Dodaj do ulubionych

najlepszy krem do rąk- Wasze typy

17.02.06, 16:26
mam strasznie suche dłonie i słabe paznokcie. jaki krem do rąk polecacie?
Obserwuj wątek
    • aleksandrawu Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 17.02.06, 16:35
      nie wiem jak na działa na paznokcie, ale świetnie na skórę-Ziaja Aretina
      Q.Wygładza i nawilża.Miałam ostatnio Neutrogenę i się chowa.Ziaja przede
      wszystkim o wiele szybciej się wchłania.Jedyny krem który lubiłam równie mocno
      to był Clarins Age control.Ale cena... nawet nie ma co porównywać:))
      • marutka2 Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 17.02.06, 16:38
        Garnier ten czerwony do rąk suchych i zniszczonych.
      • Gość: ania27 neutrogena IP: *.buf.adelphia.net 21.02.06, 02:34
    • oxy_gen_86 Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 17.02.06, 16:44
      Popieram!! "Czerwony" Garnier jest po prostu super (zwlaszcza kiedy uzywa sie
      go jako maseczke). Dobry jest tez oliwkowy krem Delii do rak i paznokci -
      kosztuje tylko 3,30zl!

Do autorki: jesli masz problemy z sucha skora to wyprobuj masc z witamina A
      (kosztuje 2zl w aptece). Nakladaj ja przede wszsytkim na noc - rano bedziesz
      miala dlonie jak niemowlaczek:)
    • maggi9 Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 17.02.06, 16:56
      Ziaja kozie mleko jest niezły.Daje miły efekt pprzypudrowanych rąk ale to raczej do używania w ciągu dnia.Na noc dobra neutrogena, maśc z wit A albo zwykła wazelina i rękawiczki
      • neti13 Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 17.02.06, 17:00
        Neutrogena
        • oxy_gen_86 Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 17.02.06, 17:02
          Po co wydawac kase na mego-drogie kremy skoro wystarczy zwykla masc z wit. A z
          apteki. Nakladasz grubsza warstwe, potem zakladasz rekawiczki (na noc) i to
          jest najlepsze "lekarstwo" za zniszczone i suche dlonie!
          • maggi9 Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 17.02.06, 17:14
            Tak zgadzam sie:)maścią z wit a smarowałam nawet twarz w te mrozy ale nie jest ona dobra w ciągu dnia po każdym myciu rąk.No chyba, że ktos nic nie robi to wtedy ok
            • magdaksp Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 18.02.06, 14:45
              ta masc zlikwidowala moja suchą skore na twarzy :)
          • czarrna_oliwka Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 26.10.17, 20:34
            potwierdzam- masc z wit. A uratowala mi dlonie. w dziecinstwie zaczela mi pekac bardzo skora w zimie. nikt nie wiedzial co mi jest, rece byly tak spierzchniete, ze az krwawily lekko, porobily sie ranki. lekarz obstawial uczulenie na krede. bylo to bardzo uciazliwe i bolesne. mama dala mi ta masc i jak reka odjal. naprawila mi dlonie- byly po prostu skrajnie zniszczone
    • Gość: Nessie Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.acn.waw.pl 17.02.06, 17:28
      Jakikolwiek krem na noc, grubą warstwą i rękawiczki bawełniane na łapki :)

Na dzień - Ziaja Aretina Q jest świetna, Ziaja Kozie mleko też dobra, choć
      wolniej się wchłania. Nienajgorsze, choć powoli się wchłaniają, są kremy do rąk
      Kolastyny (szczególnie ten "Na zimę").
    • justa_79 Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 18.02.06, 13:36
      krem z minerałami z Morza Martwego Planet SPA Avon - świetnie nawilża, dobrze
      się wchłania, nie zostawia tłustej czy lepkiej warstwy.
      • ania_kk Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 19.02.06, 18:32
        Ja też miałam zawsze ogromne problemy z dłońmi, dobiero kiedy moja mama zamówiła sobie Złoty Krem do rąk z Avonu i coś mnie natchneło by wypróbować to moje rączki się wyleczyły :) Nie sugeruj się napisem od "40 roku życia" bo można go użyć jako kuracji i taka kuracja już daje rewelacyjne efekty!!! Cena dość wysoka, ale warto!!!
    • Gość: rozkojarzona Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:47
      Kamill :)
    • Gość: de-brie Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.chello.pl 18.02.06, 14:42
      Avon Spa z minerałami z Morza Martwego, Sally Hansen do rąk i paznokci z
      witaminami A,C,E - szczególnie w nagłych wypadkach, wygładza skórki
      momentalnie. W przypadkach beznadziejnych The Body Shop z wyciągiem z marihuany.
    • Gość: rumba Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.wa-wa.inpoland.pl 18.02.06, 18:22
      Kamill
    • Gość: kasiaz75 Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:25
      Polecam Ziaję Aretina Q, Avon - krem z silikonem i gliceryną, Dove-krem przeciw
      starzeniu się skóry rąk, dobry jest też z Glicei cytrynowy glicerynowy.
    • Gość: ;-) Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:29
      neutrogena
      • Gość: pomidorekk Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.aster.pl 18.02.06, 19:44
        przedtem uzywałam Koziego mleka, ale od niedawna zakochana jestem w AA z
        malinami - cudo!
        • Gość: busia Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:55
          Napisze tak: Kremy do rąk Ziaji- beznadzieja! Owszem, szybko sie wchlaniaja,
          ale po 30 minutach rece znów sa suche
          Garnier czerwony- bardzo dobry, ale na noc, bo pozostawia tlusta warstwe
          Neutogena niebieska- bardzo dobra, powoli sie wchlania, tez lepsza na noc
          Neutrogena szybkowchlaniajaca sie- dobry, dlonie sa dlugo nawilzone, co prawda
          nie wchlania sie tak bardzo szybko, ale po 10 min jest ok
          Iwostin- super krem
          dove przeciw starzeniu rak- dobry, szybko sie wchlania i ladnie pachnie.
          To tyle z moich doswiadczen z kremami do rak
          Mozesz isc do kosmetyczki na zabieg parafinowy, super sprawa!
          Pozdr
        • Gość: cristal Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 00:00
          Ale AA z malinami strasznie intensywnie pachnie. za bardzo, moim zdaniem
    • Gość: mpagej Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.06, 21:28
      Jak dla mnie Peggy Sage, regerenyjacy dłonie, ale sa tez inne.

• elwee Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 18.02.06, 21:52
      Ziaja ma taki krem w pudełku pomarańczowym przypominający krem do twarzy..
      Polecam, bo jest jedyny w swoim rodzaju.
      Iwostin - cudo..
      No i Glicea aloesowa badź cytrynowa są też niezłe
    • Gość: Kaszka Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.icpnet.pl 18.02.06, 22:20
      Neutrogena :)
      • bajsarka Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 18.02.06, 22:44
        Neutrogena, Avene Cold Cream
    • Gość: jumbala Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 10:32
      eva natura zlnem- switny szczegolnie gdy to detergenty wysuszaja wam skore...
      avon- ladnie sie wchlania ale efektow zadnych, podobnie neutrogena...
      w mojej rodzinie wszyscy zachwycaja sie ziaja jednak ja wole len....
    • n_nicky Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 19.02.06, 10:57
      Neutrogena formuła norweska
      Avon z silikonem i gliceryną, Avon regenerujący do rąk i paznokci
      Ziaja Kozie Mleko-ale wyłącznie za zapach, bo efekt jest krótkotrwały
      maść z wit.A
    • Gość: Ola Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.tvgawex.pl 19.02.06, 12:26
      zdecydowanie avon z silikonem! nawet dla facetow...
    • Gość: Madzia Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 19.02.06, 13:08
      Ziaja Kozie Mleko
      Avon Hand Care krem do rąk i panokci, teraz biała tubka-kiedys biało różowe
      opakowanie
      • Gość: Mu Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 19.02.06, 13:14
        A ja byłąm bardzo zadowolona z działania hypoalergicznego aptecznego kremu do
        rąk i paznokci Tilia , jest lekki bardzo fajnie sie wchłania ,nawilża jest mega
        tani 5 zł tuba , dostepny wyłacznie w aptekach
    • Gość: Mu Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 19.02.06, 13:18
      Aha dowiedziałam sie ze Tilia to apteczna linia firmy Eris ( zdziwiona byłam
      bardzo bo na opakowaniu kremu info ze owa Tilia ma cos wspolnego z Eris nie
      uswiadczysz) ,ponoc jest cała seria tych kosmetyków w bardzo przystępnych
      cenach.
    • Gość: kamant Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 13:57
      Różany krem do rąk z Rossmanna.
      • martyna1985 Garnier-czerwony 19.02.06, 13:58
        jest super, szybko sie wchlania i rece sa po nim delikatne:)
    • Gość: glicea Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.media4.pl 19.02.06, 18:42
      Mam cytrynowy, zawsze do niego wracam po różnych eksperymentach. I tylko 3
      złote;)
    • jade.fox Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 19.02.06, 21:38
      Neutrogena, Iwostin pielęgnujący, Avene Cold Cream.
      • Gość: 84magda Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:01
        ile kobiet tyle kremow do rąk ;) i co tu wybrać? :)jednak bez eksperymentu się
        nie obejdzie :)ale wiem przynajmniej z czym eksperymentować :)
        • Gość: nioma Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: 62.233.201.* 20.02.06, 12:22
          ziaja aretina

Tilia studio to tzw linia taniego produktu produkowana przez eris
          na etykiecie jest napis LKDIE (skrot od laboratorium...) i adres Erisa w
          Piasecznie
          Nie naglasniaja tego bo Tilia to taka uboga krewna skierowana do bardzo
          niezamoznej czesci spoleczenstwa
          Przynajmniej takie bylo zalozenie przy wprowadzaniu produktu na rynek, wiem, bo
          pracowalam przy tym
          • Gość: Mu Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.02.06, 13:17
            • Gość: Mu Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.02.06, 13:20
              Hymmm tak ta Tilia to napewno tania linia bo ceny rzeczywiscie niskie ( mysle
              ze porównywalne do Ziaja) natomiast mnie skusiła estetyka opakowania bo jak na
              tak tani kosmetyk jest całkiem ok, miła dla oka kolorysrtyka tubki ,opis ze
              produkt dostepny tylko w aptekach to wszystko zachęciło mnie do zzakupu ,
              zupełnie nie podejrzewalam ze to eris
              • Gość: nioma Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: 62.233.201.* 20.02.06, 13:26
                wczesniej tilia byla w supermarketach i kioskach ruchu
                • Gość: jelonka Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:54
                  > wczesniej tilia byla w supermarketach i kioskach ruchu

i nadal jest
          • jade.fox Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 20.02.06, 19:05
            Nioma, powiedz prosze czy Tilia jest produkowana z tych samych surowców co
            np.Lirene? czy ma taki sam skład? jeżeli tak to po co przepłacać za Erisa...
    • oxy_gen_86 Prosze - kremy oceniane przez "wizazystki" 20.02.06, 13:33
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=1d81376e4acae062fd156886bafc6780&cmd=browse&category_id=38
      • Gość: Karina Re: Prosze - kremy oceniane przez "wizazystki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:23
        Sally Hansen
    • matylda.fm Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 21.02.06, 07:11
      Kamill intensiv w zielonej tubce.
      • ola_ziel Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 21.02.06, 08:10
        Sally Hansen 18 hour protective, dłonie są po nim aksamitne
        • Gość: nioma Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: 62.233.201.* 21.02.06, 08:21
          ja jest teraz to nie wiem, ale kiedy tam jeszcze pracowalam to Tilia miala
          praktycznie taki sam sklad jak kremy eris z takiej zielonej serii (nie pamietam
          zupelnie nazwy)
          Inne tylko byly opakowania.
          • jade.fox Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 22.02.06, 17:39
            Gość portalu: nioma napisał(a):
            > ja jest teraz to nie wiem, ale kiedy tam jeszcze pracowalam to Tilia miala
            > praktycznie taki sam sklad jak kremy eris z takiej zielonej serii (nie
            pamietam zupelnie nazwy)
            > Inne tylko byly opakowania.

Dzięki,
            czyli wychodzi na to, że Tilia to to samo co Lirene tylko tańsze,
            jeszcze sprawdze składy i porównam konkretne produkty.
    • Gość: aga Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: *.pool874.interbusiness.it 21.02.06, 12:40
      avon glicerynowo-silikonowy
      jest super!
      ja pracuje wiekszosc dnia w lateksowych rekawiczkach,
      wiec musze bardzo dbac o rece...
      i pomaga zawsze. poza tym wchlania sie szybko i nie pozostawia tlustej warstwy
      na dloniach. polecam!
      • Gość: nioma Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy IP: 62.233.201.* 21.02.06, 14:09
        mialam kiedys kolege ktory pracowal w firmie budowlanej, skakal po
        rusztowaniach, robil mase fizycznych rzeczy i mial najbardziej delikatne dlonie
        na swiecie
        caly dzien bowiem mial na sobie robocze rekawice a wnich talk.
        moze to jest sposob? chodzenie po domu w rekawiczkach z talkiem?
        • stopreformom Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 14.03.15, 16:53
          może taką miał naturę po prostu ;) chodzenie w rękawiczkach które nie przepuszczają powietrza to chyba słaby pomysł ;)
          • stopreformom Re: najlepszy krem do rąk- Wasze typy 14.03.15, 16:54
            o matko... przepraszam... dopiero zauważyłam, że wyciągnęłam wątek-trupa ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka