Dodaj do ulubionych

antyperspirant nie brudzący ubrań

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.02, 03:11
Dziewczyny szukam skutecznego antyoerspirantu ale nie brudzacego ubrań. Jak
dotąd na taki jeszcze nie trafiłam jak był skuteczny to pozostawiał swe ślady
na rzeczach i odwrotnie.Poleccie mi coś proszę.Czytałam gdzieś,że Fenjal jest
dobry pod tymi względami ale jakos nie mam przekonania.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zabka Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.clan.pl 16.04.02, 07:44
      Też się chętnie dowiem! Mogę powiedzieć, co wypróbowałam: Lady Speed Stick
      (nawet ten w żelu) - brudzi, Rexona (ta w kremie też i wcale się aż tak
      błyskawicznie nie wchłania) - brudzi, Secret - brudzi. Jak sobie przypomnę to
      napiszę więcej. Aha, muszę dodać, że używam głównie mocnych, "zatykających", bo
      jesli antyperspirant jest za lekki to po paru godzinach czuję jak "przepuszcza".
    • Gość: erin Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.pgnig.com.pl 16.04.02, 07:54
      Już gdzieś pisałam o tym - od roku używam tylko Vichy Dermotolerance w kulce i
      według mnie to najlepszy antyperspirant jaki miałam :-)
    • Gość: marcia Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.u.mcnet.pl 16.04.02, 09:58
      Polecam zdecydowanie Lumenę w takim śmiesznym opakowaniu.
      • Gość: Izabella Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.vgernet.net 16.04.02, 15:00
        Nivea w kulec, moim zdaniem najlepszy!!!!
        • Gość: ptasia Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.wcp.pl 16.04.02, 15:10
          ta Nivea to antyperspirant? Na mnie była jak zwykły dezodorant. ostatnio używam
          Avonu z aloesem czy herbatą, nie brudzi, jest skuteczny (ale mało go na razie
          używałam); słyszałam, że te On duty tej firmy są skuteczne, ale brudzą. Niezły
          jest Dove w sprauy, dezodorant, ale "długo trzyma" (choć nie bez końca :-), nie
          brudzi.
    • Gość: kahula Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: 194.175.243.* 16.04.02, 15:32
      Najlepszy na świecie jest deo Herbina w kulce. Zwłaszcza ten rumiankowy -
      zabójczo pachnie!!!!
      • Gość: daggy Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: 192.168.0.* 16.04.02, 17:20
        Gilette w żelu - a jestem wymagająca pod tym względem. Zgadzam się całkowicie z
        zastrzeżeniami co do Rexony i Lady Speed Stick.
        • Gość: ptasia Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.wcp.pl 16.04.02, 20:47
          ale daggy, mi Gilette też brudziła ciemne ubrania :-(((
          • kasiulek Re: antyperspirant nie brudzący ubrań 16.04.02, 21:01
            Gilette brudzi.
            Lady Speed Stick tez.
            Polecam Lumene Body Aktiva, moze byc zielony (bardzo delikatny zapach) albo
            bialy (bezzapachowy). Jest bardzo skuteczny i nie brudzi ubran. A poza tym jest
            wyjatkowo wydajny.
          • Gość: daggy Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.chello.pl 16.04.02, 21:59
            A mi nie, no i znowu, co człowiek, to opinia :) Za to chyba Lady Speed Stick w
            żelu (na 99 proc. to było to) odbarwiała mi kolorowe ubrania na zawsze.
            Zostawały białe plamy. Dodam, że to nie były absolutnie ciuchy z bazaru.
            Jeszcze od spodu, to przeżyłam, ale jedną bluzeczkę przy zakładaniu pobrudziłam
            też z wierzchu i była do śmieci. Wrrrrrrr.....
            • Gość: Acqua Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.provider.pl 16.04.02, 23:06
              A mi tez nie brudził Gilette:)))to był najlepszy antyperspirant jaki miałam.
              Pisze " nie brudził" bo od ponad pol roku nie można go nigdzie dostać!!Podobno
              wycofali ze sprzedaży.Daggy gdzie go kupujesz?
              Teraz przeszłam na Herbinę - na chybił trafił wzięłam rumiankową..i
              rzeczywiście jest trwała, prawie nie brudzi tylko ten zapach- bardzo intensywny
              i dla mnie drażniący, gryzie się z perfuumami, ale wiem, że to rzecz gustu.:))

pzdr.
              Acqua
              • Gość: daggy Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.chello.pl 16.04.02, 23:24
                Ha!!! Nie kupuję, bo go nie ma, ale myślałam, że po prostu mam pecha. Mówisz,
                że wycofali? To fatalnie... Ostatnio kupiłam Rexonę (brudzi, a jakże). Ja też
                nie lubię mocno pachnących antyperspirantów, bo mi się gryzą z perfumami.
            • Gość: ptasia Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.wcp.pl 17.04.02, 14:27
              tak, lady speed stick mi odbarwił nową koszulkę w odcieniu zielonym na ŻÓŁTO. W
              porównaniu Gilette było rzeczywiście lepsze :-0
    • minnie Re: antyperspirant nie brudzący ubrań 17.04.02, 09:19
      Miałam super dezodorant w żelu. Nie brudził, pachniał cudownie i nie gryzł się
      przy tym z zapachem perfum. Był po prostu idealny. Rzecz w tym, ze kupiłam go w
      Hiszpanii, a u nas niestety nie można go dostać. Produkuje go firma SANEX,
      zdrowe kosmetyki hiszpańskie. Oprócz zelu jest jeszcze odmiana kremowa i
      sztyft. Jeśli chodzi o zel to ma bardzo śmieszny sposób dozowania, bo po prostu
      naciska sie go w środkowej części opakowania. Wiem, wiem narobiłam Wam smaczku,
      a sama musze sie nim obejsc, bo dezodorant ten moge kupic dopiero przy
      najbliuzszym wyjeździe do Hiszpanii. Pozdrawiam
      • Gość: Leena Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:01
        Ja od lat używam Herbiny, jest bezkonkurencyjna. Czasami kupuję inne, ale na
        ogół ląduja w śmieciach - są nieskuteczne i brudzą, i wracam skruszona do
        Herbiny:)
        • Gość: kaska herbina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.02, 10:50
          a dokładnie jakiej Herbiny bo byłam w drogerii a tam tyle rodzajów:różne
          zapachy,przeżroczyste, białe, duża kulka, mała kulka i co tu teraz wybrać???
          aby było skuteczne i nie plamiło???
      • Gość: Didi Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.bcf.pl 17.04.02, 11:27
        W zasadzie caly czas uzywalam dezodorantow Avonu, te z serii Aqua w kulce i
        bylam bardzo zadowolona, ale niedawno odkrylam nowy dezodorant Adidasa - jest w
        sprayu i baaardzo ladnie pachnie.
        • Gość: koralik adidas? IP: 195.95.19.* 17.04.02, 12:39
          Masz na mysli nowego adidasa, ktorego probka byla w SHAPE i COSMO? Dla mnie on
          jest strasznie byle-jaki, ani nie sprawdza sie jako antyperspirant ani ladnie
          nie pachnie :-(((
          Postanowilam za to sprobowac Sof&Silky z Oriflamu (mialam taki 10lat temu, az
          nie chce sie wierzyc, ze oni caly czas maja te same produkty) - sprawdza sie
          doskonale. Pachnie bardzo delikatnie jak puder dla dzidziusia, nie brudzi i
          sprawdza sie jako antyperspirant. Nie podraznia podraznionych Rexona pach :-)))
          Koralik
          • Gość: kacha Re: adidas? IP: 195.117.149.* 17.04.02, 16:22

> Masz na mysli nowego adidasa, ktorego probka byla w SHAPE i COSMO? Dla mnie on
            > jest strasznie byle-jaki, ani nie sprawdza sie jako antyperspirant ani ladnie
            > nie pachnie :-(((

Moim zdaniem ten adidas jest rewelacyjny.Pachnie bardzo ładnie,działa baaardzo
            dłuuugo i do tego nic a nic nie brudzi.Ja tam jestem pod wrażeniem.
      • wartasikora Re: do minnie-SANEX 05.05.02, 02:14
        minnie napisał(a):

> Miałam super dezodorant w żelu. Nie brudził, pachniał cudownie i nie gryzł się
        > przy tym z zapachem perfum. Był po prostu idealny. Rzecz w tym, ze kupiłam go w
        >
        > Hiszpanii, a u nas niestety nie można go dostać. Produkuje go firma SANEX,
        > zdrowe kosmetyki hiszpańskie. Oprócz zelu jest jeszcze odmiana kremowa i
        > sztyft. Jeśli chodzi o zel to ma bardzo śmieszny sposób dozowania, bo po prostu
        >
        > naciska sie go w środkowej części opakowania. Wiem, wiem narobiłam Wam smaczku,
        >
        > a sama musze sie nim obejsc, bo dezodorant ten moge kupic dopiero przy
        > najbliuzszym wyjeździe do Hiszpanii. Pozdrawiam

www.sanex.be/
        • minnie Re: do minnie-SANEX 06.05.02, 10:56
          Dzieki, nie mialam pojecia, ze mozna go kupic tez w innych krajach...
          • minnie Re: do minnie-SANEX 06.05.02, 11:00
            niestety na stronie nie ma dokladnie tego dezodorantu, o ktorym pisalam.
    • porzeczkaa Re: antyperspirant nie brudzący ubrań 17.04.02, 16:29
      witam :)))

Przed wczoraj kupiłam sobie w aptece antyperspirant firm SVR ( chyba tak się to
      nazywa ?? ). Taki w kremie, cena około 28 zl.
      Jak na razie to jestem zadowolona .Znacznie ograniczył moją BARDZO intensywna
      potliwość, a przy tym nie brudzi bardzo ubrań.

No i nie uczulił mnie ( chociaż używam go dopiero 2 dni więc róznie jeszcze
      może być).

POLECAM : ))))
      • Gość: katrina Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 18:32
        porzeczkaa napisał(a):

> witam :)))
        >
        > Przed wczoraj kupiłam sobie w aptece antyperspirant firm SVR ( chyba tak się to
        >
        > nazywa ?? ). Taki w kremie, cena około 28 zl.
        > Jak na razie to jestem zadowolona .Znacznie ograniczył moją BARDZO intensywna
        > potliwość, a przy tym nie brudzi bardzo ubrań.
        >
        > No i nie uczulił mnie ( chociaż używam go dopiero 2 dni więc róznie jeszcze
        > może być).
        >
        > POLECAM : ))))

Ja go właśnie kończę. byłam zadowolona - głównie z tego powodu że po wszystkich
        nie-aptecznych schodziła mi skóra pod pachami, brrr... oceniam go jako dość
        skuteczny i średnio brudzący. minusem jest opakowanie - tubka jest twarda, juz od
        połowy sa problemy, a jak już myślałam że sie skończył, bo absolutnie nic nie
        dało sie wycisnąć, rozcięłam tubke i tego co zostało wystarczy mi jeszcze pewnie
        na miesiąc!

• porzeczkaa Re: antyperspirant nie brudzący ubrań 17.04.02, 18:46
          > Ja go właśnie kończę. byłam zadowolona - głównie z tego powodu że po wszystkich
          >
          > nie-aptecznych schodziła mi skóra pod pachami, brrr... oceniam go jako dość
          > skuteczny i średnio brudzący. minusem jest opakowanie - tubka jest twarda, juz
          > od
          > połowy sa problemy, a jak już myślałam że sie skończył, bo absolutnie nic nie
          > dało sie wycisnąć, rozcięłam tubke i tego co zostało wystarczy mi jeszcze pewni
          > e
          > na miesiąc!
          >
          DZieki za informacje. Bede wiedziała na przyszłość co zrobić --
    • Gość: Ginger Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 17:32
      Ja od lat uzywalam bezzapachowego AVONu. Trzy dni temu skusilam sie na RoC.
      Opakowanie w stosunku do ceny jest malutkie (30ml za ok. 35 zl), ale co mi
      tam ;) Jest b. dobry bo przez caly dzien ubranie bylo swieze (przy AVONIE ok. 5
      godz.), ale mimo, ze jest przezroczysty to troche ubrudzil bluzke (znacznie
      mniej niz AVON. W sumie po tak krotkim okresie stosowania moge go polecic, ale
      nie gwarantuje, co bedzie np. za 2 tygodnie ;) Pozdrawiam. Ginger
      • Gość: katrina Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 18:36
        Gość portalu: Ginger napisał(a):

> Ja od lat uzywalam bezzapachowego AVONu. Trzy dni temu skusilam sie na RoC.
        > Opakowanie w stosunku do ceny jest malutkie (30ml za ok. 35 zl), ale co mi
        > tam ;) Jest b. dobry bo przez caly dzien ubranie bylo swieze (przy AVONIE ok. 5
        >
        > godz.), ale mimo, ze jest przezroczysty to troche ubrudzil bluzke (znacznie
        > mniej niz AVON. W sumie po tak krotkim okresie stosowania moge go polecic, ale
        >
        > nie gwarantuje, co bedzie np. za 2 tygodnie ;) Pozdrawiam. Ginger

To daj znać koniecznie, proszę, bo ja się nad nim zastanawiam. Akurat za jakiś
        miesiąc skończy mi się ten w kremie SVR, na który sie obraziłam za opakowanie :-)
        Czy RoC jest łagodny dla skóry?

svr
      • Gość: satiaa Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 00:21
        tez ostatnio szukalam tego atyper. przeszlam chyba wszystkie wieksze apteki a
        szczecinie gdzie byly produkry roc i nic....moze ktoras z was wie gdzie w
        szczecinie mozna go kupic??
    • Gość: Mia Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 18.04.02, 08:05
      Fenjal, Fenjal, Fenjal. Od kiedy odkryłam, nie mam zamiaru używać niczego
      innego. Rewelacja!
      • Gość: Mała Re: Tylko nie Dove!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.117.18.* 18.04.02, 09:29
        Broń mnie Panie Boże przed następnym błędem kupienia Dezodorantu w sztyfcie
        Dove. Paskuda nie dosyć, że BRUDZI, BRUDZI, BRUDZI!!!!!!!! ubrania - to jeszcze
        nie ma efektu ochrony przed poceniem się. Nie wiem czemy skusiłam się na to
        paskudztwo, zaznaczyc muszę tutaj, że mydła Dove w płynie pod prysznic są
        rewelacyjne. Tanowa seria -najlepszy jest ten z masującymi perełkami. Odbiegłam
        od tematu....sorry
      • Gość: koralik Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: 195.95.19.* 18.04.02, 09:42
        Gość portalu: Mia napisał(a):

> Fenjal, Fenjal, Fenjal. Od kiedy odkryłam, nie mam zamiaru używać niczego
        > innego. Rewelacja!

a mnie Fenjal uczulil!!! zrobily mi sie pod pachami brazowe swedzace szorstkie
        strupy - okropienstwo!
        Koralik
      • Gość: basia Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.02, 16:34
        A ten Fenjal to w atomizerze czy w kulce?
    • Gość: ananies Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.ppp.polbox.pl 18.04.02, 10:56
      Dołączam się do zwolenniczek nowego adidasa - ja mam w kulce, już drugie
      opakowanie, mimo że lubię zmieniać kosmetyki. Jest on z nowej serii, biały
      damski, szary męski. Mój mąż też sobie chwali. Byłam też zadowolona z Fa w
      takim nowym opakowaniu (z kulką na górze), ale chyba zostanę przy adidasie -
      nie brudzi, zapach szybko znika, no i jest skuteczny. Chcę też spróbować
      chwalonej przez was Herbiny, ale nigdzie jej nie widziałam.
      Podr
      • Gość: daggy Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: 192.168.0.* 18.04.02, 11:26
        A propos Fa - byłam dosyć zadowolona z Fa w żelu, opakowanie z takim klikaczem
        z dwóch stron. W zasadzie postawiłabym go na drugim miejscu po Gilette. Aha,
        czy Herbina o której pisze kilka dziwczyn, jest nie daj Boże w kulce? A fenjal?
        Nie moge uzywac niczego w kulce ani w sprayu, to chyba jakas blokada psychiczna
        :) ale wydają mi się z założenia nieskuteczne.
        • Gość: marcia Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.u.mcnet.pl 18.04.02, 11:34
          Tak Herbina jest w kulce, ale jest naprawdę dobra. Tak jak nowa Lumena Sport w
          kulce.
    • dzokejka Re: antyperspirant nie brudzący ubrań 18.04.02, 15:52
      Dla mnie Herbina jest super, ale ta z dużą kulką, w nieprzezroczystym
      opakowaniu, bo Herbina z małą (zwykłą)kulką była nieskuteczna. Niestety trochę
      brudzi:(
      • Gość: Niania Re: antyperspirant nie brudzący ubrań IP: *.awf.edu.net.pl 05.05.02, 15:16
        Jesli sie nie myle to Herbiny wlasnie uzywalam kiedys, ale to bylo bardzo
        bardzo dawno temu, uzywalam ja przez dlugi okres czasu bez przerwy i chyba
        przestalam na nia reagowac i musialam zmienic na inny kosmetyk (ale sluzyla mi
        swietnie). Teraz mam dwa ulubione antypespiranty, ktore mi nie brudza ubran i
        sa na prawde bardzo skuteczne, pierwszy to Fenjal a drugi to Nivea w kulce.
        Nivea uzywalam bedac w Grecji, gdzie pracowalam jako kelnerka, wiec nie moglam
        sobie pozwolic na zadne przykre zapachy i w moim przypadku sprawdzil sie w stu
        procentach.
        • ela1001 Re: antyperspirant nie brudzący ubrań 06.05.02, 10:43
          Polecam Lumenę w kulce bezzapachową.
          Świetny jest również polski antyperspirant w kulce z serii AA ( biało-
          pomarańczowe opakowanie). Dostępny jest w niektórych drogeriach i aptekach.
          Jest absolutnie skuteczny i niebrudzący.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka