Dodaj do ulubionych

tądzik blee

25.10.16, 15:53
Blizny i pozostałości po trądziku (zaczerwienienia, przebarwienia)
Co polecacie?
dziękuję z góry za informacje
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: tądzik blee 25.10.16, 19:51
      Kwasy, retinoidy, albo dermamelan.
    • muszelkawszelkach Re: tądzik blee 28.10.16, 18:38
      w warunkach domowych polecam smarowanie buzi olejkiem na blizny np bio-oil - pomoże delikatnie spłycić blizny i zmiękczyć skórę. Nie obędzie się jednak bez wizyty u kosmetyczki jeśli chcesz się pozbyć blizn w naprawdę widoczny sposób. Ja miałam podobny problem i chodziłam na kwas migdałowy, na początku seria 5-8 zabiegów w odstępie od kilku tygodni a potem tylko chodzenie po to, aby utrzymać efekty. Najlepiej będzie jak udasz się do jakiejś kosmetyczki i zapytasz jaki zabieg będzie najlepszy. W zależności od głębokości blizn można dopierać kwas o różnych stężeniach. Głowa do góry! Odpowiednia pielęgnacja i buzia będzie gładziutka!
    • kreoka Re: tądzik blee 31.10.16, 16:47
      Witaj,

Z racji na sprzyjajacy teraz sezon bez slonca sprobowalabym masci Glyco-A. Ma w sobie kwas glikolowy. Ja stosuje od jakis 2 miesiecy i widze poprawe, choc na moje dziurki po zaskornikach nie dziala tak jakbym chciala. Skora jasniejsza, ciensza, gladsza. Mozesz tez to stosowac jako przygotowanie buzi do kwasów o wiekszym natezeniu- zluszczy ta warstwe wierzchnia i mocniejszy kwas bedzie mogl wniknac glebiej. Pamietaj tylko zeby dobrze nawilzac pod czas stosowania i nie drapac buzi bo ten kwas troche piecze przy nakladaniu. Powodzenia!
    • rikol Re: tądzik blee 31.10.16, 21:41
      Zaczerwienienia same zejdą po jakimś czasie. Z przebarwieniami gorzej. Jeśli sa brązowe i nie zeszły po roku, możesz spróbować kwasów, witaminy C oraz retin-a. W każdym razie nie każdy toleruje te wszystkie składniki i nie na każdego dobrze działają. U mnie retinoidy się zupełnie nie sprawdziły, za to świetne są kwasy. Na przebarwienia niestety działa hydrochinon, kwasy niekoniecznie. Różański podważył doniesienia, że hydrochinon jest rakotwórczy, natomiast trudno jest go kupić, no i może mieć skutki uboczne. Lepiej najpierw wypróbować kwasy, u wielu osób to działa.

Blizny-dołki są praktycznie nie do usunięcia. Ostrzykuje się je kolagenem i kwasem hialuronowym. Po dłuższym czasie staja się bardziej normalne. Inne blizny powinny zblednąć po jakimś czasie, oczywiście i tutaj kwasy pomagają. Nie należy się jednak łudzić, że skóra będzie idealna. Będzie lepiej, co nie znaczy perfekcyjnie.
    • lewania Re: tądzik blee 01.11.16, 10:38
      mizoterapia derma rollerem.
    • izabella_123 Re: tądzik blee 03.03.17, 13:18
      Tu mestetyczna.pl/zapomnij-o-bliznach-poznaj-sposoby-skuteczne-usuwanie-blizn/ masz opisane metody usuwania blizn. Zapewne któraś będzie odpowiednia do twojego problemu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka