Gość: anna IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 21:14 jaka jest najlepsza,najskuteczniejsza metoda na depilacje bikini???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: jak najlepiej depilowac bikini?? IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 22:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel Re: jak najlepiej depilowac bikini?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 22:57 anno-zuzo, zapewne laser, aczkolwiek po dwakroć bolesny - dla kieszeni i bikini. metody domowe mają swe cienie i blaski. takie np. golenie nie boli dopóki się nie zatniesz, za to jest krótkotrwałe i nieprzyjemne w skutkach (czytaj: odrastaniu). wyrywanie penseta, tudzież użycie depilatora, może i byłoby skuteczne, gdyby nie działania uboczne w postaci podrażnienia skóry i mieszków włosowych, co znakomitą większość pań doprowadza do podjęcia decyzji o zakupie kostiumu z szortami. pozostaje nam jeszcze wosk, z którym lepiej oddać się w ręce kosmetyczki, bo (moim zdaniem oczywiście) mniej wtedy ta operacja boli. no i na koniec - kremy do depilacji, bezbolesne, nieprzyjemne skutki jak przy maszynce, no i nie nadają się do depilacji tzw. głębokiej, bo zbyt silne chemikalia w nich są. przegląd masz, wyrób sobie pogląd, decyzja należy do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawita Re: jak najlepiej depilowac bikini?? IP: *.autocom.pl 13.10.04, 00:42 z mich doświadczeń wynika, że najlepsze plastry z woskiem. Przynajmniej na pierwszy raz. Odrastające włoski usuwam depilatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: jak najlepiej depilowac bikini?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:32 I jak wytrzymujesz ten ból?? brr.. mnie boli depilacja nóg, a co mówić bikini! I z tego powodu stosuję depilator w kremie lub maszynkę, fakt, że włoski szybko odrastają. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: jak najlepiej depilowac bikini?? 13.10.04, 09:47 własnoręczne użycie plastrów z woskiem jest nie dla mnie, bo: 1. boli 2. klei się 3. skóra podrażniona, że hej 4. włoski wrastają jak szalone uh, a depilator boli jeszcze bardziej. czy ja jestem przewrażliwiona? <chlip chlip> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieskaa1 Re: jak najlepiej depilowac bikini?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 11:36 moim zdaniem to trzeba zbierac kase na laser. wloski po goleniu bardzo ostre i nieestetyczne, szybko odrasataja, a nie mozna golic ich codziennie- za krotkie. przy moich czarnych wlosach kremy nie sprawdzaja sie w ogole. wosk jest ok, ale tylko krotki czas- dopoki wlosy nie zaczynaja odrastac. moje rosna bardzo szybko i pojawia sie problem- co z nimi zrobic- za malo na kolejny wosk. depilator- totalna porazka- podraznienia, wrastajace wlosy. tak, mile panie. piekne ciemne i blyszczace wlosy to pasmo udrek i niepowodzen. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: jak najlepiej depilowac bikini?? 13.10.04, 12:05 Gość portalu: niebieskaa1 napisał(a): > tak, mile panie. piekne ciemne i blyszczace wlosy to pasmo udrek > i niepowodzen. hehe wiem coś o tym, pozdrav :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danula Re: jak najlepiej depilowac bikini?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 16:51 ja miałam już 4 depilacje laserem i jestem bardzo zadowolona. Chociaż muszę przyznać, że robiąc pierwszą od razu zaproponowano mi taką pogłębioną (no wiecie łącznie z wargami sromowymi) i efekt jakiś czas był niesamowity - miękka, aksamitna skóra między nogami. Potem wiadomo - depilacja to ma do siebie, że trzeba powtórzyć, bo nie wszystki włosy są jednocześnie w fazie wzrostu i tu problem, bo nie miałam już sposobności trafić do tego gabinetu, w którym robiłam za pierwszym razem (było to podczas urlopu, daleko od domku) i panie, mimo moich sugestii, żeby to było bikini pogłębione, aż tak daleko sie nie posuwały. Tak więc teraz mogę sobie przycinać fryzurkę jedynie na wzgórku łonowym i wargach, a reszta gładziuteńka. Tak więc gorąco Wam polecam, choć wydatek to niemały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: jak najlepiej depilowac bikini?? IP: *.autocom.pl 14.10.04, 17:23 Czy mozna wiedziec ile zaplacilas za to????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danula Re: jak najlepiej depilowac bikini?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:53 Nie pamiętam ile płaciłam każdorazowo, bo ceny były różne, poza tym negocjowałam rabaty, bo robiłam również depilację łydek, ale z tego co pamiętam, to łącznie bikini na przestrzeni 3,5 roku wyniosło ,mnie jakieś 2 tys. (może nawet z małym haczykiem) :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania depilacja laserowa IP: *.tele2.pl 14.10.04, 18:54 myśląc o depilacji laserem należy brać pod uwagę również fakt że włoski po paru latach mogą zacząć odrastać ( 5-8 lat ). tak więc pomimo znacznych wydatków nie jest to metoda dożywotnia!!!! ale jeżeli kogoś stać na taki wydatek to warta polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
justa30 Re: jak najlepiej depilowac bikini?? 15.10.04, 08:03 a gdzie robiłaś tą pierwszą depilację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danula Re: jak najlepiej depilowac bikini?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:30 Pierwszą robiłam w Zakopanem, ale ten gabinecik już nie istnieje, bo w ubiegłym roku udało mi się dodzwonić do właściciela i czekali wtedy na nową głowicę do lasera, a później - z tego co się orientuję - przenieśli biznes do innego miasta, żeby uniknąć robienia zabiegów za 50% ceny pierwotnej, bo swoim klientkom gwarantowali 3 i 4 zabieg za pół ceny, no a po jakimś czasie działania takich klientek, które kwaliwikowały się do 3, czy 4 zabiegu było coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laserowa dama Re: po laserze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:09 robiłam 4 lata temu. Nic mi nie odrasta. Finansowo wyszłam na tym lepiej niż na wszystkich woskach, żelach, kremach łącznie. I niem włosów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justa30 Re: po laserze 15.10.04, 15:08 A gdzie robiłaś, ja właśnie się przybieram do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laserowa dama Re: do justy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:06 polecam gabinet dr Doroty Prandeckiej na Hożej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pna Re: jak najlepiej depilowac bikini?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:00 Danula a mozeszpodac mi adres gab. ktory bylw zakopanem? jaka ulica? nazwa jaka byla? Odpowiedz Link Zgłoś