Dodaj do ulubionych

poradze...pracuje w "tym":)

• ok_br Re: poradze...pracuje w "tym":) 21.03.05, 09:33
      Witaj Ewela :-)))

Od dawna przestali produkować Gucci Accenti i kończą mi się zapasy. Czy
      pamiętasz ten zapach? Na co mogłabym zamienić? Nic mi się nie podoba! Ale
      jezeli nie kojarzysz zapachu, to nie pisz, bo jak wącham co mi oferują w
      perfumerii na moje pytanie - koszmar! Accenti na pewno nie jest (był) ciężki i
      słodkawy - a przynajmniej nie tylko :-)))
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.05, 15:33
        Pamietam i to bardzo dobrze...ba!nawet sama go mam:).Jest sliczny i
        nieziemski.Nigdzie go nie kupisz w Polsce niestety..a szczerze mowiac podobnego
        nic nie znam.Nawet jesli poczatkowe nuty sa podobne pozniej to juz nie jest to
        na skorze...niestety.Pozostaje Ci tylko zmiana zapachu lub e-zakupy;).Pozdr!
        • kalooo Re: poradze...pracuje w "tym":) 24.03.05, 15:35
          Ewela!!;) No w końcu!! No mowże nam szybko co i jak z tą propozycją adminów..!;D
          Bo tu zdychamy z ciekawości,a waćpanna się chowa nam po kątach..;)
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 00:43
            Kalooo Kochana!
            Ja nic nie wiem albo sie tak zamotalam ze nie wiem ze wiem;0.
            To ty mi mow tu szybciutko o co chodzi:)
            Serdeczne buziaki!
            • kalooo Ewela my dear!!! 07.04.05, 07:10
              Gość portalu: ewela napisał(a):

> Kalooo Kochana!
              > Ja nic nie wiem albo sie tak zamotalam ze nie wiem ze wiem;0.
              > To ty mi mow tu szybciutko o co chodzi:)
              > Serdeczne buziaki!

Moja najdroższa kochana ewelo!-chodzi o nic innego jak o to,że na tym forum
              moja droga jesteś najbardziej poszukiwaną osobą!;)

O to chodzi:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=21389526&a=21389526
              Odezwij się moja droga i dajże wreszcie znać co i jak!!!;D
              • Gość: ewela Re: Ewela my dear!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 11:43
                upss..czyzby male niedopatrzenie z mojej strony?!nic o tym nie wiedzialam a
                praca mnie zjadala tak ze czasu na nic nie bylo!.Moja droga dam znaka jak sie
                tylko dowiem czy i za ca mam "kare";).
                Buziaki!!!!
                ewe.
              • Gość: ewela Re: Ewela my dear!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 12:27
                Kalooo
                a moze skrocimy czas oczekiwania na piwo;).1000 postow to duzo:)..bedziesz
                nieugieta i twarda niczym kamien???;)
                pzdr!
                ew.
                • kalooo Re: Ewela my dear!!! 07.04.05, 13:44
                  eee,no ja to moge juz od dawna-kto to sie na gg nie odzywa i na maila nie
                  odpowiada,co??;P
                  • Gość: ewela Re: Ewela my dear!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 13:56
                    ee to jak Ty mozesz to ja bardzo chce....daj no gwiazdo znaka na gg!!
                    konieznie
                    I'm waiting:)
                    ew.
                    gg6561898
    • Gość: emilka2 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 17:47
      Witam i pytam: czy mogłabyś polecić mi jakiś zapach świeży i delikatny, nie
      słodki i duszący ? Mam 28 lat, Jakoś nie mogę trafić na ten jedyny, a polecone
      sprawdzę i może się uda :), pozdrawiam
      • czasemjestem prosze o kremik do twarzy:))) 22.03.05, 10:38
        witam cie serdecznie:)))
        Mam maly problem, cierpie z powodu ZAWSZE zaczerwienionej twarzy (no prawie)
        mam zawsze czerwony nos i przewaznie policzki, dodatkowo wydaje mi sie ze mam
        cere raczej mieszana, rozszezone pory itp. Bradzo cie prosze o pomoc i rade
        jakich kosmetykow powinnam uzywac (krem, puder). Aha i raczej takie sredniaki
        cenowe..
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.05, 15:34
        Moje typy to:
        Elcat de Arpage-Lanvin
        wszystkie letnie edycje Escady
        Burrbery Touche
        Angel Schlesser Femme
        Lancome Calypso
        Premier Joure Nina Ricci

pzdr!
    • Gość: mała małe pytanko do eweli;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 13:02
      skóre mam dość ładną, ale troche rozszerzonych porów na policzkach i na nosie
      troche "czarnych kropek".czy można się tego pozbyć stosując jakąs maseczke?
      jesli tak to jaką?zupełnie sie na tym nie znam ale tak sobie myśle, że gdybym
      zastosowała maseczke jakąś oczyszczającą (słyszałam ze maseczki z zielonej
      glinki czy czegos takiego są dobre)a potem ściągającą, to mogłoby byc całkiem
      dobrze.ale gdybam tak tylko sobie.
      bardzo prosze o porade
      pozdrawiam
    • Gość: valkiria1 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:05
      Kupiłam 25ml Angela Innocent, podobno z zestawu,ale jego korek
      jest...przeźroczysty, plastikowy.Widziałam na zdjęciach,ze Angele mają srebrny!
      Jak to jest?!
      • Gość: kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 10:48
        czesc Ewelo, czy mogłabyś mi podpowiedzieć, jaki podklad byłby podobny do
        Gentle Light Makeup Clinique'a, jako że ten został wycofany ze sprzedaży?
        Chodzi mi o jakiś podład niekryjący, rozświetlający, wyrównujący koloryt cery,
        chętnie z filtrem :) może być z wyższej półki. Z góry dziękuje za pomoc! pzdr
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 00:42
          Nie bede Cie oszukiwac-nic nie zastapi tego cuda za ktorym placza wszyscy;
          (.Generalni ewszystkim fankom GL poleca sie najczesciej albo Enlighten Lauder
          (cudowny podklad,bardzo lekki,przejrzysty),albo Photogenic Ultra Confort Lancom
          (ale tu ciezko z naturalnym kolorem) albo Illum.HR(chyba najbardziej
          zblizony "funkcjami"do GL.).Ja osobiscie uwazam iz godny polecenia jest tez
          Energie Teint YSL-z olejkiem pomaranczowym i woda rozana-cudowny efekt
          koncowy...
          Zycze powodzenia!
          ps:wszelkie "transparenty" typu Lancome..osobiscie odradzam-ale to kwestia
          upodoban
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 00:38
        Tak.Korek bedzie platkowy-poniewaz nie sa to same "perfumy" ale wklad do nich
        (tak,tak!).Oryginalne opakowanie tzn recharg jest troszke wieksze od tej
        buteleczki-i to do niej na zasadzie wkladu wsuwa sie flakonik wiec jesli jestes
        posiadaczka takiego cuda korek Ci niepotrzebny wiec robia go z
        plastiku..poprostu-zapach nie rozni sie niczym-nie miej wiec obaw ze to
        podrobka..ale uwaga na plastkowe korki czy Coco Madmoiselle;).hihihihi..
        pzdr!
        • Gość: kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 01:39
          dziękuje serdecznie, jesteś super :)
    • Gość: kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 12:53
      hmmm, może ten transparentny podkład Lancome? (Transparence Sheer Cośtam:)
      podobno jest juz dostępny w Polsce.. Co o nim sądzisz? kosztuje on zdaje sie
      ok. 130 zł, więc wolałabym, żeby zakup był trafiony :)
      Z góry dziękuje za pomoc!
      • mamazosi7 poradze...pracuje w "tym":) 06.04.05, 13:59
        Droga Ewelo!

Ja mam pytanie w sptawie perfum.Poszukuje juz jakis czas perfum,ktorych mozna
        by bylo uzywac przez caly dzien,a zwlaszcza wiosenno-letni.MOj ukochany zapach
        to Deep red Hugo Bossa,lecz nie nadaje sie na dzien.Czy nie ma jakiegos
        odpowiednika???Podobaja mi sie C.Kleina - truth ale nie wiem czy jeszcze sa,ale
        niestety mojemu mezowi nie pasuje,jak i cliniqe happy,czy jest jednak cos
        podobnego do hugo bossa?????Lubie orientalne,ale tez lekkie.Nie znosze
        kwiatowych i slodkich.

Pozdrawiam serdecznie.
    • mamazosi7 Re: poradze...pracuje w "tym":) 06.04.05, 14:04
      Mam ogromna prosbe.Czy sa jakies perfumy w wersji na dzien wiosenno-letnie lub
      przez caly rok, podobne do hugo bossa deep red????To mi nie pasuje na dzien,a
      kocham ten zapach.Lubie orientalne,drzewne,lekkie.Nie znosze slodkich i
      kwiatowych.Podobaja mi sie cliniqe happy i c.klein truth ale niestety mojemu
      mezowi nie.:)Czy doradzilabys mi cos????

Z gory bardzo dziekuje.

Serdecznie pozdrawiam.
      • Gość: up Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 20:48
        up
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 00:34
        A moze sprobuj cos posredniego-np.Clinique Happy heart.Mysle ze spodobalo by Ci
        sie Sensi Armaniego-dla mnie zapach magiczny...naprawde warto go
        poznac.Osobiscie ostatnio zachwalam wszem i wobec nowy zapach HermesaEau de
        Merveilles-na poczatku dziwny,zupelnie do niczego nie podobno a potem..poprostu
        rozplywasz sie w zapachu:).Zycze powodzenia w przekonywaniu meza:)
        pzdr!
    • klamczucha3 Re: poradze...pracuje w "tym":) 07.04.05, 11:24
      A jak poprosilabym o dobry krem do cery tlustej.Nie musze chyba opisywac jak
      wygladam po przebudzeniu.Tragedia i nic z tym nie moge zrobic.Teraz "wykanczam"
      Vichy Myokine a za chwile skoncze 29 lat takze nastolatka nie jestem.
      Dodam,ze nigdy nie mialam problemow tradzikowych.
      I jeszcze moze cos pod oczy?
      Dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: ewela. Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 11:50
        Przedewszytkim postaw na "odciazenie skory" z sebum-uzywaj wszystkiego co sie
        da co mogloby zmatowic skore...Dokladne oczyszczanie-najlepiej zelem lub piank
        ado myci atwarzy(np.L'oeala).Mam nadzieje ze mleckz ai smietanki do demakijazu
        omijasz szerokim łukiem..).Tonik-bardzo wazny-tutaj juz mozesz dac troszke
        oddechu-cos nawilzajacego ale koniecznie do skory tlustej.Jesli chodzi okrem ja
        probowalam setki jak nie tysiace;) matujacych kremow i 3/4 z nich nie powinno
        wogole nosic tej nazwy.Najlepsze byly :SKin Pure Lancastera;Pore Controle
        Lancome(jednak nie ukrywam ze jego pierwowzor HYdra COntrole Mat + byl
        terminatorem w dziedzinie matowienia skory..jesli gdzies spotkasz kupuj w
        ciemno na moja odp;)).Pure ZOne Loreala a no i niespodzianka-Normaderm VIchy-
        naprawde fajny krem.Idzie lato wiec odstaw na jakis czas wszystkie
        napinacze,naciagacze i wybierz krem nawilzajaco matujace i daj skorze 2-3
        tygodnie na to zeby powoli wracala do normy!
        pzdr!!!
    • Gość: kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:45
      Ewelo, tak sobie pomyślałam.. jeśli pracujesz w którejś z drogerii w Wwie
      (pewnie są o tym informacje w wątku, ale nie mam siły przekopywać 830 postów:)
      to czy mogłabym przyjć do Ciebie dobrać sobie jakiś podkład na lato? hmm, jeśli
      to możliwe to daj znać :)) pozdrawiam
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 11:53
        Niestety nie pracuje juz moj aDroga w zadnej warszawskiej perfumerii(pomimo
        prob i namowien postanowilam zmienic branze...tak na probe).Ale nie widze
        absolutnie zadnego problemu w tym aby pomoc Ci dobrac podklad,....Jesli jestes
        z wawy to sie odezwij..cos wymyslimy:D.
        pzd!!!

gg:6561898
        • Gość: kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:27
          oo, no to świetnie :) teraz musze lecieć, ale odezwe sie później na gg i
          chętnie skorzystam z Twoich rad! dziękuje!
    • klamczucha3 Re: poradze...pracuje w "tym":) 07.04.05, 16:14
      To znowu ja!
      Jesli chodzi i mleczka i smietanki to nie uzywam ich praktycznie od zawsze.Jako
      nastolatka probowalam ale szybko przekonalam sie,ze to nie dla mnie.
      Twarz oczyszczam tonikiem.Tylko.
      Piszesz o Pure Zone ale czytalam ich sklad i tam jest ALKOHOL a jakos nie
      jestem przekonana,ze to dobrze.Boje sie,ze po tym jeszcze bardziej bede
      sie "tluscic";-)
      Co do kremow to ktorym mam kupowac od razu?Pore controle czy Hydra Controle
      Mat+ ?
      I jeszcze jedno! Co pod oczy?
      Imoze jeszcze jaki puder? /widzialam L'Oreala taki w niebieskim opakowaniu
      Matt,znasz?/
      Buzka
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 17:19
        A to znowu ja!:)
        To dobrze ze nie uzywasz mleczka...bardzo dobrze:).Tonik Loreala zawiera lkohol
        ale ten "dobry" kosmetyczny..ma on za zadanie domknac,odkazic skore ale przede
        wszystkim uwozliwia zawarcie w tonku skladnikow aktywnych lotnych ktore maja
        dzialanie antybateryjne.Sprobuj!Naprawde warto.Co do kremow to polecam z
        czystym sercem Hydra Controle mat +jesli gdzies go jeszcze kupisz..:(.Pod oczy
        przedewszystkim nawilzaj szanse na to ze skora pod oczami jest etz tlusta jest
        zadna bo skora tam nie ma wogole gruczolow łojowych dlatego jest taka cienka i
        delikatna i sama sie nie potrafi chronic-bardzo dobre beda dl aCiebie zele albo
        kremozele-genialny jet Lorael Visible results a skor uzywalas Myokine spodoba
        Ci sie.Puder matujacy do buzi..Loraela?Pewnie chodzi Ci o Ideal Balanced..znam
        znam ale oceniam go na 4- albo 3+ jak wolisz.Najlepiej matuje puder Clinique
        (Stay matte) naprawde rewelacja -jest tak wydajny ze starczy Ci na dobre pol
        roku jak nie wiecej...
        Powodzenia w walce;)!!
        • klamczucha3 Re: poradze...pracuje w "tym":) 07.04.05, 17:47
          No to jeszcze cie pomecze ;-)
          Wracajac do pudru w kamieniu chyba nie o tym samym myslimy.Ja mam na mysli taki
          kwadratowy,nieduzy,w blekitnym opakowaniu z napisem "cos tam Matt".Wydaje mi
          sie,ze to nowosc ale reki sobie obciac nie dam.
          Mam Clinique podklad - Clarifying Makeup clear skin formula ale "kruszy" mi sie
          na twarzy.Jakos zachwycona nie jestem.Moze puder bedzie lepszy.
          A jakie samoopalacze sa wg Ciebie godne uwagi?
          A roze do policzkow /jestem "oszukiwana" pasemkowa blondynka i raczej ciemna
          karnacja,oczy niebieskie i maluje sie na "cieplo"/
          Caluski i stokrotne dzieki
    • Gość: kajasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 07.04.05, 17:08
      witaj!!! czy moglabys doradzic mi perfumy, ktore "kipia" swiezoscia?
      ulotnoscia, powietrzem, tlenem (tak, tak...) czyms absolutnie delikatnym, a
      jedoczesnie - ulotnym, tak, ze chce sie przy nich oddychac pelna piersia i daja
      swobode a jednoczesnie sa zauwazalne (oczywiscie przez innych ;)
      z gory dziekuje za odpowiedz i dodam, ze mieszkam za granica, wiec moga to byc
      typy niedostepne lub wycofane lub niewprowadzane w Polsce (wczesniej bardzo
      mnie to wkurzalo, ze wychodzi nowy zapach a jest niedostepny w perfumeriach :(
      I JESZCZE JEDNA WIELKA PROSBA!!!
      moglabys doradzic mi krem nawilzajacy (ale do cery mieszanej, to nieszczesne T
      a policzki suchutenkie :( bo mam twarz zmasakrowana, szara i napieta po zimie
      i jakies kosmetyki z algami (uwielbiam............)
      WIELKIE DZIEKI!
      POZDRAWIAM!
    • Gość: alicja Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.elsat.net.pl 07.04.05, 17:39
      mam pytanie o ceny perfumow w usa oraz w strefie bezclowej na lotnisku.czy duzo
      sie roznia?
    • byhanya makijaz slubny 07.04.05, 18:03
      mam 30 cera mieszana jasna karnacja , skora bez problemow. bede wkrotce
      slubowac . w co sie "ubrac" YSL byl za delikatny, cliniqe byla ok czy jest cos
      super lepszego????

POMOCY PROSZE!!!

• Gość: valkiria1 sucha skóra u 20 latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 19:38
        cześć, co mi mogłabyś polecić?? mam cerę mieszaną, dosyć miejscami przesuszoną
        i skłonną do zmarszczek, chciałabym ją jakoś napoić ;)
        Ostatnio szukałam kremów w aptece, ale...uczulają mnie! Wcześniej miałam Vichy
        thermala 2 ,ale po roku zaczął mnie piec ;( podobnie Physiogel, Toleriane i
        Thermal s, zel pod oczy AA..Moze polecisz mi coś fajnie nawilzajacego, nie
        alergizujacego, tak do 100zł? nallepiej kilka opcji...
        buźka!
        • Gość: toja Re: sucha skóra u 20 latki IP: *.netg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:35
          czy mogłabyś mi coś polecić na rozszerzone pory, jestem po 30tce a te pory to
          scheda po okresie dojrzewania,wciąż nie mogę się ich pozbyć:-)
          prosiłabym też o ewentualne propozycje z nizszej półki jeśli są dostępne
          pozdrawiam:-)
          • Gość: ewela Re: sucha skóra u 20 latki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 11:07
            Niestety z produktow z nizszej polki nie znam czegos na tyle dobrego alby to
            polecac.Z wyzszej polku sa trzy swietne serie ktore zapewne pomoga Ci pozbyc
            sie problemu:
            Shiseido-"kawalek" linii purness-maseczka sciagajaca pory,miejscowy
            krem ,emulsja nawilzajaca skuteczne zmniejszajaca pory
            Clinique-anti blemish soultion(w sklad serii wchodzi ok6-8 kosmetykow od
            bibulek matujacych po korektory,pianki,toniki)
            I moj faworyt Bithermu-krem oraz specjalny preparat w gabce do stosowania
            miejscowo.
            Byc moze nie sa to zbyt tanie kosmetyki-ale beda Ci dluuugo sluzyly i bedziesz
            miala pewnosc ze ich dzialanie bedzie polegalo na oczyszczaniu porow i ich
            domykaniu a nie zatykaniu lub blokowaniu przez skladniki zawarte w tanszych
            kosmetkach!
            Zawsze pytaj o probke jesli nie jestes pewna
            pzdr!
            ewela
    • Gość: karusia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 18:42
      czesc,mam pytanie dotyczace perfum.szukam czegos orientalnego,nadajacego sie na
      lato.generalnie lubie ciezkie zapachy np lou lou,opium,ale moge przezucic sie na
      cos podobnego do deep red czy daylight g.sabatini.czy moglabys mi cos polecic.z
      gory dziekuje.
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 11:09
        Mysle ze powinnas sprobowac cos z n/w:
        Sensi
        MureMure Van Cleaf
        Sonia Rykiel Not For Men
        Herrera Carolina
        Lancome Attraction..
        mam nadzieje ze cos wybierzesz:)
        powodzenia!
        ew.
        • wandalas Re: poradze...pracuje w "tym":) 14.04.05, 12:05
          moze ty polecisz mi jakis krem pod oczy.mam 20 lat i bardzo przesuszona i
          wrazliwa skore wokol oczu,pozatym pojawily sie drobne zmarszczki przez
          nienoszenie okularow.teraz stosuje takze pod oczy happyderm loreala,ale
          wolalabym cos z filtrami.znasz moze jakis krem delikatnie dzialajacy,ktory
          moglabym uzyc takze pod oczy?
    • Gość: kajasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 06:18
      To jeszcze raz ja powtarzam swoje pytanie - ewela - dopomoz!
      witaj!!! czy moglabys doradzic mi perfumy, ktore "kipia" swiezoscia?
      ulotnoscia, powietrzem, tlenem (tak, tak...) czyms absolutnie delikatnym, a
      jedoczesnie - ulotnym, tak, ze chce sie przy nich oddychac pelna piersia i daja
      swobode a jednoczesnie sa zauwazalne (oczywiscie przez innych ;)
      z gory dziekuje za odpowiedz i dodam, ze mieszkam za granica, wiec moga to byc
      typy niedostepne lub wycofane lub niewprowadzane w Polsce (wczesniej bardzo
      mnie to wkurzalo, ze wychodzi nowy zapach a jest niedostepny w perfumeriach :(
      I JESZCZE JEDNA WIELKA PROSBA!!!
      moglabys doradzic mi krem nawilzajacy (ale do cery mieszanej, to nieszczesne T
      a policzki suchutenkie :( bo mam twarz zmasakrowana, szara i napieta po zimie
      i jakies kosmetyki z algami (uwielbiam............)
      WIELKIE DZIEKI!
      POZDRAWIAM!
      • klamczucha3 Re: poradze...pracuje w "tym":) 09.04.05, 09:56
        Ja ci napisze moj "wulkan swiezosci".Nie wiem czy ci sie spodoba ale ja jestem
        zachwycona.Normalnie perfumy nudza mi sie bardzo szybko ale ten wcale.
        O Oui Lancôme! Sprobuj!
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 11:14
        czesc
        1:Z zapachow swiezych "tlenowych" z nuta tzw.ozonowa lub powietrza polecam Ci:
        Oxygen Lanvin
        Emporio White Armaniego
        Davidoff Echo
        Angel Sxhlesser Femme
        Sergio Tachcini Woman
        2.Do cery mieszanej ale jednoczesnie szarej i zmeczonej po zimie powinnas
        uzbroic sie w dwa kosmetyki-cos nawilzajaco matujacego na dzien i mocno
        nawilzaacego z wit na noc(moze zestaw Loreala na dzien Pure Zone a na noc Happy
        derm?)A jesli chodzi o kmetyki z algami to generalnie wiem ze w Sephorach
        sprzedawana jest seria Sea Minerals z algami(tam jest wszystko czego dusza
        zapragnie;)nawet odzywki do wlosow):)

pzdr!
        ew.

pzdr!
        ew
        • Gość: kajasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 14.04.05, 16:10
          wielkie dzieki!!! w zimie uzywalam Emporio red (a moj facet meskiego czarnego)
          Armaniego - jest swietny, kobiecy, i to byl moj drugi flakon, kupiony jeszcze
          jak te perfumy byly nowoscia (zaryzykowalam i to byl strzal w dziesiatke!!!)-
          wczesniej preferowalam (wciaz mam na mysli zima, zima, zima) Rush i generalnie -
          wszystko co ciezsze, cieplejsze, bardziej wyrafinowane i slodsze, a z powodu
          WIOSNY - oszalalam - chce zmienic na lekkosc, swiezosc i "tlenowosc", ale nie
          przypuszczalam, ze E. WHITE tak pachnie!!!
          pozatym testowalam Oxygen L. i to jest to!!!
          Jeszcze jedno pytanie o drozsze kosmetyki - ktory Cliniqe bedzie dobry do
          nawilazania, czyli - Clinique - krem nawilzajacy - ktory najlepszy??? -
          ten "happy cos tam" L'oreal nie odpowiada mi :(
          dzieki - pzdr
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 19:52
            Moim zdaniem najlepszy jest Moisture Sourge cala seria...ale to kwestia
            gusty.Maja bardzo przyjemna konsystencje i jest dosc bogata oferta linii
            uzupelniajacej.
            pzdr!
      • Gość: nie taka młóda:) Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.warsnet.pl 20.04.05, 16:32
        jaki podkład bys polecała ,zeby była taka ładnie satynowa buzia:)
    • klamczucha3 Re: poradze...pracuje w "tym":) 11.04.05, 10:27
      Ewelo wracaj!!!!!!
    • Gość: karola Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 212.14.40.* 13.04.05, 08:45
      Ewelko, mam prosbe o pomoc w dobraniu blyszczyka, chce aby byl lekko
      koloryzujacy,mocno blyszczacy i powiekszajacy usta,ostatnio caly czas uzywalam
      lancome-jest swietny, jest cos lepszego?
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 11:18
        Z blyszczykow ja zawsze wierna bylam Lancome...chociaz nie wiem jak to wyglada
        u Ciebie ale ja pod koniec stosowania ich mialam takie nieprzyjemne uczycie ze
        blyszczyk sie "wazy"?!..generalnie bardzo podobaja mi sie blyszcyki w tubkach
        HR i Diora.A no i zapomnialabym o cudownych blyszczykach Shiseido-nie sa one w
        tubce tylko w pedzelku -zapewne jak je zobaczysz nie bedziesz zbyt zachwycona
        le wyprobuj go na ustach..trawły przeokropnie;) no i piekne kolory!!1bardzo
        polecam.Z tanszych odpowiednikow Maybelline-tylko i wylacznie:)

pzdr!!
        ewela
    • pia_ Mam kilka pytań :-) 13.04.05, 15:26
      Mam cerę mieszaną z przewagą bardzo suchej, bardzo wrażliwą i na dodatek z
      rozszerzonymi naczynkami (stały problem to rumień).
      W związku z tym poszukuję odpowiedniego samoopalacza do twarzy (cera bardzo
      jasna), bo opalanie jest wykluczone. Poszukuję też podkładu do takiej cery,
      który tuszowałby chociaż trochę zaczerwienienia, był bardzo lekki, ładnie
      nawilżał i idealnie wtapiał się w cerę nadajac jej bardziej normalnego kolorytu
      (wykluczone jest stosowanie korektorów, bo tego nie lubię). Jeżeli mogę prosić
      takze o wytyczne w kwestii doboru kremu na dzień i na noc to byłabym wdzięczna
      (wszystkie wady cery opisałam i jeszcze wiek po 30-tce). Teraz stosuję serię
      Avene do cery naczynkowej, ale bez efektu i na dodatek za słabo nawilża.
      Wielkie dzięki :-)
      • Gość: ewela Re: Mam kilka pytań :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 11:27
        Hmmm...zadam Ci chyba pytanie ktore nasuwa mi sie po przeczytaniu Twojego postu-
        czy bylas u dermatologa?.Jesli skora jest mieszana(zapewne przetluszcza Ci sie
        nos i oczolo) a tak naprawde smialo mozna nazwac ja bardzo wrazliwa i okrpnie
        przesuszona...Powinnas przedewszytkim okreslic skad taka wrazliwosc i
        przesuszenie.Byc moze wszytkie Twoje problemy maja jakas wspolna
        przyczyne...Generalnie powinnas sie skupic na jej konkretnym odzywieniu.Tak
        naprawde(ale zapewno to wiesz) nie ma kosmetyku ktory pomoze w problemie
        naczynkowy-kremy i inne specyfiku moga jedynie je troszke rozjasnic ale zamknac
        lub usunac je moze tylko lekarz.Do nawilzania,odzywianai i lagodzenia
        poelcilabym Ci cos np.z Clinique.A miejscowo do stosowania serum do skory
        wrazliwej,odwodnionej ktore wspomaga naturalny procesz uszkodzonej i
        podraznionej tkanki(Clarinsa).Z podkladow najlepszy chyba w Twoim przypadku
        bedzie nawilzajacy podklad Satin Clarinsa...wyprobuj go czy Cie nie uczyli...

Zycze powodzenia!:)
        ew.
        • pia_ Re: Mam kilka pytań :-) 14.04.05, 13:20
          Wielkie dzięki. Byłam pod kontrola dermatologa przez długi czas i niestety w
          moim przypadku usuwanie naczynek kończyło się zawsze tym, że wracały po jakimś
          czasie. Mam stały problem z kruchością naczynek (pękają mi tez w innych
          miejscach na ciele), a cerę mam nadwarażliwą na czynniki atmosferyczne, ostre
          przyprawy, gorące napoje i wysiłek fizyczny. Nigdy nie miałam uczulenia po
          kosmetykach, natomiast letnia pora i upały to dla mnie udręka - momentalnie
          twarz robi mi się purpurowa, chociaż mi samej wcale np. nie jest gorąco.
          Wszystkie te zmiany pogorszyły się jeszcze po ciąży, dermatolog szczerze
          stwierdził, że nic tu nie pomoże, tylko unikanie powyższych czynników (co
          wiadomo jest niewykonalne) przyniesie jakieś efekty. Dlatego szukam czegoś co
          ulży trochę i podreperuje-odżywi cerę, a reszta potrzebna jest mi do maskowania
          tego co niestety juz mam na twarzy (stad moje pytanie również o samoopalacz).
          Jezeli chodzi o parte przetłuszczające się to są to wyłacznie obrzeża twarzy,
          większość czoła łuszczy się z przesuszenia. Niestety przy małym dziecku nie mam
          zadnej mozliwości wyrwania się do kosmetyczki, stad moja prośba o pomoc w
          doborze kosmetyków (wole się nie oddawać w ręce "wykwalifikowanej" obsługi).
          Pozdrawiam
          • Gość: ewela Re: Mam kilka pytań :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 20:00
            Uff...no to cos zaraz pomyslimy.
            Jesli chodzi o oczyszczanie-demakijaz ja bym Ci jednak polecila cos do
            stosowania z woda..jesli skora jest az taka "problemowa" nie ma sensu jej
            katowac waikami.Pianki,zele albo kremozele do mycia skory wrazliwe beda idealne
            (np.Rinse off gentle skin Clinique albo Mousse Confort Lancome-nie wiem jakie
            masz upodobania kosmetyczne-wyzsza lub gorna polka?) potem cos super
            nawilzajacego pod krem np.Serum nawilzajace Clarinsa albo Source Terapy
            Biothermu.Potem dopiero krem-..tu wybor jest przeogromy ale sklanialabym sie do
            czegos kojacego i nawilzajacego-Cream for upset skin Clinique albo Seria Doucer
            Clarinsa-nie pachna sa super delikatne...A no i maseczki nawilzajace lub
            odzywcze jak wolisz.Zaden podklad(bez efektu maski) nie ukryje w 100%
            naczynek..przykro mi.Ale mozesz je ukryc stosujac jakis delikatny podklad
            nawilzajacy lub dostosowujacy sie do potrzeb skory(Clinique,Clarins,Lancome...)
            a i pamietaj o sporadycznym peelingu-bynajmniej nie mechanicznym bo zrobisz
            sobie straszna krzywde ale enzymatycznym(YSL-najlepszy!).

pozdrowionka!
    • klamczucha3 Re: poradze...pracuje w "tym":) 14.04.05, 16:43
      Nareszcie wrocilas!
      To ja powroce do swoich nurtujacych mnie kwestii.

1.Ten puder matujacy o ktorym wspominalam L'Oreala to T Zone
      Balance /niebieskie opakowanie/. Matuje czy jest do bani? Ktore pudry w
      kamieniu polecasz na sfere T?

2. Jakie samoopalacze sa godne uwagi? Byle nie smierdzialy....

3. I jakiej marki roze do policzkow polecasz? Kolorystyka ciepla!

4. I na koniec puder brazujacy na twarz,efekt ladnej,lekko blyszczacej
      opalenizny!

Buzaczki i nie zapomnij o mnie ;-)
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 19:07
        Wrocilam:)
        1.Puder Loreala o ktorym mowisz jest dobry jednak nie wolno przesadzac z jego
        iloscia..wartstwy niestety nie lacza sie w "calosc" i moga zostac plamki..Co do
        pudru to twardo stoje przy Clinique Stay matte:)
        2.Najlepszy moim skromnym zdaniem jest Clarin i Lancaster-szczegolnie ten drugi
        bez jakis chemicznych dodoatkow..mmm..polecam:)i do ciała i do twarzy..bardzo
        ladna opalenizna.

3.Roze zdecydowanie w kamieniu-najlepsze moim zadniem sa Jouse Contraste i
        Irrele blush Chanel-kolorystyk ado wyboru do koloru ok 20 odcieni-bardzo
        wydajne i trwale

4.Szczerze mowiac rozejrzyj sie za kosmetykami tzw"gwiazdami" z letnich
        kolekcji makijazowych znanych marek-tam zawsze jest jakies cudenko
        rozswietlajaco brazujace ..ale najlepsze sa pudry mozaiki lub brazujace zele-
        np.E.Lauder.

pzdr!
        • Gość: kajasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 14.04.05, 19:15
          ja jeszcze mam pytanie na temat nowego (czy - "prawie" nowego) kremu Clinique
          nawilzajacego - jakie jest Twoje zdanie i czy kopowany jest chetnie i czy moze
          byc zastepstwem L'oreal'a bo jakos mi nie podchodzi :( nie dziala i nie bardzo
          pasuje, szukam czegos innego nawilzajacego.
          i pytanie o The Silk Kanebo - czy warto kupic i jakie recenzje.
          dzieki i pzdr!
        • klamczucha3 Re: poradze...pracuje w "tym":) 14.04.05, 20:10
          Dziekuje ci bardzo za porady!
          Jutro na pewno rozejrze sie za wymienionymi prze ciebie cudenkami.
          Jedyne przed czym mam lekkie opory to samoopalacz Lancastera.Niedawno ukradkiem
          wycisnelam sobie odrobinke na dlon,rozsmarowalam i...ucieklam z miejsca
          przestepstwa.A po czasie powachalam to miejsce i strasznie smierdzialo,takim
          starym,zjelczalym samoopalaczem.Moze on byl faktycznie stary...
          A ty uzywasz osobiscie samoopalczy?
          Buzka!
          • klamczucha3 Re: poradze...pracuje w "tym":) 14.04.05, 20:16
            I jeszcze jedno!
            Co sadzisz o Glyco A?
            Nie bedzie za mocny do cery mieszanej ze sklonnoscia do tlustej?
            Nie mam pryszczy i tzw wulkanow,ta "przyjemnosc" podczas dojrzewania mnie na
            szczescie ominela ale pomyslalam sobie,ze bedzie dobry na zaskorniki i
            pomoze "ogolnie".Tylko czy nie bedzie za mocny,w koncu to kwasy 12%...
            A moze znasz jakies kremy z kwasami ale lzejsze? Czy moge jednak naciapkac
            sobie Glyco A?
            • ksaga Re: poradze...pracuje w "tym":) 14.04.05, 20:43
              a co sądzisz o balsamach spowalniajacych odrastanie włosków po depilacji, czy
              choc troche skutkuja czy to chwyt reklamowy? no i ktory ewentulani wybrac
              • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.05, 00:49
                Moim zdaniem moga one ewentualnie oslabic a tym samym lekko spowolnic
                odrastajace wlosy-ale nie mysl ze sprawdza sie one przy "tradycyjnej" depilacji
                maszynka....nic podobnego.Polecane sa tylko przy depilacji
                woskiem,depilatorem...itp-czyms co wyrywa wlosy z cebulkami.A osobiscie polecam
                St.Ives-wiele dobrego slyszalam:)

pzdr!
                ps:ślicznego masz synka:)
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.05, 00:55
            To co tak zawsze cuchnie w samoopalaczach to chemia ktora w polaczeniu ze skora
            daje zapach..mmm..smordek czegos lekko zepsutego lub zjelczalego-jesli kosmetyk
            jest tani to skladniki naturalne ktore maja za zadanie przyciemnic naskoreg sa
            zastepowane tanszymi chemicznymi.Im wiecej chemii tym wiekszy "zapaszek".Nies
            twierdze ze wszystkie samoopalacze Lancaster apachną ale ten bez DHA jest
            naprawde dobry!(ja uzywam na zmiane Clarinsa Lait auto-Bronzant i Lancastera-a
            jak mam czas i ochote sie pobawic to spray'u Dior'a).TAk wiec udaj sie do
            jakiejs perfumerii i popros o probke samoopalaczy-ale nie takich wyciskanych do
            pudelka bo mozesz sobie krzywde zrobic-tylko oryginalne firmówki-idzie lato
            wiec zawsze w perfumeriach jest ich troche:). A co do tego Glyco
            A....hmmm...poszukaj czegos innego-lekkiego kremu z jakimis kwasami owocowymi
            lub kwasem hialuronowym w postaci serum (np.Lauder Fruction Extra lub cudowna
            seria Shiseido Bio-Performance)

powodzenia!
            • klamczucha3 Re: poradze...pracuje w "tym":) 17.04.05, 16:15
              Dzieki,dzieki,dzieki!!!!
    • wmk75 Jaki krem po 30tce? 17.04.05, 08:36
      Przepraszam, jeśli takie pytanie już było, ale nie przeszłam przez wszystkie
      pytania-odpowiedzi, bo jest ich już tak dużo:)
      Mam skórę mieszaną, w tym roku kończę 30 lat i zauważyłam, że skóra straciła
      już nieco swoją elastyczność. Do tej pory używałam kremów delikatnych, raczej
      tylko nawilżających. Teraz widzę, że potrzebuję czegoś silniejszego
      (szczególnie na noc). Doradzisz coś?
    • ksaga TUSZ 17.04.05, 22:04
      ewela,jakie masz sugestie c to tuszu do rzęs
      inetersuje mnei wyłacznei taki ktory rozdzielałby bardzo rzęski i je podkręcał
      nie chce ich zanadto pogrubiac czy wydłuzac bo dała mi Bozia
      moze jzu bylo to na forum, ale prosze napisz mi cos
      aha i dzieki za sugetsie o balsamie
    • Gość: Milcia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 15:04
      Czesc Ewelko!
      1. Czy polecany przez Ciebie we wczesniejszych postach krem l'oreal Visible
      Results bedzie odpowiedni dla 24-latki (producent pisze, ze przeznaczony jest
      dla kobiet po 30-stce).
      2. Mam cere mieszana, zanieczyszczona, pojawia sie wypryski - jaki krem
      polecilabys mi na noc? (raczej ze sredniej polki, do 100 pln).
      • kkatie Re: poradze...pracuje w "tym":) 18.04.05, 15:37
        a ja mam pytanie, moze sie powtarzam...
        ile kosztuje w sklepie davidoff cool water for men i for women, a ile j.lo glow?
        najprostsza forma w tej chwili sprawdzenia ceny dla mnie bez latania do
        sklepu :)
        • Gość: res Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 212.244.217.* 18.04.05, 16:03
          zapytam o perfumy C.Klein TRUTH -zastanawiam sie juz pol roku czy je kupic? i
          dalej nie wiem.perfuma czy woda .mam 27 lat i chcialabym cos orginalnego ale
          nie duszacego
          POzdrawiam
    • agatka_dd Re: poradze...pracuje w "tym":) 18.04.05, 21:39
      Poszukuję niedrogich perfum o zapachu wanilla. Kiedyś takie były w ofercie
      oriflame,ale już od dłuższego czasu nie pokazuję się, a na sklepowych półkach
      jak narazie nie spotkałam się z takim zapachem. Może podsuniesz mi jakąś nazwę?
      • Gość: kajasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.04.05, 03:55
        to jeszcze raz ja z pytaniem o Clinique:
        mam pytanie na temat nowego (czy - "prawie" nowego) kremu Clinique
        nawilzajacego - jakie jest Twoje zdanie i czy kopowany jest chetnie i czy moze
        byc zastepstwem L'oreal'a bo jakos mi nie podchodzi :( nie dziala i nie bardzo
        pasuje, szukam czegos innego nawilzajacego (w zamysle - lepiej i efektowniej)
        i pytanie o The Silk Kanebo - czy warto kupic i jakie recenzje.
        dzieki i pzdr!
    • Gość: karola Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 212.14.40.* 21.04.05, 09:01
      Mam pytanie o podklad, szukam matujacego,dobrze kryjacego do cery mieszanej(27
      lat),dobrze gdyby mial filtry. Moj ulubiony to spectakular HR. Czy jest cos
      lepszego.Co sadzisz o podkladach i kremach Clinica?
      • Gość: gabi Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:31
        Ostatnio spodobaly mi sie perfumy Carolina Herrera Carolina jednak obawiam sie
        ze na lato beda nieco za slodkie...meczace dla otoczenia. Zastanawiam sie czy
        powinnam sie wstrzymac i na razie na ta pore roku kupic jakies bardziej swieze?
        a moze niekoniecznie:)
        • Gość: Mimi Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 14:46
          halo! jest tam ktos?
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 20:44
            Kochane dziewczynki!
            Witam znowu po krotkiej/dlugiej nieobecnosci w kraju..pełna optymizmu witam sie
            z Wami wszystkimi!!
            Buziaki
            Jestem w razie czego ju zregularnie do Waszej dyspozycji!!;)

ewela.
            • stelena Re: poradze...pracuje w "tym":) 07.07.05, 21:08
              Witam Jak dobrze ze wrocilas :) Bylabym Ci bardzo wdzieczna gdybys mi doradzila
              dobry podklad kryjacy - tak najlepiej do ok 150zl. Mam mieszana cere pod koniec
              dnia jest juz zazwyczaj bardzo siwecaca , no i niestety co najgorsze mam
              przebarwienia i niezbyt glebokie blizny glownie wiec o to chodzi zeby dobrze
              zamaskowal te plamy. Poza tym jestem brunetka o bardzo jasnej karnacji wiec
              czesto trudno dobrac mi odpowiedni kolor zazwyczaj wybieram 1 lub 2 w numeracji
              Bede wdzieczna za pomoc bo samej jakos trudno cos mi znalezc Poazdrawiam
              • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 21:16
                Witam.
                Z tego co mowisz wynika ze generalnie zalezy Ci na czyms co zamaskuje drobne
                blizny i jednoczesnie zmatuje skore.Powinnas sprobowac starego dobrego Lasting
                Perf.Maxa Factora.Super kryje,matuje ładnie "uklada" sie na buzi.W goretsze dni
                mozesz smialo wymieszac go pol na pol z kremem a efekt bedzie rownie dobry
                tylko delikatniejszy.Z wyzszej polki polecilabym Ci stay true Clinique-tez
                dobrze kryje niedoskonalosci ale moze byc troche dyskomfortowy bo
                szybciutko "zastyga" na skorze.W kazdym razie tego typu kosmetyki z lotnymi
                silikonami lub pochodnymi maja taki charakterek ze lubia sie utleniac na skorze
                dlatego najlepiej wyproboj 2,3 kolory z palety i kolor porownaj po ok 5
                min.Tradycyjnie najlepiej popros o probke:)

pzdr!
              • Gość: Iza Witamy!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:25
                Tak się własnie dziś zastanawiałam co się dzieje z naszą Ewelą - a tu proszę -
                taka niespodzianka!!!

No to ja tez z pytankiem ;)
                Z moją skórą coś się porobiło niedobrego ;( To znaczy z jednej strony jest
                troszke lepiej nie łuszczy się już tak i nie jest przesuszona, ale stała się
                strasznie wrażliwa. Mam czerwone polczki, często uczucie pieczenia i swędzenia.
                Nie wiem czy to reakcja na zmiane pogody (ciepło)? Co mogłabyś mi polecić z
                kosmetyków raczej ze średniej półki cenowej? Dodam że mam 22 lata ;)

I jeszcze pytanko o CK One Summer. Chwilowo nie mam możliwości sokoczyć do
                perfumerii wytestować ;) czy zapach jest taki jak CK one tylko lżejszy, czy to
                całkiem co innego?

Dziękuję serdecznie za odp.
                Pozdr
                • Gość: ewela Re: Witamy!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 22:20
                  Witam rownie goraco:)
                  Co do Twoich problemow to zdecydowani eobstawiam ze cos Cie uczulilo lub
                  podraznia.Zastanow sie czego uzywasz(moze jakis nowy krem,podklad..)i
                  sprobujodstawic to na chwilke.Myj buzie delikatnymi kosmetykami dla skory
                  wrazliwej.Jesli chodzi o pielegnacje na dzien i na noc krem z filtarmi,dla
                  skory wrazliwe-polecialbym Ci cos z AA z serii OligoIce(bardzo fajne,przyjemne
                  kremy),Loreala lub cos ciut wyzej Clinique(cena ok 100)-np.krem do skory
                  bardzo wrazliwej lub specyfik ktory idealnie nadaje sie na ten okres weather
                  everything.jesli chodzi o Ck to zapach ten powtarzanyjest co roku i rozni sie
                  od klasyki-co roku zmienja nuty wiec zapewne ta jest bardziej
                  cytrusowa,swieza,owocowa.Mysle ze jesli jestes fanka One to ta wersja bedzie
                  dla Ciebie mila odkocznia na lato...

buziaki!
                • Gość: Mashik Re: Witamy!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.05, 15:52
                  Ewela, Drogie Zrodlo Wiedzy
                  poradz prosze 29latce, ktorej pod oczami pojawiaja sie zaciemnienia i
                  opuchniecia, i chyba ubytki w kolagenie - tak mowi kosmetyczka, ale czy jej
                  wierzyc? (: )
                  jaki krem pod oczy?
                  jaka maska nawilzajaca na sucha prawie 30letnia skore twarzy?
                  [na codzien uzywam kremu do twarzy Biotherm Age Fitness Power2, moze cos z tej
                  serii?]

pozdrawiam i dziekuje
                  Mashik
    • Gość: Iza Witamy!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:29
      Tak się własnie dziś zastanawiałam co się dzieje z naszą Ewelą - a tu proszę -
      taka niespodzianka!!!

No to ja tez z pytankiem ;)
      Z moją skórą coś się porobiło niedobrego ;( To znaczy z jednej strony jest
      troszke lepiej nie łuszczy się już tak i nie jest przesuszona, ale stała się
      strasznie wrażliwa. Mam czerwone polczki, często uczucie pieczenia i swędzenia.
      Nie wiem czy to reakcja na zmiane pogody (ciepło)? Co mogłabyś mi polecić z
      kosmetyków raczej ze średniej półki cenowej? Dodam że mam 22 lata ;)

I jeszcze pytanko o CK One Summer. Chwilowo nie mam możliwości sokoczyć do
      perfumerii wytestować ;) czy zapach jest taki jak CK one tylko lżejszy, czy to
      całkiem co innego?

Dziękuję serdecznie za odp.
      Pozdr
    • l81 Re: poradze...pracuje w "tym":) 08.07.05, 11:20
      Czy możesz mi doradzić w kwestii depilacji. Ja depiluję okolice bikini
      depilatorem, a mam tam skórę bardzo wrażliwą i dlatego mam tam czerwone krostki
      po depilacji, nawet zrobiły mi sie takie ropne. Nie bardzo może mi sie to
      zgoić. Stosowałam kemy Alantan Plus, Cepan - może trochę pomogło, albo sama do
      końca nie jestem pewna bo mogło sie wygoić z biegiem czasu.Słyszałam, że to
      jest zapalenie meszków. Czy możesz mi poradzić coś na to. Dzięki i pozdrawiam.
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 19:22
        Witam.
        Mysle ze depilowanie okolic bikini depilatorem to nie jest najlepszy
        pomysl.Skora w tych miejscach jest bardzo wrazliwa-rownie delikatna co na
        twarzy.Mysle ze duzo bardziej skuteczne beda chemiczne depilatory(kremy,pianki
        lub nawet wosk).Depilowane miejsca powinnas po depilacji przetrzec jakim
        preparatem antyseptycznym(nawet zwykly talk kosmetyczny)zeby dobrzez
        dezyfenkowac to miejsce.I regularnie przecieraj je wacikiem i tonikiem
        bezalkoholowym.Odradzam srodki po depilacji na bazie alkoholu lub te stosowane
        do nog.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka