Dodaj do ulubionych

Treatment wax czy Dove???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:28
Mam włosy po baleyagu, które muszę zafarbować (szamponem do 24 myć). Przy
myciu bardzo wypadają, a po tym farbowaniu będą dodatkowo zmęczone.
Chciałabym je jakoś odżywić, ale nie wiem co wybrać. Podobno po WAX ciężko
się rozczesać, częściej się przetłuszczają, a nawet czasem włosów wychodzi
jeszcze więcej?! A może wybrać maseczkę intemnsywnie pielęgnującą włosy Dove
(z nibieską lub bordową nakrętką)???
Obserwuj wątek
    • Gość: Mango Re: Treatment wax czy Dove??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:26
      Treatment wax jest znakomita, tylko trzeba cierpliwości, bo nie działa błyskawicznie. Wzmacnia włosy, powoduje odrastanie nowych - sprawdziłam. Nie słyszałam, żeby komuś wypadały. Trzeba dobrze spłukać, to nie będą się przetłuszczały. Najlepiej używać jej zgodnie z instrukcją - jak maskę.
      • Gość: karola Re: Treatment wax czy Dove??? IP: 80.53.167.* 09.11.04, 23:11
        Ja tez kiedys uzywalam Henna Treatment Wax i bylam zadowolona. Mam z natury
        przetluszczajace sie wlosy i i tak je musze myc codziennie, a nie zauwazylam
        zeby po tym wosku bardzoej mi sie przetluszczaly. Trzeba porzadnie splukac.
    • Gość: Jasna Re: Treatment wax czy Dove??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:33
      Ja uwielbiam Dove, ale w takiej sytuacji Ty chyba potrzebujesz czegoś więcej.
      Wax działa wolno... Dobrym rozwiązaniem było by znalezienie czegoś w aptece,
      może Radical albo Neril?
    • Gość: Kate Re: Treatment wax czy Dove??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 22:43
      TYLKO WAX! To była jedyna odzywka która uratowała mi włosy po zrobieniu pasemek!
      Polecam!!!
      • Gość: lalique Re: Treatment wax czy Dove??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 07:28
        Jak najprędzej zamieniłam maskę Dove (niebieską) na Hennę Wax i zareszcie widać
        efekty!
        • Gość: julita30 Re: Treatment wax czy Dove??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 07:40
          Ja bym jednak obstawiała za henna vax,poniewaz nie jest to typowa odzywka jak
          np dove...ma działanie ppielegnacyjne ale bardziej lecznicze.
    • naila Re: Treatment wax czy Dove??? 05.11.04, 08:01
      Dove głównie nawilża, natomiast Wax nawilża i odżywia. Stawiam na Wax'a, a to,
      że źle się po nim włosy rozczesują to bzdura kompletna!!! Włosy stają się
      śliskie i sypkie. Jeśli boisz sie przetłuszczenia, albo Twoje włosy mają do
      tego tendencję, to trzymaj Wax'a ok 15 min. na włosach i NIE NAKŁADAJ na skórę
      głowy, tylko i wyłącznie na włosy! Bez dotykania odżywką głowy.
      Będzie dobrze!!
      • Gość: julita30 naila.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 08:19
        to trzymaj Wax'a ok 15 min. na włosach i NIE NAKŁADAJ na skórę
        głowy, tylko i wyłącznie na włosy! Bez dotykania odżywką głowy.
        Będzie dobrze!!

Nie ma takiej mozliwosci aby nałozyc ta akurat maskę tylko na wlosy.Mozna tak
        postapic ze zwykła odzywka, ale vax powinien byc nalozony na skórę głowy,
        poniewaz działa nie tylko na włos,, a takze na skóre glowy. Pozatym, vax musi
        byc szczelnie okryty workiem foliowym, na to trzeba załozyć ciepły ręcznik
        (tylko wtedy działa jak trzeba)więc raczej nie ma możliwości aby ta maseczka
        nie dotykała skóry glowy.Ja mam wlosy przetłuszczajace sie , myje codziennie
        ale nie zauważyłam aby vax przyspieszał przetłuszczanie wlosów.Wazne jest
        dokładne spłukanie odzywki.
        • Gość: Klara Re: naila.... IP: *.devs.futuro.pl 05.11.04, 08:34
          A ja powiem szczerze - dla mnie WAX przypomina pastę BHP i taką też recenzję
          wystawiłam mu na wizażu - ani mi nie pomógł, ani nie zaszkodził- zastanawiam
          się , ile autosugestii działa u wszystkich tak wychwalających ten produkt:)

Są lepsze rzeczy -np. seria Intense Repair L`oreala:)
          A z drugiej strony - zawsze po dramatycznych przejściach z włosami pomagał mi
          sposób babci: 2 żółtka wymieszane z kilkoma podgrzanymi łyżkami oleju lnianego
          + kilka kropli witaminy a+E, a codzinnie smarowanie skóry glowy Biostyminą
          (wodny wyciąg z aloesu) Na dłuższą metę to dział, chemia poprawia stan włosow
          chwilowo, takie mam wrażenie:)
          • Gość: julia30 Re: naila.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 08:43
            Ja nie lubie się babrac za przeproszeniem jajkiem i oliwą-pozatym moje włosy po
            prostu smierdza po odzywkach własnej roboty.Wydaje mi się ,ze Intense repeair
            to typowa chemia i działa własnie chwilowo.Natomiast vax zawiera wyciagi
            natuuralnne, bardziej ufam takim odzywkom.
    • Gość: body Re: Treatment wax czy Dove??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:51
      WIELKIE DZIĘKI!!! Muszę przyznać, że próbowałam wielu kuracji na włosy, różne
      tabletki, domowe sposoby (drożdże + żółtka)- trochę zabrakło cierpliwości - a
      efekty marne.:((( Badałam się też, i żadnej choroby nie mam.
      Chyba jednak zaryzykuje i kupię dziś WAX. A czy łupież się po niej nie pojawi???
    • justa_79 Re: Treatment wax czy Dove??? 05.11.04, 10:20
      ja nakładałam Wax nie tylko na włosy, ale przede wszystkim na skórę głowy, żeby
      miał działanie lecznicze, i wcale mi się po nim włosy nie przetłuszczały
      bardziej.
      • Gość: magdaa4 Re: Treatment wax czy Dove??? IP: *.gorzow.mm.pl 05.11.04, 11:40
        a ja np uzywalam waxu i po jakims czasie dostalam uczulenie co sie przejawilo
        swedzeniem glowy i lupiezem. kupilam sobie odzywke dove i sa znowu piekne i bez
        lupiezu. a moze mialam uczulenie dla tego ze za dlugo trzymalam? zamist 15-30
        min trzymalam godzine ? jak myslicie ma to cos wspolnego ?
    • Gość: body WAX uniwersalna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 10:32
      Czy jest wersja Wax uniwersalna, czy tylko do ciemnych i blond włosów? Jeszcze
      nie kupiłam, duże opakowanie ponad 29PLN, DROGO!
      • justa_79 Re: WAX uniwersalna??? 08.11.04, 14:09
        jest wersja uniwersalna. możesz kupić mniejsze opakowanie za ok. 18 zł, ale
        większe wychodzi bardziej ekonomicznie.
      • kalooo Ja stanowczo za waxem!!!;) 08.11.04, 15:43
        Nie ma równych,serio,serio!!!;) Są różne wersje,można coś dobrać,a co do ceny
        to powiem szczerze,że wbrew pozorom nie wychodzi drogo bo ma konsystencję wosku
        i przez to jest wydajny. Ja jestem za Waxem i najbardziej opłaca się najiększe
        opakowanie i najlepiej aplikowac wax będąc w saunie-ja właśnie wczoraj tak
        zrobiłam i moje włosy aż śpiewają dziś...;)

A co do Dove to mnie osobiście nie powalił na kolana,ale nie jest zły.
        • Gość: body Re: Ja stanowczo za waxem!!!;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:57
          Dzięki za info. Będę szukała jednak tańszej apteki, bo podobno duże opakowanie
          można kupić już za 24zł. POZDRAWIAM :)))
          • Gość: lalique Re: Ja stanowczo za waxem!!!;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:18
            Maseczka Intense Repair pozwalała na bezbolensne rozczesywanie włosów, ale o
            odrzywianiu nie było mowy - sianko jak było tak zostało. A henną wax zaczęłam
            myć włosy. W ogóle dałam sobie spokój z szamponami.
    • Gość: derika Re: Treatment wax czy Dove??? IP: *.petrus.com.pl 08.11.04, 19:26
      bez wątpienia WAX
    • Gość: body Re: Treatment wax uniwersalna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:21
      W każdej kolejnej aptece do której wchodzę mówią, że WAX jest tylko do jasnych
      i ciemnych włosów. Czy ta uniwersalna to jakaś NOWOŚĆ???
      Wyczytałam, że i jasna i ciemna zostawia lekki kolor na włosach, a ja w tym
      baleyagu mam i blond i brąz!
      • justa_79 Re: Treatment wax uniwersalna??? 09.11.04, 16:33
        taka w brązowym opakowaniu jest podobno uniwersalna, a wszyscy myślą, że jest
        do ciemnych włosów.
        • kalooo Re: Treatment wax uniwersalna??? 09.11.04, 16:35
          no właśnie,to takie zrządzenie producenta,żeby babeczkom łamigłówkę dać!;) Ja
          już zgłupiałam i po prosty ciemnej używam,i tyle.Na esentii piszą,że to do
          ciemnych,Sandra mówi,że uniwersalna,a na opakowaniu,że też do
          rozjaśnianych...;) I bądź tu mądry człowieku!;)
          • Gość: body Re: Treatment wax uniwersalna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:38
            A stosowanie jej wpływ na twój kolor(?), bo ja chcę wrócić do swojego
            naturalnego, i jeśli tak to rezygnuję - kupię dove.
            • kalooo Re: Treatment wax uniwersalna??? 09.11.04, 23:21
              nie ma,właściwie nie zauważyłam żeby jakkolwiek koloryzował włosy.Bardzo
              nabłyszcza,może dlatego włosy wydaja sie jakby "żywsze".;)Ale nie przyciemnia
              drastycznie absolutnie.Wydaje mi sie,że na tej samej zasadzie działa Dove,ale
              Wax jest zdecydowanie lepszy.Jeśli masz baleyage to ten ciemny powinien być
              ok,bo tam jest napisane faktycznie,że również do włosów rozjaśnienych,więc
              spokojnie możesz używać,tak mi się wydaje.
        • Gość: body Re: Treatment wax uniwersalna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:36
          Jeszcze raz DZIĘKI!!! :)))
          • Gość: Alicja Re: Treatment wax uniwersalna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 01:07
            Ja mam ten sam problem!!! Dopiero co doczekałam się swojego naturalnego koloru
            włosów, bo po 10 latach ciągłego rozjaśniania, to już nie były włosy, tylko
            sieczka! Teraz chciała bym je odżywić i już nawet kupiłam wersję do wł.
            ciemnych, ale boje się jej używać, żeby nie zmieniła mi koloru. Aten wosk nie
            jest całkiem biały, tylko lekko ciemnawy! Mój obecny kolor jest pomiędzy
            ciemnym blądem a szatynem prosze poradzcie którą wersję mam zastosować, do
            jasnych, czy ciemnych? bo po rumianku mogą też być bardziej żółte!!! HELP!
    • Gość: G@bi Re: Treatment wax czy Dove??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:48
      zdecydowanie WAX. Raz w tygodniu wybieram się do sauny, nakładam odżywkę(
      trzeba dobrze wsmarować w skórę głowy i we włosy) i siedzę sobie pół godzinki w
      temperaturze 110 stopni. _ Włosy są rewelacyjne. POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka