IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 11:55
Zawsze miałam ładne stópki, bez odcisków i zrogowaciałej skóry. Ostatnio jednak
zauważyłam, ze odbiegają dalece od idelnego stanu. Pięty są trochę utwardzone,
ale najgorsze są paluchy:(. Z jednej strony mam narośl zrogowaciałej skóry. Nie
wiem czy pumeks pomoże. Może znacie jakiś sposób na pozbycie się tego
paskudztwa...
Lato sandałki i te sprawy...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: katrina Re: stopy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 12:39
      Na początek pedicure u dobrej kosmetyczki (jeden raz może nie wystarczyć,
      trzeba pochodzić regularnie) + peeling + kremy wcierane regularnie najlepiej
      rano i wieczorem. Minus: potrzeba trochę czasu i pieniędzy. Plus: działa. i
      ładne stópki gwarantowane :-)
      Tylko idź do pedikiurzystki którą Ci ktoś poleci! nie idź w ciemno! mnie jedna
      pani tak załatwiła paznokcia że 1/3 musiała zostac wycięta (w innym salonie, na
      pedicure leczniczym) i jeszcze mi całkiem nie odrósł. Nikomu nie życzę :-(
      • Gość: agat_ka Re: stopy IP: *.biochem.mpg.de 07.05.02, 16:40
        a propos pedikurzystek, czy mozecie mi jakas polecic w Krakowie???
        zastanawiam sie nad tym z w/w powodow, ale boje sie zle wycietych paznokci,
        infekcji itp. przyjemnosci
        pzdr
        • conti Re: stopy 09.05.02, 08:06
          ach marzę o dobrym pedicurze, masażu stóp... Czy ktoś może polecić dobrą!
          pedikurzystkę we Wrocławiu?
          pozdrawiam, Conti
    • Gość: mar Re: stopy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 13:33
      No niestety tak to jest po zimie!
      Domowe sposoby, które ja stosuję to kapiel w wodzie z solą (Scholla do stóp) a
      nastepnie ścieranie tarką, metalową piety a mineralną śródstopie. Jeśli chodzi
      o odciski to polecam plasterki Scholla. Wybierałam się do pedikiurzystki ale
      bałam się ryzyka spieprzenia czegoś. Dlatego sama się wzięłam za stópki.
      Polecam także pilingi i kremy zmiękczające na codzień. A poza tym regularne
      ścieranie skóry z miejsc w których twardnieje skóra.
    • Gość: ptasia Re: stopy IP: *.wcp.pl 07.05.02, 13:42
      potwierdzam, że: sól Sholla albo taki płyn mentolowy Body Basics, a jak
      wymoczone, to ścierać, peeling+kremy, są też takie specjalne nożyki do usuwania
      bardzo zrogowaciałego naskórka, ale osobiście bałam się stosować :-))) Pedicure
      sądzę, że też jest dobrym pomysłem.
      • Gość: kasica Re: stopy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 14:18
        A propos peelingow - mi w czasie stosowania takowego
        zawsze znacznie bardziej "peelinguja" sie rece, niz stopy.
        Na rekach mam skore wiotka i delikatna, na stopach wrecz
        przeciwnie. Czy macie na to jakis sposob?
        • Gość: ptasia Re: stopy - kasica IP: *.wcp.pl 07.05.02, 14:21
          rękawiczki??? :-)
          • Gość: katrina Re: stopy - kasica IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 14:25
            To znowu ja :-)))) Rękawiczki bawełniane z Body Shop. Mozna je kupić osobno
            albo w zestawach do rąk Hemp.
            • Gość: kasica Re: stopy - kasica IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 14:58
              Ale w tym celu trzeba pojechac sobie na wycieczke poza
              nasza piekna, ale kiepsko zaopatrzona ojczyzne.
              no coz, musze sie pogodzic ze startymy lapamy albo dac
              spokoj z peelingami :-)
              A tarka Scholla mi sie zlamala, wyobrazcie sobie!
              • Gość: ptasia Re: stopy - kasica IP: *.wcp.pl 07.05.02, 15:52
                e, Kasica, a rękawice gumowe cienkie? Spokojnie można dostać w drogeriach np,
                nawet takie cieniutkie lateksowe. Albo takie jak do farbowania włosów. Takie
                bawełniane też chyba gdzieś można.
                • Gość: kasica Re: stopy - kasica IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 16:13
                  A taki ostry peeling cienkim krzywdy nie zrobi? Poza tym
                  nie lubie rekawiczek gumowych ani plastikowych, dlatego
                  nawet zmywam golymi lapkami. Jakos tak nie lubie jak
                  mi sie rece poca w takim czyms, chyba mam uraz.
                  Lepiej poszukam bawelnianych, a za rady dziekuje
                  pieknie :-)
                  • Gość: anet Re: stopy - kasica IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 16:37
                    Dobra rozpoczynam walkę z stopami. Na razie będe próbować sama, a jak nie
                    będzie zadawalających efektów to wybiorę się do salonu. Kupię tę sól scholla i
                    jakiś peeling. Nie wiem czy mogę wyciąć tę zrogowaciałą skóre, tak żeby
                    przyspieszyć efekt, a później wymoczyć w soli, zetrzeć tarką i peeling. Które z
                    peelingów najlepiej ścierają?
                    Dzięki za wszystkie rady i gorąco pozdrawiam:)
                    • Gość: Basia Re: stopy - kasica IP: *.rasserver.net 07.05.02, 16:58
                      Polecam ci do stóp kremyz serii Xerial na pewno pomogą w przypadku
                      zrogowaciałej skóry, dobre są też kremy z kwasami AHA.
                    • Gość: kasica Re: stopy - kasica IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 18:25
                      Uzywalam dwoch peelingow: StIvesa i Freemana, pierwszy niestety podraznial mi
                      skore (pewnie z powodu mentolu, ktory zawieral) i musialam przestac go
                      stosowac, drugi byl bardzo przyjemny, ale jesli chodzi o skutecznosc, to
                      najmocniejsza jest tarka. Mysle, ze w przypadku duzych problemow trzeba od
                      tarki zaczac, a potem "wygladzac" peelingiem. Przypuszczam, ze to zalezy od
                      skory - jednym moze wystarczac peeling, inni musza uciekac sie do bardziej
                      stanowczych dzialan mechanicznych. Nie wolno zapominac o kremach - potraktowana
                      tarkami czy peelingami i wymoczona skora bez kremu bedzie wysuszona i twarda.
    • Gość: coralin Re: stopy IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 08.05.02, 16:47
      Polecałabym pedicurzystkę.A w domu codzienne długie moczenie i ścieranie
      pumeksem(ale nie takim ,który tylko ładnie wygląda,ma być twardy,alternatywnie
      niezła jest tarka Inter Vion).Po tym moczeniu i ścieraniu dobry krem,dużo
      kremu, nawet jak się nie wchłonie to ubierz skarpetki(np Pollena Eva ze
      zwiększoną dawką witaminy A, balsam z AHA Pharma CF).Ja robiłam to przez całą
      zimę,bo lubię chodzić w klapkach z dwoma paseczkami.Polecany wcześniej krem
      Xerial SVR mocno zmiękcza więc powinnaś poradzić sobie z problemem w
      tydzień.ale wymaga to poświęcenia trochę czasu każdego wieczora.
    • Gość: Kaja Re: stopy IP: *.man.polbox.pl 12.05.02, 23:05
      Rewelacyjna jest tarka Scholl! Miałam kłopoty ze stopami, dwa dni tarką, krem
      do stóp i stopy mam piękne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka