Dodaj do ulubionych

Prośba - farbowanie włosów

01.10.16, 19:53
Bardzo proszę o radę - czy do farby jednej firmy można użyć aktywatora innej? Np. do farby Wella można użyć aktywatora Loreal? Pytam, ponieważ do farb Wella sprzedawany jest aktywator 1,9% lub 4% a ja chciałabym użyć 9%. Bardzo proszę o pomoc, bo jestem laikiem- i z góry serdecznie dziękuję za ewentualną odpowiedź, będę wdzięczna:)))
Obserwuj wątek
    • enith Re: Prośba - farbowanie włosów 02.10.16, 04:32
      Jeśli farba stosowana jest z tak niskim stężeniem aktywatora, to z założenia nie jest to farba trwała, a półtrwała (do tonowania i iluś tam myć włosów, a nie np. trwałego pokrycia siwizny czy mocnej zmiany koloru). Przykładem będzie Colorance i Topchic Goldwell'a. Pierwsza to toner (aktywator 2 lub 4%), druga to farba trwała (aktywator od 6% wzwyż) i tych aktywatorów nie powinno się stosować zamiennie, bo farby zostały zaprojektowane pod konkretną moc aktywatora. Wątpię, czy jeśli do tonera zastosujesz 9%, otrzymasz trwały efekt, jak po farbie z tym samym aktywatorem. Włosy na pewno rozjaśnią się o te dwa tony, ale czy toner da radę wniknąć we włos i utrwalić się tam? Wątpię. To jest zadanie farby. Jest prawdopodobne, że toner się błyskawicznie wypłucze i zostaniesz z nieciekawym kolorem włosów.
      • begietka Re: Prośba - farbowanie włosów 02.10.16, 12:00
        Jesteś kochana!!!!Bardzo dziękuję za odpowiedź, czyli wynika z tego, że do tej pory używałam tonera i dziwiłam się, dlaczego tak szybko się zmywa:))) Jeszcze raz dziękuję, poszukam farby:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka