Dodaj do ulubionych

krem super nawilzajacy? jaki?

IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.11.04, 11:29
szukam kremu ktory daje super nawilzenie skorze, ale cos takiego na prawde
super, zeby po nalozeniu czuc ze jest buzia nawilzona, no i zeby nie
zostawial tlustego filmu... znacie takie cudo?
Obserwuj wątek
    • niunka20 Re: krem super nawilzajacy? jaki? 14.11.04, 11:41

z wizazu
      Używałam próbki tego kosmetyku, była dołączona do maseczki...krem jest C-U-D-O-
      W-N-Y Bardzo dobrze nawilża, ma przyjemną konsystencję, taką dość lekką. Nie
      wysusza, nic po nim nie wyskakuje, zadnego uczulenia (a do tej pory chyba tylko
      nivea nic mi nie robił z twarzą negatywnego). Szybko się wchłania i twarz po
      nim sie świeci, chociaż nie powiem zeby matowił (ale od czego jest puder). W
      połączeniu z maseczką...no po prostu CUDO. Maseczka i na to ten krem i twarz
      jest śliczna, gładka, jak idealna.

tez mialam probke, krem jest swietny, lepszy od garniera
      • Gość: tralala niunka20 a jak nazywa sie ten krem? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.11.04, 11:45
        bo nie podalas nazwy..
        • niunka20 jak nazywa sie ten krem? 14.11.04, 11:56

Hean, Aloe Active, Krem nawilżający
          www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=bfccc7c69fca09ed01d72ae8dfe64243&cmd=details&itemid=7657
    • inecita Re: krem super nawilzajacy? jaki? 14.11.04, 12:03
      ja miałam dermedic hydra- in i uważam że jest ok
    • niunka20 Re: krem super nawilzajacy? jaki? 14.11.04, 12:12

Droga koleżanko Tralala,
      Przy zakupie kremu zawsze patrz się za skład, jeśli na samym początku listy
      składników zobaczysz mineral oil lub parafinium liquidum, tzn, ze krem jest do
      bani.
      W aloe aktive ten składnik w ogóle nie występuje.

cytuję ze strony makeup alley:
      This is the most horrible moisturizer! Dermatologists do not recommend mineral
      oil for even dry skin, and dyes will only irritate skin and cause breakouts.

o lotionie z 3 krokow cliniqua
      • Gość: francuzeczka Re: krem super nawilzajacy? jaki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:03
        ojoj kupilam ostatnio krem Ziaji nagietkowy i jestem z niego baardzo zadowolona,
        nawilzya super i likwiduje podraznienia, ale sprawdzilam i w skladnikach jest
        ten mineral oil!! napisz cos wiecej na ten temat, czemu wtedy do bani??
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: krem super nawilzajacy? jaki? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 14.11.04, 19:15
          Jest to najtańszy zapychacz kremów i jednocześnie jeden z najgorszych
          zapychaczy porów. Każy krem składa się ze składników aktywnych i bazy (w
          aptecznych maściach bazą jest najczęściej wazelina). A ponieważ najtańszą bazą
          sa oleje mineralne (poza wodą - krem nawilżający to 90% woda) - więc to sie
          ładuje. Porządne kremy nie powinny tego mieć. Tak apropos mineral oil - mama
          kupiła płatki do demakijażu oczu Rossmanna. Tłuścioch obrzydliwy, równie dobrze
          możesz zmywac oczy olejem. Skład: mineral oil. Także jak chcesz sprawdzić, jak
          wygląda to w czystej postaci, to do Rossmanna. A potem pomyśl, że ten olej
          nakładasz na twarz kremując się... Kolejnym świństwem jest parafinum liquidum.
          Ehh strach myslec, czym sobie buźke oblepiamy. ;)
          • Gość: M parafinum liquidum IP: 217.153.132.* 17.11.04, 17:23
            a co robi zlego? Znalazlam ja na drugim miejscu w skladzie kremiku
            nawilzajacego dla wrazliwcow Eris. Kupilam, uzywam 2 dzien, mam tlusta skore
            ale cholernie wrazliwa. Mam sie bac?
            M
            • Gość: justa Re: parafinum liquidum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:12
              paraffinum liquidum to olej mineralny, a co one robią, to pisałam niżej.
              natomiast o samym paraffinum: Pochodzenia chemicznego. Mieszanina płynnych,
              długołańcuchowych, nasyconych węglowodorów, które otrzymywane są z ropy
              naftowej. Jest także środkiem rozpuszczającym. Użyta w dużych dawkach tworzy
              tłusty film, powodując zatykanie porów, przez co skóra pozostaje bez dostępu
              tlenu.
    • Gość: monika Re: krem super nawilzajacy? jaki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:13
      ja jestem bardzo zadowolona z kremu i maseczki nawilzajacej Avon Naturals -
      milk and honey.
      • niunka20 Re: krem super nawilzajacy? jaki? 14.11.04, 12:16
        Gość portalu: monika napisał(a):

> ja jestem bardzo zadowolona z kremu i maseczki nawilzajacej Avon Naturals -
        > milk and honey.

koszmarek! glowne skladniki sa silnie komanogenne, zatykaja pory jak diabli.
        • inecita Re: krem super nawilzajacy? jaki? 14.11.04, 12:18
          czy ty aby nie uprawiasz jakiejś kryptoreklamy?
          • niunka20 Re: krem super nawilzajacy? jaki? 14.11.04, 12:25
            nie
            • asiek_asiekowaty Re: krem super nawilzajacy? jaki? 14.11.04, 12:33
              Fajnie, że się na tym znasz. :) Poradzisz mi. ;) Znasz kremiki dla cery
              mieszanej bez świństw w składzie?
              • Gość: goska Re: krem super nawilzajacy? jaki? IP: 195.116.1.* 14.11.04, 12:37
                A ja polecam z własnego doświadczenia Iwostin (intensywnie nawilżający z
                filtrami)
                • Gość: setif Re: krem super nawilzajacy? jaki? IP: *.net.pulawy.pl 14.11.04, 12:45
                  To prawda, Iwostin jest naprawdę świetny. A na noc może być Iwostin z podwójną
                  wit. C.
                  • Gość: Akne Re: krem super nawilzajacy? jaki? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.11.04, 18:20
                    Niestety, sama kiedys polecalam Milk & Honey Avonu, ale wkrotce okazalo sie, ze
                    rzeczywiscie zatykaja pory. Leza teraz u mnie na polce, prawie nieruszane i
                    jedyne, co moge zrobic to tanio je sprzedac lub nawet oddac komus, komu krzywdy
                    nie robia.
                    • niunka20 Re: krem super nawilzajacy? jaki? 14.11.04, 19:17
                      Spoko Akne, ja swój krem zużyłam do smarowania pięt.
                      W ogóle to wszystkie kremy z serii Naturals nie niczym się nie różnią prócz
                      zapachu i nazwy: Aloe, peach, milk & honey - jeden ch**j!
                      Ale jak przeanalizowałam skład kremu to aż za głowę się złapałam. Zawiera kilka
                      szkodliwych składników. Producent powinien dać jakieś specjalne ostrzeżenie,
                      gdyby tak było wcale bym się nie burzyła i nie urągła nad ich kiepską jakością.

• Gość: francuzeczka do niunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:04
                        prosze napisz cos wiecej na temat tego skladnkiu mineral oil bo jest on w kremie
                        nagietkowym ziaji z ktorego jestem bardzo zadowolona, likwiduje podraznienia,
                        nawilza. czemu z tym skladnikiem do bani??
                        • niunka20 mineral oil 14.11.04, 20:08

Z tego co wiem, mineral oil to jakaś pochodna ropy naftowej.
                          Nie brzmi to najlepiej, nie?
                          • Gość: francuzeczka Re: mineral oil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 23:01
                            hmm nie brzmi..fakt. ale dziewczyny na forum ogolnie bardzo zachwalaly kosmetki
                            ziaji mowiac ze to te ktore sa wlasnie nie szkodliwe,naturalne itp. skusilam sie
                            wiec na tem krem i jestem zachwycona, zmacilas moj spokoj..
                            • Gość: Ness Re: mineral oil IP: *.acn.waw.pl 15.11.04, 01:41
                              Dziewczyny, bez przesady. Dlaczego wierzycie, że wszystko, co mineralne, to złe?
                              Przecież składniki roślinne, albo nie daj Boże zwierzęce, też są bardzo silnie
                              komedogenne. Pochodne lanoliny, masło kakaowe, pochodne cholesterolu, olej z
                              pestek brzoskwiń, z pestek winogron... Mało tego, składniki roślinne i zwierzęce
                              mogą silnie uczulać, powodować podrażnienia, i tak dalej.

Z 'ropy naftowej' robi się przecież wazelinę, eucerynę, oliwkę dla niemowląt,
                              bazy maści aptecznych, itd, itd, itd. To, czy krem zapcha pory czy nie, zależy
                              od reakcji konkretnej skóry. U mnie np. Ziaja z masłem kakaowym (na pierwszym
                              miejscu wśród składników: petrolatum) nie zatkała zupełnie nic - na mieszanej
                              skórze! A niby takie komedogenne.

• justa_79 Re: mineral oil 15.11.04, 15:13
                                dobrzy dermatolodzy i kosmetolodzy nie polecają do pielęgnacji skóry żadnych
                                pochodnych ropy naftowej. mineral oil to tani wypełniacz kosmetyków. na skórze
                                tworzy nieprzepuszczalną warstwę. również wiele podkładów jest na jego bazie,
                                nie tylko kremy.
    • miss.didi Re: krem super nawilzajacy? jaki? 17.11.04, 13:23
      krem na dzien intensywnie nawilzajaco-dotleniajacy z sorai, kuracji
      dotleniajacej.
      BOSKI:)
      chyba pierwszy krem po ktorym mam nawilzona, nie swiecaca skore no i najlepsze-
      poschodzily mi wszystkie wypryski i nic nowego sie nie pojawia.
      no i tani -ok15 zl za 50 ml.
      polecam
      • Gość: Emilk@ Re: krem super nawilzajacy? jaki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 16:18
        ja jestem zadowolona z Dermiki Preventi na dzien, filtr ma co prada nieiwelki
        bo SP 8, ale na ta pore roku powinien starczyc ( podklad na SP10)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka