Dodaj do ulubionych

retinAle The Ordinary i Paulas Choice

29.09.24, 13:31
Czy orientujecie sie, czy retinal 0,2% z The Ordinary jest kapsułkowany? Nigdzie nie moge znalezc tej informacji. PAO to 6 miesiecy. Moze ktos juz go testowal i podzieli sie swoja opinia?

The Ordinary Retinal 0,2% Emulsion Serum

Zastanawiam sie tez nad tym preparatem, ale to nowosc i jeszcze nie ma zadnych opinii. Jesli testowalyscie albo macie jakies refleksje na podstawie samego skladu, to bardzo chetnie poczytam.

paulas-choice pro-clinical-retinaldehyde-treatment-kliniczna-kuracja-retinaldehyde-30-ml (0,1% retinal + prekursor adapalenu)

I w ogole jakie retinoidy mozecie polecic/planujecie na jesien?

PS Chcialam wkleic linki, ale wykruwa spam i mnie nie przepuszcza...

Obserwuj wątek
    • mayaalex Re: retinAle The Ordinary i Paulas Choice 29.09.24, 14:36
      wlasnie zaczelam ten retinal z TO, tez jestem ciekawa.
      Mialam retinal Dr Murad, bardzo dobry (zreszta Dr Murad w ogole dobrze na mnie dziala), jest drozszy niz ich retinol ale bardzo lagodny a przy tym mam wrazenie, ze byl skuteczny.
      • ania357 Re: retinAle The Ordinary i Paulas Choice 29.09.24, 14:46
        Napiszesz za jakis czas, czy czujesz moc tego TO? To juz wysokie stezenie, wiec cos powinien robic...

Ja wlasnie koncze medik8 crystal 0,1. Widzialam, ze od niedawna jest tez dostepne stezenie 0,2 medik8, ale szukam tanszej alternatywy.

Wczesniej testowalam BasicLab 0,15, ale nie polubilismy sie i G&G 0,1, ktory jestem w stanie zaakceptowac jako tansza alternatywe, ale medik8 byl dla mnie przyjemniejszy w stosowaniu i krotkoterminowo twarz wygladala chyba lepiej (ale to moze byc zludne i wynikac tylko z konsystencji i koloru).
    • leepka Re: retinAle The Ordinary i Paulas Choice 30.09.24, 15:45
      Podepne sie: a retinal od Skintra? Czy ktos zna ? Ma stezenie 0.3% i tak sie waham, bo mialam kiedys od nich serum z wit C i nie bylam zachwycona...

Wczoraj znalazlam tez nowosc od Mohani: dwa sera 0.15 i 0.3% retinalu
      • ania357 Re: retinAle The Ordinary i Paulas Choice 30.09.24, 16:05
        Tez widzialam retinal 0,3 od Skintra. Recenzje na wizazu ma takie sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka