Dodaj do ulubionych

makijaż pernamentny

06.07.05, 11:57
Mam bardzo niewidoczne brwi, zastanawiam się nad makijażem pernamentnym.
Czy macie jakieś opinie nt. makijażu pernamentnego, czy warto, czy nie, po
jakim czasie schodzi?
Koszt w Szczecinie 300 zł za oba łuki brwiowe, a jak jest gdzie indziej?
Bardzo proszę o opinie
Pozdrawiam
Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: carola Re: makijaż pernamentny IP: *.retsat1.com.pl 06.07.05, 20:38
      Jestem jasną blondynką i mam bardzo jasne brwi. Strasznie mnie denerwowało, że
      wiecznie wyglądałam jakbym ich nie miała (nawet henna szybko schodziła).
      Dlatego rok temu zrobiłam sobie permanentny. I jestem bardzo zadowolona!!! Ja
      Zrobiłam sobie w odcieniu szarości, ciemniejszy od środka, przechodzący w
      jaśniejszy przy skroniach (wygląda to bardzo naturalnie). Strasznie się bałam
      jak będę w takich brwiach wyglądać mimo, że wcześniej widziałam u innych
      kobiet. Ja miałam to szczęście, że moja koleżanka zajmuje się tatuażami i
      permanentnym. Dlatego wszystko mi na spokojnie wytłumaczyła doradziła, i
      zrobiła prawie dokładnie tak ja chciałam (prawie bo ona się naprawdę na tym zna
      i wiedziała jak zrobić żeby było ładnie). Dziś nie wyobrażam sobie innych
      brwi!! Dlatego jeśli masz naprawdę problem z brwiami tak jak ja miałam to
      serdecznie polecam :). Ważne tylko żebyś trafiła do dobrej kosmetyczki bo
      widziałam kobiety ktore przychodziły do mojej koleżanki z spapranymi brwiami
      czy ustami, a takie też się niestety zdażają. Ale to po rozmowie już widać czy
      kobieta często robi taki makijaż i czy się naprawdę na nim zna. Jak długo się
      trzyma??. to zależy od tego jak się dbało o brwi w początkowej fazie gojena, od
      ilości poprawek (i tu jest problem bo nie wszystkie kosmetyczki w cenie
      uwzględniają poprawki, dlatego warto poszukac takiej kosmetyczki która poprawia
      brwi aż do uzyskania pożądanego efektu, bo bardzo żadko zdaża się tak, że po
      pierwszym zabiegu są one ładne). Wiadomo, że on z czasem zblednie i będzie
      zanikał ale przecież to jest czasowy makijaż i tak powinno być. Masz racje
      zwykle taki makijaż trzyma się około 3 lat.
      Jeśli nadal są jakieś wątpliwości czy pytania to chętnie odpowiem :)

pozdrawiam
      • crazycow Re: do Caroli 02.08.05, 22:58
        Bardzo prosze o namiary na Twoją koleżankę (na mój adres mailowy) Byłabym
        bardzo wdzięczna. szukam pewnej kosmetyczki z wyobrażnią i widzę że Twoja
        koleżanka to właśnie to. jeszcze raz proszę, odezwij się. Pozdrawiam
    • Gość: carola Re: makijaż pernamentny IP: *.retsat1.com.pl 06.07.05, 20:43
      a i jeszcze jedno!! ja miałam po znajomości więc prawie nic nie zaplaciłam :))
      ale zgadza sie z tego co sie orientuje to koszt brwi jest ok. 300zł
      • Gość: anka Re: makijaż pernamentny IP: *.comernet.pl 14.07.05, 20:21
        Ja właśnie jestem zainteresowana makijażem permanentnym brwi,tylko jestem z Lublina i nie mogę znaleźć tutaj gabinetu gdzie by wykonywali taki,szukałam przez internet w w-wie ale z tego co znalazłam to kosztuje to 600-800 zł,więc czy mogłabyś podać mi namiary gdzie ty robiłaś?plisss
        • margolcia05 Re: makijaż pernamentny 15.07.05, 14:53
          w Warszawie jest parę osób które robią makijaż profesjonalnie.Salon Sherlay na
          Jana Pawła - Pani Beata , na ul. Łuckiej - nie pamiętam nazwiska osoby oraz
          salon w hotelu Victoria - Pani Jola

Pozdrawiam

Gość portalu: anka napisał(a):

> Ja właśnie jestem zainteresowana makijażem permanentnym brwi,tylko jestem z
          Lub
          > lina i nie mogę znaleźć tutaj gabinetu gdzie by wykonywali taki,szukałam
          przez
          > internet w w-wie ale z tego co znalazłam to kosztuje to 600-800 zł,więc czy
          mog
          > łabyś podać mi namiary gdzie ty robiłaś?pliss
      • Gość: carola Re: makijaż pernamentny IP: *.retsat1.com.pl 18.07.05, 21:34
        no ja niestety robiłam w Łodzi i nie znam nikogo innego:(( może inne dziewczyny
        orienntują sie jak to jest w innych miastach? Ale moim zdaniem cena 600-800 zł
        jest zbyt duża skoro da sie to tez zrobic za 300 czy 350 zł.(cena w salonie)
        jak dla mnie zbyt duza różnica cenowa ale może tak drogo jest w innych
        miastach?? :((
    • bibi.mal Re: makijaż pernamentny 18.07.05, 21:58
      To bardzo tanio... naprawdę, w moim mieście kosztuje dużo więcej, jednak w
      miarę możliwości idź do kogos sprawdzonego - widziałam już u moich koleżanek
      fioletowe końcówki kresek... (po około 6-ciu miesiącach) - nie wiem, czy to
      zawinił tusz, czy poprostu kosmetyczka się "nie przyłożyła", no bo ja np 4,5
      roku temu zrobiłm sobie taki tatuaż i wciąż go mam - widoczny (może już nie
      jest czarny, ale ciemnografitowy napewno) - nie wiem, więc czy powinnaś wierzyć
      w to, że zejdzie on po 3 latach... Moja bratowa ma zrobione brwi ponad rok
      (brązowe) i też nie widać, by bledły...
      • Gość: carola Re: makijaż pernamentny IP: *.retsat1.com.pl 18.07.05, 22:33
        zgadzam się z Tobą nigdy nie masz pewności, dlatego ja chciałam żeby robiła mi
        to znajoma. A jeśli chodzi o tatuaż to ja nie wiem czy Ty mówisz o stałym czy o
        tymczasowym. Bo ja sobie zrobiłam tymczasowy i po 4 latach zszedł mi i nie mam
        po nim śladu.(mówię tu o normalnym tatuażu na skórze a nie o brwiach) Jeśli
        robiłaś sobie tymczasowy a Ci nie zszedł to masz racje że to wina tuszu, bo do
        stałych używa się tuszy chemicznych a do tymczasowych biologicznych, a przy
        tuszu biologicznym tatuaż nie robi się grafitowy tylko jaśnieje w odcieniach
        szarości.(chyba że kosmetyczka zbyt głęboko wpuszczała barwnik pod skórę i
        dlatego tak długo schodzi - normalny tatuaż tymczasowy można mieć nawet do 8
        lat ale na twarzy tak długich się nie stosuje bo zmieniają się rysy twarzy)
        Niestety nigdy nie masz pewności jakim tuszem Ci robi i jak głęboko wpuszcza
        barwnik, więc istnieje ryzyko :((
      • Gość: carola Re: makijaż pernamentny IP: *.retsat1.com.pl 18.07.05, 22:42
        a co do Twojej bratowej to to zależy. Ja robiłam sobie jedenego dnia razem z
        mamą ja miałam 3 poprawki a mama tylko dwie. Po roku moja mama ma już
        jaśniutkie a mnie tylko trochę zbledły. oprócz wielu czynników również jest to
        sprawa indywidualna
        pozdr
        • miziarka Re: makijaż pernamentny 26.07.05, 00:57
          witam Carole-goscia..czy mozesz mi podac na maila gazetowego adres kolezanki u
          ktorej robilas brwi??skad jestes??bardzo prosze o odp
    • Gość: kobieta Re: makijaż pernamentny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:37
      Ja robiłam brwi u pani Beaty Wodzinskiej w Sharley-u w W-wie i jestem
      zachwycona, zapłaciłam 800 PLN, dowolna ilość poprawek w cenie, brwi są super,
      a pani Beata ma wprawną rękę i robi dokładnie takie brwi, jakie chcesz
      jak mi zbledną, to wrócę, koszt dokładania to 400
      • miziarka Re: makijaż pernamentny 26.07.05, 09:58
        niestety za daleko dla mnie ja mieszkam kolo Legnicy po drugiej stronie od
        Warszawy:)
        • Gość: Dorota Re: makijaż pernamentny IP: *.ztpnet.pl 02.08.05, 20:29
          Mam zrobione usta, w Zielonej Górze, mija własnie 5 lat i jestem baaardzo
          zadowolona. Znam też osoby które robiły brwi, kreski na powiekach i "kropki"
          między rzęsami dla przyciemnienia linii. Nikt nie narzeka, wręcz przeciwnie;)
          Pozdrawiam
      • kora231 Re: makijaż pernamentny 02.08.05, 19:39
        witam, w końcu trafiłam zupełnie przez przypadek na ten temat. Od dłuższego
        czasu szukałam gabinetu, gdzie można byłoby wykonać makijaż brwi, i udało się.
        Mam prośbę, czy mogłabyś mniej więcej wytłumaczyć gdzie znajduje się ten
        Sharley. Mieszkam w W-wie od niedawna i jakoś nie mogę skojarzyć gdzie to może
        być. Z góry dziękuję za wiadomość

pozdrawiam
    • Gość: Ania Re: makijaż pernamentny IP: 212.122.214.* 03.08.05, 01:23
      permanentny
      • Gość: Ania makijaż permamentny w Sharley IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 19:50
        Tu masz mapke
        www.sharley.com.pl/xmaax/xserwis1/index.php?tem=53
        O makijażu tutaj
        www.sharley.com.pl/xmaax/xserwis1/index.php?tem=51
    • Gość: Julia Re: makijaż pernamentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 06:30
      Mam kolezanke w pracy, która sprawiła sobie makijaż pernamentny brwi, oczu oraz
      ust. Najciekawiej wygladają usta, ale i tak sprawiają wrazenie sztucznych.
      Gorzej jst z kreskami pod i nad oczami. Wyglądaja na sztuczne. A z brwami jest
      tragedia. Czarne jak cholera. Wygladają paskudnie.Także zalecam ostroznośc.
    • kropkamarzen Re: makijaż pernamentny 15.03.19, 21:19
      Jeżeli nie chcesz żeby ktoś zniszczył twoją urodę to polecam MadameArt . Kosztuje tyle ile ma i obsługa jest po prostu mega. Luknij sobie www.madameart.pl/o-nas/#
    • kathleen91 Re: makijaż pernamentny 18.03.19, 15:19
      Ja sama nie miałam, ale moja koleżanka z własnie bardzo jasnymi i rzadkimi brwiami sobie zrobiła i serio wygląda zupełnie inaczej :) tylko że ważna jest doświadczona osoba + dobrze dobrana metoda :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka