Dodaj do ulubionych

Dobry długotrwały fluid

IP: *.range217-43.btcentralplus.com 27.09.04, 22:59
Hej
Proszę poradźcie mi! Mam 25 lat, cerę nadal częściowo tłustą, jasną.
Poszukuję naprawdę dobrego fluidu, który by dobrze maskował, nie był za gruby
ale długo sie utrzymywał. Wszystkie które próbowałam dotychczas ścierają się
po kilku godzinach (teraz mam Max Factor performance czy coś takiego) lub
zbijają się w grudki a nawet strupki.
Jakieś propozycje???
Obserwuj wątek
    • Gość: Gocha Re: Dobry długotrwały fluid IP: *.range217-43.btcentralplus.com 28.09.04, 08:49
      podnoszę wątek w górę.
      • Gość: Kasia Re: Dobry długotrwały fluid IP: *.lec.dk 28.09.04, 08:54
        Gosia! To zalezy w jakim przedziale cenowym chcesz sie zmiescic. Jesli o mnie
        chodzi to naprawde sprawdzac sie zaczely dopiero kosmetyki z wyzszej polki :((
        ale przynajmniej dzialaja a to najwazniejsze!

Z drozszych-tanszych polecam Biotherm Sense Matte
        • Gość: julita30 Re: Dobry długotrwały fluid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 08:56
          Ja od kilku lat używam tylko MF LASTING PERFORMANCE, czyli tego który Ty
          uzywasz teraz, i bardzi mi pasuje .Tobie nie odpowiada?Dlaczego?
          • Gość: moira Re: Dobry długotrwały fluid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:24
            A mi sie wydaje NIEMOZLIWE zeby istanial fluid ktory PRZEZ PARE GODZIN (!!!)
            bedzie sie trzymal na twarzy i nie zcieral, nie zbijal w grudki i takie tam,
            a! i jeszcze zeby nie wygladal jak maska:) tylko naturalnie i slicznie
            za duze wymagania, niestety... choc i to jest moim marzeniem:)
            po prostu kosmetyczka do torebki i co pare godzin trzeba poprawic a najlepeiej
            nie mazac sie fluidem za bardzo - lepiej jak cos tam nie zasmarowane niz gruba
            warstwa zbijajacego sie w grudy make-upu
            wazne tez chyba nakladanie - ja tez uzywam max factora ale nakladam go gabeczka
            wilgotna - bj naturalny efekt no ew na nosie nakladam palcami - bj precyzyjnie
            a nos to moja "pieta achillesowa" swieci sie:(

z drozych fluidow podobno b dobry jest heleny r. double agent ale nie
            sprawdzalam
            z tanszych jednak max factor (dobrze nalozony!) i mi paduje jeszcze revlona
            stanowcze nie l'oreal-owi - za delikantny dobry na naprawde sliczna cere ew
            troszke swiecaca a niestety moja cera oprocz swiecenia to takze lekkie
            zaskorniki i lekkie naczynka....
          • Gość: Gocha Re: Dobry długotrwały fluid IP: *.range217-43.btcentralplus.com 28.09.04, 12:56
            Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
            Ponieważ wcześniej nakładałam podkład tylko na kilka godzin to jak już się
            ścierał to mi to zwisało bo byłam w domu:) teraz zaczęłam studia i jak nakładam
            fluid o 7 to już ok 12 świecę się, wychodzą wszystkie przebarwienia, a na
            pryszczach które nagle mi powychodziły robią się strupki.
            Co do MF to przyznaję że ma już rok, może to trochę dlatego, chociaż jest
            wydajny to się okazuje że do mojej cery na dłuższą metę się nie nadaje...
            Co do ceny, to raczej nie gra roli, właśnie bardziej mi chodzi o takie
            lepsze/droższe...
    • Gość: helga Re: Dobry długotrwały fluid IP: *.netcafe.waw.pl 28.09.04, 10:29
      z tańszych - maybeline wonger finish. mnie wystarcza
      trochę droższy- revlon colorstay. ale ma konsystencję kleju i.... po nałożeniu
      czulam, że mam posklejaną skorę. Ale jeśli efekt jest dla ciebie ważneijszy niż
      dyskomfort- polecam
      • ola07 Re: Dobry długotrwały fluid 28.09.04, 11:19
        Maybeline "Ever Fresh" nr.030 dla mnie super i do tego niedrogi.Na twarzy
        wygląda naturalnie ,nie zbija się w grudki,jest lekki i kryje niedoskonalosci ,
        (w moim przypadku piegi),nakladam go zawsze wilgotną gąbeczką.
        • Gość: neneh Re: Dobry długotrwały fluid IP: *.aster.pl 28.09.04, 11:31
          Dla mnie najlepszy jest Double Perfection Chanel. Wygląda bardzo naturalnie, nie
          daje efektu maski i trzyma się bardzo długo. Wiadomo,że przy tłustej cerze sam
          podkład to za mało. Koniecznie regularnie trzeba robić peeling, maseczkę
          oczyszczającą i nawilżać. Bez tego nawet najlepszy fluid nie da dobrego efektu.
    • ami670 Re: Dobry długotrwały fluid 28.09.04, 12:31
      Double wear Estee Lauder. I żaden inny. W sobotę miałam wesele. Fluid nałożyłam
      ok.11:30 (w dzień), zmyłam o 6 rano. Przez ten cały czas tylko raz poprawiałam
      makijaż- i to cienie, do fluidu w ogóle się nie dotykałam. A o 6 rano krył
      niemal tak samo dobrze jak zaraz po nałożeniu. A mam obrzydliwe blizny
      potrądzikowe, które wyłażą spod każdego innego podkładu. I to w najlepszym
      wypadku w godzinę po nałożeniu.
      Największym minusem jest cena- 134 zł. Poza tym moim zdaniem nie jest to fluid
      na co dzień- cera była trochę wymęczona. Inna sprawa, że normalnie nikt nie
      siedzi w podkładzie 19 godzin. :D
    • Gość: ola Re: Dobry długotrwały fluid IP: 217.153.221.* 28.09.04, 12:37
      ja uzywam ANTI SHINE MAKE UP - ASTOR. Nie stac mnie na uzywanie drozszego a ten
      jest poprostu cudowny. Wprawdzie nie jest mocno kryjacy ale od tego sa przeciez
      korektory, ktorymi mozesz sie wspomagac jesli masz pryszcze lub przebarwienia (
      ja mam niestety). Uzywalam juz roznych podkladow ale tak szczerze mowiac to te
      mocno kryjace, ktore niby maja tuszowac niedoskonalosci cery, paradoksalnie je
      uwydatniaja. twarz wyglada jak w masce, a tam, gdzie delikatnie luszczy sie
      naskorek powstaja nieestetyczne "klajstry". To tyle o fluidach. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka