Dodaj do ulubionych

Bardzo zniszczone włosy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 09:51
Czytam kolejne wątki o wypadających włosach a moim probelmem jest to, że są
one bardzo zniszczone. Ostatni raz farbowałam rok temu, kupiłam sobie
prostownicę ceramiczną za 300zł użyłam 3 razy i zrezygnowałam bo
stwierdziłam, że z moimi włosami jest coraz gorzej. Są całe połamane od
czubka głowy. Nie iem co się dzieje, używam "dobrych szamponów, jem witaminy
ze skrzypem, stosuje wax i co?? Z moimi włosami jest tak źle, że musze nosić
związane, zmuszona jestem również używać lakieru do włosów, bo połamane
końcówki "latają" we wszystkie strony. Włoski mam do ramion i wycieniowane,
po rozpuszczeniu przypominają siano a połamana końce sterczą na wszystkie
strony już nie jestem w stanie ułożyć ich.
czy możecie mi doradzić co robić, bo sama nie mam już sił...
Obserwuj wątek
    • kragmel kuracja ultimo 05.01.05, 10:18
      obciąć na krótko.
      serio, z tak zniszczonymi włosami raczej się już nie da nic więcej zrobić.
      • Gość: @si@ Re: kuracja ultimo IP: *.orangeschool.pl / *.orangeschool.pl 05.01.05, 10:21
        musisz poprostu poczekać aż same Ci odrosną, a póki o ich nie farbuj i prostuj
        i staraj sie jak najmniej je suszyć. Ja też miałam podobny prible, rozpuszczone
        włosy wyglądały okropnie, obciełam i jest lepiej. Maseczki Wax tez używam i po
        2 m-cah zauważyłam poprawę i włosy zaczęły mi szybciej rosnąć.
        Musisz poprostu poczekać.
        Wytrwałosći życzę
    • justa_79 Re: Bardzo zniszczone włosy 05.01.05, 10:29
      polecam rekonstruktor do włosów Lanzy, mi bardzo pomaga. taki rekonstruktor ma
      też Joico, ale trochę droższy.
      • Gość: Biju Re: Bardzo zniszczone włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 10:57
        Moje włosy im krótsze tym bardziej niesforne. Włsaciwie to 2 miesiące temu
        ściełam je ok 6, 7 cm i nic...nie mam już cierpliwości, mam dość związanych
        włosów. Może zrezygnuje z suszarki. Zastanawia mnie tylko dlaczego włosy są tak
        bardzo znisczone już od czubka (pełno sterczących i pourywanych włosków), z
        tego powodu nie mogę zrezygnować z lekieru do włosów - co dodatkowo niszczy
        włosy.
        • iwa01 Re: Bardzo zniszczone włosy 05.01.05, 11:01
          moze warto udac sie do lekarza i zrobić badania, moze stan włosów jest wynikiem
          niedoborow jakiś mikroelementów albo ... ukrytej choroby
        • justa_79 Re: Bardzo zniszczone włosy 05.01.05, 11:08
          jak są słabe, to i łamliwe, dlatego sterczą od czubka.
      • iwa01 Lanza i nafta kosmetyczna 05.01.05, 10:57
        rekonstruktor Lanzy jest rewelacyjny, do tego jeszcze nafta i w ciagu 2-3
        miesiecy "postawisz włosy na nogi"
        jeśli chcesz prostowac włosy, mozesz sobie jeszcze kupić preparat do
        prostowania włosów tez Lanzy, ładnie wygładza włosy, zmiękcza je, powoduję, ze
        się nie puszą, a ponieważ ma "pamięć" więc włosy dosyć długo trzymają sie tak
        jak zostały ułozone
        ale końcówki i tak trzeba będzie pewnie troche podciąć
    • Gość: Tonia Re: Bardzo zniszczone włosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 10:59
      Piszecie o preparatach Lanzy. Co to za firma? Gdzie można dostać te kosmetyki -
      bo pierwsze o nich słyszę? Drogie są?
      • iwa01 Re: Bardzo zniszczone włosy 05.01.05, 11:07
        Lanze mozna dostac w sklepach z kosmetykami dla fryzjerow, w Warszawie w
        sklepie przy ulicy Koszykowej na przeciw ksiegarni MDM, poza tym w Galerii
        Centrum na Marszalkowskiej, gdzie w innych miastach- nie wiem
        Lanza to firma francuska, moje odkrycie sprzed 5 lat.
        Ceny -rekonstruktor o pojemnosci 150 czy 200 ml kosztuje w granicach 60 zloty,
        ale jedna seria wystarcza by uzdrowic wlosy
        odzywka Detangler juz w wiekszej butelce, przy myciu glowy 2-3 razy w tygodniu
        starcza na jakies 4 miesiace, tez kosztuje 50-60 zloty
        preparat do prostowania wlosow, mnie starcza na pol roku- cena zblizona 60 zloty

szampon kupilam raz i jak dla mnie bez rewelacji, wiec dryugi raz juz nie
        kupilam, ale odzywki i inne preparaty do ukladania wlosow maja bardzo dobre i
        wydajne
        • justa_79 Lanza - Gdańsk 05.01.05, 11:10
          w Gdańsku można dostać w Douglasie w Alfa Centrum na Przymorzu. za
          rekonstruktor płaciłam 69 zł.
          w innych miastach można zapytać przedstawiciela, bardzo pomocni są:
          www.lanza.pl/
      • Gość: Biju Re: Bardzo zniszczone włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:09
        Również zainteresowały mnie kosmetyki Lanzy. Proszę napiszcie coś więcej na ten
        temat. Acha i jeszcze jedno pytanko jak często podcinacie końcówki włosów,
        przyznam, że mam złe doświadczenia z fryzjerami - często jest tak, że podcięcie
        koncówek kończy się 5 centymetrowym ścięciem włosów. Dodam, że zależy mi na
        zapusczeniu włosów bo za 1,5 mam ślub i zależy mi na długich włosach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka