Dodaj do ulubionych

zatuszowac blizny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 18:35
mam duzo blizn szczegolnie na rekach i na pewno sie ich nie pozbede ale czy
daloby sie je jakos zatuszowac??rzucaja sie one w oczy a stasznie mnie
denerwuje jak ludzie sie na nie gapia?co mam zrobic?zdarzalo mi sie rece
podkladem smarowac ale za duzo i tak to nie pomagalo
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: zatuszowac blizny 03.01.05, 16:25
      www.bio-med.pl/coverderm.html
      albo coś ze sklepu dla charakteryzatorów.
    • justa_79 Re: zatuszowac blizny 03.01.05, 16:26
      a skąd wiesz, że się nie pozbędziesz? może jakieś zabiegi usuwania blizn,
      próbowałaś już?
      • Gość: ja Re: zatuszowac blizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:36
        jesli sie pozbede to i tak przybedzie mi nowych wiec szkoda kasy na jakies
        zabiegi
        • kampysia Re: zatuszowac blizny 05.01.05, 11:41
          Przepraszam za osobiste pytanie, ale czy ty sie nie okaleczasz sama? W takim
          przypadku radze wybrac sie do psychologa, bo to powazny problem.
          Pozdrawiam :)
          • Gość: ja Re: zatuszowac blizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:22
            jesli chodzi o to osobiste pytanie to tak okaleczam sie(co tam bede ukrywala w
            koncu i tak anonimowa jestem)i prosze nie polecajcie mi psychologa bo takie
            rady cholernie mnie mecza a i tak tam nie pojde.moje pytanie dotyczy tylko tego
            zeby ukryc blizny i moc normalnie wsrod ludzi sie pokazac
            • kampysia Re: zatuszowac blizny 08.01.05, 12:41
              To w takim razie najlepsze beda rzeczywiscie kosmetyki dla charakteryzatorow.
              Tylko ze na dluzsza mete bardzo trudno wciaz je stosowac. Noszenie dlugich
              rekawow, gdy jest cieplo, i ogolne ciagle przykrywanie ciala tez jest dosc
              uciazliwe...
              Wiesz chociaz gdzie lezy twoj problem? Jest jakas szansa, zeby z tym skonczyc?
              • Gość: ja Re: zatuszowac blizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:26
                wlasnie z tymi dlugimi rekawami to mam problemy bo mi zawsze jest za cieplo
                (nawet w zime)i lubie byc lekko ubrana.to musze kase na krem kryjacy zbierac
              • Gość: ja Re: zatuszowac blizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:32
                i nie ma szansy zebym z tym skonczyla.moze to troche uciazliwe ale sie
                przyzwyczailam.robie to od wielu lat i w sumie jest to czyms normalnym w moim
                zyciu
                • kampysia Re: zatuszowac blizny 09.01.05, 18:57
                  A masz jakis preparat wspomagajacy gojenie sie ran? Polecam propolis w sprayu.
                  Troche szczypie, gdy rana jest swieza, ale szybciutko tworzy sie strupek i
                  szybko schodzi.
                  Slonko, a nie mozesz znalezc jakiegos bezpieczniejszego sposobu radzenia sobie
                  z problemami?
        • justa_79 Re: zatuszowac blizny 05.01.05, 11:50
          pracujesz jako kaskader? ;)
    • Gość: aneczka Re: zatuszowac blizny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 21:04
      Ja bawilam sie w takie "ciecia" w wieku 16 lat, teraz mi przeszlo, 4 blizny
      pozostaly, uwazam, ze byla to najwieksza glupota, jaka w zyciu robilam...a co
      do charakteryzacji...jezeli nie masz oporow przed robieniem takich rzeczy, to
      rowniez nie powinnas ich miec przed pokazywaniem tego ludziom...jako dorosly
      (?) czlowiek powinnas rozumiec, ze wszystko, co robisz, niesie za soba jakies
      mniejsze lub wieksze konsekwencje
      • Gość: ja Re: zatuszowac blizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 18:14
        mam 16lat gdy zaczynalam mialam chyba 11.jako dziecko skad mialam wiedziec
        jakie to niesie konsekwencje?skad moglam wiedziec ze ludzie beda mnie tak
        osadzac?wmawiac mi ze jestem chora itp.?(ostatnio cos sie duzo gada o
        autoagresji)wtedy przeciez nawet przez glowe mi nie przeszlo ze to mozna nazwac
        choroba!!!moj wyglad mi nie przeszkadza przyzwyczailam sie do tego, ale przez
        dlugi czas nasluchalam sie wiele na ten temat i chce sobie tego darowac.ponosze
        konsekwencje swoich czynow, ale to moje czyny i co komu do tego??poprostu nie
        chce zeby ktos wtracal sie do mojego zycia dlatego chce to ukryc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka