Dodaj do ulubionych

www.wizaz.pl ?!

20.11.04, 17:04
Od jakiegos czasu czytam sobie opinie z tej wlasnie strony-KWC (Kosmetyk
Wszech Czasow). Wnioski-np. niesamowicie zachwalany przez Wizazanki podklad
to dla mnie jakis kompletny niewypal, a zjechany przez nie tusz uwazam za
cudowny.
A jak to jest z wami? Przeciez wiadomo, ze kazdy lubi cos innego; kierujecie
sie wiec ich radami czy robicie dokladnie na odwrot?
Obserwuj wątek
    • Gość: G' Re: www.wizaz.pl ?! IP: *.pl / 62.233.173.* 20.11.04, 18:38
      ja ogólnie nie lubię wizaz.pl =/ jak coś zachwalają to się zastanawiam nad
      kupnem a jak coś 'jadą' to nie wiem. zależy co ja uważam o tym.
      • Gość: Akne Re: www.wizaz.pl ?! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.11.04, 18:55
        Ja uzywam wylacznie kosmetykow, ktore odpowiadaja MOJEJ SKORZE, wszystkie
        testuje na sobie. Jedyne co sprawdzam na wizazu to podklady. Jesli tam maja 1-2
        gwiazdki to na pewno ich nie kupie - zbyt wielkie ryzyko. Gdy podklad ma 3
        gwiazdki i wiecej - wyprobowuje go na sobie, jak wszystkie inne kosmetyki.Nie
        biore pod uwage ocen kremow - swietnie oddzialywuja na moja buzie Aqua Beauty i
        D'Energie Nivea Visage, ktore na wizazu maja fatalne oceny. Calkowicie zepsuly
        mi cere kosmetyki AA Oceanic, ktore tam zbieraja doskonale notki.
    • Gość: Lenka Re: www.wizaz.pl ?! IP: *.chello.pl 20.11.04, 20:45
      Czytam Kwc z ciekawości(czasem sama recenzuje), natomiast niespecjalnie kieruje
      się tymi ocenami.
      Wolę sama przed kupnem wypróbowac dany produkt jeśli istnieje taka mozliwośc.
      Mam wtedy wiekszą pewnośc że zakup bedzie udany niż po przeczytaniu niektórych
      opini.
      Pozdrawiam
    • kalooo Re: www.wizaz.pl ?! 20.11.04, 22:12
      myślę,że na nic nie ma reguły,każdy człowiek jest inny,w każdym aspekcie zycia
      i tyczy się to również używania kosmetyków.Ja osobiście zaglądam na wizaż,ale
      nie trzymam sie ślepo tamtejszych opinii.Czasem wole cos najpierw
      przeczytac,chociażby,żeby wiedziec jaką ma konsystencję-nie zawsze można liczyć
      na testery,niestety..;(
      A i tak w większości przypadków kupuje kosmetyk,który mnie interesuje,więc tak
      naprawde to wizaz jest ciekawym miejscem do poznania opinii innych osób;)
    • aretse11 Re: www.wizaz.pl ?! 21.11.04, 09:29
      pewnie,ze kieruje sie radami...ale raczej z najblizszego otoczenia..ale i tak
      sama wszystko sprawdzam i wybieram toco jest dobre dla mnie..w koncu kazda z
      nas ma inne rzesy..czy inny gatunek skory..
    • meggy24 Re: www.wizaz.pl ?! 21.11.04, 09:32
      dla mnie wizaz jesy wyrocznią i jeszcze nigdy sie nie zawiodlam
      • Gość: evi Re: www.wizaz.pl ?! IP: *.chomiczowka.net.pl 21.11.04, 14:29
        Ja też kilka razy zawiodłam się na kosmetykach,
        które dostały najwyższe noty na www.wizaz.pl.
        Zresztą najwięcej ocen dostają kosmetyki z niskiej półki
        cenowej, a te droższe mają tylko po 1, 2 opinie i dlatego
        nigdy nie zdobędą tytułu KWC, a mogą być wśród nich perełki.
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: www.wizaz.pl ?! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 21.11.04, 14:55
          Ooooj właśnie nie: błyszczyki, cienie do powiek, podkłady - to wsyzstko z
          najwyzszymi notami z wyższych półek. A ogólnie co do Wizażu:
          1. prawie nie ma produktów, które miałyby albo złe, albo dobre oceny: są one
          bardzo sprzeczne, niekótre osoby uważają dany produkt za gniot, inne za
          rewelację.
          2. To normalne, bo każdy ma inne oczwekwiania i potrzeby, np. idiotyczne ejst
          dla mnie, że produkt przeciw cellulit ocenia osoba, która go nie ma i pisze: no
          nie mam cellulitu, ale balsam fajnie pachni. I buch: 3 gwiazdki. I po co
          ocenia? Jak ktos kupuje antycellulit, to po to, zeby działał antycellulit, a
          nie fajnie pachniał. Albo laska pisze: o fuuuj, jaki wtretny tłuścioch! No i co
          sie dziwi, że krem tłuscioch, kiedy psize jak byk: krem tłusty, a ona sama ma
          tłustą cerę? Albo: odejmuje gwiazdke, bo krem nie matuje. A przecież producent
          nie pisze nic o matowieniu, to czemu ona wymaga matowienia...? Takie oceny są
          dla mnie bez sensu: produkt powinno sie oceniac nie na podstawie oczekiwań, ale
          na podstawie obietnic producenta i na ile sa one spełnione (osoby z cera tłust
          nie powinny ocenaić kremów dla skóry suchej, bo wiadomo, że priodukt nie będzie
          im odpowiadał i zjadą go w ocenie).
          3. mam wrażenie, że na Wizazu jest taki barani pęd: jedna ocena dorba, druga
          dorba, trzecia dorba... i potem lecą same dobre - może następne osoby sugerują
          się poprzednimi ocenami i zawyżają ocenę...? I nagle buch: 1
          gwiazdka "porażka!". A może to jest ocena na rpzekór, żeby zjechać preodukt,
          który jest wysoko oceniony...?
          4. zdarza mi sie, że mam całkiem odmienne zdanie, niz większość na wizażu
          odnosnie danego produktu.
          5. ważny aspekt: dane osoby kupuja dane cenowe grupy produktów i tak np. osoby,
          które kupują tylko tanie produkty, tylko tanie oceniają, mają rozeznanie tylko
          w tanich, i wśród tanich szukają rewealcji - stąd część najtańszych produktów
          ma najlepsze oceny. Inne osoby kupuja droższe produkty i je oceniają, i
          porównuja. Zapewne gdyby każda oceniająca mogła porównywać produkty z różnych
          grup cenowych, oceny byłyby bardziej obiektywne., a tak - należałoby wlaściwie
          stwoprzyc osobny KWC dla kilku grup cenowych.
          • aga12345678 Re: www.wizaz.pl ?! 30.03.21, 13:50
            Jestem tam od trzech miesięcy i dość skrupulatnie się przypartuję; co do forum to darowałam sobie, bo kultura jak dla mnie wypowiedzi jest za niska. Po za tym co po niektóre panny bardzo krytycznie się odnoszą tylko po to, żeby zrobić sobie dobrze i poczuć się lepiej, stronię od takich wypowiedzi.
            Co do KWC to mam mieszane odczucia, na pierwszym miejscu to jakaś Pani która nigdy nie miała w ręku tych kosmetyków i siedzi tam już długo. Po za nią jest kilka dziewczyn, które watro poczytać, niezależnie czy kupię te kosmetyki czy nie, piszą z sensem.
            Ja odnoszę wrażenie że niektóre dziewczyny bardzo krytykują kosmetyki tylko po to żeby tak tych gwiazdek nazbierać, bo takie wypowiedzi mają ich więcej. Czytam opinie także o tych kosmetykach, które sama używam w domu, szczególnie markowe makijażowe i tu wypowiedzi mnie przerażają, nawet obrażają. Osobiście sądzę że ze złości że nie mogą mieć tych kosmetyków w domu piszą takie recenzje. Ostatnio kupiłam sobie taki fajny tusz i tak się cieszyłam bo on sam tak fajnie klika jak się go zamyka i otwiera z bogatą formułą, zdrową a one tak go oczerniły tylko dlatego że kosztuje trochę drożej, bo chciały żeby im nowe rzęsy po nim urosły. Wiecie że żadna nie zauważyła jak on działa, cóż zapewne żadna nie miała go w ręku.
            Perfum także nie czytajcie tam są bzdury napisane o zapachach, które używam od 20 lat warto poszukać innego żródła raczej blogów, bo tam dziewczyny nawet jak ich nie mają to miały próbki i wąchały te pachnidełka. Tu połowa nawet nie zadała sobie trudu żeby zdobyć tester, to są recenzje na ilość a nie na jakość.
    • aga12345678 Re: www.wizaz.pl ?! 30.03.21, 14:09
      Tak też to zauważyłam i nie piszę o własnych kosmetykach na KWC, które używam bo ich wszystkie wypowiedzi są wzięte z sufitu. Czytaj tylko o balsamach i żelach pod prysznic bo część z nich miała je w ręku to łatwiej się zdecydować. Kosmetyki makijażowe odradzam w ogóle opierać się na tych odrealnionych od rzeczywistości opiniach. One są za młode i większość z nich ich nie kupuje a nawet jak już jeden trafi się z wyprzedaży i któraś go sensownie opisze, to panienki po złości krytykują, choć w ręku ich nie miały. Po za tym co to za maniera wymagać od tuszu za 140 zł jakiś fenomenalnych właściwości, żeby im dogodzić. czy one w ogóle w swoim całym życiu użyły choć 5 tuszy w tej cenie? Do czego to porównują ? Niedawno na fali był Loreal tusz taka plastikowa imitacja miedzi nawet mnie zainteresował, poszłam do drogerii odkręciłam a tu taka czarna mazia aż mnie przestraszył, ja różne używam ale czegoś takiego dawno nie widziałam. Opinie ma dobre pomimo że staniał o połowę i nikt go nie chce. Dla mnie niepojęte co mogą wymyśleć młode dziewczyny i co mają w głowie pisząc te bzdury.
    • karolciaax97 Re: www.wizaz.pl ?! 09.04.21, 16:06
      Moim zdaniem nie ma reguły, każdy jest inny i oczekuje czegoś innego od danego kosmetyku. Z wizażu korzystam, gdy chcę znaleźć jakieś kosmetyki, które by mnie interesowały, aby mieć zarys, co aktualnie jest dostępnego a rynku. Korzystałam wiele razy z różnych KWC, jedne mi się serio sprawdziły, a inne to kompletne buble ;p trzeba zawsze szukać produktów, które będą idealne zarówno dla naszej skóry, włosów itd jak i dla naszych oczekiwań.
    • bunnita Re: www.wizaz.pl ?! 12.05.21, 09:01
      czasami kieruje sie opiniami, ale czesciej po prostu czytam sklady, bo każda skóra jest inna i reaguje inaczej
    • carameleq Re: www.wizaz.pl ?! 19.05.21, 11:59
      kilka produktów stamtąd mi podpasowalo, grunt to sprawdzac te ktore maja sporo recenzji i mozna sie dowiedziec jak dzialaja na roznych typach cery
      • japoneczka01 Re: www.wizaz.pl ?! 20.08.21, 05:09
        Od miesiąca nie mogę wejść na stronę wizaz.pl - cały czas pokazuje się błąd wczytywania strony i informacja, że używa przestarzałej i podatnej na ataki technologii bezpieczeństwa. Może ktoś wie co się stało i jak się teraz tam wchodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka