Dodaj do ulubionych

Avon - co polecacie??

IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 13:08
nie czesto zdarza mi sie miec katalog avonu i okazje zamowienia czegos, poza
tym jakos malo ufam tej firmie, ale moze jest jakis produkt godny zakupu? bo
ja sie na kosmetykach avonu nie znam po prostu, chodzi mi dokladniej o jakies
kremy czy maseczki do twarzy, ciala. co warto kupic? poradzcie dziewczynki
Obserwuj wątek
    • kragmel Re: Avon - co polecacie?? 22.11.04, 13:18
      z serii spa krem oliwkowy do ciała. w ogóle często sobie dziewczyny polecają
      kosmetyki z tej serii.
      krem do rąk glicerynowy, któremu stale zmieniają opakowanie.
      serum na zniszczone końcówki włosów.
      ich kremy i maseczki do twarzy mnie nie przekonały. używałam głównie tych do
      cery tłustej/pryszczatej.
      • Gość: madzi1 Re: Avon - co polecacie?? IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 13:23
        wlasnie spodobala mi sie ta seria spa oliwkowa i ta z mineralami morza
        martwego. z tej drugiej serii jest maska do ciala detoksykujaca, tak sie nad
        nia zastanawiam, ale mysle ze moze po prostu dawac efekt jak po pilingu wiec
        nie wiem czy warto ja kupowac??
        ja mam cere lekko pryszczata, mieszana, wiec moze masz jakiegos asa?
        • kragmel Re: Avon - co polecacie?? 22.11.04, 13:37
          Gość portalu: madzi1 napisał(a):

> wlasnie spodobala mi sie ta seria spa oliwkowa i ta z mineralami morza
          myślę, że z tych serii akurat możesz spokojnie zamówić wszystko co ci się
          podoba. zbierają dobre recenzje :)
          aha to chyba tutaj jest peeling do ciała z brązowym cukrem - jak lubisz
          drapiące to spróbuj koniecznie :)

> ja mam cere lekko pryszczata, mieszana, wiec moze masz jakiegos asa?
          miałam maskę peel-off, taka przezroczysta tubka, w środku zielony żel - nie
          dałam rady wykończyć opakowania, bardzo mi to nie pasowało. potem maseczka
          ozyszczająca, rozgrzewająca do twarzy - po kilku użyciach otwór mi się
          zabetonował maseczką i nie dało się jej używać (zresztą efekt był marny). teraz
          mam taką glinkową maskę oczyszczająca 1-2-3 i jest najlepsza z nich wszystkich,
          ale wolę Eris drożdżowy.
    • Gość: Kasia Re: Avon - co polecacie?? IP: *.tvgawex.pl 22.11.04, 13:30
      Mam nadzieje, ze nie uznasz, ze jestem malo wiarygodna, kiedy powiem, ze jestem
      konsultantką Avon:). Myślę, ze po mojej wypowiedzi bedzie widac, ze jest ona
      szczera, poniewaz wcale nie mam zamiaru zachwalac wszystkich produktow Avon, w
      zadnym wypadku, ale: jak dla mnie naprawde super jest:
      1. Maseczka błotna do twarzy z minerałami z morza martwego (zamówiłam już 3cie
      opakowanie:))
      2. Perfum Rare pearls i Little black dress, plus za to, ze bardzo dlugo
      trzymaja, a jakis tydzien temu popsikalam jednym z nich kolnierzyk kurtki i
      caly czas pachnie:)
      3. Cień w sztyfcie do powiek, ale polecic moge tylko kolor Diamond (perlowy
      bialy), bo jak reszta to nie wiem. Na powiece trzymaja doslownie caly dzien.
      4. Krem intensywnie nawilzajacy z miodem i mlekim. Ladnioe pachnie i starcz na
      bardzo dlugo. tani (w promocji 9.90)
      5. Mleczko do twarzy z miodem i mlekiem. Osobiscie uzywalam tego do demakijazu
      oczu - bardzo fajne.
      6. Meska woda toaletowa i dezodorant Blue, bardzo trwale.
      Teraz nie przychodzi mi do glowy nic wiecej. Teraz dla odmiany produkty,
      ktorych ja osobiscie nie polecam:
      1. Wszelkiego rodzaju podkłady (od tanszych do najdrozszych) jak dla mnie
      nieciekawe, aha, poza podkladem rozswietlajoco-antystresowym, jest fajny ale
      slabo kryje. Reszta nieciekawa.
      2.Tusze do rzes srednie.
      3.Wyszczuplajacy krem antycelluitowy. Niektorzy pisza, ze fajny, ale ja po
      nasmarowaniu sie nim mam wrazenie, ze cala sie kleje. Nie polecam.
      To,ze wiecej wymienilam produktow, ktore mi sie podobaja, naprawde nie wynika z
      tego, ze jestem konsultantka. Na pewno jest wiecej produktow, ktorych nie
      polecam z tym, ze teraz wiecej nic mi do glowy nie przechodzi. Wiadomo, ze
      produkty ciekawe i te, ktorych sie uzywa bardziej pozostaja w pamieci:). A
      propos nie mam po co Cie oszukiwac, bo to, że Ty byc moze kupisz cos tej firmy,
      mi nie przyniesie absolutnie zadnych korzysci:). Pozdrawiam. Pa.
      • madzi1 Re: Avon - co polecacie?? 22.11.04, 13:50
        dzieki Kasiu :) nad ta maseczka tez sie zastanawialam, wiec jak mowisz ze jest
        dobra... :) tak samo z tym kremem z miodem i mlekiem, chyba sie skusze na
        jedno i drugie :)
        • madziowy1 Re: Avon - co polecacie?? 22.11.04, 20:59
          Hej!Maseczka z mineralami jest suuuper. Także polecam cienie w
          sztyfcie.Używałam jeszcze szamponu do codziennej pielęgnacji 3 w jednym.,kremu
          aloesowego(ekstra)Aksamitny podkład też niezły tylko nie mogę utrfić z kolorem,
          ale jakby coś to polecam. Tak w ogóle to bardzo często kupuję różne rzeczy i
          bsbki w pracy też i jesteśmy bardzo zadowolone.Jak cpś jest w promocji to warto
          spróbować.Pozdr.
      • kalooo Re: Avon - co polecacie?? 22.11.04, 13:56
        2. Perfum Rare pearls i Little black dress, plus za to, ze bardzo dlugo
        > trzymaja, a jakis tydzien temu popsikalam jednym z nich kolnierzyk kurtki i
        > caly czas pachnie:)

Ugh....;/ A ja tak lubię perfumY LBD..

A co do Avonu,to tu jest sporo opcji:
        niefajne:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=16449554
        fajne:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=16442271
        seria SPA:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=17298414
    • Gość: Iwa Re: Avon - co polecacie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 13:39
      używałam trochę 5rozmaitych kosmetyków z tej serii, ale z czystym sumieniem
      polecic moge
      1. maseczke rozgrzewającą- oczyszczającą (tylko trzeba ją dokładnie zamykac, by
      po pierwszym uzyciu nie skamieniała)
      2. sztyft herbaciany na wypryski
      3 zmywacz do panokci

nie polecam natomiast oliwki nawilżającej do ciała w sprayu, zamiast nawilżac-
      wysusza
      • madzi1 Re: Avon - co polecacie?? 22.11.04, 13:52
        hm...a mi sie ta oliwka tak spodobala, bo mam straaaasznie sucha skore, dzieki
        Iwa
        • Gość: setif Re: Avon - co polecacie?? IP: *.net.pulawy.pl 22.11.04, 14:55
          Ja od razu zaznaczam, że nie jestem konsultantką. Lubię kremy Avonu, te droższe
          kupuję w promocji. Kupuję też pomadki, jeśli są w promocji.
      • kragmel Re: Avon - co polecacie?? 22.11.04, 15:05
        Gość portalu: Iwa napisał(a):

> 1. maseczke rozgrzewającą- oczyszczającą (tylko trzeba ją dokładnie zamykac,
        by
        >
        > po pierwszym uzyciu nie skamieniała)

moja skamieniała POMIMO dokładnego zamykania <lol>
        • Gość: Emilk@ Re: Avon - co polecacie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 15:18
          Ja polecam
          1. z serii Planet Spa: krem do stop i łokci z kwasami AHa ( zapomnialam juz co
          to znavczy zgrubialy naskorek i pumeks), maszeczke błotna do twarzy, peeling do
          twarzy z biala herbata, peeling do ciala z brazowym cukrem, nowy zel do
          demakijazu twarzy z pompka algowy tez jest ok, ale jak sie przypadkiem dostanie
          do oczu to szczypie bardzo.
          2. Zele pod prysznic Senses: szcegolnie pomaranczowy i zielony
          3. Plyny do kapieli: teraz wchodzi waniliowy i juz sobie na niego ostrze zabki,
          teraz mam cynamonowy i jest fajniutki.
          4. zmywacz do paznokci: duzy i nie niszczy plytki, nie poraza tez zapachem.

nie kupuje natomiast ich kolorowki bo nic mi nie pasuje
          • Gość: julita30 Re: Avon - co polecacie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 15:25
            Świetne są antyperspiranty w kulce On Duty,maseczka z mlekiem i miodem-pięknie
            nawilża,seria do stóp tez ok,pozatym chwalę tez perfumy Love Blusch;-)aha,i
            krem Milk Comfort.
          • Gość: Kobietka21 Re: Avon - co polecacie?? IP: *.devs.futuro.pl 22.11.04, 21:31
            1.Modelujący krem do biustu,Firm&Sculpt
            2.Perfumy:Pur Blanca,Perceive,Wink,i wogóle wsazystkie perfumy sa the best.
            3.Balsamy do ciała z linii Body lotion,i skin so soft
            4.Moj ulubiony tusz stylista!!
        • Gość: Iwa Re: Avon - co polecacie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:00
          moja pierwsza tez skamieniala, otwor przepychalam gruba igla od superglue ale
          mimo to kupilam druga. tym razem uwazam, by ani odrobinka maseczki nie zostala
          pod nakretka i juz nie zasycha.
          Ta maseczka dobrze robi mojej twarzy, kupilam garniera rozgrzewajaca z
          ogorkiem, ale nie umywa sie do tej avonu
    • lola211 Re: Avon - co polecacie?? 22.11.04, 16:03
      Moge polecic z czystym sumieniem:
      - krem na noc Milk Comfort- bajka, skora od razu gładziutka, nawilzona
      -maska z oliwka do wlosów- extra, serum na koncówki włosów oraz serum
      zwiekszajace objetosc
      -peeling z cukrem do ciala
      -2- stopniowy peeling do twarzy z kwasami( po 30- tce)
      -zel pod oczy z peptydami
      z kolorówki pomadka nabłyszczajaca oraz beyond color
      Tyle pamietam.
    • slotna Re: Avon - co polecacie?? 22.11.04, 16:29
      olejek do paznokci i w ogole odzywki z wyjatkiem tej z jedwabiem (luszczy sie i
      ma ohydny rozowy kolorek)

szampony i odzywki z serii Herbal Care - bardzo tanie, pieknie pachna i do
      moich wlosow sa idealne (dobrze sie po nich rozczesuja)

szampony i odzywki z serii dla dzieci - tez lubie; zwlaszcza szampon arbusowy i
      odzywke kokosowa - cudo;)

krem z wit. E... czy moze A? Nie pamietam;-/ Taki w bialej tubce z
      pomaranczowa nakretka - swietny, dobrze nawilzal i jakby delikatnie zluszczal
      martwy naskorek

maseczka peel-off grapefruitowa

peeling z serii Clerskin (tak?) - drobnoziarnisty, ostry, bardzo wydajny (dzis
      dopiero zauwazylam ze moj sie konczy, a mam go... rok)
      • Gość: Akne Re: Avon - co polecacie?? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.11.04, 19:40
        NIE KUPUJ KREMU Z MIODEM I MLEKIEM!! zatyka pory jak nic innego na swiecie.
        Sama go kiedys zachwalam, ale to bylo przed wysypem grudek i pryszczy. Teraz
        uzywam go jako balsmau do ciala, ale marnie sie sprawdza w tej roli. Z calego
        serca odradzam.
    • Gość: Olka 1982 Re: Avon - co polecacie?? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.11.04, 19:46
      Ja lubie szminki nablyszczajace, olejek cynamonowy do stop, serie sss rozowa
      Skin So Soft, Nie lubie serii Naturals, odzywki do paznokci sa ok, lubie tez
      fajow plyny do kapieli w duzych opakowaniach te kolorowe ale nie Senses tych
      nie probowalam,nie lubie maseczek tej firmy.......krem glicerynowy do rak -
      fajny....
    • Gość: Jasna Re: Avon - co polecacie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:05
      - cała seria Skin So Soft
      - tusz do rzęs Lash Designer
      - krem do twarzy Botanisource, ale pod oczy już nie
      - generalnie tzw. produkty dodatkowe - torebki, szale, kosmetyczki, biżuteria
      są dobrej jakości i w ciekawych wzorach; dobrze wykonane
      - peeling do twarzy z kiwi z serii Naturals
      - b. dobre perfumy, niestety b. popularne i dużo kobiet pachnie np. Perceive, a
      jest to zapach obłędny i długo trzyma
    • madzia773 Re: Avon - co polecacie?? 23.11.04, 09:15
      1. krem do rąk taki biało rózowy, używam go od 2,5 roku dokładnie, nie miałam
      dotąd lepszego
      2. krem do stóp
      3. maseczka błotna do twarzy SPA
      4. krem milk comfort milutki i jak cudnie pachnie:)
      5.szminka iced coffee - jedyny odcień w którym nie wyglądam wulgarnie
      6.tusz stylista kolor azure bardzo ładny do letniego makijazu
      7.woda perfumowana far away sensual
      8. lakiery do paznokci nail wear, mam dwa kolorki wodcieniach, jakich nie ma
      Inglot, któremu jestem prawie wierna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka