Dodaj do ulubionych

Krem na naczynka

29.12.04, 11:00
Poszukuje kremu dpo cery naczynkowej, nie mam juz siły, mimo stosowania
róznych specyfików cera nie wygląda lepiej. Co polecacie? Cena nie gra roli.
Obserwuj wątek
    • Gość: wawa Re: Krem na naczynka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.04, 11:27
      Próbowałaś apteczne np. Metroruboril z 1%metronidazolem, powinien pomóc ze
      względu na ten metronidazol, ok 60zl
      • Gość: zibi62 Re: Krem na naczynka IP: 81.15.254.* 29.12.04, 15:10
        dzięki, ale czy jest to krem, czy raczej jakas maśc lecznicza? Bardziek zalezy
        mi na kremie pielęgnacyjnym.
    • Gość: nowy Re: Krem na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:19
      a może spróbuj Anandy firmy LEIM, mi to pomogło
      Pozdrowienia
    • Gość: izzy-pop Re: Krem na naczynka IP: *.bentom.pl / *.bentom.pl 29.12.04, 16:39
      spróbuj pharmaceris firmy eris.używam kremu odżywczo-regenerującego od ok. 2
      tyg i mam wrażenie,że skóra jest mniej podatna na podrażnienia i
      zaczerwienienia.krem jest dość gęsty,więc świetnie chroni twarz zwłaszcza
      zimą.z tej samej serii są jeszcze:krem nawilżający i dwa kremy lecznicze z wit.k
      (takie chyba raczej do stosowania na noc).do tego peeling enzymatyczny,tonik i
      żel do mycia twarzy.myślę,że używanie całej serii może trochę wzmocnić naczynka.
      powodzenia
      pozdr
    • Gość: beatka Re: Krem na naczynka IP: *.wroclaw.mm.pl 29.12.04, 21:03
      Ja mam Avene creme antirougers riche i bardzo polecam oraz maseczke kojaco-
      nawilzajaca.
    • Gość: M Re: Krem na naczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:07
      Iwostin wypuścił na rynek coś takiego. Krem jest leciutki, ma zielony
      (maskujący) kolorek (nie widać go na twarzy, nie bój się) i jak dla mnie jest
      fajny. Cerę mam mieszaną.
      Popatrz sobie tu jeszcze: www.iwostin.pl/prod.id_33.html
      Możesz też poprosić o przysłanie próbki. Niestety dość długo się czeka; spróbuj
      więc poszukać w aptekach. Mnie ten krem się b. podoba. aha, to NA PEWNO krem
      pielęgnacyjny. Pozdrawiam
      • Gość: aga Re: Krem na naczynka IP: *.chello.pl 29.12.04, 22:00
        Diroseal(jakoś tak)Avene, a jeszcze lepszy i chyba najlepszy jest Lierac
    • Gość: Mito Re: Krem na naczynka IP: *.biol.uw.edu.pl 30.12.04, 13:19
      Ja dostałam taki przepis od dermatologa na walkę z rozszeżonymi naczynkami:
      Do mycia twarzy - Physiogel
      Krem Rozex - rano i wieczorem zamiast innych kremów - byłam wyjątkowo zaskoczona
      - oprócz "szpitalnego" zapachu (jedyna wada) krem jest świetny - świetnie
      nawilża, wygładza skórę, no i naczynka się zmniejszaja. Ja do tego mam cerę
      mieszaną i uważam, że buzia mi się mniej świeci.
      Witamina PP - 2 x 2 tabletki / dzień
      Witamina B2 - 3 x 2 tabletki / dzień
      Venoruton - 2 x 1 tabletka / dzień
      Gdy wychodzę na dwór - obowiązkowo podkład i puder - bariera izolacyjna od zimna.
      Stosuję tę kurację dopiero 2 tygodnie i już widzę efekty:) Wcześniej używałam
      serię Eris Pharmaceris - i jestem niezadowolona - buzia była wciąż czerwona i
      świecąca - to już lepiej się zachowywała gdy stosowałam kosmetyki dla cery
      mieszanej tej firmy a nie naczynkowej.
      Generalnie polecam wizytte u dermatologa. Ja dlugo probowalam likwidowac
      naczynka za pomoca kosmetyków kupowanych w drogeriach na własną rękę i to był
      błąd. Zaoszczędziłabym sobie czasu gdybym poszłą wcześniej do lekarza.
      Powodzenia w walce z naczynkami.
    • justa_79 Re: Krem na naczynka 03.01.05, 15:56
      kremy tylko zapobiegają powstawaniu kolejnych naczynek, a nie likwidują tych
      istniejących. jeśli zależy Ci na poprawie, to wybierz raczej coś leczniczego, a
      nie pielęgnacyjnego, np. Ruboril czy Rosaliac. plus Cerutin doustnie.
      • Gość: Joanna Re: Krem na naczynka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 23:43
        Czy Rosaliac ma filtry? Przy naczynkach jest to konieczne. A Ruboril?

Pozdrawiam!
        • Gość: justy Re: Krem na naczynka IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 10.01.05, 08:55
          rosaliac nie ma filtrów. ruboril ma troche (dwutlenek tytanu).
          krem z filtrem jest wygodny na dzieńa, ale na noc nie powinno się go już
          nakładać. w tej chwili najlepszym rozwiazaniem wydaje sie stosowanie kremu na
          naczynka bez filtra 2 razy dziennie, a na dzień na niego dodatkowo jeszcze
          porządny krem z filtrem od spf15 w górę.
          • Gość: Joanna Re: Krem na naczynka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 16:22
            Niestety moja skóra nie zniesie dodatkowego kremu. Używałam kremu na naczynka z
            filtrem Avene.
            Możesz podać jakiś krem, który jest lekki i można go nakładać na Rosaliaca lub
            krem na naczynka z filrami?

POzdrawiam!
            • Gość: justy Re: Krem na naczynka IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 10.01.05, 21:51
              no coż, z porządnym filtrem to albo Avene Antirougeus legere spf10 albo
              Bioderma Photoderm Flush SPF50. reszta ma albo za niskie spf, albo nie chroni
              przed pełnym spektrum UV.
              z lekkiech dobrych filtrów: eris Y&U doskonalący spf25 (ALE moze uczulić lub
              podrażnić ze względu na zawarość olejków eterycznych), LRP Anthelios Fluide
              extreme spf60 (jest lekki, ale nie daje matowego efektu, lekko się błyszczy),
              SVR spf 30,50,100 (nietłuste, nieświecące, dobrze chronią, spf50 jest
              beżowy, "maskujący" i bez zbednej chemii); może być jeszcze Eris do cery
              fotowrażliwej spf30+, ale nie chroni przed pełnym spektrum UVA
    • Gość: Aga Re: Krem na naczynka IP: *.echostar.pl 10.01.05, 02:52
      A ja polecam zabieg laserowy.Co prawda drogo, ale zamyka popekane naczynka. @50
      zl za 15 minut lasera. ja mialem pekniete duze naczynko na policzku.niczym nie
      szlo zamaskowac zeby w ogole nie bylo widac. teraz nie ma sladu. taki zabieg
      trzeba powtorzyc tak aby byly dwie serie. mnie pomoglo, nie ma sladu. plus
      oczywiscie zapobieganie czyli kremy, witaminy itp.
    • nareene Re: Krem na naczynka 10.01.05, 09:30
      Pharmaceris nie polecam - silnie uczula. Rosaliac natomiast jest bardzo dobry -
      widac efekty prawie od razu. Popekane naczynka są mniej widoczne, skóra jest
      ładnie nawilżona o jednolitym kolorycie. Problemu popekanych naczynek nie można
      wyeliminować za pomocą "smarowideł" ale jak widać można załagodzić.
      • lotoss Re: Krem na naczynka 11.01.05, 17:41
        Ostatnio kosmetyczka polecala mi nowy krem Guerlain SOS Cream, ale nie
        probowalam go jeszcze.
        Czy znacie adres strony kosmetykow Avene? Nie do konca moge sie zorientowac
        ktore kosmetyki sa na cere naczynkowa.
        Chyba skusze sie na polecany Rosaliac i koniecznie pojde do dermatologa.
        Ciekawa jestem co powiem na stan mojej skory i co mi poradzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka