Dodaj do ulubionych

Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia

• Gość: greatkania cera odwodniona IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 07:52
      Mam cerę odwodnioną, mieszaną i bardzo wrażliwą, tak przynajmniej mi się
      wydaje. Nie umiem sobie z nią poradzić a szczególnie w zimie. Stosuję tylko i
      wyłącznie kosmetyki nawilżające i natłuszczające. Nie mogę stosować nic
      matującego bo od razu zaczyna mi się skóra wysuszać i lekko łuszczyć. Obecnie
      stosuję krem Erisa Pharmaceris odżywczy na naczynka, to na dzień aby ochronić
      skórę przed zimnem. Kupiłam sobie krem Iwostin intesnywnie nawilżający ale jest
      niestety dla mnie niewystarczający, za lekki, wydaje mi się że byłby dobry dla
      mnie w lecie. Na noc czasami stosuję Nanobase, często również maseczki
      nawilżające. Zastanawiam się teraz nad kupnem LRP Hydraphase XL - czy mogę go
      stosować jeżeli na dworze jest minusowa temperatura???? co radzisz stosować na
      taką problematyczna cere???? Brakuje mi juz pomysłów jakich kremów mam używać !
      Co nie kupię ląduje w koszu albo muszę oddać komuś komu się lepiej przyda ode
      mnie.
      • kampysia Re: cera odwodniona 25.01.05, 23:03
        Greatkania,
        obecnie kremy nawilzajace nie powoduja na mrozie takich szkod jak kiedys, wiec
        bez problemu mozna je nakladac na twarz ptzy minusowej temperaturze. LPR wydaje
        sie byc b.dobry, ale popros najpierw o probke lub niech ci dadza troche do domu
        z testera (zawsze to cos, a nie kupowanie w ciemno).

Wydaje mi sie, ze u ciebie problem lezy nie w pielegnacji (chociaz zwroc tez
        uwage, czy myjesz buzie lagodnym preparatem nie uszkadzajacym warstwy hydro-
        lipidowej), ale w trybie zycia badz diecie. Zastanow sie, czy twoje odzywianie
        jest przynajmniej w 80% prawidlowe (czy nie jesz przypadkiem za malo zdrowych
        tluszczow?), czy pijesz duzo wody, czy wysypiasz sie (skora musi miec sporo
        czasu na regeneracje). Wreszcie - czy nie masz problemow hormonalnych (za malo
        estrogenu powoduje nadmierne wysuszenie skory) - akurat to bym raczej
        wykluczyla, choc nigdy nic nie wiadomo... A w jakich warunkach przebywasz przez
        wiekszosc dnia? To tez ma ogromny wplyw: klimatyzacja, ogrzewanie, jarzeniowki,
        zmienne temperatury bardzo uwrazliwiaja i odwadniaja skore.

Pozdrawiam goraco:)))
        • Gość: greatkania Re: cera odwodniona IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 07:26
          Dziękuję Kampysiu za odpowiedź i juz odpowiadam na twoje pytania.

Dzisiaj właśnie idę do apteki bo będzie tam konsultantka z LRP a jutro w tej
          samej aptece będzie badanie skóry z Vichy więc sprawdzę sobie wszystkie
          preparaty które mnie interesują. Nie chcę kupowac w ciemno bo już dużo razy
          kupiłam nieodpowiedni preparat do mojej skóry. Masz rację!

Co do mojego trybu życia to myślę że4 tak: wysypiam się, śpię dużo, piję duzo
          wody - bardzo dużo!!! a co do jedzenia to jestem alergikiem i najbardziej
          ubolewam chyba nad tym że nie mogę jeśż niektórych owoców.

Masz racje co do warunków w których przebywam przez większość dnia. siedzę w
          pracy koło kaloryfera, jest ciepło, oczywiścioe są jarzeniówki! W domu spię w
          umiarkowanym cieple. W takim razie co moge poradzić na warunki panujące w
          pracy?????

Ja też Cię pozdraqwiam!!!!
          Aha wczoraj kupiłam sobie maseczkę intensywnie nawilżającą z Vichy i świetnie
          nawilżyła mi twarz !!!! Boże jaka ulga!!!!! ;0))))))
    • narcyza1 Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 25.01.05, 15:30
      Kampysiu! Mam podobny problem z motywację.Mam 163 cm wzrostu i ważę 59 kg.
      Niestety, wyglądam źle, tłuszczyk mi się "leje" na brzuchu, biodrach i nogach.
      Obiecuję sobie regularnie intensywną pracę nad sobą, ale nie umiem się
      zmobilizować. Czy mogłabyś wysłać mi mailem Twoje pytania i spróbować mi pomóc.
      Dziękuję. narcyza1@gazeta.pl
    • Gość: ewelina Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:32
      Witam, mam problemy z łydkami, sa dosyc grube, zawsze byly. Ostatnio zaczelam
      pedalowac na rowerku stacjonarnym, ale ich obwod sie nie zwiekszyl {na
      szczescie]. Moze znasz jakies cwiczenia, ktore moglby je nieco pomniejszyc.
      Słyszałam, ze rozciaganie pomaga!Pomoz mi blagam!!!!bylabym bardzo wdzieczna!

moj mail : blachara@wp.pl
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 25.01.05, 23:12
        Ewelina,
        pozwolisz, ze odpowiem tutaj? Ok, zakladam, ze tak:)

Jezeli twoje lydki wygladaja grubo, ale ogolnie jestes szczupla - to niestety,
        taki masz typ sylwetki i duzo zmienic sie nie da. Jesli jednak do szczuplych
        nie nalezysz, to chudnac na pewno zmniejszysz tez obwody lydek. Cwiczenia na
        cale cialo, zarowno aerobowe, jak i silowe, b.pomagaja na pozbycie sie
        tluszczu. Musisz tylko pamietac, by nie doprowadzic do nadmiernego rozwiniecia
        miesni lydek - unikaj cwiczen wzmacniajacych lydki: zadnych przysiadow na
        palcach, stawania na palcach i opadania na cale stopy.

Rozciaganie owszem, jest niezle, ale cudow nie ma co oczekiwac. Rozciagac sie
        zwyczajnie trzeba po kazdych cwiczeniach, kiedy miesnie sa rozgrzane - to
        zapobiega kontuzjom i uelastycznia miesnie, ktore zdolne sa do ciezszej pracy i
        zwiekszonego zakresu ruchu. Znasz cwiczenia rozciagajace lydki? Tutaj podaje ci
        link do najpopularniejszego:

www.agingwell.state.ny.us/fitness/stretch/calves.htm
        Pozdrawiam:)
        • Gość: ewelina Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:24
          dziekuje slicznie:)
    • narcyza1 Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 26.01.05, 10:30
      Kampysiu! Dziękuję za email. Odpowiem, gdy tylko będę miała czas zastanowic się
      spokojnie nad Twoimi pytaniami. Tymczasem, czy znasz jakieś interesujące
      ćwiczenia na brzuch, pupę i biodra?
      Pozdrawiam,
      A
    • Gość: cathart Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 22:20
      witaj kampysiu
      może doradzisz mi co zrobić - mam 20 lat ale zauważyłam, że od boków nosa do
      kącików ust i poniżej mam 2 bruzdy. chyba za często się śmieję bo innego
      wytłumaczenia nie widzę :(
      użyć jakiś mocniejszy krem czy lepiej zatuszować to korektorem?
      dodam że cerę mam raczej tłustą, a z tego co wiem taka skóra zaczyna się
      starzeć później niż np normalna czy sucha
      i co robić :(
      • Gość: up Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.238.74.21.adsl.inetia.pl 31.01.05, 11:23
        up
    • Gość: janis Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 17:04
      Hm. Mam problem typowo zimowy - pierzchną mi ręce. Próbowałam już wielu
      kremów(neutrogen, avon, garnier, yves rocher, oriflame, ziaja) ale żaden z nich
      nie pomógł. Czy masz jakiś sprawdzony krem, który mogłabyś polecić??
    • Gość: krem bionic Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 17:38
      Kampysiu co sadzisz o tym kremie bionic firmy Neostrata , czy nadaje sie do
      naczynkowej, zaczerwienionej buzi
      www.dermservice.com.pl/ulotki/B IONIC.DOC
      Pozdarwiam
    • Gość: krem bionic Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 17:42
      Pozdrawiam
    • Gość: Ninka Re: Depilacja intymnych miejsc - bezboleśnie... IP: 195.85.227.* 02.02.05, 17:42
      Jak Twoim zdaniem powinno się to robić - bo mi się wydaje że jedyna porządna
      możliwośc to laserowe usuwanie owłosienia??
    • Gość: mala609 cera naczynkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 17:46
      Przepraszam chyba troche namieszalam z wklejaniem tej wiadmosci:)))
      Pozdarwiam
    • Gość: cama Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 19:52
      Co zrobic, aby poprawic kondycje rzes.Mam brzydkie krociutkie, rzadkie rzesy,
      ktore brzydko wygladaja.Musze stosowac bardzo wydluzajace tusze.Rzesy wypadaly
      mi przez jakis czas.czy mozna cos z tym zrobi?bede wdzieczna za jakas rade.
      • Gość: ana dobry przciwzmarszczkowy krem pod oczy IP: *.238.76.104.adsl.inetia.pl 16.02.05, 08:31
        a krem przeciwzmarszczkowy pod oczy , w ciągu 2 miesięcy zrobiły mi sie
        zmarszczki pod oczami chociaż używałam kremu przeciwzmarszczkowego "Dermedic",
        urodziłam dziecko i to sprawia że tak szybko powstają mi nowe zmarszki ,
        nieprzespane noce itd
        pozdrawiam ana
        • Gość: ana Re: dobry przciwzmarszczkowy krem pod oczy IP: *.238.76.104.adsl.inetia.pl 16.02.05, 16:47
          Kampysiu prosze odpowiedz mi
          ana
    • Gość: ELZUNIA Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 18.02.05, 21:28
      mam pytanie... mam wielka ochote na slodycze i weglowodany i to mnie gubi co
      zrobic zeby "skonczyc" z tym faktem:)
      • Gość: baluska Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:32
        Zdaje się, że kampysia przestała sięnami zajmować:(
    • majeczka_b1 Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 28.02.05, 20:50
      fajnie że jest ktoś, kto się zna na rzeczy:) czy mogłabyś podpowiedzieć co mogę
      zroić na pryszczole?? dobijają mnie !! jestem przy końcu kuracji antybiotykowej
      przepisanej przez dermatologa i sa efekty, już nawet moge sie na ulicy pokazać
      (hyhy) ale to wciąż nie to !! znasz jakiś dobry sposób na pryszczole? tylko
      żeby to nie były hormony...
      Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na poradę:)
    • Gość: aga Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.szpital / *.szpital-morski.pl 11.04.05, 08:52
      Co zrobić żeby włosy szybciej odrosły, po wizycie u fryziera są za krótkie, za
      mocno obcięte. Chcę żeby odrosły jak najszybciej- co robić?
    • Gość: Joanna Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.veranet.pl 12.04.05, 10:13
      Witam
      Mam problem z wrastającymi w skórę włosami na nogach. Od kilku lat używam
      depilatora ale niektóre odrastające włosy nie przebijają się przez skórę,trudno
      je wyciągnąć, próbuję je wyciskać, jak pryszcze, wtedy włosek wyskakuje na
      zewnątrz ale zostaje brzydka blizna.A jak nie wycisne to widac włosek pod skórą
      tak źle i tak nie dobrze. Piling nie pomaga i juz nie wiem co mam robić.Do
      maszynki nie chce wrócić bo za bardzo podraznia mi skóre i efekt jest marny.
      Jeśli znasz jakis sposób na poradzenie sobie z kłopotem wrastania włosków i
      zlikwidowania blizn po nich na nogach, proszę podziel sie nim ze mną. Dodam ze
      mam wrazliwą skórę, a na zabieg laserowy mnie nie stać.
      • monia70 i co nikt Wam nie odpowiada 02.06.05, 23:04
        a ja juz pisalam co dobre jest na wrastajace wloski, trzeba poszukac sobie :)
    • Gość: up up up Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:05
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka