Dodaj do ulubionych

wałkujący się podkład

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:04
albo mi się śniło albo taki wątek był całkiem niedawno; jeśli tak, to może ktoś wklei link, bo nie mogę znaleźć.
a jeśli nie, to: jakie składniki w kremie sprawiają, że podkład się wałkuje?
mi się dzieje tak po Garnier Czysta Skóra, ale nie wiem co on w sobie ma, że tak się na nim wałkuje podkład.
dziękuję z góry
Obserwuj wątek
    • fairy5 Re: wałkujący się podkład 17.11.04, 16:06
      ja tez nie wiem co sie dzieje, walkuje mi sie podklad elisabeth arden na vichy
      cremie, sam krem z innym podkladem jest ok i tak samo podklad z innnym kremem...
    • Gość: aga Re: wałkujący się podkład IP: *.chello.pl 17.11.04, 22:27
      tzn ze krem sie nie wchłania / lub wchłania sie bardzo wolno, trzeba go nałozyc
      duzo duzo wczesniej
      • Gość: libra Re: wałkujący się podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 08:15
        nawet po dłuuugim czasie się wałkuje, dlatego stawiam na jakiś składnik, tylko nie wiem na jaki
    • kalooo Re: wałkujący się podkład 18.11.04, 09:37
      zazwyczaj wałkują się kremy z dodatkiem kaolinu,nazywane 'matujące'. Mistrzem
      wałkowania z Vichy (i nie tylko) jest Normaderm.
      • lady Re: wałkujący się podkład 18.11.04, 09:38
        Garnier czysta skóra i HR Urban Active tez sa niezłe w tej kategorii... :-/
      • sitc Re: wałkujący się podkład 18.11.04, 09:46
        to napewno zależy trochę od cery, bo na mnie podklad nie wałkował się ani na
        Garnier, ani na Normadermie.
        • Gość: aga Re: wałkujący się podkład IP: *.chello.pl 18.11.04, 10:15
          dobrze wałkował się swojego czasu ponds do tlustej skóry,a to wszystko dlatego
          że kremy do tłustej cery mają na celu pozostawienie matującego filmu na skórze.
          Często matują sie tez kremy ochronne na zimno, poniewaz tez mają zostawić film
          chroniący przed zimnem
          • kalooo Re: wałkujący się podkład 18.11.04, 10:17
            > Często matują sie tez kremy ochronne na zimno, poniewaz tez mają zostawić
            film
            > chroniący przed zimnem

Że się tak spytam-które kremy na zimę matują???Bo u mnie to ta 'ochronna'
            warstewka jest tłusta i błyszcząca,a poprzez film ochronny właśnie cos takiego
            rozumiem,zwłaszcza,że kremy matujące mają zazwyczaj 'absorbować sebum'...
    • Gość: libra Re: wałkujący się podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:32
      wcześniej miałam sorayę matująco-nawilżający i podkład mi się nie wałkował, a ten sam podkład na Garnierze jest po prostu nie do nałożenia :-(
      co krem to inna reakcja :/
      • Gość: mala mi Re: wałkujący się podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:59
        niezawodny jest zwykły krem NIVEA...pod każy podkład pasuje..trzeba go jednak
        nakładać minimalna ilość, gdyż dość sie błyszczy...a jeśli chodzi o mistrza w
        wałkowaniu to dla mnie 1 miejsce ma BEAUTIFUL MORNING AVONU..żadnego podkładu
        na niego nie nałożysz a próbowałam różne na niego nałożyć i to te
        lepsze.....porażka
    • Gość: alekto Re: wałkujący się podkład IP: *.toya.net.pl 18.11.04, 15:24
      ten krem jezeli chodzi o wspolgranie z podkladem to tragedia.. podklad walkuje
      sie strasznie...nie mozna go wogole nalozyc i dlatego odradzam go wszystkim..
      szkoda bo ma calkiem mily zapach... polecam natomiast nivea young.. podklad
      rozprowadza sie idealnie i efekt matowania jest rewelacyjny
      • asiek_asiekowaty hie hie :P 18.11.04, 16:12
        Garnier zawiera cynk. I to to. :) Nie tyle podkłady sie wałkują, same kremy się
        wałkuja, jak tylko mocniej lub dłuzej potrzec twarz. I tak samo wałkuja się
        wszelkie kremy, które zawieraja glinki, talki, Avonowski Poranny zawiera zdaje
        się mikę (w każdym razie chodiz mi o ten składnik, który rozświetla). To zależy
        od kremu, od ilości składnika, od sposobu i ilości nakłasdania kremu. Jak
        nałożyłam Garniera za dużo, to musiałam go "zwałkować", żeby nałożyć podkład, a
        jak nałożyłam mało, to nie było większego problemu, tym bardziej, jeśli podkład
        się rozprowadza, a nie wciera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka