrębie nosa i brody,lekko swiecąca w strefie T a policzki sa normalne.Zastanawiam sie nad kupnem olejku Clarinsa Lotus ale nie wiem czy bedzie odpowiedni dla mojej skóry.Prosze o porade,Jakies konkretne serie ,firmy i ceny:)) 3.Jakie kosmetyki kolorwe z gornej polki powinna miec dziewczyna w moim wieku,chodzi mi o cienie,szminki,blyszczyki i jakies bajery,dodam ze mam ,ciemną oprawę niebieskich oczu,cerę raczej lekko opaloną i ciemne brązowe wlosy.Planuje zakup pudru Shiseido tego 3 kolorwego ale nie wiem czy warto i jaiegos super blyszczyka moze E.Lauder lub Chanel (jakis brudny roz ,bez lub jasny braz,aby bylo to kolor naturalny),aha i ajies ldane cienie. 4.I juz ostanie pytanko kogo z obslugi w warszawaskich perfumeriach polecasz?( Galeria Momotów,Arkadia,CH Geant Praga,Promenada,Centrum) Mam nadzieje ze nie przerazil Cie moj post,bede bardzo wdzieczna za odpowiedz choc na jedno z pytan:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanko o krem Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:11 Hej, pomagasz jeszcze?? Doradź mi krem dla mnie. Mam 30 lat, zm mimiczne (leciutkie) pod oczami. Cera bez problemów ale raczej sucha. Szukam czegoś na noc co daje dobre efekty i nie uzależnia cery, tzn, jak odstawie nie zbrzydnę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 18:24 Nie wiem na jakie efekty liczysz..drozsze kremy,tansze...Generalniepolecilabym Ci np.Anti-gravity Clinioque ktory daje skorze to czego potrzebuje i bynajmniej jej od siebie nie uzaleznia.Z tanszych Visible results Loreala-moj ulubiony!Pod oczy nawilzamy,nawilzamy,nawilzamy!!!! pzdr!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: ewelka...;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 11:38 Moja droga... A kiedy sobie zyczysz...:).umawiamy sie:)!!! buzi ewela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: ewelka...;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 12:10 Kalooo droga...poprosze o namaiary na szanowna Pania;).GG?.. :D zirha@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 18:22 :). 1.Zdecydowanie to ze cos jest drogie nie oznacza ze jest lepsze.Owszem ja np.jestem sklonna wydac wiecej kasy na dobry podklad ale wszystko jest kwestia gustu...Generalnie dlaczego wszystko jet dla przecietnego czlowieka takie drogie??Powinnas raczej apytac dlaczego srednia placa w naszym kraju jest tak niska?:) 2.Dla Twojej buzi zdecydowanie najlepszy bedzie zestaw Loreala(bardzo lubie te firme i nie pracuje dla niej:)) do mycia buzi zel albo Hydrafresh albo Pure zone,zluszcajacy tonik ktory usunie zanieczyszczenia Pure zone-jesli natomiast masz problem z szara ziemista cera- Visible results(krzywda Ci sie po nim nie stanie a napewno ladnie poprawi koloryt).Z kremow na dzien Happyder a na noc pure zone.o! 3.Nie powinnas przesadzac z makijazem w tym wieku.Ladne pastelowe kolory i nieskaitelna buzi narazie wystarcza..Puder zdecydowanie polecam-ale oby napewno 3???nie za ciemny..ja go uzywalam keidys jako brazujacego ale byl..troche za ciemny.Blyszczyki-najfajniejsze i najpraktyczniejsze no i najmodniejsze sa te w tubkach(kiss kiss Diora..Clarins,boskie Juicy Tubes).Ale slicznie na ustach wygladaja Shiseido npG4,G6... 4.Co do obslugi to nie wiem jak to jest teraz..nie znam juz nowych ekip z Sephor ale wiem ze w Geancie na Jubilerskiej jest przemila pani Ewa a w Arkadi Kamila...tylko tyle moge Ci powiedziec. pzdr!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menina preparat do biustu IP: *.devs.futuro.pl 22.02.05, 00:52 Witaj ewelko! Czy mogłabyś polecić mi coś do pielęgnacji biustu?Ostatnio troszkę schudłam i chciałabym go bardziej ujedrnić.Zastanawiałam się nad Gel Buste Clarinsa(to taki brązowy żelik.A może Ty proponujesz cos innego?Mam 24 lata. Bardzo byłabym Ci wdzięczna za jakąs podpowiedź. Pozdrawiam, Agatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelka Re: preparat do biustu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 12:08 Witaj Jesli zalezy Ci na szybkich efektach przy jednoczesnym delikatnym dzialaniu- wybierz zel lub serum ujedrniajace do biusty.Clarinsa jak najbardziej polecam,bardzi fajne jest rowniez serum do biustu z serii Aromafit Lancome (efekty widoczne natychmiast!).Oba preparaty fantastycznie sie wchlaniaja,nie lepia-praktycznie nie pachna i sa bardzo wydajne.Pamietaj jednak zeby zastosowac je jako kuracje(opakowanie i koniec)-w innym przypadku mozesz niepotrzebnie obciazyc lub podraznic wrazliwa sore biusty... Zwroc uwage na instrukcje stosowania na ulotkach w srodku opakowania- odpowiednia aplikacja to polowa sukcesu., pzdr! e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiia_t Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 14:16 Hej ewela juz nie interesujesz sie swoim postem?a liczylam na Twoja pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 80.50.177.* 22.02.05, 12:29 Mam 31 lat i chyba "skomplikowaną”cerę. 1. Na czole i brodzie grudki, sporadycznie pojedyncze wypryski. Policzki suche (uczucie "ściągania" zwłaszcza wieczorem) 2. Pod oczami skóra jest tak cienka i sucha, że w efekcie mam drobne zmarszczki i wiecznie podkrążone oczy. 3. Na skrzydełkach nosa tendencję do łuszczenia i pękania naczynek. Oczyszczam twarz u kosmetyczki raz na 4 miesiące, ale po zabiegu bardzo długo (nawet miesiąc) goją mi się ranki, a nawet w takich miejscach zostały mi ciemniejsze plamki i dwie blizny. Efekt wizualnie mierny. Jedynie kiedy jestem trochę opalona moja twarz prezentuje się korzystniej ale muszę uważać na plamki i skórę pod oczami. Mam cerę jasną z ciepłym odcieniem (typ urody "jesień": ciemno-brązowe włosy, piwne oczy). Ewelko proszę cię o dobór kosmetyków (pielęgnacyjnych i kolorowych-podkład, puder sypki i w kamieniu) dla mojej cery. Napisz jeżeli możesz na mój adres: joanna.f@gazeta.pl Dzięki, dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 217.153.119.* 22.02.05, 12:42 Dziendobry, Nie wiem czy jeszcze udzielasz porad ale te ktore przeczytalam sa super. Szkoda ze nie trafiam na taka pomoc kiedy usiluje kupic sobie krem. Mam bardzo wysuszona skore twarzy, 31 lat i zmarszczki mimiczne pojawiaja sie coraz bardziej (niestety smieje sie bardzo czesto). Wyprobowywalam juz pare kosmetykow i tych z dolnej i tych z gornej polki, wszystkie na polecenie konsultantki. I do twarzy i pod oczy. Moze moglabys mi cos polecic bo na razie mam coraz wieksze problemy kiedy nie chce sie juz usmiechac :). Z gory dziekuje, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.chello.pl 22.02.05, 12:57 Ewela któraś z dziewczyn już o to pytała,ale nie uzyskała odpowiedzi,jako że jestem zainteresowana sprawą,ponowie pytanie: Czy wiesz kiedy będą u nas dostepne kosmetyki Mac? Miały być podobno w grudniu,póżniej w styczniu,a mamy już prawie marzec i nic. Czytałam w Elle że ma wejść do Polski kilka firm,ale Mac nie był wymieniony. Wiesz coś na tem temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 21:10 Teraz kiedy juz niestety nie pracuje w "branzy" nie mam zielonego pojecia...jednak dla wlasnej ciekaowsci zapytam zaprzyjazione Panie.:) dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0506 PERFUMY 22.02.05, 13:22 Witaj Ewelko! Od jakiegos czasu szukam odpowiednich dla siebie perfum. Niestety bezskutecznie. Może Ty mi coś fajnego doradzisz skoro pracujesz w tej branży. Niedługo skończę 23 lata, szukam czegoś co połączyłoby kobiecość, namiętność i pożądanie ale nie pachniałoby jak perfumy dla pani po 30-ce. A przy tym zapach nie byłby zbyt ciężki i zbyt mdlący, a raczej "przyciągający" ;)) Mam nadzieję, że coś mi doradzisz. Pozdrawiam!!! Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: PERFUMY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 21:09 no to moze sprobujesz cos z n/w:).Generalnie nie bede Ci plecala tego co jest trendy na topie i wogole och i ach...bo po co? Angel Shlesser Femme Burberry London Hallowen Del Pozo MurMure VanCleaf Lolita Lempicka FCUK(pycha!:)) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Podkład do kłopotliwej cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:19 Mam ogromny problem z dobraniem odpowiedniego podkładu :( Mam cerę bardzo suchą, ściągniętą na policzkach, dodatkowo często się łuszczy. Na policzkach mam popękane naczynka. Szukam podkładu dobrze kryjącego, który bo ładnie ujednolicił kolor cery. Nie może być ze drogi, wolałabym raczej coś ze średniej półki cenowej ;) Z góry dziękuję za radę i ściskam mocno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Podkład do kłopotliwej cery IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 20:48 Posklad ktory dobrze zakryje naczynka przy jednoczesnym nie podkresleniu suchosci skory to rzeczywiscie nie lada wyzwanie.Jesli zalezy Ci na czyms nie drogim a jednoczesnie chcesz aby bylo skuteczne wybierz cos z marek srednich:L'oreal albo Max Factor.Z pierwszego to najlepszy bedzie chyba Visible Lift-jest mocno nawilzajacy i odzywczy i ladnie kryje.Natomiast z MAxa Factora Semmles zdecydowanie lub Hypersmooth(tu krycie bedzie troszke mniejsze ale efekt bardziej aksamitny).Zanim jendak zaczniesz tuszowac problem jakim jest zbyt wysuszona skora-zajmij sie jej pielegnacja.Dobry krem nawilzajacy na dzien+mocny,tlusty na noc powinny pomoc. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda A Translucide? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:12 Dzięki Ewela :) <buziaki> :) A co myślisz o Translucide? czy nadaje się do mojej cery? A co do kremiku, to obecnie używam DDML Clinique. Ale skóra dalej mi się niemiłosiernie łuszczy i co okropnie mnie dziwi pjawiają się na niej ostatnio wypryski!!! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: A Translucide? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 21:22 Translucide..tez bedzie ok jak nie najlepszy ale krycie moze byc srednie..Uzywasz samego ddml'a?Niedobrze....cos musiz zsobei jeszcze wybrac.Nie mozesz go traktowac jako kremu to preparat uzupelniajacy trzy kroki.Nie zapewni skorze pelnej pielegnacji.Zreszt ajak sama widzisz on NAWILZA.A Ty potrzebujesz natluszczenia szczegolnie teraz jak jest zimno i jest wysoka wilgotnosc.Nie ładnie oj nie ładnie;). buzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Re: A jaki krem oprócz ddml? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:59 A jak krem Ewelko mogłabyś mi doradzić do tej mojej cery? Bo używam ddml'a Clinique. Czy to za mało? dodam że mimo że skóra mi sięłuszczy, pojawiają się na niej ostatnio od czau do czasu pojedyncze wypryski :( Dziękuję serdecznie, za pomoc :) Pozdr :) Buziaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.net.pl 22.02.05, 18:46 Kochanie pomóż! Szukam dobrego, bardzo dobrego kremu do ujędrnienia biustu. Mam mały mętlik w głowie, bo błąkam sie po stronach i czytam i czytam. Ciebie sie posłucham! Pozdrawiam i dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menina Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.devs.futuro.pl 22.02.05, 19:28 Ewelko, dziękuję!Jesteś moim guru na tym forum :-) Mam jeszcze jedno pytanko,po przeczytaniu twoich pozytywnych opinii na temat Lift Minceur Visage Clarinsa, zdecydowałam się na jego nabycie.Używam od 2 tygodni (tylko na noc)i jestem bardzo zadowolona.Bużka faktycznie wyszczuplała.Moje pytanie to:czy sadzisz, ze na ten preparat mozna używać Olejku Lotus?Na razie stosuję Age Fitness Biothermu, ale po prostu choruję na zakup Lotusa!Tyle, czy to połączenie się sprawdzi?Czy może lepiej Lift Minceur+kremik a co drugą noc sam Lotus?Jeszcze raz Ci dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 20:39 :). Zadne tam guru ze mnie...co najwyzej pomocna osobka;) Olejek lotus spokojnie mozesz uzywac.Ale odradzam stosowanie go z Lift'em.Generalnie jedno wyklucza drugie.Lift Minceur+jakis tam kremika jaki lubisz a nastepnego dnia sam olejek.Generalnie jestem zwolennikiem uzywania tego typu spefyfikow kuracjowo-sloik i koniec.Ale mysle ze powinnas sie wstrzymac zakupem(albo chociaz z samym stosowaniem:))do marca..jak sie zrobi troszke cieplej -wtedy zobaczysz co potrafi zdialac ten specyfik.. pozdr! ewela Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo dobra ewela...Jesteś guru i basta!;) 22.02.05, 20:45 I mi tu sie nie wykręcać;) No do mnie to pisz na @gazetę,a gg to mam w robocie,więc dam jutro,OKA?;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: dobra ewela...Jesteś guru i basta!;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 20:50 kto sie wykreca?!czy ktos sie z pan wykreca?;) buziaczki oggromne.łejtuj na maila ode mnie:D. buz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 20:42 Bardzo dobry krem,czy bardzo dobry specyfik?:)Generalnie najwiekszym zaufaniem klientek zawsze cieszyl sieHaute fermete do biutu(podobno robi cuda)..ma za zadanie wzmocnic i ujedrnic caly tzw"naturalny stanik" czyli skore dekoltu i piersi.Jest to preparat w spray'u wiec generalnie bardzo mily w zastosowaniu.Jesli wolisz jednak cos bardziej namacalnego sproboj czegos w konsystencji zelowe(np.Bust up-bardzo fajny zel -Biothermu,lub klasyczny juz zel Clarinsa).Osobiscie odradzalabym Ci Bikini Top diora-efekty zadne,zapach fu a na dodatek cena..hmm... pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.f Re: poradze...pracuje w "tym":) 23.02.05, 09:16 Ewelko, plisss-plisss odpowiedz na mój post z 22.02.05 12:29 jeszcze wciąż eksperymentuję czy w przypadku mojej cery (mieszana a policzki i pod oczami pustynia) wersja1: krem nawilżający+krem pod oczy a podkład matujący do cery mieszanej czy wersja2: krem-żel lekki matujący+krem pod oczy a podkład nawilżający całą buzię??? A przy okazji po przeczytaniu ponad 780 postów na tym forum serdecznie pozdrawiam Ciebie Ewelko i Kalooo! Stwierdzam że 1000 już powoli się zbliża...i żeby postawić kolejkę jestem w stanie przyjechać do Warszawy :) Joanna z Wrocławia :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menina Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.devs.futuro.pl 23.02.05, 22:56 Ewelko, kochana, dzięki serdeczne!! I dla mnie...tak jestes guru! Jeszcze nigdy nie udało mi się spotkać osoby, która znałaby się na kosmetykach tak jak Ty! Pozdrawiam Cie ciepło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 23:44 Hmm...w wypadku Twojej buzi zdecydowanie ODRADZAM krem matujacy.Pielegnacja przedewszystkim-wybierz krem nawilzajacy(albo fluid albo zel-jak wolisz chociaz na te pore roku lepszy bedzie krem) pod oczka koniecznie cos nawilzajacego i bynamniej zaden zel ani zelo krem-porzadny krem nawilzajaco odzywczy(polecam z gornej polki na noc advanced eye repair elauder a na dzien hydrazen lancome;lub wersja tansza:na noc krem nawilzajacy aa eye perfevt a na dzien isible results- dodoatkowo zapobiega zmarszczkom ukochanym;).Jesli chodzi o podklad tu juz dodolnie kombinuj-ale najlepszy bedzie kompromis czyli podklad inteligentny dla cery mieszanej(albo Double Agent,So Ingenious albo cos z tanszych marek Ideal balanced ,Everfresh..).Generalnie postaw na nawilzanie bo tlustym partiom to tez nie zaszkodzi-jesli jednak suchosc skory na policzkach bedzie sie przeistaczala w szorstkosc i luszczenie zastosuj jakiegos "powera" w postaci np.maseczki albo serum-miejscowo-bo nie ma sensu dodatkwoo obciazac strefy T:).,, pozdrawiam seredecznie i dzieki za wszystkie ochy i achy;)> do zobaczenia:D ew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:04 Byłam w perfumerii wypróbowałam Translucide i chyba mi spasował :D A jak krem Ewelko mogłabyś mi doradzić do tej mojej cery? Bo używam ddml'a Clinique. Czy to za mało? dodam że mimo że skóra mi sięłuszczy, pojawiają się na niej ostatnio od czau do czasu pojedyncze wypryski :( Dziękuję serdecznie, za pomoc :) Pozdr :) Buziaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania platki Estee Lauder Stress Relief Eye Mask :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:11 Czy mozna dostac normalnie w perfumerii? Jesli tak to gdzie i za jaka orientacyjnie cene A może polecisz mi jakies inne ? pozdrawia :) mocno Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: platki Estee Lauder Stress Relief Eye Mask :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.05, 00:49 Za mojej kadencji dostpene byly wszedzie:).Cena ok 200zl.Godne polecenia sa tez platki Shiseido(nigdy nie uzywalam ale slyszalam same super opinie na ich temat). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.05, 00:56 DDML to taki specyfik ktory ma za zadanie uspokoic skore i przywrocic jej naturalna rownowage.I NIE ZASTAPI on normalnego kremu.Nawet przy "instrukcji" trzech krokow mowi sie "ddml po krem lub inny wlasciwy specyfik".Koniecznie uzywaj kremy nawilzajacego na dzien a na noc poltlusty odzywczy-sama zobaczysz efekty a buzi przestanie sie łuszczyc.Nie wiem w jakich markach gustujesz oraz jaki przedzial cenowy Cie interesuje .Ale generalnie powinnas sprobowac np.serii Loreala Nutrissime(nawilzajaco odzywczy krem na noc i na dzien oddzilenie dla skory suchej).Pieknie sie wchlania nie ejst lepki ani tlusty i widac efekty-skora przestaje byc sciagnieta i luszczaca.jesli jednak wolisz cos z polki "up".Zdecydowanie na noc poelcilabym Ci krem Diora nutrimove na dzien natomist na noc cos extra np:moisture on line Clinque.I pamietaj o natluszcaniu nawilzaniu i ochronie w postaci maseczek,preparatow specyficznych (np.olejkow,serum).Od czasu do czasu przyda sie tez peeling ale lagodny tylko dla skory suchem np.lancome,Sephory,AA... pozdrawiam:D ew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milkawawa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 62.29.137.* 24.02.05, 09:57 Droga Ewelo, czy mogłabyś mi poradzić w następującej kwestii. Mam 30 lat, cerę mieszaną i skłonną do wyprysków, rozszerzone pory na nosie i policzkach. Szukam podkładu idealnego. Używam obecnie Lancome'a color ID i kremu Biodermine i korektor Shiseido na wypryski, bo niestety podkład ten nie kryje ich wcale.Chciałabym dobrać podkład tak delikatny jak Lancome a jednocześnie żeby trochę bardziej krył wypryski. Dodam że przy zwykłych kremach nawilżających na dzień skóra świeci się niemiłosiernie. może jeszcze mogłabyś mi polecić jakiś kremik w typie biodermine. I mam jeszcze jedno pytanie, czy w moim przypadku mogę stosować bazy pod makijaż i jeśli już to jakie. Nie chcę za bardzo się świecić i nie wiem czy mogę. Z góry dziękuję za poradę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 14:32 Mysle ze spokojnie mozesz uzuwac bazy pod makijaz a juz takiej matujacej to napewno.Po raz kolejny z bolem serca polecam baze sephory matujaca..;).Jesli chodzi o podklad to moze powinnas sprobowac np:Diorskin mat(pododbno jest rewelacyjny) albo podkladu Teint energi YSL(niby jest rozswietlajacy ale ladnie prezentuje sie na buzi i nie splywa nawet przy tlustej skorze).Ja kiedy stez mialam ten sam problem z Color Id co Ty..byl super..ale malo kryl.Metdoda prob i bledow wyprobowalam Photogenic ultra naturel i Adaptive-sprawdzily sie...jednak Adaptive szybko jakos znikal z buzi..wiec generalnie go nie polecam dla Ciebie.Natomiast jesli chodzi o krem matujacy to najlepsze dla mnei byly Mat specialist H.R i krem Lancastera z ielonej serii(juz niestety nie pamietam dokladnej nazwy:()a no i oczywiscie klasyczna emulsja matujaca Shiseido Purness.Z tanszych odpowiednikow matowaczem nr.1 dla mnie jest L'oreal pure zone. zycze powodzonka w testowaniu! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 80.50.177.* 24.02.05, 11:32 Cześć Ew! No właśnie! metodą prób i błędów doszłam do nakładania na twarz w zimie kremów dla cery suchej aktualnie Oligo 25, pod oczy RetiC z Vichy. Na krem-żel mogę sobie pozwolić w lecie kiedy nie używam podkładu tylko matuję buzię pudrem sypkim, ale pod oczy zawsze musi być trochę bogatszy i spróbuję teraz dołożyć Hydrazen na dzień. Co do podkładu i korektora pod oczy (zielone podkowy!)-buuuuu...nie mogą wysuszać bocznych partii twarzy! Podkład typu non-transfer zatyka pory i po tygodniu stosowania pojawiają się wypryski! Dobrze byłoby gdyby zmatowił strefę T, lekki, średnio-kryjący. Chyba masz rację postawię na "inteligencję" ale Double Agent był dla mnie za ciężki. Ostatnio dostałam próbkę z L'oreala True match-co ty na to? Jaki preparat pomógłby mi rozjaśnić przebarwienia (3-4 plamki po opalaniu) i wyrównać koloryt cery-może coś do aplikacji miejscowej? Pozdrowienia :) Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asior Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.icpnet.pl 24.02.05, 19:37 Proszę o radę,tusz do rzęs przede wszystkim wydlużający,najlepszy.Z góry dziękuje.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 14:23 Najlepszy mowisz....hmm...jak wiesz sa gusta i guscicki.Powiem Ci co sie mi najbardziej odpowiadalo: selektywne; -Extracils-Chanel-tak pieknie rozdzielonych rzes nigdy nie mialam.... -Pure Velvet-El.Lauder-przez wiele miesiecy moj ukochany -Shiseido-curling mascara -Flextencils-lancome Mass: -one by one-maybelline -longitude-l'oreala Jesli mialabym Ci cos poelcic od serca..mysle iz byloby to Pure Velvet..:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 14:27 Jak najbardziej True match Ci polecam-sama go uzywalam i bylam zachwycona-tak wydajnego podkladu w zyciu nie widzialam...sprobuj! Preparat na przebarwienia-tak naprawde tylko i wylacznie miejscowe preparaty mogacos tu pomoc.Nie wierz w kremy "rozjasniajace" bo to nie to samo co wybielajace.Najlepszym preparatem jest chyba korektor miejscowy w kulce anti- taches Chanel-sama kiedys na probe smarowalam sobie nim plamke na reku ktora po jakims czasu prawie zniknela..Byc moze pomoga rowniez jakies preparaty z kwasami owocowymi lub krem(ale tu sie zastanow czy skora to zniesie).Najlepsza jest emulsja Bio-performance Shiseido. pozdrawiam!!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 217.153.119.* 25.02.05, 09:48 Mam pytanie i ogromna prosbe o rade. Czy sa jakies kremy do skory odwodnionej, ktore moglbys polecic? Mam wrazenie ze wszystkie rady ktorych udzielono mi w salonach i sklepach minely sie znupelnie z moimi oczekiwaniami. Apteki rowniez nie stanely na wykokosci zadania. Przeczytalam Twoje odpowiedzi na pytania dziewczyn i stwierdzilam , ze moze, plizz, uda Ci sie mi pomoc. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
anna_dab Re: poradze...pracuje w "tym":) KANEBO??? 25.02.05, 11:51 Pytalam Cię o platki este lauder pod oczy... Popedziłam dziś do sklepu i są po 145zł, ale ogladałam tez Kanebo pod oczy z takimi płatkami, kosztuje co przada równo 2x tyle co EL, ale jest tego 40 ml- wiec dużo... Czy możesz mi cos podpowiedziec na temat tego kosmetyku, nie pamietam niestety nazwy pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) KANEBO??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 14:33 bardzo mi przykro ale nie mialam zbyt duzej stycznosci z tymi kosmetykami..a zwlaszcza pielegnacja-jesli to cos nowego to tym bardziej:( pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 14:19 A wiec..odwodniona skora jest chyba najgorsza -jesli chodzi o pielegnacje..Najgorzej zdefiniowac jej potrzeby i tym bardziej trudno jest okreslic jej naturalny rodzaj...Najczesciej odwodnienie jest mylone z przesuszeniem i katuje sie taka bogu ducha winna buzke kremeami do skory suchej.Zdecydowanie powinnas sprobowac czegos super nawilzajacego +cala masa ddodatkowych specyfikow aby doprowadzic ja do "stanu uzywalnosci";).Przedewszystkim peeling-do skory wrazliwej-tylko taki sie sprawdzi(najlepiej Biosensitive Biothermu-wystarczy jak poprosisz o probke w perfumerii).Potem maseczka silnie nawilzajaca np.Lancaster a z serii reOxygen.I na koniec pielegnacja-z kremow lub zelo kremow polecalabym Ci:Aquasource Biothermu,Hydra move fluid Diora lub emulsje silnie nawilzajaca heleny Rubinstein.Nie napisalas czy problem odwodnionej skory dotyczy calej twarzy czy tylko niektorych jej partii.Koniecznie uzywaj wody termalnej w spray...mam nadzieje ze sie od niej nie uzaleznisz;).No i pij duzo wody mineralnej...to naprawde pomaga. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 217.153.119.* 28.02.05, 10:23 Bardzo dziekuje. Jestes niesamowita. Odezwe sie po kuracji. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: poradze...pracuje w "tym":) 04.03.05, 10:18 A czy sa nieco tansze specyfiki radzace sobie z problemem przesuszonej skory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi(16 lat) Podróbki-czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:37 No właśnie czy warto kupować podróbki perfum?Czy mają podobne zapachy do oryginałów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Podróbki-czy warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 14:49 Dla kazdego pachnie to inaczej...w gruncie rzeczy mysle ze jesli kogos nie stac na oryginaly jak najbardziej moze sobie zakupic podrobki.Zapach ma sie podobac Tobie i nie musi byc super extra drogi czy popularny.Sama mam chyba dwie buteleczki perfum o nazwach i X i Y ktore sa piekne i do niczego nie pododbne..a kosztowaly po 40zl za flakonik:) pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xanix Zapach podobny do One CK L'eau Par Kenzo Femme 22.03.05, 11:55 Polec prosze cos podobnego do ww dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
bellaveronica18 Re: poradze...pracuje w "tym":) 20.03.05, 21:37 Cześć! Ciekawa jestem twojej opinii na temat podkładu ASTOR Silk Perfect?...Czy nadaje sie do młodej(18lat), wrażliwej i suchej skóry? Interesuje mnie również twoje zdanie o podkładach firmy Pupa...dzieki z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
xanix Clinique 22.03.05, 12:02 Prosze poradz krem do twarzy i pod oczy (moze tej firmy-kiedys taki pod oczy bardzo mi sie pasowal ale zapomnialam nazwy) mam skore mieszana ze sklonnoscia do blysku, rozszerzone pory i czasami jakies niespodzianki. Nie wiem czy musze ja ciagle leczyc i matowic, czy nie dac jej spokoju i uzywac jakiegos lekkiego nawilzenia? jakie jest Twoje zdanie. Dobrze dzialal na mnie cleanance aventu ale to tez jakos leczy. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś