Dodaj do ulubionych

poradze...pracuje w "tym":)

• Gość: klaudia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:06
      mam problem z okolicami oczu,przesuszona skore,cienie,drobne zmarszczki
      spowodowane mruzeniem oczu,a na dodatek mojej mamy pieta ahillesowa jest wlasnie
      ta sfera wiec pewnie genetycznie skazana jestem na te problemy.
      bardzo cie prosze o zapropanowanie jakiegos kremu(moze byc z wyzszej polki).mam
      23 lata wiec cos delikatnie dzialajacego.
      dzieki.
      • kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) 05.01.06, 22:19
        Ewela tak sie ciesze że wróciłaś :) Jesteś chyba najbardziej kompetentną
        znawczynią kosmetyków na FU :)))
        Chciałabym Cie zapytać o podkład rozświetlający - jakiś podobny funkcjami do
        naszego nieodżałowanego Gentle Light Clinique'a - nie musi dobrze kryć (zależy
        mi na naturalnym efekcie), nie może matowić, niech wyrówna koloryt twarzy i
        odświeży ją, ożywi... Jest takie cudo? Pewnie temu opisowi odpowiada
        najbardziej krem koloryzujący a nie podkład (latem używam Double Wear EL), ale
        na zimę chciałabym jednak podkład - ostatnio kupiłam Equalizer EL, ale nie był
        to chyba trafiony zakup - efekt nie jest zbyt naturalny, nie wiem może to
        kwestia koloru...
        Wiem, za dużo bym chciała ;) ale może jednak mi coś poradzisz... Z góry Ci
        dziękuje i pozdrawiam!
        Marysia
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 22:56
          No faktycznie..clinique nic nie zastapi..ale...Mysle ze powinnas poprosic o
          probki:Vitalumiere Chanela(naprawde ladnie kryje,delikatnie rozswietla buzie),i
          Illuminance HR albo cos z nizszej polki np.Isa Dory Hydralight(mysle ze bedzie
          Ci sie podobal bo w konsystencji i stopniu krycie jest bardzo podobny do
          GL).Jesli bedziesz miala okazje byc kiedys w Niemczech to goraco polecam
          podklad Nivea Lumi Illusion-jest niemal identyczny jak GL.Jesli jednak zaden z
          powyzszych nie spelni Twoich oczekiwan to pozostaje Ci zakupic rozswietlacz
          (np/Sephory)i poprostu mieszac go pol na pol z dowolnym podkladem.

pozdrawiam!
          • kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) 05.01.06, 22:58
            Dzięki za pomoc :)
            A jest jeszcze taki podkład Energie-cośtam YSL - może on?
            pozdrawiam i już wiecej nie bede zawracać Ci głowy! :)
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 22:58
        Jesli chodzi o mocno nawilzajace kremy pod oczy ktore jednoczesnie odzywia i
        uelastyczni anaskorek to mysle ze spodoba Ci sie krem Lancastera z serii
        Aquamilk-naprawde fajny krem.Ale aby uniknac podraznien radze poprosic o
        probke.No i nie zapomnijmy jeszce o Hydre Zen Lancome pod oczy-naprawde zawsze
        go polecam!!!

pozdrawiam
    • kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) 05.01.06, 22:17
      Ewela tak sie ciesze że wróciłaś :) Jesteś chyba najbardziej kompetentną
      znawczynią kosmetyków na FU :)))
      Chciałabym Cie zapytać o podkład rozświetlający - jakiś podobny funkcjami do
      naszego nieodżałowanego Gentle Light Clinique'a - nie musi dobrze kryć (zależy
      mi na naturalnym efekcie), nie może matowić, niech wyrówna koloryt twarzy i
      odświeży ją, ożywi... Znajde takie cudo? Pewnie temu opisowi odpowiada
      najbardziej krem koloryzujący, a nie podkład (latem używam Daywear Plus EL),
      ale na zimę chciałabym jednak podkład - ostatnio kupiłam Equalizer EL, ale nie
      był to chyba trafiony zakup - efekt nie jest zbyt naturalny, nie wiem może to
      kwestia koloru...
      Wiem, za dużo bym chciała ;) ale może jednak mi coś poradzisz... Z góry Ci
      dziękuje i pozdrawiam!
      Marysia
      • naise Apropo odróżniania od podróbek 05.01.06, 23:06
        Na codzień używan Gucci Envy me, napisz mi proszę jak można odróżnić oryginał
        od podróbki (oczywiście nie mówię tu o rzeczach oczywistych typu tandetnie
        wykonany korek itp.) Czy istnieją jakieś znaki rozpoznawcze ?? :)
        Dziękuję.
        • Gość: ewela Re: Apropo odróżniania od podróbek IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 23:13
          tak naprawde to trudno jest rozpoznac po samym flakonie czy to podrobka czy
          oryginal-ja sama nie potrafilabym odroznic chyba swietnej tureckiej podrobki od
          oryginalu-inaczej sprawa wyglada z opakowaniem wody-najprostszym sposobem jest
          wyciecie z opakowania wody(o ile masz podejrzenia ze dostalas,kupias podrobke z
          niewiadomego zrodla lub z internetu)i pomknac z nia do perfumerii np.Sephory i
          porownac kod kreskowy na identycznej wodzie-pojemnosc itp.Jesli kod jest
          identyczny to znaczy ze jest to oryginal-kody kreskowe na danych wodach sa
          ZAWSZWE takie same.Jesli chodzi o testery to nie ma mowy o podrobkach-zawsze sa
          oryginalne.

pozdrawiam!!
          • naise Re: Apropo odróżniania od podróbek 05.01.06, 23:33
            Na moim flakonie ( z Sephory) nie ma kodu kreskowego, tylko nalepka od spodu.
            Kod kreskowy jest tylko na papierowym pudełku, chodzi o porównanie tych
            cyferek ?
          • Gość: marg Re: Apropo odróżniania od podróbek IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.06, 00:15
            testery tez sie JUZ podrabia, niestety:).
            odroznic -jezeli butelka nie jest watpliwej jakosci, najlepiej po zapachu, po
            prostu.
            • naise Re: Apropo odróżniania od podróbek 06.01.06, 01:06
              Ale zapachy też się dla mnie prawie nie różnią, choć kiedyś kupiłam Chanel
              Madmoiselle który straszliwie śmierdział.
              • Gość: ewela Re: Apropo odróżniania od podróbek IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 06.01.06, 11:56
                Tak chodzi o ten kod paskowy z kartonika.A co do podrobek testerow-to naprawde
                pierwsze slysze:).jakie przypdki z autopsji??
                • Gość: marg Re: Apropo odróżniania od podróbek IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.06, 12:57
                  z autopsji nie, bo wiem u kogo kupowac perfumy (mowie o allegro).
                  natomiast tam sie juz podroby testerow pojawily. Jesli chodzi o rozpoznanie,t o
                  jest dosc proste :), sa ta testery najpopularniejszych zapachow, dosc niedbale,
                  z reguly jednej pojemnosci (chociaz nie kazdy tester to 100ml), itp itd.
    • Gość: ola Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl 06.01.06, 09:04
      A GDZIE jest salon Clinique na Nowym Swiecie ? nie ma go chyba od jakiś kilku
      lat !!!!
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 06.01.06, 11:55
        jest:).tam gdzie Estee Lauder-sprzedaja tez kosmetyki Clinique-to w koncu jedna
        firma matka.Polecam Panie wizazystki z tametgo salonu.
    • Gość: ola Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl 06.01.06, 12:07
      taak, ale to zupełnie co innego niz ten na początku- kiedy zrobił sie taki szum
      wokół kosmetyków, które w Stanach sa w cenie l'oreala i innych...
      Myslisz, ze jest cos , co naprawde jest "Mercedesem " Clinique ? Wg mie był
      puder Gentle light, ale już - no własnie - dlaczego - go nie ma...
      • Gość: am.. Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 217.153.152.* 06.01.06, 14:48
        mam pytanie odnośnie nowego tuszu Bourjois (tego podwójnego) warto go kupić??
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 06.01.06, 16:27
          Tak,jest naprawde bardzo fajny-ladnie wydluza i pogrubia nawet najkrotsze rzesy-
          a dzieki grzebyczkowi kazda rzesa moze byc starannie pomalowana-osobisci
          epolecam sliwke(nie jest zbyt jasna,a dla brunetek wrecz stworzona)

pzdr!
          • Gość: am.. Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 217.153.152.* 10.01.06, 16:03
            Dzieki!!

hmm....śliwke....a nie wygląda dziwnie na rzęsach??
            Pytam bo jestem brunetką i czekam własnie na dostawe czarnego ale kto wie....:)
            • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 11:19
              nieee..naprawde wyglada super..zwlaszcza u dziewczyn z ciemnymi wlosami.
    • calluna Re: poradze...pracuje w "tym":) 06.01.06, 17:18
      co sadzisz o Escada magnetism? z jakich nut zapachowych sie sklada i do kogo
      pasuje?
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 06.01.06, 17:51
        Tak naprawde ciezko powiedziec do kogo pasuje jaki zapach-wazne co sie komu
        podoba.Mi osobiscie Escada magnetism sie podoba-sama uzywalam jej zeszlej zimy:)
        Sam zapach to kwiatowo-owocowa mieszanka z orientalna nuta(ambra,wanilia,drzewo
        snadalowe).Generalnie jesli "kopiowac" docelowego klient atej wody to jest
        to "kobieta luksusowa,ekstrawagancka,pewna swojego uroku":)
        pozrawiam!
    • Gość: sylwia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:52
      milo, że stworzyłas taki wątek :) mam pytanie jeśli chodzi o perfumy Chanel.
      ile kosztuja oryginalne? i maja to byc perfumy, a nie wody perfumowane.
      pozdrawiam
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 07.01.06, 12:25
        Wszystko zalezy od pojemnosci i formy perfum:najtansze(ale niedostepne w Polsce
        sa perfumy w kulce).W polsce perfumy chanel dostaniesz tylko w pojemnosciach 7ml
        (lub ew.5ml i 14 ml w wypadku Chanel 5).Cena wahac sie bedzie od 560 do nawet
        900zl):)

pozdrawiam!
    • Gość: to ja Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.net.autocom.pl 06.01.06, 18:13
      yeah to moj wpis jest tysiecznym wpisem ;)
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 07.01.06, 12:26
        W takim raziw stawiasz wszystkim piwo;).Zaraz,zaraz to Kaloo miala stawiac piwo
        jak bedzie 1000postow.:)

Pozdrawiam i dziekuje wsystkim za zaufanie:)
    • Gość: orange Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:59
      Witaj Ewelo
      Tak jak moje poprzedniczki cieszę sie,że wróciłaś:))
      Jaki puder mozesz polecić do b.suchej skóry?Nie uzywam i nie chcę uzywac
      podkladów,a chciałabym czegoś,co wyrówna koloryt cery i rozświetli lekko
      zszarzałą ( 40letnią dodam) twarz.Nie chcialabym pudru zbyt matującego.I lepszy
      sypki czy w kamieniu?
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 07.01.06, 12:32
        Ja radzilabym Ci puder w kamieniu-zdecydowanie lepeij wyglada na twarzy bez
        podkladu niz puder sypki(ktory nie ma na czym sie "osadzic").Bardzo polecam
        Photogenic Lancome-lekki ale delikatnie kryjacy puder zawierajacy ochronn
        eskladniki i drobinki rozswietlajace.Ew.Pryzme Givenchy(ale nie za ciemna).Jest
        to polaczenie cztereh kolorowych pudrow ktore w polaczeniu daja subtelny kolori
        ukrywaja zmeczenie twarzy -pudry mozesz stosowac pojedynczo do modelowania buzi
        lub razem do wykonczenia makijazu.Z tanszych odpowiednikow najlepszy bedzie
        Loreal Translucide-bardzo podobny do Lancome tylko troszke bardziej
        kryjacy.Wszystkei w/w napewno nie podrazia ani nie wysusza buzi...a jej kolor
        napewno ulegnie poprawie.Ja jednak namawialabym Cie do ssprobowania chociazby
        jakiegos delikatnegokremu koloryzujacego-teraz zwlaszca zima sam krem i puder
        to troszke za malo aby twarz byla w pelni nawilzona-powinnas "uzbroic sie" w
        dodatkowy specyfik.

Pozdrawiam serdecznie!!
    • jade.fox Re: poradze...pracuje w "tym":) 07.01.06, 00:29
      Ewelo gratuluję!! twój wątek ma już 1000 wpisów!!
      fajnie że wróciłaś do nas!
      Mam pytanie czy znowu pracujesz w "tym"? czy można Cię znaleźć w którejś
      warszawskiej perfumerii?
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 07.01.06, 12:27
        Niestety rozczaruje Cie ale juz na dobre przeszlam do branzy..biurowej:].Ale
        nadal mam staly kontakt z przedstawicielami i przyjacielami w branzy -wiec
        jestem nawet az za biezaco z nowinkami:].

Ale nadal do uslug:).

POZDRAWIAM!!!
        • Gość: miauuu Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.chello.pl 07.01.06, 13:16
          czesc!
          napisalam w oddzielnym watku ale nikt nie odpisal:(bardzo prosze o porade,gdzie
          w warszawie moge dostac pelna game produktow ambre solair garniera?bardzo mi
          zalezy,mialam ostatnio peelnig lekarski no i chcialabym sie zabezpieczyc przed
          sloncem a najwecej dobrego slyszalam wlasnie o tych prosduktach- nie o
          aptecznych ktorych zwykle uzywam.z gory dzieki!!!!
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 07.01.06, 14:44
            Mysle ze najwiekszy wybor tych kosmetykow jest w hurtowni Lester w Ursusie
            (ul.Posagu 7 Panien)-wiem bo sama zaopatrywalam sie tam w serie na lato.Mozna
            tam normalnie kupowac produkty detalicznie.Innego pewnego miejsca nie znam:].

Pozdrawiam!
    • Gość: Zelig Nielegalne praktyki w perfumeriach IP: *.acn.waw.pl 07.01.06, 16:10
      Cześć,
      Mam pytanie - słyszałem, że w wybranych perfumeriach pracownicy biorą udział w
      testach kosmetyków. Podobno ma to związek z ustawą o ochronie zwierząt. Znanje
      firmy przed wypuszczeniem ryzykownego kosmetyku na rynek, testująje na
      szeregowych pracwnikach. Usłyszałem o tym przy okazji zdarzenia, które miało
      miejsce dwa lata temu w jednej z perfumerii dużej sieci, działającej w Polsce,
      gdzie należało wymienić wszystkich poracowników sklepowych w związku z
      probelmami skórnymi - wypryski i pękanie skóry wokół ust. Podobno nie pomagały
      nawet okłady z łubinu. Pracownicy dostali wypowiedzenie oraz zestaw do
      pielęgnacji twarzy dla nastolatków.
      • Gość: ewela Re: Nielegalne praktyki w perfumeriach IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 08.01.06, 12:03
        Brzmi to tak glupio i bezmyslnie ze nie bede tego nawet komentowac...Jest to
        nieprawda.
    • Gość: Kaszka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.icpnet.pl 07.01.06, 18:04
      Ewelo, czy mogłabyś mi polecić jakiś nawilżający krem pod oczy? Zastanawiam się
      na krem LRP (Hydrapse?). Dodam, że mam 19 lat. Z góry dziękuję :).
    • Gość: orange Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 21:17
      W takim razie proszę o radę :jaki krem koloryzujący polecasz dla
      suchej,40letnirj skóry?
      • monja76 samoopalacz 07.01.06, 22:43
        Poszukuję dobrego samoopalacza do twarzy, używałam już kilka ale takich
        tańszych i żaden mi nie pasował, wysuszały mi skórę na nosie, dziwne. Mam cerę
        mieszaną dlatego się dziwię, że coś takiego miało miejsce ale mniejsza z tym
        proszę o polecenie jakiegoś samoopalacza ładnie nawilżającego, bez
        specyficznego zapachu i nadającego ładny, niezbyt ciemny kolorek. Może byc z
        tych droższych, dzięki,.
        P.S. Długośc postu jest tak imponująca, że nie dałam rady przeczytac
        wszystkiego więc pytam o samoopalacz, choc niewiem czy ktoś wcześniej już o
        niego nie pytał, więc z góry przepraszam...
        • Gość: carolinasc samoopalacz do monji76 IP: 87.207.55.* 07.01.06, 23:43
          używałam VICHY - i byłam zadowolona
        • Gość: Ewela Re: samoopalacz IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 08.01.06, 12:10
          Dla mnie najlepszymi samoopalaczai zawsze byly te Clarinsa(do ciala nie ma
          lepszego niz ten w kremie!!),jesli chodzi natomist o twarz to zdecydowanie
          polecam albo krem samoopalajacy Auto-Bronz Lancome,albo samoopalacz z ostatniej
          slonecznej serii Shiseido(niesamowicie wydajny,skora wyglada super juz po
          nalozeniu kremu-a dodatkowy plus za to ze krem jest lekko barwiony wiec widzisz
          gdzie go nakladasz-same pozytywy:).Odradzam przy tego typu skorze samoopalczy w
          zelu,chustaczkach czy nie daj boze spreju..

pozdrawiam!!
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 08.01.06, 12:08
        Najlepszy bedzie chyba Clarins-maja bardzo bogata oferte kolorwo(6)a sam
        preparat slicznie wyglada na buzi i bardzo ja pielegnuje.Z tanszych specyfikow
        mysle ze najladniej poradzi sobie ...podklad Bourjoise Le nu va (jest to
        podklad oficjalnie ale ma tak delikatne krycie ze czasami ciezko zobaczyc jaki
        ma odcien-bardzo poelcam ze wzgledu na duuuza zawartosc witamin i skladnikow
        nawilzajacych).

pozdrawiam!
    • Gość: groszek_pachnący Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.acn.waw.pl 08.01.06, 11:28
      Czy mogłabyś mi powiedzieć czym różnią się pudry prasowane od sypkich
      (oczywiście poza tym, że jedne są prasowane a drugie sypkie). Chciałabym kupić
      puder ale nie wiem, który rodzaj jest lepszy. Kiedyś słyszałam, że sypkie
      lepiej się rozprowadzają, ale nie wiem , czy to prawda. Drugie pytanie dotyczy
      błyszczyka: poszukuję błyszczyka w jasnym kolorze różowo - beżowym (chodzi o to
      aby kolor był jak najbardziej naturalny)i dającego lustrzany efekt -
      takie "mokre" usta, nie "plastikowe" i bez brokatowych, błyszczących drobinek.
      Z góry dziękuję za pomoc
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 08.01.06, 12:18
        Sypkie pudry zawieraja duzo mniej pigmentu,a wieej skladnika ktory pozwala sie
        dluzej utrzymywac pudrowi na skorze-zatem pudry sypkie kryja duzo mniej niz
        pudry w kamieniu.Wszystko zalezy od tego jaka masz skore,jaki rodzaj makijazu
        preferujesz,czy robisz poprawki w ciagu dnia.Z mojego punktu widzenia pudry w
        kamieniu sa duzo lepsze niz te sypkie(bardziej praktyczne,bardziej
        wydajne,bardziej pielegnacyjne....ale neistety malo higieniczne).Puder w
        kamieniu pozwala duzo lepiej utrwalic makijaz,lepiej przylega do skory,mozey
        byc,matujacy,rozswirtlajacy,transparentny...do wyboru-no i wybor kolorow jest
        duuuuzo wiekszy niz w przypadku pudrow sypkich.
        Co do blyszczyka to mysle ze najbardziej zadowowolona bylabys z blyszczykow
        E.Lauder lub poprostu Bourjoise...one nadaja najbardziej lustrzany efekt.

Pozdrawiam!
    • wojtow Re: poradze...pracuje w "tym":) 08.01.06, 11:39
      To i ja poproszę o poradę :) Chyba coś z moim PH nie tak bo wszystkie no
      przesadzam większość perfum na mojej skurze pachnie jak mydło.... Lubię zapachy
      orientalne. Czy możesz mi doradzić jakieś perfumy ?
      • Gość: Ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 08.01.06, 12:21
        Pare postow nizej ktos oskarzyl mnie o to ze sie absolutnie na zapachach nie
        znam....wiec chyba przestane sie wypowiadac na temat pewfum bo jest to sprawa
        indywidualana.Moge podpowiedziec Ci co nowego orientalno korzennego pojawilo
        sie w perfumeriach,lub co cieszy sie najwiekszym powodzeniem od kilku sezonow
        (obstawiam iz jestem kobieta:)):
        Euphoria CK
        Alien T.Mugler
        Cinema YSL
        Valentino
        Black Del Pozo
        Omnia Bulgari

Pozdrawiam!!!
        • Gość: KERSHA<...> Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 15:04
          Czy w Polsce mozna juz dostac pefumy ''Stella McCartney''???Szukałam ich
          wszedzie i jak dotąd nie bez efektu:(((
          • Gość: figa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 15:13
            Stella od dawna jest w Polsce,zobacz w Douglasie.
            • Gość: KERSHA<......> Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 15:20
              Dziekuje bardzo!!!Wprawdzie na moim terenie nie ma Duglasa ale poszukam w
              innych miastach.A czy zna ktos moze orietacyjnie cene 50ml???
    • Gość: ula Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 15:34
      ktory zapach Arden jest najpiekniejszy....niewiem ktory kupic.;(
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 09.01.06, 21:53
        Dla kazdego cos innego...mi sie najbardziej podoba Provocativ i red door
        revel.Ale wybor nalezy do Ciebie!
    • his_girl Podkład :) 09.01.06, 22:27
      Hej, szukam naprawdę dobrego podkładu. Cena nie ma żadnego znaczenia.
      Podkład musi się nadawać do cery suchej& wrażliwej. Jedynym problemem mojej
      cery jest niewielkie zaczerwienienie na policzkach, więc fajnie by było to
      zamaskować. :)

Będę bardzo, bardzo wdzięczna! :)
      • Gość: ewela Re: Podkład :) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 10.01.06, 10:40
        W takim przypadku najlepszy bedzie Clinique albo Isa Dora(z racji braku
        dodatkow zapachowych i szkodliwych konserwantow).Z Cliniqua polecalabym Ci albo
        deawy smooth(mocno nawilzajacy,wygladzajacy i delikatnie przeciwzmarszkowy)albo
        Perfect real(super naturalny,mocno nawilzajacy).Oba maja sredbie lub lekkie
        pokrycie w zaleznosci od ilosci nakladanego kosmetyku.Z Isa Dory zdecydowanie
        Velvet Touche(chyba jeden z najlepszych podkladow jakie znam...od niedawna:))
        lub ew.Hydra Silk z Art Deco(baaardzo mocno nawilzajacy podklad,super
        delikatny).Jesli masz problem z zaczerwieniami na policzkach a jednak podklad
        nie bylby w stanie ich zakryc,wtedy poelcalabym Ci zastosowanie na te miejsca
        bazy lub korektora(z racji swojej gestej konsystencji mozna wymeiszac z kremem
        nawilzajacym wproporcji 2/3 i 1/3).I na tak przygotowana baze nalozyc podklad.

Pozdrawiam!
    • Gość: minna Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.hydrobudowa6.com.pl / 194.181.4.* 10.01.06, 09:47
      Czy mogłabyś polecić mi jakiś dobry krem do wrażliwej, naczynkowej cery, ale
      jednocześnie przetłuszczającej się w strefie T?
      Co do zachwalanego przez Ciebie tuszu Pure Velvet - czy przypadkiem nie został
      on już wycofany, bo nigdzie go nie ma?
      Pozdro.
      • alexf1 Re: poradze...pracuje w "tym":) Podkład Translucid 10.01.06, 09:55
        Czy został wycofany "na zawsze"? w Sephorze już go nie ma.
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) Podkład Transluci IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 10.01.06, 10:46
          Nie nie zostal wycofany.W Sephorze wielu rzeczy nie ma:).Dostaniesz go napewno
          w mniejszych perfuemriach.Skonsultowalam sie z handlowcem Loreala i wiem ze
          narazie Translucide zostaje:)

pozdrawiam!
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 10.01.06, 10:45
        faktycznie co do tuszu to niestety ostatnie sztuki mozna spotkac w wybranych
        perfumeriach(ja juz niepamietam kiedy ostatnio polecalam ten tusz:))..Jesli
        chodzi o krem to naprawde ciezkie wyzwanie-teoretycznie wsrod kremow
        selektywnych nie ma czego stakiego jak "krem na naczynka"-sa kremy
        wzmacniajacer naczynia,rozjasniajace...nic takiego jeszcze nie wymyslono:).Wiec
        aby nie podraznic skory a jednoczesnie nie obciazyc sterfy T mysle iz powinnas
        sprobowac czegos w formie fluidu lub kremo-zelu.np.Biothermu lub Shiseido.Wiem
        i w sumie poelcam iz firma Dax ma w swojej ofercie krem do cery wrazliwej i
        naczynkowej tlustej lub mieszanej-panie sobie go bardzo chwala wiec moze warto
        sprobowac?

pozdrawiam
    • vendeta Re: poradze...pracuje w "tym":) 10.01.06, 11:59
      potrzebuję dobry krem pod oczy. Mam 36 lat i bardzo suchą skóre pod oczami.
      Próbowałam wielu renomowanych marek i większość tych kosmetyków dla osób +35
      czyli silnie nawilżających i trochę regenerujących jednocześnie mocno wysusza
      mi skórę. Błędne koło.
      Czy jest coś co ładnie nawilży i spłyci zmarszczki a nie wysuszy...? oto moje
      wyzwanie dla Ciebie.:-)
      Pozdrawiam
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 10.01.06, 13:23
        :)jejku az sie boje stawiac mu czola...dziwne ze kremu nawilzajace powoduja u
        Ciebie odwodnienie..jednak i takie przypadki sie zdarzyly.Najwiekszym geniuszem
        kremow nawilzajacych dla 35+ jest chyba Happylogie Guerlain i Prodigy HR.Ceny
        owszem spore ale jak narazi enie slyszalem zlego slowa na ich temat.Jesli
        lubisz "mocne" konsystencje to Benefiance Shiseido-mysle ze powinnas tez od
        czasu do czasu ratowac sie maseczkami pod oczy (Lauder,Shiseido) lub gruuuba
        warstwa maseczki naw.do twarzy nalozonej na na linii kosci oczodolu-nie wyzej!

Pozdrawiam
        • Gość: Shakirzycusia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:17
          To może ja spróbuję ;) Umieściłam już taki wątek,ale nikt się nie odezwał.

Mam problem z cerą- mam w tej chwili 19 lat, a cerę jak 40latka :(
          Otóż wcześniej używałam różnych kosmetyków przeciw trądzikowi- jakieś
          Clerasile, Neutrogeny itp. Jednak one strasznie wysuszyły mi cerę i jest
          coraz gorzej. Wyprysków już raczej nie mam, jedynie takie małe tzn. "kaszka"
          (z taką nazwą się spotkałam), ale skóra na twarzy mi zwyczajnie pęka i
          strasznie się łuszczy, jest szorstka, szara. Nie wiem już co robić, jakich
          kosmetyków stosować. Proszę zaproponujcie mi odpowiednie kosmetyki (jakiś żel
          czy tonik, krem - w tej chwili podkradam mamie Vichy Novadiol,ale to chyba
          przesada, no i może jeszcze podkład bo używam True Matcha L`Oreala, ale on
          chyba też wysusza mi skórę.) Chodzi mi o kosmetyki z tzw. średniej półki, na
          żadne Clinique itp. narazie raczej nie będę mogła sobie pozwolić.

dodam jeszcze, że mam rozszerzone pory :(
          Przepraszam , że tak długo, ale liczę na Twoją pomoc! Z góry dzięki,
          pozdrawiam :)
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 11:27
            Przesuszylas i podraznilas skore-efekt teraz moze byc zupelnie inny od
            zamierzonego-wypryski moga zaczac pojawiac sie duzo czesciej a na tak
            podraznionej i przesuszonej skorze ciezko bedzie sie ich pozbyc.Teraz
            przedwszystkim musisz przywrocic rownowage skorze.Nawodnic ja i lekko
            odzywic.No i przedewszystkim przestac uzywac byle czego(a zwlaszca Novadiolu
            mamy!!:)).Do mycia buzi polecilabym Ci na poczatek czegos dla dzieci(np.Johnson
            baby zel do mycia ciala-ten bezzapachowy,albo zel do mycia Iwostinu).Potem krem-
            zeby jej nie przetluscic i nie podraznic dodatkowo najlepszy bedzie krem mocno
            nawilzajacy np.z serii soray Care & control.Potem juz tylko pielegnacja-peeling
            enzymatyczny(koniecznie!) raz na tydzien-najlepsyz bedzie Dermiki,i maseczki
            nawilzajaco odzywcze(tutaj juz mozesz SPORADYCZNIE cos od mamy podkradac)ale
            plecalabym Ci tez maseczki Dermiki(te jednorazowe).I z tak dobranymi
            kosmetykami powoli wracasz do normy jesli chodzi o nawodnienie skory.Zadnych
            Clerasilow i alkoholowych mazidel.....Kiedy skora juz Ci sie uspokoi i zacznie
            wracac do normy mozesz juz zaczac wybierac krem najlepszy dla Ciebie(ale ja
            poelcalabym Ci zostac przy sorayi bo to naprawde swietne kosmetyki).Co do
            podkladu to zdecydowanie True match moze byc-wydaje Ci sie ze wysusza skore
            bo..ona jest sucha...kiedy ja wypeielegnujesz wybor podkladu bedzie tylko
            kwestia twojego gustu-narazie ostroznie z podkladami i pudrami.
            mam nadzieje ze wytrwasz i skora wroci do normy.

pozdrawiam!
            • Gość: Shakirzycusia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:48
              Ślicznie dziękuję za pomoc, zastosuję się do wszystkich zaleceń :)
    • Gość: Shakirzycusia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:20
      To może ja spróbuję tutaj ;)

Mam problem z cerą- mam w tej chwili 19 lat, a cerę jak 40latka :(
      Otóż wcześniej używałam różnych kosmetyków przeciw trądzikowi- jakieś
      Clerasile, Neutrogeny itp. Jednak one strasznie wysuszyły mi cerę i jest
      coraz gorzej. Wyprysków już raczej nie mam, jedynie takie małe tzn. "kaszka"
      (z taką nazwą się spotkałam), ale skóra na twarzy mi zwyczajnie pęka i
      strasznie się łuszczy, jest szorstka, szara. Nie wiem już co robić, jakich
      kosmetyków stosować. Proszę zaproponujcie mi odpowiednie kosmetyki (jakiś żel
      czy tonik, krem - w tej chwili podkradam mamie Vichy Novadiol,ale to chyba
      przesada, no i może jeszcze podkład bo używam True Matcha L`Oreala, ale on
      chyba też wysusza mi skórę.) Chodzi mi o kosmetyki z tzw. średniej półki, na
      żadne Clinique itp. narazie raczej nie będę mogła sobie pozwolić.

aaa, mam jeszcze rozszerzone pory :(
      Liczę na Twoją pomoc, z góry dziękuję! Pozdrawiam.
    • Gość: aksiak Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.acn.waw.pl 10.01.06, 18:45
      chciałabym zapytac jak to jest z ta Venezia Laury Biagotti
      jest produkowana czy nie?.Kiedys pisalas ze jest:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=16103387&a=20289678&s=7
      Ten zapach mi sie szalenie podoba, a nigdzie tych perfum nie ma.
      A moze coś o podobnym zapachu poleciłabyś?
      dziekuje.
      • Gość: justyna Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.bb.online.no 10.01.06, 23:11
        mam pytanko szukam bardzo jasnego podkladu mam cere mieszana a moze nawet
        tlusta czasami jakis pryszcz. ostatnio kupilam na allegro clinique superbalance
        w kompakcie kolor allabaster ale jest za ciemny.po czym zakupilam w sephorze
        clarifying w kompakcie ale za bardzo nie kryje i tez jest przyciemniawy. bardzo
        lubie clinique ale te podklady szybko schodza z bozki morze polecilabys cos z
        tej polki ale jasniejszego i troszke bardziej trzymajacego sie buzki.wiem ze to
        za duzo wymagan na raz ale szukam ideau.z gory dziekuje
        bladolica
        • Gość: monika1234 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl 11.01.06, 17:10
          witam
          mam pytanko ktory podkład jest lepszy GUERLAIN-DIVINORA czy SISLEY-PHYTO TEINT
          ECLAT-FLUIDE OIL FREE LONGUE TENUE, mam 26lat, cere mieszano-wrażliwa z
          łuszczacym sie noskiem, i nie wiem na który sie zdecydować.
          Pozdrawiam
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 11:32
            Z racji osobistych doswiadczen poelcam zdecydowanie Guerlaina.
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 11:31
          Bardzo niewiele firm ma az tak jasne kosmetyki w ofercie na rynku polskim.Z
          takiego rodzaju podkladow jak szukasz mysle ze moglabys zawezic grono
          potenjclanych marek do Lauder,Shiseido i Clarinsa.Bo te firmy maja naprawde
          jasniutkie kolory,a w przypadku Lauder to juz naprawde sa alabastrowe.Wszystko
          zalezy od efektu koncowego i stopnia krycia-ale mysle ze spodoba Ci sie
          Equalizer.
          • Gość: justyna Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.bb.online.no 13.01.06, 15:11
            dziekuje Ci z calego serca Ewelko jestes po prostu the best. Mam nadziej ze
            wkoncu dobiore sobie jakis jasny super podkaldzi.konice z zolta maska i biala
            szyja dzieki..
      • aksiak1 Re: poradze...pracuje w "tym":) 14.01.06, 17:44
        ponawiam pytanie: jak to jest z ta Venezia Laury Biagotti
        jest produkowana czy nie?.Kiedys pisalas ze jest:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=16103387&a=20289678&s=7

Ten zapach mi sie szalenie podoba, a nigdzie tych perfum nie ma.
        A moze coś o podobnym zapachu poleciłabyś?
        dziekuje.
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 15.01.06, 11:29
          teoretycznie zadne sluchy mnie nie doszly zeby tej wody mialo nie byc.Owszem
          nie wszystkie perfumerie maja ja w sprzedzazy ale wiem ze jest dostepna.
    • Gość: Madzia Do Eweli IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 11.01.06, 18:16
      czy możesz mi doradzić: mam cerę mieszaną bez trądziku ale za to świecącą (28
      lat). Do tej pory używałam podkładu Double wear EL ale jest on dla mnie za
      ciężki. Mam dośc eksperymentowania z fluidami bo wszystkie dotychczas używane
      nie likwidowały świecenia (Superfit Cliniqa) albo były za ciężkie (Colorstay
      revolna).
      Wymysliłam zatem że będę użwać tylko pudru zamiast fluidu. Ma pytanie czy
      Luminizing Shiseido będzie się do tego nadawał? czy polecasz jakiś inny?
      • Gość: ewela Re: Do Eweli IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 11:34
        Mysle ze to ni ebedzie dobry wybor-pryzma ma za zadanei wykonczyc makijaz,a w
        przypadku swiecacej sie skory napewno jej nie zamtuje.Mysle ze powinnas
        poszukac czegos matujacego w kamieniu i ew.pryzme nakaldac tylko jako akcent
        koncowy.Z drugiej strony efekt moze byc za pudrowy i malo naturalny.Mysle ze
        pryzma bedzie sie idealnie sprawdzac gdy dasz jej dobre "podloze".Skoro nie
        chcesz uzywac podkladu to stosuj baze matujaca(Dax)albo serum matujacae
        (Lancaster) i na taki "podklad" smialo mzoesz stosowac ten puder.

pozdrawiam!
    • Gość: kasicka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:59
      Hello
      Dostałam krem la prairie cellular time rlease moisturizer intensive, próbowałam
      sprawdzić na stronach tej szwajcarskiej firmy z czym to się jeale tam nie ma
      wielu informacji. Stąd moje pytanie dla jakiej cery jest ten krem, mam 27 i
      cere mieszaną mogę go stosować??
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 11:35
        jest to krem odmladzajacy dla skory po mocnej 40.Uaktywnia produkcje kolagenu i
        wzmacnia strukture miedzy komorkowa.jak najbardziej poelcam ale...za 10 lat:)
    • lukasia1 Ewelo Droga ! :-))) 11.01.06, 23:49
      Jak miło, że wróciłaś :-)
      Poszukiwałam Cię jakiś czas temu na forum, tak "oddzielnie", ale ślad po Tobie
      zaginął :-)

Po pierwsze : gratuluję 1000 wpisów !
      Po drugie : gratuluję ogromnej wiedzy, ale przede wszystkim chęci pomocy :-)
      Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej cierpliwości w udzielaniu porad.
      Od razu przyznaję, że znalazłam wątek, juz po jego "zawieszeniu".
      Jestem mamą 2 małych córek. Ostatnie 4 lata spędziłam głównie na tematach
      dziecięcych.
      A zawsze marzyłam, że spotkam taką osobę jak Ty, która pomoże zagubionej
      kobiecie :-)

Pod wpływem Twoich rad zakupiłam podkład Cliniqua, choć z odcieniem niestety
      mam problem.
      I w ogóle kosmetyki tej firmy mnie ciagną.
      Choć przyznam, że Pani w sephorze zdziwiła się, że chcę sobie kupić repair wear.

Ale do rzeczy, znaczy do prośby o pomoc.
      Mam 35 lat, cerę raczej mieszaną, ale bez typowego przetłuszczajacego się "T".
      Już widoczne lekkie zmarszczki pod oczami, cera raczej z tych zmęczonych. Może
      trochę wrażliwa. Rozszerzone pory na nosie.
      Szukam kremów na dzień, na noc i pod oczy.
      Chyba niestety już przeciwzmarszkowych.
      Szukam też maseczki typu : "tego wieczoru muszę wyglądać 10 lat młodziej" :-)
      No i podkład : Clinique Superbalanced jest super : ale neutral jest dla mnie za
      różowy. Wszystkie inne odcienie, też do niczego. Wspólnie z Panią z sephory
      szukałyśmy odcienia dla mnie i tylko w chanel się znalazł, ale moim zdaniem
      zrobił "maskę"
      Masz jakiś pomysł ? Nie maska, a buzia taka naturalna, rozświetlona, świeża ?
      Jestem typową brunetką, mam śniadą cerę, ciemne oczy, czarne włosy.
      Odcień najbardziej pasujacy to taki raczej zimny bez, ze się tak wyraże.

Równiez dzięki Twoim radom, zaczełam szukać sobie perfum. Pomogła mi w tym
      bardzo księżeczka perfumowa z grudniowego Avanti. Okazało się dzięki temu, ze
      nie lubię żadnych zapachów orientalnych. Podobaja mi się zapachy z grupy
      drzewno-kwiatowych.
      I tu mam pyatnie. Wiesz może jakie nuty ma w sobie pierwszy, najpierwszy zapach
      Gabrieli Sabatini ?
      Kupiłam Lanvina Eclat d^Arpege, ale przyznam, że bardzo są nietrwałe, bardzo.
      Teraz zasadzam sie na Angela Schlessera, ale po próbce z sephory też mam
      wątpliwości co do ich trwałości. Bardzo podoba mi się Alien, ale to podobno
      teraz zapach na topie, więc sobie daruję - poczekam.
      Jest jeszcze coś ciekawego z zapachów w tym stylu, Twoim zdaniem ?

Matko jedyna ! Jesli przebrnęłaś przez cały ten mój wywód to chwała Ci
      podwójna !!!
      Pozdrawiam serdecznie !!!

Jesli jest szansa na kontakt z Tobą prywatnie, to proszę o sygnał na mój adres
      gazetowy :-)
      Joanna
      • Gość: neta Re: Ewelo Droga ! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:20
        Ewelo chcialabym dowiedziec sie czegos na temat preparatow do biustu.W jakim
        wieku powinno zaczac sie je stosowac.Jak je stosowac-tzn raz dziennie,dwa?
        Czy moglabys cos polecic-np czy bust-up biotherm jest dobry?
        • Gość: ewela Re: Ewelo Droga ! :-))) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 11:56
          Tak naprawde nie ma zadnych przeciwwskazan w stosowaniu kremow do biustu.kremy
          te nie zawieraja zadnych hormonalnych skladnkow ktore moglyby wplynac na
          strukture skory(mlodej).Stosuje sie je w zaleznosci od potrzeb generalnie od 20
          roku zycia.Ja jako zwolennik tego typu preparatow stosowalam wszystko chyba co
          jest na rynku.Wszystko zaleyz od efektu:jesli zalezy Ci na ujedrnieniu i
          wymodelowaniu biustu o obfitych ksztalatach to polecam Biotherm i YSL.Jesli
          natomist masz maly biust i zlezy Ci na jego podniesieniu i nawilzeniu to numer
          1 jest Eris z serii Body art (z komleksem C++) lub Dior Bikini.

pozdrawiam!
          • Gość: neta Re: Ewelo Droga ! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:33
            Ewelo bardzo Ci dziekuje.
            Kupilam biotherm.
            Mam jeszcze tylko pytanko jak go stosowac.
            Czy wmasowywac go rano,wieczorem po kapieli?
            Na ulotce nie ma nic na ten temat.
            Bardzo dziekuje i pozdrawiam:-)
            • Gość: ewela Re: Ewelo Droga ! :-))) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 15:16
              teoretycznie powinno stosowac sie go dwa razy dziennie rano i wieczorem-ale z
              doswiadczenia wiem iz rano mozna go stosowac tylko na kontur piersi po ich
              srodkowej stronie,natomist wieczorem wykonaj juz profesjonalny masaz ktory
              zapewne znajduje sie n aulotce(kazdy producent poleca inna metode wiec tutaj
              reguly nie ma)
      • Gość: ewela Re: Ewelo Droga ! :-))) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 11:48
        Witam serdecznie i dziekuje za mile slowa:).To chyba ja powinnam Ci
        pogratulowac bycia mama..i to taka aktywna:).
        jesli chodzi o kremy to mysle ze dzienny i pod oczy powinny byc z tej samej
        serii-ja bardz chwale sobie Happylogie Guerlaina-sa to kremy delikatnie
        przeciwzmarszkowe po 25-30 roku zycia.Sprawiaja ze skora jest naprawde mocno
        odmlodzona,nawilzona,rozswietlona i tetniaca zyciem.Mysle ze bedziesz
        zadowolona ale radze sprobowac najpierw-ew.zamiennikiem moze byc np.seria Diora
        capture Lift(jest to odswiezona wersja dawnego Modela ale duoz duzo lepsza i
        bardziej skouteczna)-tutaj mozesz skusic sie na krem na noc o niesamowitej
        konsystencji.Jesli natomist i to nie dokonca sie sprawdzi to mysle ze
        polecilabym Ci sprawdzony juz Age fitmess-dzien +oczy a na noc juz cos troszke
        mocniejszego.Z maseczek to msialo moge poelcic Ci maseczke kawiorowa Matis'a
        (sama uzywam i jestem zachwycona-takiej maseczki jeszcze nie mialam!!!-efekt
        piorunujacy)podobny efekt uzyskasz stosujac maske Oczarowanie Dermiki ale tu ju
        zmi sie zapach nei podoba:).
        Podklad:faktycznie problemowy kolor-ale pamietaj ze kolor ocenic najlepiej w
        swietle dziennym niz w perfumerii-mozesz sie potem niemilo roczarowac.J
        apoelcalabym Ci Adaptive Lancome albo energie teint YSL.Bardzo chwale sobie
        rowniez ten "liftingujacy" podklad Vichy(naprawde niesamoity ale kryje,jest to
        zreszta uzaleznione od ilosci jaka nalozysz wiec latwo mozesz to
        kontrolowac).Pamietaj o zasadzie ze lepiej meic troszke(o ton) jasniejszy
        podklad i potem ew.dostosowac do niego puder niz na odwrot-ciemne kolory
        naprawde postarzaja no i ta nieestetyczna szyja...
        Perfumy:Angle Shlesser jest naprawde trwaly.sama uzywam:).Mi ronwiez bardzo
        podoba sie Alien ale z wiadomych przyczyn poczekam az opadnie zainteresowanie
        nim.A Escada?Nowa Esacad Signature?Dla mnie rewelacja!!Sliczny zapach bardzo
        kobiecy i taki..oryginalny.jestem teraz na etapie Euphorii CK i Cerutti 1881
        (wersja "zimowa")i jak narazie tez nie narzekam.Z samych nowosci to generalnie
        nic takiego powalajacego nie pojawilo sie w ostatnich czasach no moze
        zwyjatkiem N.Rodrigueza ale tutaj to juz trzeba byc prawdziwym fanem tego typu
        zapachow.Jelsi chodzi o G.sabatini to jej nuty sa najczesciej bardzo
        orietnalne,kwiatowo-owocowe.bardzo czesto w jej zapachach pojawiaja sie
        gozdziki i paczula oraz frezja.Jest to zapach w 100% kobiecy i znam wiele
        kobiet ktore uzywaja go od lat.Wszystko jest kwestia gustu i wazne abys sama
        dobrze czula sie z tym zapachem.

Serdecznie Cie pozdrawiam!
        I zycze powodzenia!!!:)
        • sok.m Re: Ewelo Droga ! :-))) 14.01.06, 11:40
          Witaj Ewelo!
          Na poczatku chc Ci pogratulowac ogromnej wiedzy! Naprawde jestem pod wra|eniem!
          Prosze Cie o pomoc w nastepujcych kwestiach:
          1. co myslisz o kosmetykach Vichy - chodzi mi o kremy myokine (to dla mnie ,
          mam 28 lat) i lift activ (dla mamy) oraz preparat na cellulitis - liposyne.
          2. jaki krem zaproponowalabys dla mojego meza - 32 lata, wyglada mlodo, jednak
          skore ma malo jedrna. Niedawo kupilam mu Vichy Silicum R. Juz po fakcie
          doczytalam, ze to krem polecany dla mezczyzn po 45 roku, wiec teraz mam
          watpliwosci, czy nie jest zbyt "mocny" dla mojego mezczyzny... Prosze
          zaproponuj cos dla niego.
          3. Jeszcze jeden problem. Mianowicie moja mama (54 lata) ma juz niestety
          brzydko wygldajca szyje i dekold. Ostatnio uparla sie, ze bedzie uzywac Nivea
          Q10 i nie daje sie namowic na inne kosmetyki. Prosze podpowiedz mi co moglabym
          jej kupic na te nieszczesna szyje i dekold zeby staly sie gladsze?

Jesli znajdziesz chwile, to bardzo prosze o odpowiedz.
          Pozdrawiam serdecznie
          Marta

p.s. Przepraszam za brak polskich znaków...
          • Gość: ewela Re: Ewelo Droga ! :-))) IP: *.klaudyny.waw.pl 14.01.06, 12:35
            Witam:]
            1.Vichy jako kosmetyki pielegnacyjne maja u mnie dobre 4;natomiast kolorowka
            6.Jesli chodzi o Ciebie to nie napisalas jaka masz skore-slyszalam opinie
            kobiet z sucha skora iz Myokine dodatkowo ja przesuszyl.Ale o samych efektach
            kuracji slyszalam wiele dobrego.Jesli nekaja Cie zmarszczki mimiczne to
            powinnas sprobowac-jesli natomiast chcesz stosowac go profilaktycznie to
            odradzam-pomysl o czym mocno nawilzajacym:jesli musi byc Vichy to oligo25.Kremy
            dla dojrzalszej skory bardzo polecam.zarowno Liftactive jak i Novadiol.
            2.Mysle ze dla meza powinnas zakupic cos z Biothermu-coz wydatek spory ale maz
            bedie zachwycony.Polecam Age fitness lub Aqua power,ew.kosmetyki z meskiej
            serii sephory(szczegolnie zel naw-przeciwzmarszczkowy.
            Vichy zostaw mu na pozniej:]
            3.Jesli n azakupy dla mamy masz przewidziane jakies dodatkowe fundusze to
            goraco polecam krem Clarinsa na szyje i deko.(jest tylko jeden w calej
            gamie).Jest naprawde swietny!poprawi ewyglad skory,ujedrnia,mocno napina-lub
            Shiseido-tutaj juz krem ma bardziej bogata konsystencje i jest mocno
            odzywczy.Postaw mame przed faktem dokonanym kup jej jakis zestaw do pilkegnacji
            twarzy i powiedz zeby sprobowala-napewno sie skusi:)ps:sama za nivea nie
            przepadam,no chyba ze klasyznym do maseczek:).

pozdrawiam!!
            • sok.m Re: Ewelo Droga ! :-))) 14.01.06, 13:15
              Dziekuje serdecznie!!!!
    • lukasia1 Do góry, do góry ! 12.01.06, 23:13
      Ja poproszę o pomoc !
      Ja nie chcę drugi raz stracić szansy na fachową poradę !!!
      Ewelo !! Hop, hop ! Jesteś ?
      • sok.m Re: Do góry, do góry ! 14.01.06, 11:43
        Witaj Ewelo!
        Na poczatku chc Ci pogratulowac ogromnej wiedzy! Naprawde jestem pod wra|eniem!
        Prosze Cie o pomoc w nastepujcych kwestiach:
        1. co myslisz o kosmetykach Vichy - chodzi mi o kremy myokine (to dla mnie ,
        mam 28 lat) i lift activ (dla mamy) oraz preparat na cellulitis - liposyne.
        2. jaki krem zaproponowalabys dla mojego meza - 32 lata, wyglada mlodo, jednak
        skore ma malo jedrna. Niedawo kupilam mu Vichy Silicum R. Juz po fakcie
        doczytalam, ze to krem polecany dla mezczyzn po 45 roku, wiec teraz mam
        watpliwosci, czy nie jest zbyt "mocny" dla mojego mezczyzny... Prosze
        zaproponuj cos dla niego.
        3. Jeszcze jeden problem. Mianowicie moja mama (54 lata) ma juz niestety
        brzydko wygldajca szyje i dekold. Ostatnio uparla sie, ze bedzie uzywac Nivea
        Q10 i nie daje sie namowic na inne kosmetyki. Prosze podpowiedz mi co moglabym
        jej kupic na te nieszczesna szyje i dekold zeby staly sie gladsze?

Jesli znajdziesz chwile, to bardzo prosze o odpowiedz.
        Pozdrawiam serdecznie
        Marta

p.s. Przepraszam za brak polskich znaków...
    • ola1973 Re: poradze...pracuje w "tym":) 14.01.06, 12:00
      Ewela a jaka jest twoja opinia dotyczaca kosmetyköw Annayake i jakie sa ich
      ceny w Polsce?
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 14.01.06, 12:37
        Opini nie mam zadnej bo nie mialam zbyt duzego kontaktu z uzytkowniczkami tych
        kosmetykow.Niewiele sama o nich wiem z oczywistej przyczyny.
        A wszystko co chcesz wiedziec znajdziesz tu:)

www.annayake.pl/
        pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka