Dodaj do ulubionych

'Wory' pod oczami

IP: *.pl / *.access-net.pl 24.10.04, 12:58
Witam mile panie, potrzebuje Waszej pomocy. Ostatnio malo sypiam
(praca/studia) i ta sytuacja do wakacji raczej sie nie zmieni. Pod oczami z
powodu malej ilosci snu tworza mi sie tak zwane 'wory'. Jakie znacie sposoby
aby sie tego pozbyc? Wiem, ze powinienem dluzej sypiac, ale to niestety jest
niewykonalne. Wolalbym tez nie uzywac zadnych pudrow itd., bo one tylko
ukrywalyby problem a nie go eliminowaly, chociaz jezeli sa na to jakies kremy
to chetnie skorzystam. Bede wdzieczny za kazda rade ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: 'Wory' pod oczami IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:23
      Kup sobie krem kojący,nawilżający--Avene ma tylko 10ml ale to prawdziwe cudo
      drogi ale wydajny na 2 miesiące przy stosowaniu 2 razy dziennie.Musisz prosić o
      krem ,kojący,aha z rana można też przyłożyć [objechać obwódki oczu]kostką lodu--
      -poprawia to mikrokrążenie,pozdrawiam
      • Gość: Brad Re: 'Wory' pod oczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:32
        Dzieki za rady :) Ile to cudenko kosztuje i czy dostane to w aptece czy musze
        isc do jakiegos specjalistycznego sklepu?
        • justa_79 Re: 'Wory' pod oczami 25.10.04, 11:52
          Avene dostaniesz w aptece. można też przykładać do oczu łyżeczki schłodzone w
          lodówce albo zamrożone torebki po herbacie.
          • canile Re: 'Wory' pod oczami 25.10.04, 11:57
            widzialam krem ziaji na worki pod oczami. sama mialam sobie kupic(chyba zerobie
            to dzisiaj) jesli jestes z warszawy to byl w galerii centrum i kosztowal 5 zl.
            za te cene warto sprobowac
            pozdrawiam
            • Gość: Brad Re: 'Wory' pod oczami IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.10.04, 22:45
              Jestem z wwy, kupie i sprawdze czy dziala, jezeli nie wezme ten drozszy (a ile
              on kosztuje) ?
              • Gość: Klara Re: 'Wory' pod oczami IP: 62.233.181.* 27.10.04, 08:41
                Nie chcę cię zniechęcać, ale jeszcze nie spotkałam kremu "Ziai", który by
                działał. Wszystkie natomiast uczulały do łez, a chyba nie chcesz być
                niewyspany, z workami i jeszcze ...płakać:) Jesli nie zlikwidujesz przyczyny,
                to nie da się wiele zrobić...Ale od siebie polecam 5-10 minutowe okłady na oczy
                z rumianku, albo świetlika. Łagodzą i rozjaśniają lekko.
      • dzenifer Re: 'Wory' pod oczami 31.10.04, 17:39
        ja tez mam wory, stosowalam kilka tubek "tego cuda" i jakos na mnie nie
        zadzialalo... ja dotad nie znalazlam zadnego skutecznego sposobu pozbycia sie
        tych wstretnych worow buuuuu
    • Gość: aga Re: 'Wory' pod oczami IP: *.chello.pl 27.10.04, 12:15
      też mam wory. Zaparzam w maleńkiej ilości wody supermocny wywar ze świetlika i
      zielonej herbaty, chłodzę lub wreęcz zamrażam, krem był niezły matis zle już
      nie ma, a w ogóle na wory lepsze są żele drenujące niż kremy
      • Gość: Brad Re: 'Wory' pod oczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:11
        Czyli mam zamrozic ten wywar a potem polozyc go sobie pod oczy? W ogole jak
        taki wywar przygotowac (krok po kroku, ja sie na tym nie znam :)
        • Gość: Ola Re: 'Wory' pod oczami IP: *.crowley.pl 28.10.04, 17:05
          a mi bardzo pomaga krem Ziaji, wlasnie kupilam trzecie opakowanie. kosztuje 4
          zl z groszami. sa chyba 4 rodzaje, ja uzywam niebieskiego HERBIKA Plant bio zel
          pod oczy ze swietlikiem, kojący. naprawde b. pomaga. polecam, ale wierze w to,
          ze komus mogl zaszkodzic. ja np nie moge uzywac kremow z avonu.
    • hratli Re: 'Wory' pod oczami 28.10.04, 18:05
      dobrze wiem, co to sa nieprzespane noce :))))))) ja polecam krem rozjasniajacy
      soraya - rafa koralowa. efekty widac - przynajmniej inny kolor worow ;00000
      • Gość: Brad Re: 'Wory' pod oczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:25
        No to chyba wszystkie kupie i jeszcze mile panie powiedzcie mi jak sie te
        wywary robi :) Potem mam to zamrozic i na oczy polozyc?
        • st0kro-tka Re: 'Wory' pod oczami 28.10.04, 23:44
          ja mam problem z 'worami' od zawsze! probowalam juz roznorakich kremow, jak na
          razie troche pomogl mi krem z firmy nitrogena.
          poza tym zauwazylam, ze jak pije duzo wody, to na drugi dzien worki sa
          mniejsze! slyszalam, ze nie powinno sie tez duzo soli uzywac.
        • justa_79 Re: 'Wory' pod oczami 29.10.04, 11:11
          to są raczej napary niż wywary - zalewasz saszetkę świetlika/rumianku/zwykłej
          czarnej herbaty wrzątkiem, po kilku minutach wyjmujesz saszetkę i chowasz do
          lodówki/zamrażalnika. takie okłady likwidują obrzęki. natomiast można stosować
          też te okłady na ciepło, działają wówczas przeciwzapalnie i likwidują zmęczenie
          oczu.
          • Gość: Brad Re: 'Wory' pod oczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 12:38
            Zaraz przetestuje ;) Krem Nitrogeny jak sie nazywa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka