Dodaj do ulubionych

TIPSY!!!! CO JEST??!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:12
Tydzień temu założyłam sobie tipsy w profesjonalnym salonie. po 2 dniach w
miejscu złączenia tipsa i białej końcówki paznokcia klej oderwał sie razem z
tipsem i mam na kilku paznokciach takie nieładne dziurki, co niezbyt dobrze
wygląda.. No i najgorsze-zmyłam lakier zmywaczem firmy Mariza-bez acetonu
i ...prawie cały akryl zszedł!!! Czy to normalne?? Czy wy lakierujecie
tipsy? Jakich zmywaczy używacie?? mam akryle (miałam...zostały prawie same
szablony...) Co zrobić??
Obserwuj wątek
    • pan-ziutek Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! 15.01.05, 19:32
      My nie lakierujemy tipsów, bo tipsy noszą tylko wsioki i bezguścia jak Frytka,
      Doda czy inne tego typu lampucery.
    • a.kopiko1 Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! 15.01.05, 19:39
      ale miałaś robione akryle z formy czy najpirw miałaś przyklejanego sztucznego
      paznokcia i potem na niego kładziony akryl?? Możliwe, że tips był niedokładnie
      przyklejony i w tych miejscach, w których był źle przyklejony odpadł. Można to
      skorygować najpierw piłując tipsa do prawie niewidocznego a potem nałożyć
      warstwę akrylu i będzie dobrze. Tipsy najpeliej zmywać zmywaczem bezacetonowym.
    • Gość: valkiria Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 20:57
      no to ten wsiok się pyta co mja zrobić;)
      btw jestem ze wsi i się cieszę z tego
      miałam naklejany tips a potem na to kładziony akryl firmy Young Nails a po
      zmyciu bezacetonowym (!) zmywaczem zszedł prawie cały i porobiły się w jego
      strukturze dziurki...więc pewnie pójdę uzupełnić,ale jakiej firmy zmywacza mam
      użyć zeby COŚ z tego akrylu zostało?? Helpik po raz drugi...
      • Gość: Elegance Woman Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! IP: 195.116.150.* 15.01.05, 22:38
        zmywacz Oriflame, nadaje się do akryli.
      • kosmisia Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! 15.01.05, 23:03
        do paznokci akrylowych używa się zmywaczy z acetonem
        • mariolka99 Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! 17.01.05, 18:41
          kosmisia napisała:

> do paznokci akrylowych używa się zmywaczy z acetonem

Owszem, jak się chce tipsy zdjąć. Jak zmyć lakier-to TYLKO bez acetony.Ja w
          rosmannie kupuje. Bardzo dobry.
    • Gość: Kasia Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:58
      Dziewczyny nie uzywajcie tipsów ,to tylko strata pieniędzy...ja tez miałam
      założone, po kilku dniach zaczęły mi odpadać...juz nigdy w życiu
      nie ,,wyrzucę ''pieniędzy na tipsy...
      • kosmisia Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! 16.01.05, 11:37

Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Dziewczyny nie uzywajcie tipsów ,to tylko strata pieniędzy...ja tez miałam
        > założone, po kilku dniach zaczęły mi odpadać...juz nigdy w życiu
        > nie ,,wyrzucę ''pieniędzy na tipsy...

Kasiu, najwyraźniej były źle zrobione.
        Poza tym pytajcie w gabinecie jaka jest gwarancja na tipsy _ wtedy jesli np. w
        ciagu okresu gwarancji cos tam bedzie nie tak, to stylistka Wam to naprawi za
        darmo w ramach gwarancji.

• Gość: Valkiria Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 11:36
          co?? z acetonem???
          czy jest stylistka?? moze coś poradzi...?
          • Gość: Agnieszka Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:28
            Witam akryle lepiej jednak zmywac bezacetonowym(jesli nie wiesz jak zrobic to
            poprawnie) i nie nasaczajcie nim mocno wacika.(by nie kapalo po palcach)
            Z tego co piszecie wnioskuje ze trafilyscie na bardzo nieumiejtne stylistki.
            Akryl bardzo dobrej jakosci wyglada przepieknie na paznokciu i zarowno
            paznokcie przedluzone akrylem czy zelem prawidlowo wykonane beda zdobic
            paznokcie.
            Niestety jednak prawda jest taka ze najwazniejsze sa wysokiej jakosci
            materialy, umiejetnosci stylistki a dopiero potem wybór metody.
            Osoby ktore twierdza ze ktoras metoda przedluzania paznokci jest gorsza
            poprostu nie posiadaja na temat przedluzania kompetentnej wiedzy.

Napisz moze skad jestes amoze uda mi sie polecic Ci dobra stylistke.
            Pozdrawiam :)
            • Gość: robalek Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:37
              a akryl b.dobrej jakości to wg ciebie jaki? tzn. jakiej firmy? zwroce uwage
              nastepnym razem jak bede u paznokciary
    • Gość: Agnieszka Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:31
      Prawidlowo wykonane przedluzenie nie ma prawa odpasc do uzupelnienia ktore
      powinno byc wykonywane ok 3tyg-miesiac
      • Gość: Valkiria Re: TIPSY!!!! CO JEST??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 16:49
        robił mi Young nails...Jakich akryli najlepiej szukać żeby się więcej nie
        przejechać?? Bo 2 pierwsze dni oczek nie mogłam oderwać od paznokietek...
        Jestem z Opola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka