Dodaj do ulubionych

Łuszcząca skóra na ciele! Help!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.04, 18:11
Dziewczyny łuszczy mi się skóra. Wiem, że po solarium, bo niedawno zaczęłam
chodzić. W sumie byłam swa razy.
Nie pomaga masła kakaowe ZIaji ani Daxa. Ani nawilżający Loreal, ani nawet
oliwka dla dzieci. Jeżeli posmaruję się na noc, to rano się łuszczy na
łydkach i na brzuchu. Jak rano, to wieczorem to samo.
Poradźcie coś....
Małgosia
Obserwuj wątek
    • smee Re: Łuszcząca skóra na ciele! Help!!! 25.11.04, 18:18
      Ja używałam w takich przypadkach następujący zestaw:
      - do mycia: Balneum Intensiv do skóry suchej i bardzo suchej (firmy HERMAL), z
      tej serii jest i mydło w kostce i mydło w płynie (jak kto woli)

- po myciu: balsam Lipikar firmy La Roche-Posay, taki w tubie.

Oba cuda do kupienia w aptekach, balsam jest dosyc drogi, ale na łuszczącą się
      skórę działa fenomenalnie. Dodam, że używałam obu kosmetyków przy atopowym
      zapaleniu skóry (kiedy to skóra jest masakrycznie wręcz zasuszona), więc są
      całkowicie bezpieczne i działają super.
    • Gość: justa Re: Łuszcząca skóra na ciele! Help!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 10:20
      nie wiem, czy po 2 razach na solarium skóra zaczęłaby się aż tak łuszczyć.
      radzę wybrać się do dermatologa.
      • Gość: Małgosia Re: Łuszcząca skóra na ciele! Help!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 13:50
        Dermatolog? Bez przesady. Ogólnie mam suchą skórę. DO tego dochodzą
        podkolanówki, swetry.

Może jeszcze coś polecicie?
        • justa_79 Re: Łuszcząca skóra na ciele! Help!!! 26.11.04, 14:13
          skoro uważasz, że nie ma problemu, to po co ten wątek? ;)
          • Gość: Małgosia Re: Łuszcząca skóra na ciele! Help!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 14:26
            Justa, uwazam ze jest problem, ale wychodze z zalozenia ze jak nic nie pomoze
            to dopiero do lekarza.
            Pozdrawiam!
            • justa_79 Re: Łuszcząca skóra na ciele! Help!!! 26.11.04, 16:34
              dermatologa polecam dlatego, że łuszcząca się skóra jest objawem wielu chorób,
              zaś wizyty w solarium mogły być tylko zbiegiem okoliczności.
    • Gość: magyar Re: Łuszcząca skóra na ciele! Help!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.04, 16:59
      Kurcze, ja mam podobnie! brzuch, nogi, plecy :( Nie, żeby się łuszczyła ale
      jest po prostu bardzo sucha. Nie sądze, że to przez solarium bo chodzę od roku
      i dopiero teraz stala sie taka sucha i szorstka...Moze to po prostu przez niską
      temperature albo przez to ze gorzej się odżywiam... moje posiłki nie są tak
      duże i odżywcze jak wcześniej, ale za to piję o wiele więcej, więc nie wiem czy
      to akurat mogłoby być przyczyną...Też się ciągle smaruje balsamami ale to nie
      wiele pomaga
    • inecita Re: Łuszcząca skóra na ciele! Help!!! 27.11.04, 11:24
      ja też chodże na solarium i miałam to samo pomaga dermedic hydra in i topialyse
      lait svr. Musisz to wcierać codziennie! na twarz przed i po dermosan półtłusty
      albo dermedic nawilżający.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka