Gość: ania IP: *.dzialdowo.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 10:52 Ja je uwielbiam. Ciekawa jestem waszych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katrina Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 11:22 Jasne. Zakochałam się w nich jak pierwszy raz pojechałam do USA (w siódmej klasie podstawówki :-))). Po paru latach trochę "ochłonęłam" z tej miłości, ale nadal bardzo je lubię. Właśnie mi się kończy krem do stóp Hemp (mam też te słodkie skarpetki i rękawiczki :-)) i niestety juz sie skończył peeling do ciała Cranberry (kocham ten zapach), żel pod prysznic nie chce się skończyć, bardoz wydajny. Balsam do ciała Cranberry ma wyraźnie nabłyszczające drobinki, więc uzywam go raczej okazyjnie. Kocham pomadke ochronna z miodem (znowu - ten zapach!), zużyłam ze trzy. Body Butters o których piszesz testowałam na sobie w sklepie, wszystkie super nawilżają, pachniały tak smakowicie że w rezultacie nie zdołałam się zdecydować :-) Jako nastolatka z trądzikiem byłam wiernym uzytkownikiem serii TeaTree i do dzisiaj jestem uzalezniona od olejku tea tree oil - zuzywam juz n-tą buteleczkę, chociaż teraz już mam cerę ok. i uzywam go raczej sporadycznie , ale tego uczucia na twarzy nie da się z niczym porównać :- ), po prostu jest to GENIALNY produkt. Kolorówka nie bardzo mi przypasowała, za to moja Mama u nich kartę stałego klienta i lubi kolorówkę - jest uzależniona od błyszczyków (ja osobiście nie widze w nich nic specjalnego). Generalnie jest to super firma, maja bardzo fajne sklepy firmowe i nie rozumiem czemu nie ma Body Shop'u w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? IP: *.dzialdowo.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 11:29 Zgadzam się - Tea Tree jest niesamowity. Nie wysusza skóry i zużywam juz 3 buteleczkę. Z masełek do ciała podobno super jest też Shea. I ja nie rozumiem czemu nie ma tych sklepów w Polsce. Myslałam już żeby sama sie tym zająć i otworzyc pierwszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 11:38 świetnie, to może mnie w nim zatrudnisz? :-) jeszcze a'propos kolorówki to czy znasz może All-in-one FaceBase? W sklepie nie zwróciłam na to w ogóle uwagi, ale na dooyoo.com jest mnóstwo naprawdę entuzjastycznych opinii. Jeszcze podobnie entuzjastyczne opinie, ale na innej stronie, chyba na icompact.com dotycza kremu pod oczy z różowej serii z vit.E. podobno rozjasnia cienie, ja nie mam tego problemu, więc go niekupiłam. miałam za to z tej serii krem do rąk i był ok., aczkolwiek żaden cud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasia Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? IP: *.wcp.pl 07.05.02, 12:49 JA GO KOCHAM! Na widok charakterystycznego reaguję bardzo żywiołowo: wrzask i błędny wzrok. Uwielbiam Brazilian Nut Body butter, nie ma nic lepszego na suchą skórę, a zapach jest super, płyny do kąpieli są the best (peeling myjący truskawka!!!), maska bananowa do włosów także, zapachy są średnio trwałe, ale ciekawe, np. Ananya czy Moonflower (ten nawet całkiem się trzyma). Miałam także: maseczki do twarzy, szampon + odżywkę do włosów, niezliczone balsamy do ust, peeling do ciała 2 wersje - wszystko polecam. Z kolorówki miałam Lip Tint, ale nie wiem, czy jeszcze go robią, taki fajny transparentny kolor, konturówki, odżywkę do rzęs, super kredki do powiek i cienie... Błyszczyk bezbarwy bdb. Podkład i tusz bez rewelacji. Cały czas wprowadzają nowe produkty, ale nie mam jak śledzić :-(((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 12:57 Moja Mama kocha LipTint. Mówisz że cienie i kredki sa ok? Tzn. że cienie sa trwałe a kredki miekkie i tez trwałe? Właśnie widze w katalogu fajny cień (pink whisper) i kredkę (grape) i sie zastanwiam nad nimi.. A używałaś może cieni w kremie QuickShadows? Te maja dopiero kolorki! Jeśli coś znasz to napisz. ze szczegółami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasia Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? IP: *.wcp.pl 07.05.02, 13:50 używałam cieni tradycyjnych i byłam zadowolona, kolory ciekawe, były trwałe; nie używałam tylko żadnego ciemnego odcienia, tylko żołty (Corn), lila, beż, różowy, więc nie wiem, jak tam z make-upem 'dramatycznym'. Z kredek to mam tak dokładnie Highlighter Pen czy coś takiego, dość gruba kredka, perłowo-różowa jest super - trwała, 'rozjaśnia' oczy i je powiększa; druga, taka zmrożona kawowa jest chyba lepsza dla kogoś o ciemnej skórze, bo na moich powiekach po prostu jej nie widać :-(((. Miałam jeszcze ołówek do brwi, w czasach LO (jakoś się wtedy więcej malowałam) i eyeliner w mazaku, największa ciamajda by się pomalowała, ale go potem zmienili na taki a la kałamarz i przestał mi odpowiadać. Z tych nowszych produktów nic nie wiem, bo ostatni kontakt z Body Shopem miałam w wakacje, a wtedy z premedytacją olałam kolorówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 13:56 HighLighter Pen masz Cosmic czy Eclipse? a w ogóle to dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasia kredki IP: *.wcp.pl 07.05.02, 14:03 Eee. Wywlokłam i to nie Highlighter, tylko Shadow lustre crayon 02 opal pink i 04 mocha pearl. Jeśli wciąż to robią to polecam; nie wiem, jaki masz katalog, ale pamiętam, że i w niemieckim i w angielskim nie pokazywali wszystkich produktów. Pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: kredki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 14:10 Dzięki. Ja mam z USA i nie ma tego produktu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasia Re: kredki IP: *.wcp.pl 07.05.02, 14:13 mogli go zlikwidować, ale jeżeli ten Highlighter to taka grupa, opalizująca kredka to pewnie coś podobnego... Dodam jeszcze, że mam parę pędzelków do oczu i do pudru już dobre parę lat i są nie do zużycia. Pozdrawiam :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: kredki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 14:21 Co Ty powiesz, a ja w zimie myslałam i myslałam nad pędzlem do pudru i w końcu kupiłam Estee Lauder. Jest super, ale tal sobie potem jeszcze raz popatrzyłam na ten Body Shop'u i w sumie sa podobne. Co za porażka, wydałam $35 a mogłam tylko $12. Grrr :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasia Re: kredki IP: *.wcp.pl 07.05.02, 20:14 właśnie, zasadniczo jestem przeciwna przepłacaniu, a te pędzelki są naprawdę świetne. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vikcia Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? IP: *.pl 07.05.02, 19:54 Znam, znam! Zakochałam się w nim, jak byłam w Anglii. I też nie rozumiem, czemu nie ma ich w Polsce??? Do tej pory mam jeszcze "papier pudrowy"- coś w stylu absorbentek, tylko dodatkowo z warstewką delikatnego pudru- rewelka, super się sprawdza na imprezach!! Odpowiedz Link Zgłoś
aneet Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? 08.05.02, 10:54 Sklep Body Shop jest w Galerii Centrum w Warszawie o ile mnie pamięć nie myli:)) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? 08.05.02, 11:25 Myli Cię, myli - niestety. To nie jest Body Shop, ale BODY BASICS :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mraw Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? IP: 62.233.183.* 08.05.02, 12:24 Napiszcie, proszę, w jakim europejskim kraju można kupić te kosmetyki ( oczywiście oprócz Anglii). Wybieram się do Włooch, czy gdzieś po drodze mam szansę natknąć się na nie? Pozdroofka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasia Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? - bella Italia IP: *.wcp.pl 08.05.02, 15:44 jest na pewno we Włoszech i na pewno w Rzymie, przypuszczam, że w innych dużych miastach też. rozglądałam się w Wenecji, ale nie widziałam, ale też byłam b. zmęczona :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
agat_ka Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? - bella Italia 08.05.02, 16:10 jest w Niemczech (pewnie bedziesz przejezdzac w drodze do Wloch ;-)), w Holandii, Szwecji (moze nie bardzo po drodze), z tego co sama widzialam. udanych zakupow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasia Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? - bella Italia IP: *.wcp.pl 08.05.02, 16:24 a, no i też po drodze w Austrii - parę w Wiedniu, w Salzburgu i jeszcze gdzieś. Są nawet dwa w Rumunii, cholera :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucilla Re: czy znacie kosmetyki Body Shop? - bella Italia IP: *.ken.stores.easyeverything.com 08.05.02, 16:35 Jak juz napisalam w jednym watku - rozmawialam z przedstawicielka tej firmy, ktora potwierdzila, ze juz od co najmniej 5 lat mysla nad wejsciem do Polski, ale zawsze przesuwali date ze wzgledu na trudnosci zwiazane ze znalezieniem odpowiedniego polskiego partnera -dzalaja na zasadzie franchisingu, jak McDonalds. Odpowiedz Link Zgłoś